Kako popraviti zrušitev gonilnika Nvidia v sistemu Windows 10?

Kako popraviti zrušitev gonilnika Nvidia v sistemu Windows 10?

Kako enostavno odpraviti zrušitev gonilnika Nvidia v sistemu Windows 10

Nvidia (običajno imenovana Nvidia, stilizirana pod NVIDIA, nVIDIA ali nVidia) je ameriško tehnološko podjetje, ki oblikuje grafične procesne enote (GPU) za igralniške, kriptovalutne in profesionalne trge ter enote 'sistem na čipu' ( SoCs) za trg mobilne računalništva in avtomobilske industrije. Njegova glavna linija izdelkov GPU, označena 'GeForce' , je v neposredni konkurenci z naprednimi mikro napravami (AMD) 'Radeon' izdelkov. Nvidia je svojo prisotnost v igralniški industriji razširila z ročnimi izdelki Shield Portable, Shield Tablet in Shield Android TV.

Poleg izdelave grafičnih procesorjev Nvidia raziskovalcem in znanstvenikom ponuja tudi možnosti vzporedne obdelave, ki jim omogočajo učinkovito izvajanje visoko zmogljivih aplikacij. Razporejeni so na superračunalniških mestih po vsem svetu. V zadnjem času se je Nvidia preselila na trg mobilnega računalništva, kjer proizvaja mobilne procesorje Tegra za pametne telefone in tablične računalnike ter sisteme za navigacijo in zabavo v vozilih.Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi omogoča interakcijo z določenimi napravami in strojno opremo. Voznik je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, kar jim omogoča nemoteno komunikacijo, saj jih pogosto razvijajo različni proizvajalci in podjetja.

Grafični (video) gonilnik je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in programom omogoča uporabo strojne opreme računalniške grafike. Posodobljeni grafični gonilniki so pomembni in pogosto zagotavljajo boljšo zmogljivost. Posodobitve gonilnikov običajno nudijo popravke napak in združljivost z novejšo programsko opremo. Večina gonilnikov, ki jih dobite z računalnikom ali sistemom Windows (prek storitve Windows Update), je dovolj dobrih in drugih gonilnikov ni treba nameščati ali posodabljati. Obstaja pa izjema za grafične gonilnike. Najpogostejši grafični kartici sta NVIDIA in AMD. Včasih obstajajo težave z gonilniki Nvidia, na primer zrušitve gonilnikov Nvidia.

V tem priročniku predstavljamo številne načine za odpravljanje zrušitve gonilnika Nvidia, vključno s prenosom in namestitvijo najnovejših gonilnikov ali starejših različic gonilnikov (paradoksalno), prilagajanjem nastavitev možnosti porabe energije, onemogočanjem storitev Windows itd.

kako popraviti zrušitev gonilnika nvidia v operacijskem sistemu Windows 10

IP-Adresse konnte nicht gefunden werden

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Spremenite ločljivost zaslona

Ločljivost zaslona se nanaša na jasnost besedila in slik, prikazanih na vašem zaslonu. Pri višjih ločljivostih (na primer 1600 x 1200) so predmeti videti ostrejši. Videti so tudi manjši, zato lahko na zaslon pristane več elementov. Pri nižjih ločljivostih (na primer 800 x 600) velja obratno: manj elementov se prilega zaslonu, vendar so videti večji.

Nekateri uporabniki so poročali, da preprosto spreminjanje (zmanjševanje) ločljivosti zaslona odpravlja težavo z zrušitvijo gonilnika Nvidia. Če želite zmanjšati ločljivost zaslona, ​​preprosto z desno miškino tipko kliknite ozadje in izberite 'Nastavitve zaslona' iz kontekstnega menija.

spremenite ločljivost zaslona 1. korak

Zdaj kliknite puščico poleg ločljivosti zaslona in izberite nižjo ločljivost od trenutne nastavitve. Preverite, ali to odpravlja težavo z gonilnikom Nvidia.

spremenite ločljivost zaslona 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite gonilnike Nvidia

Ta metoda vključuje odstranitev trenutnih gonilnikov Nvidia in namestitev najnovejših. Če želite odstraniti trenutne gonilnike Nvidia, najprej pojdite na nadzorno ploščo. Tip 'Nadzorna plošča' v Iskanje in izberite 'Nadzorna plošča' rezultat.

znova namestite gonilnike Nvidia 1. korak

Zdaj kliknite 'Odstrani program' pod Programi. Če menija nadzorne plošče ne vidite, kot je prikazano na spodnji sliki, izberite 'Kategorija' v 'Ogled po:' spustni meni. Najdete ga v zgornjem desnem kotu okna nadzorne plošče.

znova namestite gonilnike Nvidia 2. korak

Poiščite 'Grafični gonilnik NVIDIA' , z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Odstrani' iz spustnega menija. Lahko kliknete 'Odstrani' gumb nad seznamom za odstranitev gonilnika.

kritischer fehler startmenü windows 10 beheben

znova namestite gonilnike Nvidia 3. korak

Pojdi na Spletno mesto Nvidia in prenesite najnovejše gonilnike za grafično kartico.

Če niste prepričani, katere gonilnike želite prenesti za grafično kartico Nvidia, uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo. Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Namestitveni program Snappy Driver lahko prenesete od tukaj.

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikom

[Nazaj na kazalo]

Prenesite gonilnike s proizvajalca prenosnega računalnika

Ta metoda velja samo za lastnike prenosnih računalnikov. Če ne uporabljate prenosnega računalnika, preskočite ta korak.

Odstranite trenutne gonilnike po korakih, omenjenih v prejšnji rešitvi, nato pa pojdite na spletno stran proizvajalca prenosnika in prenesite najnovejše grafične gonilnike. Nekateri uporabniki so poročali, da jim je ta rešitev pomagala odpraviti težave z zrušitvijo grafičnih gonilnikov Nvidia.

[Nazaj na kazalo]

Ustavite samodejne posodobitve gonilnikov

Ta metoda vključuje ustavitev samodejnih posodobitev gonilnikov in prenos starejših različic gonilnikov Nvidia. Običajno se priporočajo najnovejši gonilniki, vendar v nekaterih primerih starejši vozniki delujejo bolje in nudijo rešitev. Pred namestitvijo starejših gonilnikov morate najprej ustaviti samodejne posodobitve gonilnikov. To storite s tipkanjem 'sistem' v Iskanje in izberite 'Sistem' rezultat.

ustavite samodejne posodobitve gonilnikov 1. korak

Poiščite 'Napredne sistemske nastavitve' v levem podoknu in ga kliknite.

ustavite samodejne posodobitve gonilnikov 2. korak

V oknu sistemskih lastnosti izberite 'Strojna oprema' zavihek in kliknite 'Nastavitve namestitve naprave' .

ustavite samodejne posodobitve gonilnikov 3. korak

V oknu Nastavitve namestitve naprave izberite 'Ne (naprava morda ne bo delovala po pričakovanjih)' in kliknite 'Shrani spremembe' .

ustavite samodejne posodobitve gonilnikov 4. korak

Zdaj, ko ste onemogočili samodejne posodobitve gonilnikov, odstranite trenutne grafične gonilnike Nvidia in namestite starejše različice. Postopek odstranitve smo opisali v prvi zgornji rešitvi. Najdete 'beta' in starejše gonilnike za izdelke Nvidia tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite iGPU

Grafična procesna enota (GPU) je specializirano elektronsko vezje, zasnovano za hitro manipulacijo in spreminjanje pomnilnika za pospešitev ustvarjanja slik v medpomnilniku okvirja, namenjenem za izhod na prikazovalno napravo. GPU se uporabljajo v vgrajenih sistemih, mobilnih telefonih, osebnih računalnikih, delovnih postajah in igralnih konzolah

iGPU je integrirana grafična procesna enota (ali integrirani grafični procesor). To je GPU, ki ga je izdelal proizvajalec računalnika CPU (Central Processing Unit). Obstaja še en izraz, 'dGPU', ki je diskretni GPU, ločen čip.

warum funktioniert mein mikro nicht

Zdaj, ko poznamo terminologijo, bomo opisali rešitev, ki vključuje onemogočanje iGPU z dostopom do nastavitev BIOS-a. BIOS (Basic Input Output System) je programska oprema, shranjena v majhnem pomnilniškem čipu na matični plošči. Morda boste morali dostopati do BIOS-a, če želite spremeniti način delovanja naprave ali pomagati pri odpravljanju težav. V tem primeru potrebujemo BIOS, da onemogočimo iGPU. Za dostop do BIOS-a pritisnite in držite tipki Del ali F2 med zagonom računalnika (ali ko se zažene). V nastavitvah BIOS-a poiščite možnost iGPU (ali integrirano grafično kartico) in jo onemogočite. Shranite spremembe in znova zaženite računalnik. Preverite, ali to pomaga odpraviti težavo z grafičnim gonilnikom Nvidia.

[Nazaj na kazalo]

Upravljanje nastavitev 3D na nadzorni plošči Nvidia

Najprej odprite nadzorno ploščo Nvidia. Običajno lahko do njega dostopate tako, da z desno miškino tipko kliknete namizje in izberete 'Nadzorna plošča NVIDIA' . V oknu nadzorne plošče Nvidia poiščite 'Upravljanje nastavitev 3D' v levem podoknu in ga izberite. Izberite 'Način upravljanja porabe' in ga nastavite na 'Raje največjo zmogljivost' in izklopite možnost V-Sync (Vertical Synchronization). Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in preverite, ali to odpravlja težavo z grafičnim gonilnikom Nvidia.

OPOMBA: Nastavitve nadzorne plošče Nvidia se lahko razlikujejo glede na različico v računalniku, vendar bi morale biti na splošno podobne opisanim.

Priporočamo tudi, da s tipkanjem nastavite možnosti porabe energije na High Performance 'moč' v Iskanje in izberite 'Moč in spanje' rezultat.

Open-Source-Video-Editor

upravljajte nastavitve 3d v 1. koraku nadzorne plošče Nvidia

Kliknite 'Dodatne nastavitve napajanja' na desnem podoknu.

upravljajte nastavitve 3d v 2. koraku nadzorne plošče Nvidia

Zdaj kliknite 'Prikaži dodatne načrte' in izberite 'Visokozmogljivo' možnost.

upravljajte nastavitve 3d v 3. koraku nadzorne plošče Nvidia

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite protivirusni program

Možno je tudi, da protivirusna programska oprema povzroča zrušitve gonilnikov Nvidia. Začasno onemogočite protivirusno programsko opremo, da ugotovite, ali se gonilnik še vedno sesuje in s tem povzroča težavo. V tem primeru predlagamo, da uporabite drugo protivirusno programsko opremo (in odstranite trenutno programsko opremo). Nekateri uporabniki so poročali, da je protivirusna programska oprema Avast povzročala zrušitve gonilnikov Nvidia in da je težavo rešila odstranitev te programske opreme.

[Nazaj na kazalo]

Očistite grafično kartico

Možno je, da se grafična kartica pregreje zaradi prahu, v tem primeru pa jo je treba očistiti. Odprite ohišje računalnika in odstranite grafično kartico. Previdno ga očistite in zamenjajte. Preverite, ali to odpravlja težavo z zrušitvami gonilnikov.

OPOMBA: Z odstranitvijo grafične kartice lahko razveljavite garancijo za računalnik in / ali grafično kartico.

Upamo, da vam bo ena od zgornjih rešitev pomagala rešiti težavo z gonilniki Nvidia in boste lahko uporabljali računalnik brez težav, povezanih z Nvidijo.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti zrušitev gonilnika Nvidia v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije