Kako popraviti zaostanek miške v sistemu Windows 10?

Kako popraviti zaostanek miške v sistemu Windows 10?

Kako enostavno odpraviti zaostanek miške v sistemu Windows 10?

Računalniki se lahko spopadajo s počasnim odzivom ali izrazom 'lag', izraz, ki se pogosto uporablja v spletnih igrah. Na splošno je zaostajanje časovna razlika med sprožitvijo naloge in dejanjem ali rezultatom. Na primer, lahko se nanaša na zamudo, ki nastopi med pritiskom tipke na tipkovnici in časom, ko se na zaslonu prikaže ustrezen znak. To je en preprost primer, vendar obstaja veliko drugih situacij, v katerih bi lahko zaostajanje predstavljalo težavo.

Delo z računalniki je lahko dovolj stresno, ne da bi se morali spoprijeti z zaostankom miške in tipkovnice. Slaba zmogljivost računalnika lahko hitro privede do zmanjšane celotne delovne moči, zato bo odpravljanje težav z miško in tipkovnico močno izboljšalo učinkovitost. Najverjetnejši razlogi so lahko motnje določene strojne ali programske opreme, nastavitve sistema Windows ali vrste zunanje opreme. Zamiki miške v sistemu Windows 10 se lahko pojavijo med pomikanjem kurzorja miške z brezžično miško Bluetooth ali sledilno ploščico v prenosnem ali namiznem računalniku Windows 10. Če imate z miško težave z zaostankom sistema Windows 10 (kazalec jeclja, zamrzne ali se sploh ne premakne), preberite spodnji vodnik, da poiščete možno rešitev.kako popraviti zamik miške na Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova namestite / posodobite gonilnik miške

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napaka gonilnika miške lahko povzroči težave z zamikom. Poskusite z miško v drugem računalniku in preverite, ali lahko težavo ponovite. V nasprotnem primeru imate verjetno pokvarjen gonilnik in ga je treba znova namestiti. Če želite to narediti, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

znova namestite / posodobite gonilnik miške 1. korak

V upravitelju naprav poiščite „Miške in druge kazalne naprave“ , razširite ga in z desno miškino tipko kliknite miško, izberite 'Odstrani' v spustnem meniju, da ga odstranite. Znova zaženite računalnik in Windows bo samodejno namestil manjkajoči gonilnik.

znova namestite / posodobite gonilnik miške 2. korak

Poskusite tudi posodobiti gonilnik miške. Ponovite korake in izberite 'Posodobi gonilnik' s spustnim menijem, ko z desno miškino tipko kliknete miško v oknu upravitelja naprav. Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če se odločite, da v računalniku brskate po programski opremi za gonilnike, boste morali imeti v računalniku ali pogonu USB pravilen gonilnik. Gonilnik lahko najdete na spletnem mestu proizvajalca miške.

znova namestite / posodobite gonilnik miške 3. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novega gonilnika za miško je uporaba neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilniki se prenesejo prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih voznih paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve ki zahtevajo, da znova zaženete računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikomKo končate s posodabljanjem in namestitvijo gonilnikov, znova zaženite Windows 10, da spremembe začnejo veljati, in preverite, ali to pomaga odpraviti težavo z zamikom miške.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoj grafični gonilnik

Če želite posodobiti grafični gonilnik prek sistema Windows, pojdite v Upravitelj naprav (kot je opisano v zgornji metodi). V oknu upravitelja naprav razširite 'Adapterji zaslona' (ali kliknite puščico desno). Z desno miškino tipko kliknite grafični gonilnik in izberite 'Posodobi gonilnik' .

posodobite 1. grafični gonilnik

Windows vas bo vprašal, kako želite iskati gonilnike. Kliknite 'Samodejno poišči posodobljeno programsko opremo gonilnikov' . Windows bo našel in namestil gonilnike za vas. Lahko pa se odločite, da v računalniku brskate po programski opremi za gonilnike - v računalniku ali pogonu USB boste morali imeti pravi gonilnik. Najdete ga na spletnem mestu proizvajalca grafične kartice.

posodobite grafični gonilnik 2. korak

Če želite posodobiti grafični gonilnik, uporabite lahko tudi namestitveni program Snappy Driver Installer. Povezavo do opisane metode najdete zgoraj. Lahko pa preberete celoten članek o tem, kako posodobiti video gonilnike v sistemu Windows 10 tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči / Omogoči drsenje po neaktivni funkciji sistema Windows

Ena od izvornih lastnosti sistema Windows 10 je zmožnost drsenja po neaktivnih oknih tako, da s kazalcem miške preprosto lebdite nad takim oknom in nato uporabite miško. Vsebina neaktivnega okna se bo pomaknila. Če imate na primer neaktivno okno Beležnice, ki vsebuje besedilo, se bo besedilo pomaknilo. Fokus se ne bo spremenil in bo ostal v trenutnem aktivnem oknu. Če onemogočite to funkcijo (in po potrebi znova omogočite), boste morda lahko odpravili težavo z zamikom miške. Če želite to funkcijo onemogočiti / omogočiti, pojdite v Nastavitve in kliknite 'Naprave' .

onemogoči / omogoči drsenje neaktivnih oken funkcija 1. korak

V nastavitvah naprav kliknite 'Miška' (ali 'Miška in sledilna ploščica' ) na levem podoknu in nato poskusite onemogočiti in omogočiti 'Pomikanje po neaktivnih oknih, ko jih premaknem z miško' nekajkrat preverite, ali je težava odpravljena.

onemogoči / omogoči drsenje neaktivnih oken funkcija 2. korak

Če uporabljate prenosni računalnik, poskusite sledilno ploščico nastaviti na „Brez zamude (vedno vklopljeno)“ - to možnost najdete pod 'Sledilna ploščica' odsek.

[Nazaj na kazalo]

Konec zvočnega procesa Realtek

Možno je, da vaša zvočna kartica Realtek (ali druga zvočna kartica) moti miško in povzroči težavo z zamikom. Če želite odpraviti to težavo, morate v upravitelju opravil zaključiti zvočni postopek Realtek. Z desno miškino tipko kliknite Start in kliknite 'Upravitelj opravil' da ga odprete.

konec postopka Realtek 1. korak

V upravitelju opravil poiščite 'Realtek audio.exe' pod 'Procesi' in ga kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Končaj opravilo' iz spustnega menija, da končate postopek.

wie man ein Shell-Skript schreibt

konec postopka Realtek 2. korak

To težavo lahko povzroči tudi Realtek Audio Manager. V nekaterih primerih se ta aplikacija samodejno zažene z operacijskim sistemom Windows in povzroči težavo. Če želite težavo odpraviti, znova odprite upravitelja opravil in na zavihku Zagon onemogočite Realtek Audio Manager. V oknu upravitelja opravil kliknite 'Začeti' in poskusite poiskati Realtek Audio Manager. Če se prikaže, ga izberite s klikom in nato kliknite 'Onemogoči' onemogočiti zagon ob zagonu sistema Windows.

konec postopka Realtek 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči hitri zagon

Hiter zagon je funkcija v sistemu Windows 10 (in tudi Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Je uporabna funkcija, ki jo večina ljudi uporablja, ne da bi vedela, vendar jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se vam morda zdi, da zaustavite računalnik, kot da ga popolnoma izklopite, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, to ne bi smelo škodovati vašemu računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar je to lahko razlog, da miška zaostaja. Če želite odpraviti težavo, lahko onemogočite to funkcijo in preverite, ali pomaga. Če želite onemogočiti to funkcijo, pojdite na Iskanje in vnesite 'Nadzorna plošča'. Kliknite na 'Nadzorna plošča' rezultat, da ga odprete.

onemogočite hitri zagon 1. korak

Na nadzorni plošči nastavite 'Ogled po:' do 'Majhne ikone' , najti 'Napajalne možnosti' in kliknite.

onemogočite hitri zagon 2. koraka

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj počne gumb za vklop' .

3. korak onemogočite hitri zagon

Kliknite na 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost, če je omogočena. Kliknite 'Shrani spremembe' da shranite opravljene spremembe. Vaša miška bi morala spet začeti normalno delovati.

onemogočite 4. korak hitrega zagona

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči Cortano

Cortana je virtualni pomočnik, ki ga je ustvaril Microsoft. Če ga onemogočite, lahko rešite težavo z zamikom miške. Če želite onemogočiti Cortano, jo odprite in pojdite v Nastavitve v zgornjem levem kotu. V nastavitvah poiščite 'Cortana vam lahko daje predloge, ideje, opomnike, opozorila in še več' in jo nastavite na 'Izklopljeno' . Preverite, ali to pomaga rešiti težavo.

[Nazaj na kazalo]

Odklopite druge naprave USB

Druga rešitev, ki bi vam lahko pomagala, je odklop vseh naprav iz vrat USB. Pogosto lahko druge naprave USB motijo ​​miško in povzročijo težave z zamikom. Prenosni trdi disk poskusite odklopiti od vrat USB, če je ta povezan (tipkovnice vam ni treba odklopiti).

Obstajajo različne vrste vrat USB. Na primer USB 2.0 in USB 1.0 se razlikujeta po hitrosti prenosa podatkov, ki sta ju zmožni. Največja hitrost, ki jo lahko dosežejo naprave USB 1.0, je 12 Mb / s, medtem ko lahko naprave 2.0 teoretično dosežejo do 40-krat več. Če uporabljate brezžično miško, poskusite njen sprejemnik priključiti na vrata USB 2.0.

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite nastavitve upravljanja napajanja za USB

Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

prilagodite nastavitve upravljanja porabe za usb korak 1

V upravitelju naprav poiščite 'Krmilniki univerzalne serijske vodila' in ga razširite. Dvokliknite napravo USB Hub, da odprete njene lastnosti.

prilagodite nastavitve upravljanja porabe za usb korak 2

V oknu z lastnostmi naprave USB Hub kliknite 'Upravljanje porabe' in počistite polje »Dovoli računalniku, da izklopi to napravo, da prihrani energijo« potrditveno polje. Ponovite te korake za vse naprave USB Hub v računalniku. Po končanih korakih mora miška delovati pravilno in brez zastojev.

prilagodite nastavitve upravljanja porabe za usb korak 3

Upamo, da vam je ena od teh rešitev pomagala odpraviti težavo z zaostankom miške v računalniku z operacijskim sistemom Windows in da miška zdaj deluje pravilno.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti zaostanek miške v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije