Kako popraviti miško z desno miškino tipko, če ne deluje?

Kako popraviti miško z desno miškino tipko, če ne deluje?

Kako popraviti miško z desno miškino tipko, če kontekstni meni v sistemu Windows 10 ne deluje

Standardna miška ima na sredini dva gumba in kolesce za pomikanje (ki včasih vključuje tudi gumb). Večina miši ima samo dve operaciji: desni in levi klik. Levi klik se pogosto imenuje “Normalni klik” ali preprosto samo 'klik' . Večino nalog v računalniku lahko opravite samo z levim gumbom miške. S pritiskom na levi gumb miške simulirate pritisk miške na zaslon - lahko povlečete elemente ali izberete besedilo in odprete datoteke.

Desni gumb miške (ali desni klik) nekateri ljudje manj razumejo in ga redko uporabljajo, vendar je eno najdragocenejših orodij v računalniku. Omogoča dodatno funkcionalnost miške. Bistveni namen desnega gumba miške je zagotoviti informacije o tem, na kaj kliknete. Pogosto se uporablja za odpiranje kontekstnih menijev, ki so pojavni meniji, ki se lahko spreminjajo glede na to, kje kliknete. Če levi gumb miške neposredno komunicira s predmetom, vam desni gumb miške pogosto omogoča posredno interakcijo. Z desno miškino tipko kliknite datoteko s seznamom operacij nad datoteko ali možnostjo prikaza njenih lastnosti. Z desnim klikom na ozadje namizja lahko spremenite namizje itd.Druga koristna lastnost miške je, da lahko 'invert' (ali obrnite) gumbe, tako da je desni gumb miške glavni gumb, levi pa sekundarni - to bo sprožilo kontekstne menije in druge zgoraj omenjene operacije.

Neuporaba funkcij z desnim klikom je lahko zelo moteča in omejujoča. Težave z desnim gumbom miške lahko povzročijo nezdružljivi gonilniki, težave s strojno opremo ali poškodovane sistemske datoteke. V tem članku prikazujemo nekaj rešitev težav z desnimi gumbi.

desni klik ne deluje

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite miško

Če tega še niste storili, preverite miško. Poskusite ga povezati z drugim računalnikom ali prenosnikom in preverite, ali težava še vedno obstaja. Če uporabljate brezžično miško, zamenjajte baterije. Če desni gumb deluje, ko je miška povezana z drugim računalnikom ali prenosnikom, to pomeni, da imate težave s programsko opremo s trenutnim računalnikom. Če miška ne deluje v drugi napravi, s tipkanjem odprite orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami Windows 10 „strojna oprema in naprave“ v Iskanje in kliknite »Iskanje in odpravljanje težav z napravami« rezultat.

preverite korak miške 1

Kliknite 'Naslednji' in računalnik bo začel skenirati. Orodje za odpravljanje težav bo poročalo o vseh zaznanih težavah s strojno opremo in napravami. Izberite miško, če je navedena, in pritisnite gumb Naprej, da odpravite težavo.

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite ali posodobite gonilnik miške

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Če želite to narediti, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

znova namestite ali posodobite gonilnik miške 1. korak

V upravitelju naprav poiščite „Miške in druge kazalne naprave“ , razširite ga in z desno miškino tipko kliknite miško, izberite 'Odstrani' v spustnem meniju, da ga odstranite. Znova zaženite računalnik in Windows bo samodejno namestil manjkajoči gonilnik.

znova namestite ali posodobite gonilnik miške 12. korak

Poskusite tudi posodobiti gonilnik miške. Ponovite zgornje korake in izberite 'Posodobi gonilnik' v spustnem meniju (ko z desno miškino tipko kliknete miško v oknu upravitelja naprav). Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če se odločite za brskanje po računalniku, kjer najdete programsko opremo za gonilnike, boste potrebovali ustrezen gonilnik v računalniku ali pogonu USB. Najdete ga na spletnem mestu proizvajalca miške.

znova namestite ali posodobite gonilnik miške 3. korak

Drug način posodobitve ali namestitve novega gonilnika za miško je, da to storite s programsko opremo drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo. Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

Ko končate s posodobitvijo in namestitvijo gonilnikov, znova zaženite Windows 10, da spremembe začnejo veljati, in preverite, ali to pomaga odpraviti težavo z miško.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite skeniranje SFC

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali se bo sistem zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo za ukaz sfc, ukaz Ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če želite zagnati ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' in izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča. Če so bile težave odkrite in odpravljene, se prikaže naslednje sporočilo: 'Windows Resource Protection je našel poškodovane datoteke in jih uspešno popravil' . Znova zaženite računalnik, da preverite, ali miška deluje pravilno.

zaženite sfc scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči način tabličnega računalnika

V operacijskem sistemu Windows 8 se lahko začetni zaslon in aplikacije iz trgovine Microsoft Store izvajajo v celozaslonskem načinu, tudi če tabličnega računalnika ali naprave ne uporabljate z dotikom. To je povzročilo razočaranje tistih, ki uporabljajo tradicionalne namizne računalnike z miško in tipkovnico. V operacijskem sistemu Windows 10 je Microsoft razvil način tabličnega računalnika, ki ga ne uveljavljajo vsi uporabniki, tako kot v operacijskem sistemu Windows 8. Windows 10 vas bo aktivno obvestil o načinu tabličnega računalnika samo, če imate napravo z dotikom. Če pa je v operacijskem sistemu Windows 10 omogočen način tabličnega računalnika, lahko to povzroči težave z desnim klikom miške. Če onemogočite način tabličnega računalnika, lahko to težavo odpravite. Če želite onemogočiti način tabličnega računalnika, kliknite ikono za obvestila v opravilni vrstici (poleg ure in datuma) in zagotovite, da je način tabličnega računalnika izklopljen.

onemogočite način tabličnega računalnika 1. korak

Drug način za onemogočanje načina tabličnega računalnika je, da odprete Nastavitve in izberete 'Sistem' .

2. korak onemogočite način tabličnega računalnika

V sistemskih nastavitvah izberite 'Tablični način' v levem podoknu in izberite 'Uporabi način namizja' Spodaj »Ko se prijavim« .

3. korak onemogočite način tabličnega računalnika

[Nazaj na kazalo]

Odstranite razširitve lupine drugih proizvajalcev

Razširitve lupine so v postopku COM (Component Object Model) objekti, ki razširjajo zmožnosti operacijskega sistema Windows. Večino razširitev lupine operacijski sistem samodejno namesti, obstaja pa tudi veliko drugih aplikacij, ki namestijo dodatne komponente razširitve lupine. Ena od neodvisnih razširitev lupine lahko prepreči odpiranje kontekstnega menija (meni z desnim klikom). Če odstranite razširitve drugih proizvajalcev, bi lahko težave rešili z desnim gumbom miške. Priporočamo, da za brisanje ali onemogočanje razširitev tretjih oseb uporabite CCleaner.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, ki čisti 'neželeno vsebino' in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti vašo zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga vam odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se zaženejo v sistemu Windows. Lahko ga prenesete tukaj .

Ko prenesete in namestite CCleaner, ga odprite in kliknite 'Orodja' v levem podoknu in izberite 'Začeti' . V meniju Startup kliknite 'Kontekstni meni' zavihek in videli boste seznam razširitev lupine. Izberite, ali želite izbrisati ali onemogočiti razširitve lupine, tako da izberete določeno razširitev lupine in kliknete 'Onemogoči' ali 'Izbriši' na desnem podoknu.

odstranite razširitve lupine drugih proizvajalcev

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite nastavitve upravljanja porabe za USB

Če uporabljate miško, ki je z računalnikom povezana prek USB-ja, poskusite prilagoditi nastavitve upravljanja napajanja za USB. Če želite prilagoditi nastavitve upravljanja porabe, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

prilagodite nastavitve upravljanja porabe za usb korak 1

V upravitelju naprav poiščite 'Krmilniki univerzalnega serijskega vodila' in ga razširite. Dvokliknite napravo USB Hub, da odprete njene lastnosti.

