Kako popraviti Mac, ki je obstal med zaustavitvijo?

Kako popraviti Mac, ki je obstal med zaustavitvijo?

Mac ali MacBook se je zataknil pri zaustavitvi ali ponovnem zagonu? Kako popraviti?

Morda boste končali z delom na svojem Macu, ga poskušali zaustaviti, vendar boste ugotovili, da je zataknjen na sliki na namizju brez ikon. Ali pa se MacBook zamrzne na črnem zaslonu, vendar še vedno slišite zvoke iz naprave (trdi disk itd.). Poleg tega lahko poskusite izvleči napajalnik in odstraniti baterijo, vendar kljub temu opazite, da računalnik ni popolnoma izklopljen dol. Če naletite na te težave pri ponovnem zagonu ali zaustavitvi računalnika Mac, je ta članek lahko koristen.

Na žalost se veliko ljudi srečuje s temi težavami, ki se pogosto pojavijo po posodobitvi operacijskega sistema. Uporabniki sistema Windows, ki so pred kratkim prešli na računalnik Mac, verjetno ne bodo preveč presenečeni, saj je to pogosta težava na platformah Windows. Na srečo imajo Maci vgrajena orodja za reševanje teh težav. Prvi korak pri odpravljanju teh težav je prisiliti Mac, da izklopi in ponastavi krmilnik za upravljanje sistema (SMC) in nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom (NVRAM). Sledite tem navodilom za odpravljanje težav z vnovičnim zagonom in zaustavitvijo sistema Mac.obtičal med zaprtjem-uvod

apt-get install npm

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kaj je SMC in kakšna je njegova funkcija?

System Management Controller (SMC) je strojna komponenta Mac računalnika, ki nadzoruje porabo energije računalnika, polnjenje in delovanje baterij, termično in ventilatorsko dejavnost, funkcijo GPU in video načina / video izhod, načine spanja / budnosti in vodenje strele ter druge funkcionalnost strojne opreme. Ponastavitev SMC-ja lahko reši težave, povezane s temi napravami.

Ponastavite SMC MacBook Air, MacBook Pro Retina ali MacBook Pro z vgrajeno baterijo

 • Najprej izklopite napravo in priključite napajalnik na Mac.
 • Med pritiskom gumba za vklop držite tipke Shift, Control in Option.
 • Na koncu sprostite vse tipke hkrati - lučka na adapterju MagSafe lahko spremeni barvo, kar pomeni, da je bil SMC ponastavljen.
 • Po uspešni ponastavitvi znova zaženite računalnik na običajen način.

smc-macbook

Če želite ponastaviti SMC v neprenosni napravi, sledite tem navodilom:

ist dieser rechner 64 bit
 • Ugasnite Mac.
 • Odklopite napajalni kabel.
 • Pet sekund pridržite gumb za vklop Mac-a.
 • Spustite gumb, znova namestite napajalni kabel in zaženite Mac na običajen način.

Za več informacij in podrobna navodila preberite ta vodnik .

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite NVRAM

NVRAM (nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom) je majhno območje pomnilnika Mac, ki shranjuje določene nastavitve na mestu, ki je dostopno z macOS. Na območju pomnilnika so shranjeni podatki, kot so glasnost zvočnika, ločljivost zaslona, ​​izbira zagonskega diska in vsa nedavna poročila o paniki jedra. Če želite ponastaviti NVRAM, zaustavite Mac. Vklopite ga in po nakladalnem zvonu držite tipke Option, Command, P in R skupaj. Držite to kombinacijo vsaj 20 sekund. Zaslon se mora prikazati, kot da se računalnik znova zažene. Če ponovno zaslišite zvok zagona, spustite gumbe.

nvram-reset

Kaj je jedrna panika?

Včasih težave z zaustavitvijo povzročijo nedavni dogodki 'jedra panike' - ponastavitev NVRAM bi morala rešiti te težave. Zaradi panike v jedru se pogosto pojavijo različni zrušitve sistema, ki vključujejo ponovni zagon in zaustavitev. Panika v jedru je v bistvu sistemska napaka, ko operacijski sistem Mac ne more hitro ali enostavno obnoviti. Te napake so običajno posledica dejanj, ko Mac poskuša napačno zapisati ali dostopati do pomnilnika. Pogosto jih povzroča poškodovana programska oprema, napake v programski opremi ali zlonamerna programska oprema. Včasih jih povzroča poškodovana ali nezdružljiva strojna oprema, vključno z okvarjenimi zunanjimi napravami, povezanimi z Macom.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Apple Diagnostics ali Apple Hardware Test

Apple Diagnostics in Apple Hardware Test so vgrajena orodja, ki lahko pomagajo diagnosticirati težave, povezane z notranjo strojno opremo Mac, vključno z deli, kot so sistemski pomnilnik, logična plošča in brezžične komponente. Poleg tega so ta orodja dostopna tudi, če se MacBook (ali drug računalnik Apple) ne more pravilno zagnati. Za zagon diagnostičnega orodja sledite spodnjim korakom.

Preden začnete odpravljati težave, upoštevajte, da nobeno od teh orodij ne more pregledati zunanjih komponent, na primer zunanjega pomnilnika ali naprav, ki jih ne proizvaja Apple. Tudi ta posebna orodja preučujejo samo strojno opremo in ne preverjajo stanja operacijskega sistema.

 • Za Mace, izdane po letu 2013, bi morali lastniki poiskati Apple Diagnostics, ki je vključen v njihove računalnike.
 • Za računalnike, ki so bili izdani leta 2012 ali starejši in uporabljajo OX X različice 10.8.4 ali novejše, uporabite Apple Hardware Test, ki je prav tako priložen sistemu.
 • Če imate Mac, ki je bil izdan leta 2012 ali starejši in ima OS X različice 10.8.3 ali starejšo, uporabite disk s sistemsko programsko opremo ali bliskovni pogon USB, ki ste ga dobili z Macom.

Kako zagnati Apple Diagnostics

Odklopite vse zunanje naprave, razen tipkovnice, miške ali sledilne ploščice in zaslona. Ko odklopite vse nepotrebne komponente, znova zaženite Mac in med ponovnim zagonom računalnika pritisnite in držite tipko D. Apple Diagnostics se zažene samodejno - za nadaljevanje sledite navodilom na zaslonu in prikazal se bo seznam z zaznano težavo.

warum wechselt mein browser ständig zu yahoo

Kako zagnati Apple Hardware Test

Izključite vse zunanje komponente, razen tipkovnice, miške ali sledilne ploščice in zaslona. Ko so vse zunanje naprave odklopljene, znova zaženite Mac, med ponovnim zagonom računalnikov pritisnite in držite tipko D. Ko se zažene Apple Hardware Test, se prikaže okno s seznamom jezikov. Izberite želeni jezik in pritisnite Return ali kliknite puščico desno. Če se Apple Hardware Test ni zagnal, ga poskusite zagnati iz interneta. Znova povežite računalnik Apple z omrežjem prek brezžičnega omrežja ali etherneta in nato znova zaženite. Ko se predvaja zvok ob zagonu, pridržite tipki Option in D. Ko se prikaže Apple Hardware Test, izberite želeni jezik in sledite navodilom na zaslonu. Če orodje zazna težave, se bodo prikazale na zaslonu. Upoštevajte te podrobnosti, če se obrnete na Apple Support ali pooblaščenega ponudnika storitev.

[Nazaj na kazalo]

Poskusite zagnati v varnem načinu

Varni zagon izbriše sistemske predpomnilnike, znova zgradi zagonsko bazo podatkov Mac na trdem disku - to pogosto reši različna vprašanja. Poleg tega je varni način verjetno najboljši način za preverjanje, ali je težava splošna ali omejena na določeno uporabniško mapo. Težave z zaustavitvijo in ponovnim zagonom so morda povezane s programsko opremo drugih proizvajalcev, ki se samodejno nalaga. Varni način preverja sistem za napake in poskuša rešiti odkrite napake.

Če želite vstopiti v varni način, najprej zaustavite Mac s katero koli metodo, ki deluje v vaši situaciji. Ko se računalnik popolnoma izklopi, počakajte približno 10 sekund in znova pritisnite gumb za vklop. Ko zaslišite zvok zagona, takoj pritisnite in pridržite tipko Shift in jo spustite, ko vidite Appleov logotip in indikator napredka.

DNS-Adresse konnte nicht erreicht werden

varni način

Upoštevajte, da varen zagon traja veliko dlje kot običajno, saj se računalnik naloži in opravi tudi sistemski pregled. Če Mac deluje pravilno, kliknite logotip Apple in izberite znova zaženi.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite terminal, da počistite svoj Mac

Izkušeni uporabniki pogosto uporabljajo Terminal za reševanje različnih težav - v tem primeru vsebuje tudi različne možnosti za poskus. Najprej odprite Terminal z uporabo žarometa - pridržite ukaz in pritisnite preslednico ter vnesite Terminal. Lahko pa poiščete mapo s pripomočki prek iskalnika. Ko se Terminal zažene, vnesite naslednje ukaze enega za drugim in za vsakim ukazom pritisnite Return.

 • rm -rf ~ / Knjižnica / Predpomnilniki / *
 • rm -rf ~ / Library / Saved Application State / *
 • sudo rm -rf / Knjižnica / Predpomnilniki / *
 • sudo rm -rf / System / Library / Caches / *
 • atsutil baze podatkov -removeUser
 • sudo atsutil baze podatkov -odstrani
 • sudo atsutil strežnik -izklop
 • sudo atsutil strežnik -ping
 • sudo rm -rf / var / folders / *

terminala

Ko preizkusite vse ukaze, znova zaženite Mac.

[Nazaj na kazalo]

Alternativne metode za reševanje težav z zaustavitvijo in ponovnim zagonom:

 • Priporočamo Kombinirano čistilo za čiščenje datotek predpomnilnika Mac in zlonamerne programske opreme.
 • Odstranite vse tiskalnike, tako da odprete Sistemske nastavitve in izberete Tiskalniki in optični bralniki ter nato znova dodate zahtevane naprave.
 • Preden zaustavite ali znova zaženete, prisilno zapustite vse zagnane aplikacije, tako da skupaj pritisnete Command, Option in Esc.
 • Znova zaženite Finder, preden ga izklopite iz menija prisilnega zapiranja.
 • Poskrbite, da je smetnjak prazen.
 • Poskusite zaustaviti mac prek terminala, vnesite sudo shutdown -r zdaj in pritisnite Return.
 • V način za obnovitev vstopite tako, da med zagonom držite Command in R, pojdite v pripomoček za disk in zaženite Repair disk ali First Aid na trdem disku.

Video, ki prikazuje, kako rešiti težavo, ki jo je Mac zataknil med zaustavitvijo ali ponovnim zagonom:

[Nazaj na vrh]