Kako odpraviti težave z zvokom v Macu

Kako odpraviti težave z zvokom v Macu

Mac ne predvaja zvokov prek notranjih in / ali zunanjih zvočnikov. Kako popraviti?

Zvočni sistem Mac se pogosto uporablja za filme, glasbo, komunikacijo prek video ali glasovnega klica, prejemanje različnih obvestil, opozorilnih zvokov in še veliko več. Zvok ima pomembno vlogo tudi v resnejših delovnih aplikacijah, zato je izguba katerega koli vidika zvočnega sistema lahko velika težava.

Številni uporabniki poročajo o težavah, povezanih z zvokom, na forumih za tehnično podporo: na primer zvok se izgubi takoj po nadgradnji operacijskega sistema. Drugi naletijo na težave pri povezovanju zunanjih zvočnih sistemov: zvok se sploh ne sliši ali pa se zvok sliši na nekaterih komponentah, drugih pa ne. V drugih primerih se ne predvajajo vse zvočne frekvence ali celo oblika zapisa datoteke vpliva na izhod. Obstaja veliko različnih težav z zvokom z različnimi vzroki, zato si vzamemo precej časa za diagnozo in reševanje. V spodnjem priročniku opisujemo najpogostejše težave in načine, kako jih odpraviti.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Najpogostejše težave in rešitve z zvokom

Začnemo z najpogostejšo izdajo, povezano z izhodom zvoka, v primeru, ko se Mac ne predvaja nobenega zvoka. Te napake lahko vplivajo na notranji in zunanji zvočni sistem. Obstaja več preprostih metod, ki jih morate preizkusiti, preden se obrnete na Apple Support ali pooblaščenega tehnika. Najprej se prepričajte, da Mac dejansko ne predvaja nobenega zvoka: odprite iTunes in poskusite predvajati nekaj glasbe, videoposnetkov in drugih datotek. Prepričajte se tudi, da se vrstica napredka premika, čeprav ne slišite nobenega zvoka ali glasbe.

 • Prilagodite glasnost. To se morda zdi očitno, vendar se glasba morda ne predvaja, ker je zvok utišan. Pritisnite gumb za povečanje glasnosti (običajno tipko F12 na tipkovnici Mac). Za povečanje glasnosti morate pogosto pritisniti funkcijsko tipko.

  izhodna-glasnost-raven

 • Preverite, ali težave z zvokom povzroča vaš računalnik in ne določena aplikacija. Odprite drugo aplikacijo (ki predvaja zvok) in preverite, ali zvok deluje. Če na primer gledate videoposnetke prek brskalnika Safari in ne slišite zvoka, so nastavitve predvajalnika videoposnetkov morda izklopljene ali pa celo sam brskalnik vsebuje funkcijo za utišanje zavihkov ali celotne aplikacije. Poleg tega se videoposnetki zaradi privzete nastavitve pogosto predvajajo z utišanim zvokom.

  nemi zavihek-safari

 • Znova zaženite Mac - to je najpogostejše in je koristna rešitev za številne računalniške težave.
 • Preverite slušalke. Prepričajte se, da ni priključenih slušalk, sicer jih odklopite in preverite, ali se po notranjih zvočnikih Mac predvaja zvok.
 • Preverite, ali vrata lahko pretakajo zvoke. Poleg vtičnice za slušalke lahko vtičnice Thunderbolt, HDMI in USB predvajajo tudi zvok. Poskusite odklopiti vse priključene naprave (in celo nepovezane kable).
 • Preverite vtičnico za slušalke - sodobni Mac-ji vsebujejo rdečo lučko, ki opozarja na blokirane vtičnice. Vzroki za blokirana vrata so različni, na primer prah ali puh - v tem primeru se lahko Mac obnaša, kot da so priključene slušalke. Pihajte v vrata, da jih očistite. Priključite slušalke in prilagodite glasnost, da odpravite težavo.
 • Posodobite svojo programsko opremo - Apple pogosto vključi popravke napak pri vsaki posodobitvi, nekateri pa se lahko nanašajo na težave z zvokom. Odprite App Store in izberite zavihek Posodobitve - če obstajajo, jih namestite.

  jih posodobite

 • Znova zaženite krmilnik zvoka. Začnite z odpiranjem Monitorja aktivnosti s pomočjo Spotlight - pritisnite bližnjično tipko na Command in preslednica ali odprite Finder in pojdite na Applications. Nato odprite Utilities in poiščite Monitor Monitor. Ko se aplikacija monitorja zažene, na seznamu poiščite postopek soodločenega zvoka ali uporabite iskalno polje v zgornjem desnem kotu. Izberite ta postopek in kliknite X, da ga zaprete. MacOS samodejno znova zažene postopek in težavo je treba odpraviti.

  reset-audio-manager

 • Prilagodite sistemske nastavitve. Začnite z odpiranjem sistemskih nastavitev za Mac in izberite Zvok. Izberite jeziček za izhod in na spodnjem seznamu izberite Notranji zvočniki. Prepričajte se, da je potrditveno polje zraven Mute na dnu okna onemogočeno. Poskusite prilagoditi tudi glasnost desne strani bolj kot sredino.

