Kako odpraviti napako programa Nvidia Installer?

Kako odpraviti napako programa Nvidia Installer?

Kako popraviti napako »NVIDIA Installer failed« v sistemu Windows 10

Nvidia, znana tudi kot Nvidia, NVIDIA, nVIDIA ali nVidia, je ameriško tehnološko podjetje, ki oblikuje grafične procesne enote (GPU) za igralništvo, rudarstvo kriptovalut in druge poklicne trge ter 'sistem na čipu' enote za trg mobilne računalništva in avtomobilske industrije. Njegova glavna linija izdelkov GPU, imenovana 'GeForce' , je glavni konkurent AMD (Advanced Micro Devices) 'Radeon' izdelkov. Nvidia se v igralniški industriji nenehno širi, kar lahko opazite, ko si ogledate njihove nedavne izdaje, kot je Nvidia handheld Ščitna tablica , Prenosni ščit , in Shield Android TV izdelkov.

Nvidia poleg izdelave grafične procesne enote (GPU) ponuja raziskovalcem in znanstvenikom tudi možnosti vzporedne obdelave, ki jim omogočajo učinkovito zagon visoko zmogljivih aplikacij ali programov. Razporejeni so na superračunalniških mestih po vsem svetu. V zadnjem času je Nvidia stopila na trg mobilnega računalništva, kjer izdeluje mobilne procesorje Tegra za pametne telefone in tablične računalnike, pa tudi zabavne sisteme innavigacija vozila.Gonilnik Nvidia Graphics je programska oprema, ki se uporablja za komunikacijo z grafično kartico Nvidia v računalniku. Po nadgradnji na Windows 10 se je pri številnih uporabnikih pojavila težava »Nvidia Installer Failed«. Običajno se ta težava pojavi, ko Windows samodejno prenese najnovejše gonilnike grafične procesorske enote (GPU) v ozadju in če poskušate gonilnike namestiti ročno, 'Namestitveni program NVIDIA ni uspel' pride do napake. Ta napaka pomeni, da komponent, vključenih v paket gonilnikov, ni bilo mogoče namestiti in je edina možnost, da zaprete namestitveni program. Drug razlog za to napako je lahko v tem, da resnično nameravate namestiti nepravilne gonilnike enote za grafično obdelavo.

Dobra novica, da obstajajo načini, kako to popraviti 'Namestitveni program NVIDIA ni uspel' napaka. V tem priročniku vam bomo pokazali več načinov, kako lahko težavo rešite in namestite gonilnike brez napak. Preberite spodnji članek, če želite izvedeti, kako in uporabljati ponujene metode enega za drugim, dokler ne najdete rešitve, ki vam pomaga.

kako popraviti namestitveni program nvidia ni uspel

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Überprüfen Sie die IP-Adresse Linux

Začasno onemogočite protivirusni program

Eden od vzrokov za to 'Namestitveni program NVIDIA ni uspel' morda je omogočen protivirusni program, protivirusna programska oprema, požarni zid itd. Če uporabljate (in verjetno imate) katero koli protivirusno programsko opremo, potem lahko blokira namestitveni program Nvidia in mu prepreči pravilno namestitev. Če želite končati postopek namestitve programa Nvidia Installer, morate začasno onemogočiti vso zagnano protivirusno programsko opremo v sistemu Windows. Če ga želite onemogočiti, predlagamo, da uporabite upravitelja opravil. Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Upravitelj opravil postane zelo priročen, ko je treba zapreti / prekiniti določen izvajani program, ki je zamrznjen, se ne odziva, prevzame preveč virov procesorja ali se preprosto ne obnaša pravilno. Zažene se lahko s pritiskom na Ctrl + Shift + Esc ali z desnim klikom na opravilno vrstico sistema Windows in izbiro 'Upravitelj opravil' . Ko jo odprete, na seznamu pod zavihkom Procesi poiščite protivirusno programsko opremo, jo kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Končaj opravilo' v spustnem meniju. Ko je protivirusna programska oprema onemogočena, znova zaženite računalnik in sledite navodilom v naslednji metodi.

Če iz nekega razloga niste mogli onemogočiti protivirusne programske opreme z upraviteljem opravil, preberite ta članek, če želite izvedeti, kako začasno onemogočiti nekatere protivirusne programe. Poskusite uporabiti enake korake za protivirusni program, če uporabljate drugega.

začasno onemogočite protivirusni program

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisto namestitev

Zdaj, ko ste onemogočili protivirusno programsko opremo, poskusite izvesti čisto namestitev s programom Nvidia Installer. Ko pridete do 'Opcije' , izberite 'Po meri (napredno)' možnost namestitve. Omogočil vam bo izbiro komponent, ki jih želite namestiti, in možnost čiste namestitve. Izberite to možnost in kliknite 'Naslednji' .

izvedite 1. korak čiste namestitve

Izberite komponente, ki jih želite namestiti, in nato označite potrditveno polje, ki pravi 'Izvedite čisto namestitev' , kliknite 'Naslednji' znova in sledite navodilom. Za dokončanje namestitve boste morali znova zagnati računalnik. Znova ga zaženite in preverite, ali je težava z neuspelim namestitvenim programom Nvidia odpravljena.

Datei ist in einem anderen Programm geöffnet löschen

izvedite 2. korak čiste namestitve

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnike Nvidia

Če želite ročno posodobiti gonilnike za Nvidia, boste morali uporabiti upravitelja naprav. Upravitelj naprav je programček nadzorne plošče v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporabnikom omogoča ogled in nadzor strojne opreme, pritrjene na računalnik. Kadar del strojne opreme ne deluje, je uporabnik označen s kršitvijo strojne opreme. Seznam strojne opreme je mogoče razvrstiti po različnih kriterijih. Če ga želite odpreti, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

posodobite gonilnike Nvidia 1. korak

V oknu upravitelja naprav dvokliknite 'Adapterji zaslona' (ali kliknite puščico), da razširite ta razdelek. Tu bo prikazan model grafične kartice Nvidia. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike Nvidia 2. korak

Linux und Windows Dual-Boot

Vprašani boste, kako želite iskati gonilnike: samodejno za posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali brskati po sistemu za programsko opremo gonilnikov. Izberite prvo možnost in sledite navodilom.

posodobite gonilnike Nvidia 3. korak

Najnovejše gonilnike za Nvidia lahko prenesete s strani proizvajalca to spletno stran . Ko ste na njihovi strani, bo samodejno začel pregledovati sistem, da bo zaznal vašo strojno opremo Nvdia. Moral bi najti ustrezne gonilnike za vaš grafični procesor Nvidia. Prenesite in namestite najnovejše gonilnike.

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za video strojno opremo je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

Wie man die Firefox-Verbindung repariert, ist nicht sicher

posodobite gonilnike Nvidia 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Končajte vse procese Nvidia in odstranite odvečne datoteke

Pojdite v Upravitelj opravil, tako da znova pritisnete Ctrl + Alt + Esc in poiščete zagnane procese Nvidia. Izberite vsak postopek in končajte vse z desnim klikom in izbiro 'Končaj opravilo' iz kontekstnega menija, enega za drugim.

Zdaj boste morali izbrisati naslednje datoteke:

C: windows system32 DRiverStore FileRepository nvdsp.inf mapa

C: windows system32 DRiverStore FileRepository nv_lh mapa

C: windows system32 DRiverStore FileRepository nvoclock mapa

C: Programske datoteke NVIDIA Corporation vsa vsebina mape

benutzer wechseln unter linux

C: Programske datoteke (x86) NVIDIA Corporation vsa vsebina mape

C: Programske datoteke (x64) NVIDIA Corporation vsa vsebina mape

Zdaj znova zaženite računalnik in poskusite znova zagnati Nvidia Installer, ne pozabite izbrati 'Namestitev po meri' in označite 'Izvedite čisto namestitev' potrditveno polje. Poglejte, ali to rešuje 'Namestitev programa Nvidia ni uspela' napaka.

To je to, upamo, da je bil ta članek koristen in da so naše metode rešile 'Namestitev programa Nvidia ni uspela' napaka. Če veste, kako to napako odpraviti na drug način, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje ter delite svoje metode z nami.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako posodobiti gonilnike Nvidia:

[Nazaj na vrh]