Kako odpraviti napako storitve odjemalca Steam

Kako odpraviti napako storitve odjemalca Steam

Tu so trije načini, kako lahko odpravite napako storitve odjemalca Steams

Steam je trenutno najbolj priljubljena platforma za distribucijo iger na trgu. Od predstavitve leta 2003 je prerasla v večmilijonsko platformo, ki gosti več kot 30.000 iger od naslovov triple-A do indie. Steam ponuja ekskluzivne ponudbe, samodejne posodobitve iger in številne druge ugodnosti, ki so privabile milijone uporabnikov po vsem svetu.

Vendar Steam ni popoln. Številni uporabniki poročajo, da ne morejo zagnati Steama, in dobijo napako, ki pravi: »Storitvena komponenta Steam v tem računalniku ne deluje pravilno. Ponovna namestitev storitve Steam zahteva skrbniške pravice. « Ta članek vam bo pokazal, kako lahko to težavo odpravite precej hitro in enostavno, toda preden se poglobimo v težavo, pogovorimo o Steamu na splošno.Kako odpraviti napako storitve odjemalca Steam

Steam je razvila korporacija Valve. Valve je ameriški razvijalec, založnik in podjetje za digitalno distribucijo video iger, najbolj znano po svojih franšizah Half-Life, Portal in Counter-Strike. Steam je največja platforma za distribucijo video iger za računalnike s sistemom Windows in je leta 2013 zasedla približno 75% tržnega prostora.

Ubuntu 12.04 Lebensende

Valve je Steam kot samostojni odjemalec programske opreme za Windows predstavil septembra 2003 kot sredstvo za posodobitev iger, razvitih v Valveu, na primer Counter-strike, da bi zagotovil popravke. Kmalu zatem je bil Steam razširjen na spletno platformo za distribucijo digitalnih iger.

Steam uporabnikom ni dovoljeval le nakupa iger na platformi, temveč tudi prenašanje iger z njega, kar je olajšalo pridobivanje iger kot kdaj koli prej. Zdaj je Steamova primarna storitev omogočanje uporabnikom, da v svoje računalnike prenašajo igre in drugo programsko opremo, ki so jo kupili in imajo v svojih virtualnih knjižnicah programske opreme, ima pa tudi številne druge funkcije.

Z izdajo Steama je Valve uvedel ukrepe za preprečevanje piratstva in goljufanja. Half-Life 2 je bila prva igra, ki je zahtevala namestitev Steama, da bi lahko igrala igro, to pa je vključevalo tudi maloprodajne kopije igre. Kasneje leta 2007 je Steam začel gostovati igre in posodobitve za igre neodvisnih založnikov.

Steam ponuja tudi pretakanje video iger in storitve družabnih omrežij. Poleg tega uporabnikom ponuja samodejne posodobitve iger, funkcije skupnosti, kot so skupine prijateljev, shramba v oblaku ter funkcije za glas in klepet v igri.

Kot smo že omenili, je bil Steam prvič izdan za Windows. Danes lahko uporabniki dobijo Steam za Windows 7, 8.1 in Windows 10. Vendar pa je Steam opustil podporo za starejše različice sistema Windows, in sicer Windows XP in Vista. Vendar Valve ni omejeval Steama na sisteme, ki temeljijo na sistemu Windows, saj je postopoma izdajal različice Steam za druge operacijske sisteme.

Valve je Steam za macOS izdal maja 2010. Zanimivo je, da so uporabniki, ki so prvotno kupili igre Valve za Windows, lahko brezplačno prenesli tudi podprte različice macOS, vendar je bilo treba nekatere naslove tretjih oseb ponovno kupiti.

Odjemalec Steam za Linux je bil izdan leta 2013, prva podprta igra je bila Left 4 Dead 2. Po izdaji je Valve začel vse svoje igre prenašati na Linux.

Omeniti velja tudi, da je Valve leta 2012 izdal tudi Steam za mobilne platforme, vključno z Androidom in iOSom. Mobilna različica uporabnikom omogoča upravljanje njihovih iger in komunikacijo s prijatelji.

Zdaj, ko smo razpravljali o tem, kaj je Steam, pojdimo na napako storitve Steam. Čeprav je Steam polirana aplikacija, ima svoje težave, saj noben sistem ni enak. Nekateri uporabniki so se pritoževali, da pri poskusu zagona Steama dobijo napako storitve Steam, s čimer preprečujejo zagon Steama. Lahko dobite eno od naslednjih dveh možnih sporočil o napaki:

“Za pravilno izvajanje Steama v tej različici sistema Windows komponenta storitve Steam v tem računalniku ne deluje pravilno. Ponovna namestitev storitve Steam zahteva skrbniške pravice. « Lahko pa dobite tudi »Če želite pravilno zagnati Steam v tej različici sistema Windows, morate namestiti komponento storitve Steam. Postopek namestitve storitve zahteva skrbniške pravice. ' obe napaki izvirata iz iste težave, pri kateri vam bomo poskušali pomagati.

Storitev Steam je ključnega pomena za pravilno delovanje odjemalca Steam. V večini primerov je težava v tem, da Steam nima dovolj dovoljenj za izvedbo določenega dejanja ali dostop do določene datoteke. Rešitev te težave je precej preprosta, saj morate le zagnati Steam s skrbniškimi pravicami.

Napako lahko dobite tudi, če storitev Steam ne deluje ali če je poškodovana. V tem primeru morate ročno znova zagnati storitev Steam in jo konfigurirati za samodejni zagon, da preprečite, da bi se ta napaka pojavljala v prihodnosti.

Torej, če pride do napake storitve Steam, je ne znate zagnati kot skrbnik ali znova zagnati storitev Steam, smo pripravili vodnike, ki vam bodo pomagali pri tem. Vključili smo tudi vodnik za popravilo Steam, samo v primeru, da prva dva načina iz enega ali drugega razloga ne delujeta. Izdelali smo tudi video vodnik, ki vključuje vse korake, zato si ga oglejte na dnu strani.

Kazalo:

wie man knctr windows 10 entfernt

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Metoda 1. Zaženite Steam kot skrbnik

Najlažji in najpogostejši način odprave napake storitve Steam je, da Steam konfigurirate tako, da se zažene in zažene s skrbniškimi pravicami. Evo, kako to lahko storite.

Z desno miškino tipko kliknite Steam

1. Desni klik Bližnjica v Steamu in kliknite Lastnosti .

Pod zavihkom bližnjice kliknite Advanced

2. Pod zavihkom bližnjice kliknite Napredno .

Označite potrditveno polje Zaženi kot skrbnik

3. Označite Zaženi kot skrbnik potrdite in kliknite v redu .

Kliknite Uporabi, nato Nadaljuj in V redu

4. Kliknite Prijavite se in kliknite Nadaljujte za skrbniško dovoljenje.

5. Kliknite v redu in zaženite Steam.

[Nazaj na kazalo]

Metoda 2. Konfigurirajte samodejni zagon storitve odjemalca Steam

Storitev Steam naj bi se zagnala vsakič, ko zaženete Steam. Zato lahko odprete nastavitve storitve in nastavite, da se storitev Steam samodejno zažene. Evo, kako to lahko storite.

1. Držite Windows + R tipke za odpiranje Teči pogovorno okno.

Vnesite Services.msc in kliknite V redu

grüne Linie in vlc

2. Vnesite storitve.msc in kliknite v redu .

Z desno miškino tipko kliknite storitev odjemalca Steam in kliknite Properties (Lastnosti)

3. pomaknite se po seznamu in poiščite Storitev za odjemalce Steam .

Štiri. Desni klik in kliknite Lastnosti .

Izberite Vrsta samodejnega zagona, kliknite Uporabi in kliknite V redu

5. Odprite spustni meni Vrsta zagona in izberite Samodejno .

7. Kliknite Prijavite se in kliknite v redu .

8. Zaprite okno s storitvami in zaženite Steam.

[Nazaj na kazalo]

Metoda 3. Popravite storitev odjemalca Steam prek ukaznega poziva

Če zgornje metode ne delujejo, potem to lahko pomeni, da je storitev Steam poškodovana ali pokvarjena. Na srečo lahko storitev popravite tako, da v ukaznem pozivu zaženete ukaz “C: Program Files (x86) Steam bin SteamService.exe '/ repair.

1. Držite Windows + R tipke za odpiranje Teči pogovorno okno.

Vnesite CMD in odprite ukazni poziv s skrbniškimi pravicami

2. Vnesite CMD in pridržite Shift + Ctrl + Enter tipke za odpiranje Ukazni poziv z upravnimi privilegiji.

3. Okno ukaznega poziva za zdaj premaknite vstran.

Z desno miškino tipko kliknite ikono Steam in kliknite Open file location

3. Potem, desni klik Ikono Steam na namizju in kliknite Odprite lokacijo datoteke .

Pomaknite se do mape za smeti

4. Pojdite na sem mapo.

Kopirajte naslovnico v naslovno vrstico

4. Ko ste v mapi za smeti, kliknite naslovno vrstico , potem desni klik izberite izbrani naslov in kliknite Kopirati .

Vnesite ukaz in pritisnite Enter, da popravite storitev odjemalca Steam

5. Vrnite se v okno ukaznega poziva. Vnesite narekovaj , in potem kliknite desni gumb miške da prilepite na kopiran naslov.

6. Ko prilepite naslov, dodajte SteamService.exe ”/ popravilo . Končni ukaz bi moral izgledati tako 'C: Program Files (x86) Steam bin SteamService.exe' / popravilo

7. Zadetek Enter za izvajanje ukaza.

Upoštevajte, da ima ta ukaz privzeto lokacijo Steam. če ste Steam namestili na drug pogon ali izbrali lokacijo po meri, bo naslov drugačen.

8. Zaprite ukazni poziv in zaženite Steam

Windows-Spiele unter Linux spielen

[Nazaj na kazalo]

Video vodnik za odpravljanje napak v storitvi Steam Client Service

[Nazaj na vrh]