Kako odpraviti težavo z daljšim ponovnim zagonom?

Kako odpraviti težavo z daljšim ponovnim zagonom?

Kaj storiti, če se Windows 10 predolgo zažene?

Izklop ali ponovni zagon računalnika se morda zdi preprost postopek, ki običajno traja le nekaj sekund, vendar lahko traja veliko dlje, kot bi moral. Poleg tega bi lahko računalniški vnovični zagon celo 'zamrzni' med postopkom. Ta težava se lahko zgodi občasno, zlasti pri nadgradnji na Windows 10 s starejših različic.

Če imate to težavo, obstajajo številne rešitve, kot so odklop vseh zunanjih naprav, povezanih z računalnikom, zaustavitev postopkov neuspešnih programov prek upravitelja opravil, zagon orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema ali vrnitev na prejšnjo različico sistema Windows. Te rešitve so dokaj preproste in predstavljene v tem članku, da vam omogočijo čim hitrejši ponovni zagon računalnika.Chrome OS Linux-Distribution

kako popraviti težavo z daljšim ponovnim zagonom

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Odklopite zunanjo opremo, priključeno na računalnik

To bi lahko nudilo rešitev, saj lahko zunanja oprema ustvari konflikte med različnimi strojnimi napravami. Najprej izklopite računalnik. Odklopite katero koli priključno zunanjo napravo, na primer pogon USB (ali pogone), zunanji trdi disk, SSD (pogon SSD) itd. V računalnik morata biti priklopljeni samo miška in tipkovnica. Zdaj poskusite znova zagnati računalnik. Če je težava odpravljena, ponovno priključite zunanjo opremo.

Rešitev te težave je lahko tudi posodobitev gonilnikov. Morda boste morali posodobiti ali odstraniti in jih znova namestiti. Če želite posodobiti ali znova namestiti gonilnike, pojdite na Device Manager, ki je programček nadzorne plošče v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporabnikom omogoča ogled in nadzor strojne opreme, pritrjene na računalnik. Ko element strojne opreme ne deluje, je poudarjen za pozornost. Za dostop do upravitelja naprav vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

1. odklopite zunanje naprave

V oknu upravitelja naprav boste videli seznam strojne opreme, priključene na vaš računalnik. Izberite kategorijo in razširite, z desno miškino tipko kliknite določen gonilnik strojne opreme in nato izberite 'Nadgradnja' ali 'Odstrani' iz spustnega menija.

odstranite ali posodobite gonilnike 2. korak

Če se odločite posodobiti gonilnik naprave, boste pozvani, ali želite, da Windows samodejno išče posodobljeno programsko opremo gonilnikov. Lahko pa tudi po računalniku poiščete programsko opremo za gonilnike. V tem primeru boste morali prenesti gonilnike s spletnih strani proizvajalcev in jih kopirati na pogon USB. Izberite, katera možnost vam najbolj ustreza, in nadaljujte s posodobitvijo.

odstranite ali posodobite gonilnike 3. korak

Če želite odstraniti gonilnike, označite 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrdite pred odstranitvijo. Ko končate z odstranitvijo gonilnikov, znova zaženite računalnik in Windows bo samodejno namestil manjkajoče gonilnike namesto vas.

odstranite ali posodobite gonilnike 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Končaj postopek neuspešnih ali neodzivnih programov

Za to uporabite upravitelja opravil. Poleg tega, da se uporablja za upravljanje nalog, je sistemski nadzornik in zagonski upravitelj, vključen v sisteme Microsoft Windows. Ponuja informacije o zmogljivosti računalnika in delujočih aplikacijah, procesih, uporabi CPU-ja in GPU-ja, informacije o stroških in pomnilniku, omrežne dejavnosti in statistiko, prijavljene uporabnike in sistemske storitve. Z upraviteljem opravil lahko nastavite tudi prioritete procesov, afiniteto procesorja, zaženete in zaustavite storitve ter prisilno zaključite procese.

Na zaslonu za nalaganje / ponovni zagon sistema Windows na tipkovnici pritisnite Ctrl + Alt + Delete. Zaslon za ponovni zagon bo izginil in ga bo nadomestilo okno upravitelja opravil, ki prikazuje programe, ki se niso uspeli zapreti. Z desno miškino tipko kliknite procese, ki niso bistveni za zagon, in izberite 'Končaj opravilo' iz spustnega menija. Ko končate, zaprite upravitelja opravil in računalnik se mora brez težav znova zagnati.

konča postopek neuspešnih ali neodzivnih programov

Če imate dolgo težavo z vnovičnim zagonom, ker posodobitve ni mogoče uporabiti, lahko postopek posodobitve znova zaženete z ukazi ukaznega poziva. Zaradi tega boste morali znova zagnati računalnik tako, da ga izklopite in nato znova vklopite. Ko je sistem Windows naložen, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju odpreti ukazni poziv s skrbniškimi pravicami.

znova zaženite posodobitve 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite ta ukaz: 'net stop wuauserv' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo izvedete. Postopek, povezan z vašo posodobitvijo, bo ustavljen.

znova zaženite posodobitve 2. korak

Zdaj morate v ukazni poziv vnesti še tri druge ukaze. Najprej vnesite 'cd% systemroot%' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Ta ukaz bo vodil ukazni poziv do namestitvenega imenika vašega operacijskega sistema Windows. Nato vnesite 'ren SoftwareDistribution SD.old' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Z vnosom tega ukaza bo Windows mapo SoftwareDistribution preimenoval v SD.old za varnostno kopijo. Zadnji ukaz, ki ga morate vnesti, je 'net start wuauserv' . Pritisnite Enter in zagnala bo posodobitveno storitev, da omogoči posodobitve v sistemu.

Spiel konnte nicht gestartet werden (App läuft bereits)

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema pomaga samodejno zagnati naloge vzdrževanja računalnika Windows. Microsoftove storitve za samodejno odpravljanje težav (ATS) vam omogočajo samodejno zaznavanje in odpravljanje pogostih težav z vzdrževanjem, kot so okvarjene bližnjice na namizju, neuporabljene ikone, napake na disku in nepravilen prikaz sistemskega časa. Če ga želite odpreti, vnesite 'Nadzorna plošča' v Iskanje in ga odprite. V zgornji desni kot vnesite 'odpravljanje težav' in kliknite 'Odpravljanje težav' rezultat v zgornjem levem kotu.

zaženite 1. korak za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Was ist ein High-Definition-Audiotreiber von Realtek und brauche ich ihn?

V oknu za odpravljanje težav kliknite 'Poglej vse' .

zaženite 2. korak za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Videli boste seznam programov za odpravljanje težav. Kliknite 'Vzdrževanje sistema' . Kliknite 'Napredno' in se prepričajte, da je 'Samodejno uporabi popravila' potrditveno polje je označeno. Kliknite 'Naslednji' in sledite navodilom za dokončanje odpravljanja težav. Znova zaženite računalnik.

zaženite 3. korak za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

[Nazaj na kazalo]

Prisilno izklopite računalnik

Potencialno je to ena prvih rešitev, s katero bi lahko poskusili odpraviti težavo, vendar je morda le začasna. Pritisnite in nekaj sekund pridržite (ali še naprej pritiskajte) gumb za vklop na računalniku. To bo izklopilo računalnik. Znova vklopite računalnik. Kot smo že omenili, lahko to težavo odpravite enkrat, vendar se lahko vrne ob naslednjem ponovnem zagonu računalnika.

Metode v tem članku bi vam morale pomagati odpraviti težavo z ponovnim zagonom sistema Windows. Če nobena ni delovala, lahko poskusite obnoviti prejšnjo različico sistema Windows s podobe sistemske varnostne kopije, vendar to priporočamo le v skrajnem primeru.

Video, ki prikazuje, kaj storiti, če Windows 10 traja predolgo za ponovni zagon:

[Nazaj na vrh]