Kako odpraviti napako pri upravljanju pomnilnika?

Kako odpraviti napako pri upravljanju pomnilnika?

Kako odpraviti napako pri upravljanju pomnilnika v sistemu Windows 10?

Upravljanje pomnilnika je postopek nadzora in usklajevanja računalniškega pomnilnika, ki različnim izvajanim programom dodeljuje dele, imenovane bloke, za optimizacijo celotne zmogljivosti sistema. Odloča, koliko pomnilnika nameni določenim procesom, spremlja pomnilnik, da ugotovi, ali je ta prost, in nato posodobi stanje pomnilnika. Ko program zahteva pomnilnik (blok pomnilnika), razdeljevalnik upravljanja pomnilnika ta blok dodeli programu. Ko programi ne potrebujejo več podatkov v predhodno dodeljenih pomnilniških blokih, postanejo na voljo za ponovno dodelitev. Upravljanje pomnilnika je običajno razdeljeno na tri področja: operacijski sistem strojne opreme (OS) ter programe in aplikacije.

Upravljanje strojnega pomnilnika vključuje fizične elektronske naprave, kot so RAM (naključni pomnilnik) in predpomnilniki, ki dejansko shranjujejo podatke. V OS upravljanje s pomnilnikom dodeli in reciklira pomnilniške bloke - dodeljuje pomnilnik programom in ga znova uporablja, ko ni več potreben. Upravljanje pomnilnika aplikacij vključuje dobavo pomnilnika za programske predmete in podatkovne strukture iz razpoložljivih virov. Ta spomin 'reciklira' za ponovno uporabo, ko ni več potreben.Če se med uporabo računalnika nenadoma pojavi modri zaslon, je to verjetno posledica napake MEMORY_MANAGEMENT. Mnogi od nas smo se srečali s to težavo in za to lahko obstajajo številni razlogi. Na primer, v vašem sistemu je lahko slab pomnilnik ali premalo pomnilnika. Lahko pa izvajate procese, ki zahtevajo preveč pomnilnika ali igrate zapletene igre itd. Napaka MEMORY_MANAGEMENT se lahko pojavi v vseh različicah sistema Windows, vključno s sistemom Windows XP.

Najlažji in najpogostejši način za rešitev te težave je ponovni zagon računalnika. Po ponovnem zagonu tega sporočila o napaki ne bi smeli dobiti. Poskusite znova zagnati računalnik, da preverite, ali je težava odpravljena. Če se napaka MEMORY_MANAGEMENT še vedno pojavlja, poskusite odpraviti to težavo z drugimi rešitvami. V tem članku podrobno opisujemo nekatere možnosti.

kako popraviti napake pri upravljanju pomnilnika Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite diagnostično orodje Windows Memory

To sporočilo o napaki se lahko prikaže zaradi težave z pomnilnikom z naključnim dostopom (RAM). Če vaš RAM odpove, ga raje zamenjajte, vendar morate biti prepričani, da tu obstaja težava. Obstaja vgrajeno orodje Windows, imenovano Windows Memory Diagnostic. Priporočamo, da ga zaženete in preverite, ali je težava s pomnilnikom računalnika. Če želite odpreti orodje za diagnostiko pomnilnika Windows, vnesite 'diagnostika spomina' v Iskanju.

odpravite napako pri upravljanju pomnilnika z diagnostičnim orodjem 1. koraka

Na voljo boste imeli dve možnosti: 1) znova zaženite računalnik in takoj preverite, ali so težave takoj), ko naslednjič zaženete računalnik, in preverite, preden naloži operacijski sistem Windows. Izberite, katera možnost vam ustreza. To orodje bo poročalo o težavah z RAM-om.

wie man einem Bild einen transparenten Hintergrund gibt

2. korak odpravite napako pri upravljanju pomnilnika z diagnostičnim orodjem

[Nazaj na kazalo]

Zaženite celotno skeniranje sistema

Napake in druge težave v računalniku lahko povzročijo zlonamerna programska oprema in druge okužbe z virusi. Zaženite Windows Defender, vgrajeno orodje za Windows, da izvedete popoln sistemski pregled za viruse. Če želite, zaženite drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. V našem primeru uporabljamo Windows Defender v sistemu Windows 10. Če želite odpreti Windows Defender, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Varnostni center Windows Defender' rezultat.

popravilo napake pri upravljanju pomnilnika celoten pregled sistema 1. korak

V oknu Windows Defender Security Center kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

popravilo napake pri upravljanju pomnilnika celoten pregled sistema 2. korak

V Zaščita pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' pod 'Hitri pregled' .

popravilo napake pri upravljanju pomnilnika celoten pregled sistema 3. korak

V oknu Napredno optično branje izberite med popolnimi, prilagojenimi in brez povezave. Priporočamo 'Celotno skeniranje' . Kliknite 'Skeniranje zdaj' za zagon optičnega branja. To lahko traja nekaj časa, odvisno od tega, koliko podatkov imate na disku (ali diskih).

popravilo napake pri upravljanju pomnilnika, popoln pregled sistema, 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Uporabite ukazni poziv in 'sfc / scannow' za ta pregled. skeniranje zdaj je eno od stikal, ki so na voljo v 'sfc' ukaz - ukaz ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek in lahko reši različne sistemske težave. Ta ukaz pregleda vse pomembne datoteke Windows v računalniku, vključno z datotekami DLL. Preverjevalnik sistemskih datotek nadomesti zaščitene datoteke, če so z njimi težave. Obstaja veliko primerov, ko zagon tega orodja pomaga ljudem rešiti težavo z napako MEMORY_MANAGEMENT. Če želite odpreti ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

popravi upravljanje pomnilnika zaženite sfc scan korak 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter. Začel bo pregledovati sistem za napake in lahko traja nekaj časa. Če najdete poškodovane datoteke, bodo nadomeščene ob ponovnem zagonu sistema.

popraviti upravljanje pomnilnika zaženite sfc scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so na disku napake

Redno preverjajte, ali so na disku napake, z vgrajenim orodjem Windows za preverjanje celovitosti diskov. Orodje preučuje diske in je sposobno odpraviti številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv', in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. popravite disk za preverjanje upravljanja pomnilnika za napake 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C:' s črko trdega diska, ki ga želite preveriti (če C: ni pogon, ki ga želite pregledati). The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na vaš pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz.

2. korak popravite disk za preverjanje upravljanja pomnilnika zaradi napak

Če želite na disku preveriti napake prek grafičnega vmesnika, z desno miškino tipko kliknite trdi disk in izberite 'Lastnosti' .

3. korak popravite disk za preverjanje upravljanja pomnilnika za napake

V oknu Lastnosti lokalnega diska kliknite 'Orodja' in nato kliknite 'Preveri' spodaj 'Napaka pri preverjanju' .

4. popravite disk za preverjanje upravljanja pomnilnika zaradi napak 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Očistite disk

Čiščenje diska je pripomoček za vzdrževanje računalnika, vključen v sistem Microsoft Windows in namenjen sprostitvi prostora na disku na trdem disku računalnika. Pripomoček najprej na trdem disku išče in analizira datoteke, ki niso več v uporabi, nato pa jih odstrani. Obstaja več različnih kategorij datotek, na katere je cilj čiščenja diska pri izvajanju začetne analize diska. Če želite odpreti orodje za čiščenje diska, vnesite 'čiščenje diska' v Iskanje in kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

popraviti upravljanje pomnilnika očistite disk 1. korak

Odprlo se bo orodje za čiščenje diska. S potrditvenimi polji izberite, katere datoteke želite odstraniti iz sistema, in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' .

popraviti upravljanje pomnilnika očistite disk 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Povečajte svoj navidezni spomin

Če povečate navidezni pomnilnik, morate rešiti težave z upravljanjem pomnilnika in ne smete prejemati opozoril. Navidezni pomnilnik, znan tudi kot swap datoteka, uporablja del trdega diska za učinkovito razširitev RAM-a in tako omogoča zagon več programov, kot bi jih sicer zmogel. Trdi diski pa so veliko počasnejši od RAM-a, zato se to lahko odraža na zmogljivosti in upočasni računalnik. Povečevanje navideznega pomnilnika je treba opraviti ročno - preberite spodnja navodila.

Tip 'napredno' v Iskanje in kliknite 'Ogled naprednih sistemskih nastavitev' rezultat.

Realtek hd audio manager herunterladen windows 10

popravite upravljanje pomnilnika povečajte navidezni pomnilnik 1. korak

Pojavilo se bo okno System Properties (Lastnosti sistema). Moral bi biti na 'Napredno' zavihek - če ne, ga izberite in kliknite 'Nastavitve ...' pod Performance. Opomba: če želite izkoristiti te spremembe, morate biti prijavljeni s skrbniškim računom.

popraviti upravljanje pomnilnika povečati navidezni pomnilnik 2. korak

V oknu Performance Options izberite 'Napredno' zavihek in kliknite 'Spremeni ...' pod Navidezni pomnilnik.

popraviti upravljanje pomnilnika povečati navidezni pomnilnik 3. korak

V oknu navideznega pomnilnika odstranite oznako 'Samodejno upravljaj velikost ostranjevalne datoteke za vse pogone' potrditveno polje. Kliknite vaš pogon (oznaka nosilca), v našem primeru je to prostornina 'C:', in nato kliknite 'Velikost po meri' . V polje vnesite novo velikost v megabajtih 'Začetna velikost (MB)' škatla oz 'Največja velikost (MB)' in kliknite 'Set' in nato kliknite 'V REDU' .

popravite upravljanje pomnilnika povečajte navidezni pomnilnik 4. korak

Upamo, da vam je ena od teh rešitev pomagala odpraviti težavo MEMORY_MANAGEMENT. Če nobena od teh metod ni pomagala, je morda težava z novo nameščenimi gonilniki naprav ali programsko opremo, ki povzročajo napako MEMORY_MANAGEMENT na modrem zaslonu. Poskusite jih odstraniti ali posodobiti in preverite, ali je težava odpravljena. Nekatere programe lahko povzročijo tudi napako - če sumite, poskusite odstraniti programe, za katere menite, da bi lahko bili v nasprotju.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako pri upravljanju pomnilnika:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije