Kako popraviti deljeni pogled, ki ne deluje na Macu

Kako popraviti deljeni pogled, ki ne deluje na Macu

Kako uporabljati razdeljeni pogled in kako ga popraviti, ko ne deluje na Macu

Produktivnost in učinkovitost ne le prinašata odlične rezultate na vašem delovnem mestu, temveč tudi prihranite čas, saj lahko v manjšem časovnem obdobju dosežete več. Posledično ste manj pod stresom in zadovoljni z delom, ki ste ga opravili ves dan. A ostati učinkovit in osredotočen je lahko precej težko, če ne uporabljate pravih orodij, ki jih ponuja današnja tehnologija, še posebej, če večino svojega dela opravite pred računalniškim zaslonom in morate imeti odprtih več oken.

Zamenjava med različnimi aplikacijami in okni brskalnika je lahko zamudna in moteča, če jih želite videti hkrati. In če se morate odzivati ​​na dohodna e-poštna sporočila, sporočila in hkrati upravljati druge stvari, lahko z nenehnim preklapljanjem med zavihki porabite veliko časa.Kako uporabljati razdeljeni pogled in kako ga popraviti, da ne deluje na Macu

Način Split View ali Split Screen je odlična funkcija za boljše upravljanje časa. To je tehnika prikazovanja računalniške grafike, ki deli grafiko in / ali besedila na nekaj vzporednih delov, običajno v dveh ali štirih odsekih. Če morate na primer hkrati videti aplikacijo Mail in okno brskalnika, lahko zaslon razdelite na dva dela, tako da na eni strani vidite aplikacijo Mail, na drugi pa okno brskalnika. Na zaslonu lahko hkrati prikažete toliko oken, kot želite. S to funkcijo vam ni treba imeti drugega ali tretjega zaslona.

Zaslon si razdelite na tri načine. Lahko uporabite funkcijo razdeljenega pogleda, zmanjšate odprta okna in jih povlečete drug ob drugega ali uporabite neodvisno aplikacijo. Split View lahko prikaže dve okni drug ob drugem s pregrado med njimi. Najbolj primeren je za uporabo dveh aplikacij hkrati. Črna barvna particija na sredini vam omogoča sorazmerno velikost obeh oken hkrati. Samo povlecite na levo stran, če želite povečati desni del, ali povlecite na desno stran, da povečate levo stransko okno.

Če želite uporabiti drugo možnost, morate le zmanjšati toliko odprtih aplikacij ali zavihkov za brskanje, kot jih želite, in jih povleciti kamor koli želite na zaslon. Povlečete jih lahko v vsak kot zaslona ali pa jih prekrivate. Razlika med Split View in to možnost je v tem, da ne skriva Dock-a in nima vmesne particije, kar pomeni, da boste morali spremeniti velikost vsakega okna posebej. To funkcijo je bolje uporabiti, če imate velik zaslon Mac.

Uporabite lahko tudi neodvisno aplikacijo. Z njim lahko zaslon razdelite na več kot dva dela in ga prilagodite po želji. Ustvarite lahko na primer štiri območja enake velikosti na sredini zaslona in dve območji različnih velikosti v levem in desnem kotu.

V tem članku boste izvedeli, kako uporabljati Split View in druge funkcije razdeljenega zaslona ter kako popraviti Split View, če preneha delovati.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako uporabljati razdeljeni pogled

Funkcija Split View je na voljo v vseh operacijskih sistemih Mac, začenši z El Capitanom. Kot smo že omenili, lahko hkrati prikažete dve aplikaciji in ju poljubno spremenite.

Če želite aktivirati razdeljeni pogled, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite dve aplikaciji ali dva zavihka brskalnika.
2. Odprite okno in v zgornjem levem kotu kliknite in pridržite zelena 'celozaslonska' .
3. Pojavi se spustni meni z možnostmi Vstopite v celozaslonski način ',' Okno ploščice levo od zaslona 'ali' Okno ploščice na desni strani zaslona '.

Omogoči razdeljeni pogled

4. Izberite levo ali desno stran zaslona.
5. Ko se okno preusmeri na izbrani odsek na drugi strani, boste videli vsa odprta okna. Izberite tistega, ki ga želite uporabiti.

Izberite drugo okno

was ist ein linux-kernel

Nekatere starejše aplikacije morda ne podpirajo razdeljenega pogleda.

Če želite funkcijo Split View uporabiti z, recimo, štirimi aplikacijami, lahko na novem namizju ustvarite nov zaslon Split View.

Če želite na novem namizju ustvariti še en razdeljeni pogled, sledite spodnjim korakom:

1. Izstrelitev Nadzor misije . To lahko storite s pritiskom na F3 na tipkovnici ali odprite v Launchpad, Finder ali Spotlight.
2. Kliknite + ikona ki se nahaja na desni strani Stranska vrstica za nadzor misij .
3. Kliknite a novo namizje .

Pojdite na novo namizje

4. Odprite dve aplikaciji ali dva zavihka brskalnika.
5. Odprite okno in v zgornjem levem kotu kliknite in pridržite zelena 'celozaslonska' .
6. Pojavi se spustni meni z možnostmi Vstopite v celozaslonski način ',' Okno ploščice levo od zaslona 'ali' Okno ploščice na desni strani zaslona '.

Omogoči razdeljeni pogled

7. Izberite levo ali desno stran zaslona.
8. Ko se okno preusmeri na izbrani odsek na drugi strani, boste videli vsa odprta okna. Izberite tistega, ki ga želite uporabiti.