  izhodna naprava

 • Ne najdete notranjih zvočnikov v sistemskih nastavitvah? Če v oknu vidite digitalni izhod in ne notranjih zvočnikov, odklopite vse zunanje naprave z računalnika Mac in preverite, ali se kaj spremeni. V nasprotnem primeru boste morda morali stopiti v stik z licenciranim tehnikom.
 • Ponastavite pomnilnik naključnega dostopa (PRAM). Ta postopek je pogosto sposoben odpraviti težave, povezane z zvokom. Če želite ponastaviti PRAM, znova zaženite Mac, medtem ko držite tipke Command, Option, P in R. Računalnik se bo zagnal in predvajal zagonski zvonec. Pridržite tipke, dokler znova ne zaslišite zvoka ob zagonu. Nato lahko spustite tipke in nastavitve PRAM bodo nastavljene na privzete.
 • Ponastavite krmilnik za upravljanje sistema (SMC). Poiščite podroben vodnik za ponastavitev v različici Mac.
 • Če zgornji koraki ne odpravijo težav, povezanih z zvokom, razmislite o obisku trgovine App Store ali pooblaščenega tehnika, saj je to morda znak napake strojne opreme, ki jo je treba zamenjati.

[Nazaj na kazalo]

Kako popraviti zunanje zvočne naprave, ki se v Macu ne predvajajo

Če slušalke in / ali zvočniki ne predvajajo zvoka, ko so priključeni na Mac, obstaja več možnih rešitev te težave:

 • Najprej preizkusite zunanje zvočne komponente, kot so slušalke ali zvočniki. Poskusite jih odklopiti in uporabljati z drugimi napravami, na primer iPhone ali iPod. Če je mogoče, jih preizkusite v drugem operacijskem sistemu, kot so Windows, Android, Linux itd.
 • Poskusite znova zagnati, jih odklopite in znova priključite. Včasih je ta način dovolj za odpravo težav.
 • Preglejte avdio vrata - sodobni Mac-i vsebujejo rdečo lučko, ki opozarja na blokirane vtičnice. Prah ali puh lahko blokirajo vrata - poskusite pihati v vrata, da jih očistite.
 • Medtem ko pritisnete in držite enega od gumbov za glasnost, priključite zunanje zvočne komponente. Preverite, ali to odpravlja težavo.
 • Preverite glasnost zvočnikov in / ali slušalk. Nekatere zunanje zvočne komponente vsebujejo lastno nastavitev glasnosti - če je, preverite, ali ni zmanjšana na najmanjšo možno ali popolnoma onemogočena.
 • Poskusite onemogočiti vse druge povezave, kot so vrata Thunderbolt, HDMI in USB. Zunanja zvočna naprava je lahko več kot ena in Mac pretaka zvok v katero koli od njih. Če ste na primer televizor povezali prek vrat HDMI, slušalke in zvočniki ne bodo predvajali nobenega zvoka. Če želite, da se slike na televizorju prikazujejo z zvoki, ki se predvajajo prek zunanjih zvočnikov, z desno miškino tipko kliknite ikono zvoka v menijski vrstici na vrhu zaslona in namesto televizorja izberite računalniško priključene zvočnike.
 • Znova zaženite Mac - najpogostejša in uporabna rešitev za težave z računalnikom.
 • Znova zaženite krmilnik zvoka. Začnite z odpiranjem Monitorja aktivnosti s pomočjo Spotlight - uporabite bližnjico na tipkovnici Command in preslednica ali odprite Finder in pojdite na Applications, nato odprite Utilities in poiščite Activity Monitor. Ko se aplikacija monitorja zažene, na seznamu poiščite postopek soodločenega zvoka ali uporabite iskalno polje v zgornjem desnem kotu. Izberite ta postopek in kliknite X, da ga zaprete. MacOS samodejno znova zažene ta postopek in težavo je treba odpraviti.

  reset-audio-manager

 • Če imate težave z uporabo slušalk, ki niso Apple, poskusite uporabiti slušalke znamke Apple, da zagotovite, da težava ni posledica računalnika. Nekateri izdelki niso združljivi z operacijskimi sistemi ali strojno opremo Apple - na spletnem mestu proizvajalca za podporo preverite, ali so združljivi z računalniki Mac.
 • Če zgornji koraki ne rešijo težav, povezanih z zvokom, razmislite o obisku trgovine App Store ali pooblaščenega tehnika, ker je to lahko znak okvarjene strojne opreme, ki jo je treba zamenjati.

[Nazaj na kazalo]

Rešite težavo, pri čemer Mac ne predvaja zvokov prek televizorja

Pri priključitvi televizorja na računalnik Mac prek kabla HDMI lahko naletite na pomanjkanje zvoka. Obstaja nekaj metod za diagnosticiranje in reševanje te posebne težave:

 • Preglejte sistemske nastavitve. Najprej odprite sistemske nastavitve sistema Mac in izberite Zvok. Izberite jeziček Izhod. Če poskušate predvajati zvok prek televizorja, na seznamu izberite HDMI. Prepričajte se, da je potrditveno polje ob izključitvi zvoka onemogočeno in je glasnost višja od srednje.
 • Prepričajte se, da je vaša oprema združljiva. Nekatere starejše komponente morda ne bodo mogle sprejemati zvoka prek povezave HDMI, čeprav računalnik in druge naprave na vratih lahko prek njega predvajajo zvok. Za diagnosticiranje težave poskusite uporabiti drugo napravo z vrati HDMI.
 • Preglejte kabel HDMI, če so na njem temna ali zlomljena mesta, in tudi, če je konec žice razpokan. Tudi drobno poškodovano mesto lahko povzroči težave.
 • Sledite zgornjim korakom in ponastavite PRAM in SMC na Macu.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti težavo z nepredvajanjem sistema Mac

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije