Kako popraviti samodejno skrivanje opravilne vrstice?

Kako popraviti samodejno skrivanje opravilne vrstice?

Opravilna vrstica Funkcija samodejnega skrivanja ne deluje v sistemu Windows 10. Kako jo popraviti?

Opravilna vrstica sistema Windows, ki je bila prvič predstavljena v sistemu Microsoft Windows 95, je element grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI), ki ima različne namene. Običajno prikazuje, kateri programi se trenutno izvajajo. Specifična zasnova in postavitev opravilne vrstice se razlikujeta med posameznimi operacijskimi sistemi, vendar ima na splošno obliko dolgega traku vzdolž enega roba zaslona. Trak vsebuje različne ikone, ki ustrezajo oknom, odprtim v povezanih programih. S klikom na te ikone lahko uporabnik enostavno preklaplja med programi ali okni, pri čemer se trenutno aktivni program ali okno običajno prikaže drugače kot ostali. V novejših različicah operacijskih sistemov lahko tudi uporabniki 'pin' programov ali datotek, tako da je do njih mogoče hitro dostopati, pogosto z enim samim klikom.

Opravilno vrstico sistema Windows lahko spremenite na več načinov. Položaj opravilne vrstice lahko spremenite tako, da se prikaže na katerem koli robu zaslona. Uporabniki lahko povečajo višino (ali širino, ko je opravilna vrstica prikazana navpično) opravilne vrstice do polovice območja prikaza. Opravilno vrstico kot celoto lahko skrijete, dokler kazalca miške ne premaknete na rob zaslona ali če ima fokus na tipkovnici. Ena od funkcij je samodejno skrivanje opravilne vrstice, s katero lahko dodate dodaten prostor na namizju. Prednost, da imate opravilno vrstico, skrito ali neskrito, je v vašem operacijskem sistemu veliko, kljub temu pa lahko prihaja do težav s tem elementom grafičnega uporabniškega vmesnika in ne samo v sistemu Windows 10. V tem priročniku vam bomo pokazali nekaj možnih metode, kako lahko popravite opravilno vrstico, če se ne skriva, ko bi morala. Preberite spodnji članek, če želite izvedeti, kako.samodejno skrivanje opravilne vrstice ne deluje

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ubuntu für Windows 7

Znova zaženite File Explorer

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) prikazuje hierarhično strukturo datotek, map in pogonov v računalniku. Prikaže tudi vse omrežne pogone, ki so bili preslikani v črke v računalniku. Z Raziskovalcem lahko kopirate, premikate, preimenujete in iščete datoteke in mape. Če znova zaženete File Explorer, lahko opravilna vrstica spet začne pravilno delovati. Zagnati boste morali upravitelja opravil.

Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov.

Pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici. Ko je okno upravitelja opravil odprto, poiščite 'Raziskovalec Windows' Spodaj 'Procesi' izberite in nato poiščite 'Ponovni zagon' v spodnjem desnem kotu in ga kliknite. Raziskovalec datotek se bo znova zagnal in vaša opravilna vrstica bi zdaj morala pravilno delovati.

znova zaženi raziskovalec datotek -

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da je omogočeno samodejno skrivanje opravilne vrstice

Če ponovni zagon Raziskovalca datotek ni pomagal, obstaja možnost, da je funkcija samodejnega skrivanja opravilne vrstice onemogočena v vašem operacijskem sistemu Windows. Če želite zagotoviti, da je omogočena, z desno miškino tipko kliknite opravilno vrstico in izberite 'Nastavitve opravilne vrstice' iz kontekstnega menija.

prepričajte se, da je omogočena funkcija samodejnega skrivanja 1. korak

Preverite, ali je preklop preklopljen na 'Vklopljeno' položaj pod 'Samodejno skrij opravilno vrstico v namiznem načinu' .

prepričajte se, da je omogočena funkcija samodejnega skrivanja 2. korak

Če imate težave s funkcijo samodejnega skrivanja opravilne vrstice, lahko težavo rešite že z izklopom in ponovnim vklopom funkcije.

[Nazaj na kazalo]

Kliknite Iskalno polje

Iskalno polje Windows je nadomestilo za zagon in iskanje polj v sistemih Windows 95 in Windows XP. Z izdajo sistema Windows Vista je iskalno polje Windows enostaven način iskanja datotek, dokumentov, nastavitev, aplikacij itd. S ključno besedo. Veliko uporabnikov je poročalo, da s klikom znotraj polja za iskanje in ko se prikaže okno za iskanje, s klikom kjer koli na namizju izgineta tako okno za iskanje kot opravilna vrstica. Preizkusite ta preprost način, da ugotovite, ali to odpravlja težavo, ker se opravilna vrstica ne skriva pravilno.

kliknite iskalno polje

To je to, upamo, da je bil ta članek koristen in ste lahko popravili svojo opravilno vrstico, če se ni samodejno skrivala pravilno, kot bi morala. Če je za vas težavo rešila druga metoda, ne oklevajte, če pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje in delite to rešitev z nami.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti funkcijo samodejnega skrivanja opravilne vrstice v sistemu Windows 10:

Dienstregistrierung fehlt oder beschädigt windows 7

[Nazaj na vrh]