prilagodite nastavitve upravljanja porabe za usb korak 2

V oknu z lastnostmi naprave USB Hub kliknite 'Upravljanje porabe' in počistite polje »Dovoli računalniku, da izklopi to napravo, da prihrani energijo« potrditveno polje. Ponovite te korake za vse naprave USB Hub v računalniku. Po dokončanju teh korakov mora miška pravilno delovati.

prilagodite nastavitve upravljanja porabe za usb korak 3

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite File Explorer

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) prikazuje hierarhično strukturo datotek, map in pogonov v računalniku. Prikaže tudi vse omrežne pogone, ki so bili preslikani v črke v računalniku. Z File Explorerjem lahko kopirate, premikate, preimenujete in iščete datoteke in mape. Ponovni zagon Raziskovalca lahko težavo odpravi z desnim gumbom miške. Zagnati boste morali upravitelja opravil: na tipkovnici pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc. V oknu upravitelja opravil poiščite 'Raziskovalec Windows' Spodaj 'Procesi' zavihek in ga izberite. Kliknite 'Ponovni zagon', in Windows Explorer se bo znova zagnal.

znova zaženi raziskovalec datotek -

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Če želite uporabljati to orodje, morate predhodno ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Če želite obnoviti sistem, zaženite Run, tako da pritisnete tipke Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' v pogovornem oknu Zaženi. Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

linux mint 17 auf 18 upgraden

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - to bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite ustrezno obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Točke obnovitve ne izberite v obdobju, ko desni gumb miške ni deloval, ker se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Kliknite 'Končaj' in vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, prikazanim v 'Opis' polje.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite programsko opremo drugih proizvajalcev

To velja samo za programsko opremo, ki lahko vpliva na delovanje miške. Če so se težave pojavile po nedavno nameščenih orodjih za prilagajanje / prilagajanje kazalnih naprav, morate to težavno programsko opremo odstraniti iz računalnika. Če ga želite odstraniti, pojdite na nadzorno ploščo in izberite 'Odstrani program' pod Programi ali pritisnite tipko Windows + R. Windows bo odprl pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in na tipkovnici pritisnite Enter, da zaženete okno Programi in funkcije.

odstranite programsko opremo tretjih oseb 1. korak

V oknu Programi in funkcije boste videli seznam nameščenih programov. Poiščite morebitno problematično programsko opremo, ki bi lahko povzročila težave z miško, in jo odstranite. Znova zaženite Windows, da preverite, ali to pomaga rešiti težavo.

2. odstranite programsko opremo drugih proizvajalcev

Če odstranjevanje orodij za kazalne naprave ne pomaga (ali pa ni bila nameščena nobena), vendar ste v računalnik nedavno namestili novo programsko opremo (po kateri desni gumb miške ni uspel), poskusite odstraniti tudi to programsko opremo.

[Nazaj na kazalo]

Izvedite popolno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniku, vključno z težavami z miško. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa preizkusite tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Windows Defender' rezultat.

izvedite celoten pregled sistema 1. korak

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

izvedite celoten sistemski pregled 2. koraka

Nato kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

izvedite celoten korak 3. skeniranja sistema

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

izvedite 4. korak celotnega skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem skeniran za zlonamerno programsko opremo. Ko je skeniranje končano, znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo z desnim gumbom miške.

izvedite 5. korak skeniranja sistema

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Končno lahko posodobite svojo trenutno različico sistema Windows: morda vam bo pomagalo preveriti posodobitve za celoten operacijski sistem Windows. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

posodobite svoj Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in znova preverite, ali obstajajo posodobitve - samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu. Preverite, ali to odpravlja težavo z miško.

posodobite svoj Windows 2. korak

Upamo, da ena od zgornjih rešitev pomaga odpraviti težavo z miško in zdaj lahko brez težav uporabljate kontekstni meni z desnim klikom.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti miško Z desno miškino tipko kliknite Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije