Kako popraviti MacBook, zataknjen na logotipu Apple med zagonom?

Kako popraviti MacBook, zataknjen na logotipu Apple med zagonom?

MacBook ali MacBook Pro se je zataknil med nalaganjem? Kako popraviti?

Apple MacBooks so vodilni izdelki na trgu. Imajo odlično zmogljivost, odličen uporabniški vmesnik in neprimerljivo varnost. Programi MacBook najbolje izkoristijo svoj strojni potencial. Vendar ni skrivnost, da se zrušitve lahko zgodijo tudi v Applovih izdelkih. MacBooks niso izjema, v številnih okoliščinah se lahko pojavijo napake in sesuti. Upoštevajte, da v večini primerov te zrušitve niso glavna težava in jih lahko brez težav odpravijo tudi manj tehtni uporabniki računalnikov.

Najhitrejši popravek pri odpravljanju težav z MacBookom je poskus ponovnega zagona naprave. Na žalost, če je vaša težava povezana z zaporedjem zagona MacBook-a, preprost ponovni zagon ne bi bil mogoč. Če se vaš MacBook zatakne med zagonom, to ne pomeni samodejno, da ima računalnik težavo s strojno opremo. Poskusite slediti tem preprostim nasvetom, kako to težavo odpraviti ali odpraviti. V tem članku bomo opisali najpogostejše rešitve za to težavo. Ti koraki vam lahko pomagajo tudi pri odpravljanju ali diagnosticiranju morebitnih prihodnjih težav z MacBookom (vključno z zrušitvami programske in strojne opreme).reset-macbook-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Najprej ustvarite varnostno kopijo

Napaka zagona računalnikov je precej resna težava in lahko povzroči zamenjavo trdega diska. Nihče ne bi hotel izgubiti svojih podatkov, zato že v prvem koraku zagotovite, da imate posodobljeno varnostno kopijo, sicer ustvarite vsaj eno. Priporočamo, da jih nekaj ustvarite in shranite v nepovezanem pomnilniku, najboljša možnost bi bila zunanji pogon in shranjevanje v oblaku. Ker se vaš MacBook ne more zagnati, boste za shranjevanje varnostne datoteke potrebovali zunanji podatkovni potnik. Ko ste pripravljeni na ustvarjanje varnostne kopije, poskusite odpreti Macov meni za obnovitev:

 • Pridržite tipki Command in R, medtem ko pritisnete gumb za vklop, da vklopite računalnik, ko vidite logotip Apple, lahko tipke spustite.
 • V oknu izberite Disk Utility in kliknite nadaljevanje. Ko se prikaže stranska vrstica, izberite pogon, na katerega boste napisali varnostno kopijo - običajno se imenuje Macintosh HD, razen če ste mu spremenili ime.
 • V orodni vrstici boste našli ikono »Nova slika«. Izberite zunanji pogon, na katerega boste shranili varnostno kopijo. Ta postopek bo ustvaril stisnjeno sliko diska vsebine trdega diska.

create-backup-macbook

Lahko pa uporabite drug računalnik Apple za kopiranje datuma v načinu ciljnega diska, vendar sta v obeh napravah za to metodo potrebne povezave Thunderbolt ali FireWire. Ko Mac povežete prek Thunderbolta ali FireWire, je ena od naprav postala zunanji trdi disk na drugi.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite Mac brez zunanje opreme

Prvi in ​​najlažji korak za diagnosticiranje izdelovalca težav bi bil, če je le mogoče, odklopiti vse nepotrebne zunanje naprave, pri čemer bi ostali samo tipkovnica in miška znamke Apple. ? Če se vaš prenosnik zažene brez zunanjih naprav, jih poskusite povezati posamično, najboljša možnost pa je, da znova zaženete. Obstajajo primeri, ko težavo povzroča določena kombinacija priključenih zunanjih naprav. Če težave z zagonom ni mogoče odpraviti z odklopom vseh zunanjih naprav, poskusite spodaj.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite MacBook v varnem načinu

Varni način je ena najbolj uporabnih možnosti, kadar koli naletite na težave z računalnikom, še posebej, če ne gre za težave s strojno opremo. njegova funkcija obnovi zagonsko bazo podatkov Mac na vašem trdem disku in pogosto odpravi nekatere težave z računalnikom.

 • Če želite zagnati računalnik v varnem načinu, začnite tako, da izklopite MacBook.
 • Ko se popolnoma izklopi, ga znova vklopite tako, da pritisnete gumb za vklop in držite tipko Shift, dokler se ne prikaže logotip Apple.
 • Če je vaš Mac polno naložen, morate najprej očistiti koš. Ko je smetnjak prazen, odprite okno Finder in preverite trdi disk (privzeto z imenom Macintosh HD, razen če ste ga preimenovali).
 • Preverite, ali je prostora vsaj 10 GB. Če ne, premaknite ali izbrišite nekatere datoteke. Predstavnostne datoteke so običajno največje in najlažje prestaviti na drug trdi disk, bodisi notranji bodisi zunanji. Po čiščenju smeti in sprostitvi prostora na trdem disku znova zaženite Mac na običajen način (brez držanja tipk).

  macbook v varnem načinuOpomba: bodite potrpežljivi pri nalaganju v varnem načinu, saj traja veliko dlje kot zagon na običajen način.

[Nazaj na kazalo]

Poskusite popraviti trdi disk

Če ste dosegli ta korak, pomeni, da vam noben od zgornjih nasvetov ni pomagal, zato je to verjetno nekaj s strojno opremo. Najpogostejši primer je vaš trdi disk, na srečo pa lahko MacBooks sam reši nekatera vprašanja, povezana s trdim diskom.

Najprej morate narediti svoj Mac, da poskusite odpraviti težave, da znova vstopite v način za obnovitev. Kot smo že omenili, morate med zagonom prenosnika držati tipki Command in R. Če ta metoda ne deluje, poskusite zagnati način za obnovitev interneta, tako da med zagonom držite Command, Option in R ali kombinacijo Shift, Option, Command in R.

 • Ko se prikaže okno za obnovitev, izberite pripomoček za disk in na strani izberite zagonski pogon, ki se imenuje Macintosh HD (razen če ste ga preimenovali.)
 • Nato kliknite Prva pomoč (ali Preveri za starejše različice) in potrdite svoje dejanje s klikom na Zaženi. Ta funkcija bo preverila morebitne napake v zagonskem pogonu, če zazna popravilo klika. Postopek ponavljajte, dokler ne dobite sporočila, da je vse v redu.

  macbook-confirm-first-help

 • Če ste prejeli sporočilo, da trdi disk ne deluje pravilno in bi ga morali zamenjati, pripeljite MacBook pri Appleovi podpori ali tehniku.

popravilo-pogon-macbook

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Apple Diagnostics

Vsi Mac-ji z ​​OS X Mountain Lion ali novejšimi so prišli skupaj z vključeno funkcijo Apple Diagnostics, ki vaš Mac preizkuša glede težav s strojno opremo in predlaga razpoložljive rešitve.

Za zagon programa Apple Diagnostics Odklopite vse zunanje naprave, razen tipkovnice, miške, zaslona, ​​povezave Ethernet (če je primerno) in povezave z napajalnikom. Poskrbite, da je vaš Mac na trdi, ravni, stabilni površini z dobrim prezračevanjem. Ugasnite svoj Mac. Vklopite svoj Mac, nato pa takoj pritisnite in pridržite tipko D na tipkovnici. Držite, dokler se ne prikaže zaslon, ki vas poziva, da izberete jezik. Ko končate, boste videli zaznane napake, prikazane skupaj s predlaganimi rešitvami, nadaljnje premike pa lahko izberete s seznama.

 • Za ponovitev preizkusa kliknite »Znova zaženi test« ali pritisnite Command in R.
 • Za več informacij, vključno s podrobnostmi o storitvah in možnostih podpore, kliknite »Začni« ali pritisnite Command in G.
 • Če želite znova zagnati Mac, kliknite Ponovni zagon ali pritisnite R.
 • Za izklop kliknite Zaustavitev ali pritisnite S.

Video, ki prikazuje, kako popraviti MacBook, zataknjen na logotipu Apple med zagonom:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije