Kako odpraviti napako v jedru?

Kako odpraviti napako v jedru?

Kako odpraviti kritično napako jedra in napajanja (ID dogodka 41)

Morda ste naleteli na kritično napako Kernel-Power, povezano z ID-jem dogodka 41. Ta napaka je običajno vidna v pregledovalniku dogodkov sistema Windows, ki prikazuje dnevnik sistemskih in aplikacijskih sporočil, vključno z opozorili, informativnimi sporočili in napakami. V pregledovalniku dogodkov je pogosto prikazanih veliko napak, vendar če računalnik deluje pravilno, jih lahko prezrete. Ključne napake Kernel-Power pa ne bi smeli prezreti, saj bi lahko vplivala na stabilnost sistema Windows.

Sporočilo o napaki Kernel-Power (ID 41) navaja, da se je sistem znova zagnal brez predhodnega čistega izklopa. Lahko se zgodi, če se sistem preneha odzivati, sesuje ali nepričakovano izgubi energijo. Natančneje, do napake pride, ko se računalnik nepričakovano izklopi ali znova zažene. Kritična napaka Kernel-Power Event ID 41 se pojavi, ko se računalnik s sistemom Windows zažene po zadnji zaustavitvi in ​​Windows ugotovi, da računalnik prej ni bil čisto izklopljen. Event ID 41 poroča, da se je zgodilo nekaj nepričakovanega, s čimer se prepreči pravilno zaustavitev sistema Windows.woher weißt du ob du 64 bit oder 32 bit hast

Sporočilo o napaki samo ponuja veliko informacij in zakaj je pomembno vedeti, kaj je računalnik počel tik pred dogodkom, in ugotoviti morebitno rešitev. Eden od razlogov je napajanje napačnega ali okvarjenega napajanja. Če ste na primer nedavno dodali pomnilnik z naključnim dostopom (RAM), dodatne naprave ali trde diske, ko je prišlo do te težave, je lahko vzrok napajanje.

V spodnjem priročniku je več možnih rešitev za odpravo napak Kernel-Power. Ti se nanašajo na operacijski sistem Windows in nastavitve, ki morda povzročajo težave.

ID kritične napake jedra-napajanja 41

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Prilagodite nastavitve napajanja

Funkcija načrta porabe energije v sistemu Windows 10 ni nova in je bila na voljo v starejših različicah operacijskega sistema. Načrt napajanja je zbirka nastavitev strojne opreme in sistema, ki urejajo način porabe energije v računalniku. Tukaj prikazujemo, kako spremeniti napredne nastavitve napajanja ter prilagoditi upravljanje napajanja trdega diska in nastavitve načina spanja. Tip 'možnosti napajanja' v Iskanje in kliknite 'Nastavitve napajanja in spanja' rezultat.

prilagodite nastavitve napajanja 1. korak

Zdaj kliknite 'Dodatne nastavitve napajanja' pod Sorodne nastavitve na desnem podoknu.

2. prilagodite nastavitve porabe

V oknu Možnosti porabe poiščite in kliknite 'Spremeni, ko računalnik spi' možnost na levem podoknu.

3. prilagodite nastavitve porabe

Zdaj kliknite 'Spremeni napredne nastavitve napajanja' .

4. prilagodite nastavitve porabe

Zdaj razširite 'Trdi disk' in 'Izklopi trdi disk po' in poskrbite, da sta oba 'Na bateriji' in 'Priključen' so nastavljeni na 'Nikoli' . Če so te nastavitve konfigurirane drugače in ni 'Nikoli' možnost, nato preprosto vtipkajte 0 in spremenilo se bo v Nikoli. Zdaj razširite 'Spanje' in 'Spanje' po razdelkih in se prepričajte, da sta oba 'Na bateriji' in 'Priključen' so nastavljeni tudi na 'Nikoli' . Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe.

Windows 10 mit doppeltem Fingerscrollen aktivieren

5. prilagodite nastavitve porabe

[Nazaj na kazalo]

Posodobite vse gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne deluje pravilno, če sploh, in v nekaterih primerih povzroči kritične napake Kernel-Power. Posodobitve za gonilnike se običajno namestijo skupaj s posodobitvami za Windows, vendar je možno, da nekateri gonilniki niso bili posodobljeni, še posebej, če že nekaj časa niste posodobili celotnega operacijskega sistema. Če želite ročno posodobiti gonilnike, odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite vse gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Zadevno napravo razširite tako, da z desno miškino tipko kliknete puščico blizu nje in z desno tipko miške kliknete na napravo ter izberete 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite vse gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali bliskovni pogon USB - to je daljši postopek, saj boste morali najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradna spletna mesta proizvajalcev naprav. Izberite želeno možnost in sledite navodilom.

posodobite vse gonilnike 3. korak

Za samodejno posodobitev gonilnikov lahko uporabite tudi programsko opremo drugih proizvajalcev. V tem primeru priporočamo Snappy Driver Installer (SDI), močno brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

Poleg tega vam predlagamo, da preverite, ali ni nameščenih podvojenih zvočnih gonilnikov. Razširite 'Krmilniki zvoka, videa in iger' in preverite, ali obstajajo podvojeni vnosi gonilnika zvoka. Če obstajajo podvojeni vnosi, z desno miškino tipko kliknite enega od njih in izberite 'Onemogoči' iz kontekstnega menija. Ponovite za druge dvojnike.

posodobite vse gonilnike 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite BIOS

BIOS (Basic Input Output System) je programska oprema, shranjena v majhnem pomnilniškem čipu na matični plošči. Če želite posodobiti BIOS, pojdite na spletno mesto proizvajalca matične plošče in prenesite najnovejšo različico BIOS-a za matično ploščo. V priročniku bi bilo opisano, kako posodobiti BIOS - poskrbite, da boste to pozorno prebrali. Upoštevajte, da je posodabljanje BIOS-a postopek za napredne uporabnike in če se ne izvede pravilno, lahko povzroči trajno škodo na strojni opremi. Če ne veste, kako posodobiti BIOS, poiščite strokovnjaka, da se izognete poškodbam računalnika.

[Nazaj na kazalo]

Izklopite hitri zagon

Če izklopite funkcijo hitrega zagona, lahko preprečite, da bi se računalnik nepričakovano izklopil in prejel kritične napake Kernel-Power. Hiter zagon je funkcija v sistemu Windows 10 (in tudi Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Je uporabna funkcija, ki jo večina ljudi uporablja, ne da bi vedela, vendar jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se vam morda zdi, da zaustavite računalnik, kot da ga popolnoma izklopite, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, to ne bi smelo škodovati vašemu računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar bi lahko povzročilo to težavo. Če želite onemogočiti hitri zagon, pojdite na Iskanje in vnesite 'moč' . Kliknite na 'Izberite načrt porabe' rezultat, da ga odprete.

wie kann man videos unter windows spiegeln

izklopite 1. korak hitrega zagona

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj naj počne gumb za vklop' .

izklopite korak 2 hitrega zagona

Kliknite na 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost, če je omogočena. Kliknite 'Shrani spremembe' če želite shraniti izvedene spremembe, znova zaženite računalnik in preverite, ali so nepričakovane težave z zaustavitvijo odpravljene.

izklopite korak 3 hitrega zagona

wifi hat keine gültige ip adresse windows 10

[Nazaj na kazalo]

Druge rešitve

Kritična napaka Kernel-Power je ponavadi povezana z napajanjem in kaže na napako v napajalni enoti računalnika. Vzrok je lahko oksidacija na zadnji strani stikala PSU. V tem primeru se obrnite na tehnika, da preveri napajalnik - težava lahko reši njegova zamenjava.

Drug možen razlog za to kritično napako je pregrevanje. Računalnik se običajno izklopi, če je temperatura previsoka. Lahko prenesete SpeedFan program, ki spremlja temperature in preverja, ali se strojna oprema pregreje, ko je računalnik vklopljen.

Možno je tudi, da čip RAM ni pravilno priključen ali je reža (ali čip) prašna. Če veste, kako odstraniti in zamenjati RAM, priporočamo, da poskusite to. Odstranite čip RAM-a, očistite prah / umazanijo in ga zamenjajte. Ne delajte tega, ko je računalnik vklopljen ali priključen na vir napajanja. Ko končate, znova priključite računalnik na napajanje in ga vklopite. Preverite, ali še vedno prejemate napake Kernel-Power.

Preverite, ali so vsi kabli pravilno priključeni (znotraj in zunaj računalniške škatle), in preverite, ali so napajalni priključki pravilno priključeni tako na GPU kot na glavno ploščo (matično ploščo). Odstranite tudi CPU in ga znova namestite (če imate to znanje).

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in pomagal odpraviti kritično napako Kernel-Power (ID 41). Če nobena od zgoraj omenjenih metod težave ni odpravila, je morda težava povezana s strojno opremo, zato se za preverjanje sistema obrnite na računalniškega tehnika.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti kritično napako v jedru, ID dogodka 41:

[Nazaj na vrh]