Kako popraviti manjkajoči zvok v sistemu Windows 10

Kako popraviti manjkajoči zvok v sistemu Windows 10

V sistemu Windows 10 ni zvoka / manjka zvok. Kako to enostavno popraviti?

Če ste posodobili sistem Windows 10, je možno, da ste se v sistemu soočili s težavo z zvokom. Običajno je pred posodobitvijo (ali nadgradnjo na Windows 10) zvok v sistemu Windows deloval brez težav. Možno je tudi, da je zvok izginil ne le takoj po posodobitvi, ampak v nekem trenutku kasneje.

Eden glavnih razlogov, zakaj v vašem sistemu Windows ni zvoka, je lahko ta, da so v vašem sistemu nameščeni nezdružljivi zvočni gonilniki. Gonilniki so morda poškodovani po posodobitvi sistema Windows ali med postopkom posodobitve. Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi omogoča interakcijo z določenimi napravami in strojno opremo. Voznik je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, kar jim omogoča nemoteno komunikacijo, saj jih pogosto razvijajo različni proizvajalci in podjetja. Zvočni gonilnik je programska oprema, ki omogoča, da vaš operacijski sistem (v tem primeru Windows) komunicira z vašo zvočno strojno opremo. Gonilniki so bistvenega pomena za popolno uporabo računalniške strojne opreme, če v sistemu ne boste namestili ustreznih zvočnih gonilnikov, sploh ne bi bilo zvoka.Napačen ali pokvarjen zvočni gonilnik ni edini razlog, zakaj v vašem operacijskem sistemu Windows ne more biti zvoka. Vzroki za to težavo so lahko različni in če jo želite odpraviti, boste morda morali poskusiti z različnimi rešitvami. V tem priročniku vam bomo pokazali več načinov, kako lahko odpravite težavo z manjkajočim zvokom. Predlagamo, da te metode preizkusite enega za drugim, dokler ne najdete rešitve, ki vam ustreza. Preberite spodnji članek, če želite izvedeti, kako odpraviti težavo z manjkajočim zvokom.

v Windows 10 manjka zvok

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Vgrajeno orodje za odpravljanje težav lahko reši ali vsaj odgovori na večino težav, povezanih z zvokom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Predvajanje zvoka' Spodaj 'Vstani in zaženi' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Preverite, ali je orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravilo manjkajočo težavo z zvokom.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da zvok ni izklopljen

Ta se zdi očitna stvar, toda v primeru, da ste pozabili to možnost, poskusite preveriti, ali zvok v vašem sistemu ni utišan. To naredite tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono glasnosti v opravilni vrstici in izberete 'Odpri mešalnik glasnosti' iz kontekstnega menija.

poskrbite, da glasnost ni utišana 1. korak

Prepričajte se, da nobena naprava ni utišana. Poskusite jih utišati in vklopiti s klikom ikone zvoka v oknu mešalnika glasnosti. Preverite, ali to reši težavo z manjkajočim zvokom.

prepričajte se, da glasnost ni utišana 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči izboljšave

Če želite onemogočiti vse zvočne izboljšave, znova znova kliknite ikono glasnosti / zvočnika in izberite 'Zvoki' iz kontekstnega menija.

onemogočite izboljšave 1. korak

Zdaj izberite 'Predvajanje' kliknite na svojo napravo za predvajanje in kliknite 'Lastnosti' .

onemogočite izboljšave 2. korak

V oknu Lastnosti zvočnikov izberite 'Izboljšave' in označite 'Onemogoči vse izboljšave' potrditveno polje. Kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe.

3. korak onemogočite izboljšave

[Nazaj na kazalo]

Posodobite zvočne gonilnike

Ta metoda vključuje posodobitev zvočnih gonilnikov ali njihovo ponovno namestitev. Priporočamo, da preizkusite obe metodi. Za posodobitev gonilnikov boste morali uporabiti upravitelja naprav. Upravitelj naprav je programček nadzorne plošče v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporabnikom omogoča ogled in nadzor strojne opreme, pritrjene na računalnik. Ko element strojne opreme ne deluje, je poudarjen za pozornost. Za dostop do upravitelja naprav vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

posodobite zvočne gonilnike 1. korak

V oknu upravitelja naprav boste videli seznam strojne opreme, priključene na vaš računalnik. Izberite 'Krmilniki zvoka, videa in iger' kategorijo in razširite, z desno miškino tipko kliknite zvočno strojno opremo in izberite 'Nadgradnja' iz spustnega menija.

posodobite zvočne gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo.

posodobite zvočne gonilnike 3. korak

beste spiele auf steam reddit

Drug način za posodobitev gonilnikov je ponovna namestitev z odstranitvijo. Ko z desno miškino tipko kliknete zvočno strojno opremo, izberite 'Odstrani napravo' iz kontekstnega menija.

posodobite zvočne gonilnike 4. korak

V oknu Odstrani napravo označite 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrdite in kliknite 'Odstrani' . S tem boste napravo in njene gonilnike odstranili. Znova zaženite računalnik in Windows bo samodejno zaznal manjkajoče gonilnike in namestil najnovejše gonilnike za vašo zvočno napravo.

posodobite zvočne gonilnike 5. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, deluje pa tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so preprosto samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, zaradi katerih morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite zvočne gonilnike 6. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite Windows Audio Services

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Ta metoda vključuje zagotovitev, da so omogočene / zagnane storitve Windows Audio, Windows Audio Endpoint Builder, Plug and Play. Če se ena od storitev ustavi, zvočne naprave in učinki ne bodo pravilno delovali. Če se te storitve ustavijo, se storitve, ki so izrecno odvisne od njih, ne bodo zagnale. Za dostop do vrste storitev Windows Audio 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

preverite zvočne storitve Windows 1. korak

Poiščite te storitve v oknu Storitve in za vsako storitev uporabite naslednje korake:

Z desno miškino tipko kliknite storitev in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

preverite avdio storitve Windows korak 2

Prepričajte se, da je vrsta zagona storitev nastavljena na 'Samodejno' in stanje storitev je 'Tek' . Če vrsta zagona ni samodejna, jo nastavite na Samodejno in kliknite 'Začni' Spodaj 'Stanje storitve' . Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in 'V REDU' za izhod iz okna lastnosti določene storitve. Poiščite druge omenjene storitve in ponovite korake. Preverite, ali to odpravlja manjkajočo težavo z zvokom v operacijskem sistemu Windows.

preverite Windows avdio storitve 3. korak

Te storitve boste morda želeli znova zagnati tako, da z desno miškino tipko kliknete vsako omenjeno storitev in jo izberete 'Ponovni zagon' iz kontekstnega menija.

preverite zvočne storitve windows 4. korak

Priporočamo, da s sistemsko konfiguracijo preverite, ali so te storitve omogočene. Konfiguracija sistema je sistemski pripomoček sistema Windows, ki se uporablja za odpravljanje težav z zagonskim postopkom sistema Microsoft Windows. Lahko onemogoči ali znova omogoči programsko opremo, gonilnike naprav in storitve Windows, ki se zaženejo ob zagonu, ali spremeni nastavitve zagona. Tip 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite 'Konfiguracija sistema' rezultat.

preverite Windows avdio storitve 5. korak

Izberite 'Storitve' in na seznamu poiščite storitve Windows Audio, Windows Audio Endpoint Builder, Plug and Play. Prepričajte se, da so omogočene, potrditvena polja morajo biti označena ob vsaki omenjeni storitvi. Če je bila ena od storitev onemogočena, jo omogočite in kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe. Znova zaženite računalnik.

preverite zvočne storitve sistema Windows 6. korak

[Nazaj na kazalo]

Nastavite privzeto napravo

Če se z zvočno napravo povezujete prek USB-ja ali HDMI-ja, boste morda morali to napravo nastaviti kot privzeto. Z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika / glasnosti in izberite 'Zvoki' iz kontekstnega menija, kot smo to storili v prejšnji metodi. V 'Predvajanje' izberite svojo napravo za predvajanje in kliknite 'Nastavi privzeto' , da jo nastavite kot privzeto napravo za predvajanje.

nastavite privzeto napravo

[Nazaj na kazalo]

Spremenite privzeto glasbeno aplikacijo

Nekateri uporabniki so poročali, da jim je prilagajanje privzetega glasbenega predvajalnika iz Groove Music na Windows Media Player ali drug predvajalnik dejansko pomagalo rešiti manjkajoč zvok. Če je Groove Music nastavljen kot privzeta aplikacija za predvajalnik glasbe, lahko sprememba te rešuje to težavo tudi za vas. Pojdite v Nastavitve in kliknite 'Aplikacije' .

1. korak nastavite privzeto glasbeno aplikacijo

Zdaj izberite 'Privzete aplikacije' v levem podoknu in poiščite privzeti predvajalnik pod 'Glasba' . Kliknite ga in izberite drugo aplikacijo kot privzeto. Preverite, ali to reši problem manjkajočega zvoka v sistemu Windows.

2. korak nastavite privzeto glasbeno aplikacijo

[Nazaj na kazalo]

Was ist Diensthost lokales System (Netzwerk eingeschränkt) (11)

Preizkusite različne zvočne formate

Z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika / glasnosti in izberite 'Zvoki' iz kontekstnega menija, kot smo to storili v prejšnji metodi. Izberite 'Predvajanje' in nato izberite svojo napravo za predvajanje, kliknite 'Lastnosti' . V oknu Properties izberite 'Napredno' zavihek in preizkusite različne formate, preverite, ali vam deluje kakšna druga oblika in je težava z manjkajočim zvokom odpravljena.

preizkusite različne zvočne formate

Če nobena od metod ni pomagala, boste morda morali preveriti kable. Preverite, ali so zvočniki ali slušalke pravilno priključeni na računalnik in ali ni kablov. Če uporabljate zvočnike z lastnimi nastavitvami glasnosti, jih poskusite tudi preveriti. Prepričajte se, da zvočniki in slušalke niso povezani hkrati, če so slušalke priključene, zvočniki ne bodo delovali.

To je to, upamo, da je bil ta članek koristen in ste lahko vrnili manjkajoči zvok v operacijskem sistemu Windows. Če poznate druge načine, kako lahko odpravite težavo z manjkajočim zvokom, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti manjkajoči zvok v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]