Izberite drugo okno

V Mission Control lahko ustvarite tudi razdeljeni zaslon. Sledite spodnjim korakom:

1. Izstrelitev Nadzor misije . To lahko storite s pritiskom na F3 na tipkovnici ali odprite v Launchpad, Finder ali Spotlight.
2. Kliknite + ikona ki se nahaja na desni strani Stranska vrstica za nadzor misij .
3. Izberite okno aplikacije in ga povlecite v novo namizje ikono. Sprva bo na celotnem zaslonu.
4. Nato povlecite drugo okno na isto okno namizja, da omogočite razdeljeni pogled.

Povlecite drugo okno v Nadzor misije

Če želite izbrisati novo namizje, zaženite Nadzor misije in kliknite na Ikona X na vrhu ikone namizja.

Preprosto kliknite in pridržite črno particijo med okni in jo povlecite, ko želite prilagoditi pogled na deljenem zaslonu. Upoštevajte, da nekatere aplikacije potrebujejo določeno količino prostora, zato ločila oken morda ne boste mogli premakniti dlje, kot zahteva aplikacija.

Premaknite particijo, da spremenite velikost oken

V Catalini lahko spremenite velikost okna tako, da držite tipko ' Možnost na tipkovnici in kliknite na zelena 'celozaslonska' v zgornjem levem kotu okna. Videli boste spustni meni z možnostmi Povečava ',' Premaknite okno na levo stran zaslona 'in' Premaknite okno na desno stran zaslona '. Izberite Povečava 'za spreminjanje velikosti oken. Izberite Premaknite okno na levo stran zaslona 'ali' Premaknite okno na desno stran zaslona 'če želite spremeniti položaj okna.

Spremenite položaj okna v Catalini

Če želite spremeniti nastavitve ločljivosti okna, sledite spodnjim korakom:

1. V zgornjem meniju kliknite Apple logotip .
2. Pojdi na Sistemske nastavitve '.
3. Poiščite in pojdite na ' Zasloni nastavitve.
4. Pojdite na Zaslon 'jeziček.
5. Kliknite na krog poleg ' Prilagojeno '.
6. Izberite želeno možnost. Če potrebujete več možnosti ločljivosti, držite tipko ' Možnost 'na tipkovnici in znova kliknite na krog poleg' Prilagojeno '.

Spremeni ločljivost

Če želite spremeniti aplikacijo v načinu Split View, zaprite trenutno sejo in ponovite zagon Split View z drugo aplikacijo.

Če želite uporabiti Dock, boste morali zapustiti način Split View. Če želite to narediti, kliknite Esc ali Pobegnite na tipkovnici ali kliknite rdečo ' Izhod v zgornjem levem kotu katerega koli okna.

[Nazaj na kazalo]

Kaj storiti, če razdeljeni pogled ne deluje

Omogoči ločene prostore

Včasih lahko onemogočeni prostori povzročijo, da Split View ne deluje. Če želite v nadzoru misij omogočiti ločene presledke, sledite spodnjim korakom:

1. V zgornjem meniju kliknite Apple logotip .
2. Pojdi na Sistemske nastavitve '.
3. Poiščite in pojdite na ' Nadzor misije nastavitve.

Odprite nastavitve za nadzor misije

4. Potrdite polje poleg ' Zasloni imajo ločene presledke '. Nato se odjavite iz uporabnika in se znova prijavite, da bodo spremembe izvedene.

omogoči ločene prostore

Preverite, ali Split View zdaj deluje.

Če je polje poleg Zasloni imajo ločene presledke 'je že označeno, počistite polje in znova zaženite Mac. Ko se Mac zažene, potrdite polje in poskusite uporabiti Split View.

[Nazaj na kazalo]

Preverite posodobitve programske opreme

Če zgornja rešitev ne pomaga, lahko pride do napake. Preverite, ali ima vaš Mac posodobitve programske opreme.

1. V zgornjem meniju kliknite Apple logotip .
2. Pojdi na Sistemske nastavitve '.
3. Poiščite in pojdite na ' Posodobitve programske opreme nastavitve.

Pojdite na Posodobitve programske opreme

4. Počakajte, da vaš Mac preveri, ali so na voljo posodobitve. Če obstajajo, posodobite svoj Mac.

Po končanem posodabljanju računalnika Mac preverite, ali Split View deluje.

[Nazaj na kazalo]

Aplikacija ne podpira razdeljenega pogleda

Kot je bilo na kratko omenjeno zgoraj, nekatere aplikacije morda še vedno ne podpirajo razdeljenega pogleda. Aplikacije, ki ne podpirajo te funkcije, bodo prikazale a + ikona na zelena 'celozaslonska' . Aplikacije, ki podpirajo razdeljeni pogled, bodo na zaslonu prikazale dve puščici, ki gledata v drugo smer zelena 'celozaslonska' .

Preden se obrnete na podporo za Apple ali vzamete Mac na pregled, preverite, ali aplikacija, ki jo želite uporabljati v razdeljenem pogledu, podpira to funkcijo.

[Nazaj na kazalo]

Upamo, da je bil članek koristen! Za podrobno vizualno razlago si oglejte spodnji video.

Ebene transparent machen gimp

Video o tem, kako uporabiti razdeljeni pogled in kako ga popraviti, ko ne deluje na Macu

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije