Kako popraviti manjkajoče namizje v sistemu Windows 10?

Kako popraviti manjkajoče namizje v sistemu Windows 10?

Namizje manjka v operacijskem sistemu Windows 10. Kako ga enostavno popraviti?

Pri računalništvu je namizje (ali namizno okolje) izvedba namizje namizja, sistemske enote, sestavljene iz svežnja programov, ki se izvajajo nad računalniškim operacijskim sistemom in imajo skupen GUI (grafični uporabniški vmesnik), včasih opisan kot grafična lupina. Namizno okolje je bilo prvič vidno predvsem na osebnih računalnikih, pred vzponom mobilnega računalništva. Namizni grafični vmesniki uporabnikom pomagajo do enostavnega dostopa do datotek in urejanja, vendar na splošno ne omogočajo dostopa do vseh funkcij, ki jih najdete v osnovnem operacijskem sistemu.

Ko je računalnik vklopljen, naloži operacijski sistem Windows in nato prikaže sliko ali sliko, imenovano namizje. Okolje namizja je običajno sestavljeno iz ikon, oken, orodnih vrstic, map, ozadij in pripomočkov za namizje. GUI lahko nudi tudi povleci in spusti funkcionalnost in druge funkcije, ki naredijo namizje popolnejše. Namizno okolje želi biti uporabniku intuitiven način interakcije z računalnikom z uporabo konceptov, ki so podobni konceptom, ki se uporabljajo pri interakciji s fizičnim svetom, na primer gumbi in okna. Tako kot imate morda pisalno mizo, ki jo uporabljate doma, na njej pa so razni papirji, svinčniki, spenjalnik ali razdeljevalci trakov, ima tudi namizje računalnika podobno uporabne izdelke. Od osebe do osebe se lahko razlikuje, odvisno od posameznih delovnih navad in stilov.windows update 0 fertig

Toda noben operacijski sistem ni popoln in včasih se lahko pojavijo različne težave. V tem članku obravnavamo težavo z 'manjkajočim namizjem', ki je lahko moteča in razočarana, še posebej, če je material v vašem sistemu na videz izginil. Zaradi te težave manjkajo ikone na namizju in celo manjkajo ozadje / ozadje. To se morda zdi resna težava, vendar gre pogosto le za sistemsko napako. Drugi razlog za to je, da ste morda pomotoma spremenili nekatere sistemske nastavitve. Obstaja več rešitev za težavo z namizjem (ali samo za manjkajoče ikone), odvisno od vzroka. Spodaj prikazujemo številne možnosti, kako vrniti namizje in ikone.

manjka namizje v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite postopek Raziskovalec

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) prikazuje hierarhično strukturo datotek, map in pogonov v računalniku. Prikaže tudi vse omrežne pogone, ki so bili preslikani v črke pogona. Z Raziskovalcem lahko kopirate, premikate, preimenujete in iščete datoteke in mape. Po mnenju nekaterih uporabnikov zagon File Explorerja odpravi težavo z manjkajočim namizjem / ikonami v njihovih operacijskih sistemih Windows. Če želite to preizkusiti, boste morali zagnati upravitelja opravil.

Upravitelj opravil je program za nadzor sistema, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju sistema. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če želite odpreti upravitelja opravil, na tipkovnici kliknite tipke Ctrl + Shift + Esc ali pritisnite Ctrl + Alt + Delete in v meniju Varnostni zaslon sistema Windows izberite Upravitelj opravil.

zaženi postopek raziskovalca 1. korak

V oknu upravitelja opravil kliknite 'Več podrobnosti' po potrebi in nato kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' .

zaženi postopek raziskovalca 2. korak

V 'Ustvari novo nalogo' polje, vnesite 'raziskovalec' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

zaženite postopek raziskovalca 3. korak

Zdaj bi se moral začeti postopek explorer.exe in vaše namizje z vsemi ikonami bi se moralo znova prikazati.

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči način tabličnega računalnika

V operacijskem sistemu Windows 8 se lahko začetni zaslon in aplikacije iz trgovine Microsoft Store izvajajo v celozaslonskem načinu, tudi če ne uporabljate tabličnega računalnika ali naprave z dotikom. V operacijskem sistemu Windows 10 je Microsoft razvil način tabličnega računalnika, ki ga vsi uporabniki ne uporabljajo tako kot v operacijskem sistemu Windows 8. Včasih se Windows na videz zmede med tem, kdaj omogočiti ali onemogočiti tablični način. Windows 10 vas bo aktivno obvestil o načinu tabličnega računalnika samo, če imate napravo z dotikom. Če pa je v operacijskem sistemu Windows 10 omogočen način tabličnega računalnika, lahko povzroči težave z manjkajočim namizjem / ikonami - onemogočanje načina tabličnega računalnika lahko to težavo odpravi. Če želite preveriti, ali je način tabličnega računalnika omogočen (in ga v tem primeru onemogočiti), pritisnite tipko Windows + R na tipkovnici, da odprete pogovorno okno Zaženi. Tip 'cmd' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' odpreti ukazni poziv.

onemogočite način tabličnega računalnika 1. korak

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo nalog s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz s poljubnimi neobveznimi parametri. Nato izvede ukaz, kot je bil vnesen, in izvede katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je bil zasnovan. Če želite odpreti nastavitve sistema Windows, vnesite 'start ms-settings:' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga zaženete in odprete Nastavitve.

2. korak onemogočite način tabličnega računalnika

Zdaj kliknite 'Sistem' ikono.

3. korak onemogočite način tabličnega računalnika

V levem podoknu izberite »Tablet mode« in pod 'Ko pojem v', izberite 'Uporabi način namizja' možnost. Prav tako lahko onemogočite 'Skrij ikone aplikacij v opravilni vrstici v načinu tabličnega računalnika' in 'Samodejno skrij opravilno vrstico v načinu tabličnega računalnika' možnosti s preklopom stikala na 'Izklopljeno' položaj. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to rešuje manjkajočo težavo na namizju.

4. korak onemogočite način tabličnega računalnika

wie man ein Skript ausführt

[Nazaj na kazalo]

Omogočite možnost »Prikaži ikone na namizju«

Če na namizju ni ikon, vendar so prisotne vse druge komponente namizja (na primer opravilna vrstica), ste morda pomotoma izklopili 'Pokaži možnosti namizja' funkcija. V tem primeru lahko ikone pridobite v samo nekaj kliki miške. Preprosto z desno miškino tipko kliknite namizje in izberite 'Pogled'. Nato kliknite 'Prikaži ikone na namizju' . Če je ta možnost omogočena, bi poleg nje morala videti ikona za preverjanje. Preverite, ali to vrne ikone na namizju. Nekateri uporabniki trdijo, da je težavo rešila možnost »Samodejno razvrsti ikone«, zato predlagamo, da poskusite tudi to.

omogoči možnost prikaži ikone na namizju

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Če nobena od zgoraj omenjenih metod ne odpravi težave, so v operacijskem sistemu Windows morda poškodovane sistemske datoteke - te bo treba popraviti s programom System File Checker.

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe), da optično preberete sistemske datoteke in popravite manjkajoče ali poškodovane (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows ne bodo delovale ali se bodo zrušile. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv. Če ga želite odpreti s praznim namizjem, z bližnjico na tipkovnici Ctrl + Shift + Esc odprite upravitelja opravil. V upravitelju opravil kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' . V 'Ustvari novo nalogo' Odprto polje, vnesite 'cmd' in označite 'Ustvari to nalogo z skrbniškimi pravicami.' potrditveno polje za zagon povišanega ukaznega poziva.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

Zdaj vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter. S tem se zažene preverjanje sistemskih datotek. Ko je pregled končan, znova zaženite računalnik in preverite, ali s tem odpravite težavo z manjkajočim namizjem.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je skrajno sredstvo - poskusite le, če težave ne reši nič drugega. Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden so se pojavile težave z manjkajočim namizjem (ali njegovimi ikonami), boste težavo morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje in mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve takrat, ko je bila težava z manjkajočim namizjem že prisotna - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da so zgornje rešitve vrnile vaše namizje in ikone. Če obstaja še ena rešitev, ki rešuje manjkajočo težavo z namizjem in je nismo omenili, pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti manjkajoče namizje v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije