Kako popraviti nadzor svetlosti zaslona?

Kako popraviti nadzor svetlosti zaslona?

Ne morem prilagoditi svetlosti zaslona sistema Windows 10, nadzor svetlosti sistema Windows 10 ne deluje. Kako to popraviti?

V sistemu Windows 10 lahko glede na lokalno okolje in osvetlitev povečate ali zmanjšate svetlost zaslona, ​​da je vsebina bolj vidna ali prijetna za ogled. Prilagoditev svetlosti zaslona je lahko koristno tudi za varčevanje z baterijami (v primeru uporabe prenosnika). V operacijskem sistemu Windows 10 lahko nastavitve svetlosti zaslona prilagodite ročno ali pa Windows dovolite, da to stori samodejno, odvisno od tega, ali je računalnik priključen ali izključen.

Nekateri uporabniki so poročali, da se je svetlost zaslona začela samodejno spreminjati (ko se ne bi smela) ali pa nadzor svetlosti zaslona sploh ni deloval. To je lahko moteče, še posebej, če je svetlost zaslona prenizka in morate delati na dokumentih, gledati filme itd. Če je zaslon presvetel, bo hitreje porabljal baterijo. Ta težava je pogosta in se pogosto pojavi po tem, ko uporabniki nadgradijo operacijski sistem Windows na Windows 10. Na srečo vam ni treba znova namestiti sistema Windows ali narediti drugih večjih / kompleksnejših sprememb. To težavo običajno povzročajo napačni, nezdružljivi, zastareli ali pokvarjeni gonilniki. V tem priročniku so opisane različne metode za reševanje problema nadzora svetlosti.nadzor svetlosti zaslona ne deluje

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Windows 10 mit cmd auf werkseinstellungen zurücksetzen

Posodobite gonilnik zaslona

Zastareli, nezdružljivi ali poškodovani gonilniki so običajno vzrok težav z nadzorom svetlosti zaslona sistema Windows 10. Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Priporočamo, da najprej posodobite gonilnik zaslona in preverite, ali to odpravlja težavo. Če želite to narediti, odprite Device Manager, tako da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite 1. korak gonilnika zaslona adapterja

V upravitelju naprav poiščite 'Adapterji zaslona' , jo razširite, z desno miškino tipko kliknite zaslon in izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija.

posodobite gonilnik zaslona adapterja 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnik v računalnik ali pogon USB.

posodobite 3. korak gonilnika zaslona adapterja

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos boste potrebovali računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Lahko prenesete namestitveni program Snappy Driver od tod.

Posodobite gonilnike ročno (z uporabo prenesenega gonilnika s spletnega mesta proizvajalca zaslona) ali samodejno in preverite, ali to rešuje težavo nadzora svetlosti zaslona sistema Windows 10

posodobite 4. korak gonilnika zaslona

[Nazaj na kazalo]

Bestes kostenloses Linux-Betriebssystem

Znova namestite gonilnik zaslona

Drug način za odpravo težave z nadzorom svetlosti zaslona sistema Windows 10 je znova namestiti gonilnik zaslona adapterja. Pojdite v Upravitelj naprav in poiščite 'Adapterji zaslona' , jo razširite, z desno miškino tipko kliknite grafično napravo in izberite 'Odstrani' v spustnem meniju, da ga odstranite.

znova namestite gonilnik zaslona 1. korak

V pojavnem oknu kliknite 'Odstrani' . Prepričajte se, da ste preverili 'Izbrišite gonilniško programsko opremo za to napravo.' potrditveno polje. Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil manjkajoče grafične gonilnike ob naslednjem zagonu sistema Windows.

znova namestite gonilnik zaslona 2. korak

Če Windows iz nekega razloga ne bo namestil manjkajočih grafičnih gonilnikov, pojdite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika. Izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . To bi moralo zaznati manjkajoče gonilnike in jih namestiti.

znova namestite gonilnik zaslona 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Microsoft Basic Display Adapter

Microsoft Basic Display Adapter je vgrajena programska oprema za gonilnike sistema Windows, ki se običajno uporablja, če gonilnik proizvajalca zaslona ni nameščen ali ni na voljo. Uporaba Microsoftovega osnovnega zaslona Adapter lahko reši problem nadzora svetlosti zaslona, ​​vendar proizvajalčevi gonilniki običajno zagotavljajo hitrejše delovanje, višjo ločljivost zaslona in druge dodatne grafične funkcije. Če želite uporabiti Microsoft Basic Display Adapter, pojdite v Device Manager in poiščite 'Adapterji zaslona' in ga razširite. Z desno miškino tipko kliknite zaslon in izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija.

uporabite Microsoftov osnovni zaslon adapter korak 1

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Izberite 'V mojem računalniku poiščite možnost programske opreme gonilnika' .

uporabite Microsoftov osnovni zaslon adapter 2. korak

Zdaj izberite 'Naj izberem s seznama gonilnikov, ki so na voljo v mojem računalniku' možnost.

uporabite Microsoftov osnovni zaslon adapter 3. korak

Windows kann Proxy-Einstellungen nicht automatisch erkennen

Prepričajte se, da 'Pokaži združljivo strojno opremo' potrdite polje in izberite 'Microsoft Basic Display Adapter' . Kliknite Naprej in sledite navodilom. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je to odpravilo težavo z nadzorom svetlosti zaslona. Če težave ne odpravite, poskusite znova posodobiti gonilnike zaslona, ​​tako da izberete 'Samodejno poišči posodobljeno programsko opremo gonilnikov' možnost.

uporabite Microsoftov osnovni zaslon adapter 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodja za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodja za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Strojna oprema in naprave' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Začel se bo postopek odpravljanja težav. Sledite navodilom in preverite, ali najde in odpravi težave. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem odpravljena težava z nadzorom svetlosti zaslona sistema Windows.

zaženite orodja za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

Če s tem težave ne odpravite, poskusite zagnati orodje za odpravljanje težav z napajanjem, ki poišče in odpravi težave z nastavitvami napajanja računalnika, da prihrani energijo in podaljša življenjsko dobo baterije. Najti 'Moč' orodje za odpravljanje težav pod 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Preverite, ali je odpravil težavo z nadzorom svetlosti zaslona.

zaženite orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite prilagodljivo svetlost

Prilagodljiva svetlost je funkcija samodejnega prilagajanja zaslona, ​​ki spreminja svetlost računalniškega zaslona z uporabo informacij o svetlobnem okolju, ki jih zagotavlja senzor svetlobe okolice. Če onemogočite funkcijo prilagodljive svetlosti, lahko rešite težavo z nadzorom svetlosti zaslona. Če ga želite onemogočiti, vnesite 'uredi načrt porabe' v Iskanje in kliknite 'Uredi načrt porabe' rezultat.

onemogočite prilagodljivo svetlost 1. korak

V oknu Urejanje nastavitev načrta boste lahko urejali nastavitve načrta porabe, ki ga trenutno uporabljate. Če želite urediti drug načrt, boste to lahko storili v naslednjem oknu. Poiščite in kliknite 'Spremeni napredne nastavitve napajanja' .

onemogočite prilagodljivo svetlost 2. korak

steam startet keine spiele windows 10

Zdaj poiščite 'Display', ga razširite in poiščite 'Omogoči prilagodljivo svetlost'. Razširite ga in zagotovite, da sta oba 'Na bateriji' in 'Priključen' so nastavljeni na 'Izklopljeno' . Če želite prilagoditi drug načrt, preprosto izberite načrt s seznama načrtov, ki je na voljo nad vsemi dodatnimi nastavitvami. V našem primeru lahko vidite, da smo izbrali 'Vzporednice [aktivno]' načrt moči. Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU'. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo z nadzorom svetlosti zaslona.

3. korak onemogočite prilagodljivo svetlost

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in je rešil problem nadzora svetlosti zaslona. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti nadzor svetlosti zaslona:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije