Kako popraviti napako 'CRITICAL_PROCESS_DIED'?

Kako popraviti napako 'CRITICAL_PROCESS_DIED'?

Kako popraviti napako 'CRITICAL_PROCESS_DIED' v sistemu Windows 10?

Modri ​​zaslon smrti (znan tudi kot modri zaslon ali BSoD ali napaka STOP) je zaslon z napako, prikazan v računalniškem sistemu Windows po usodni sistemski napaki, znan tudi kot zrušitev sistema: ko operacijski sistem doseže stanje, ko ne more več varno delovati ali pa se mora Windows popolnoma ustaviti. Običajno se pojavi, ko sistem Windows naleti na kritično napako in se ne more obnoviti. Obstaja več vrst modrih zaslonov, odvisno od različice operacijskega sistema Windows.

gimp rand zum bild hinzufügen

Modre zaslone praviloma povzročajo težave z računalniško strojno opremo ali programsko opremo gonilnikov strojne opreme. V tem stanju je ponavadi edina možnost ponovni zagon računalnika, vendar če so odprti programi, Windows ne bo shranil povezanih podatkov. Windows pa samodejno ustvari datoteko z imenom »minidump«, ki vsebuje informacije o zrušitvi in ​​jih shrani na disk. Informacije si lahko ogledate na mini odlagališčih, da boste lažje prepoznali vzrok modrega zaslona. Datoteka minidump ne vsebuje toliko informacij kot celotna datoteka z odlagališčem zrušitve, vendar dovolj za izvajanje osnovnih operacij odpravljanja napak.V tem članku bomo pisali o posebnem sporočilu o napaki Blue Screen of Death, imenovanem: 'CRITICAL_PROCESS_DIED' . Običajno piše, da je računalnik naletel na težavo in ga je treba znova zagnati ter da Windows zbira informacije o napakah in nato samodejno znova zažene računalnik.

The 'CRITICAL_PROCESS_DIED' do napake pride, ko se postopek, ki je potreben za zagon operacijskega sistema Windows, konča. Stvar te napake je, da je postopek, ki se ni mogel zagnati, lahko kateri koli od mnogih procesov. Morda je to povezano s trdim diskom, na disku so lahko slabi sektorji. Mogoče je kaj z vašim pomnilnikom z naključnim dostopom (RAM) ali pa so v vašem sistemu težave z združljivostjo strojne ali programske opreme. To lahko povzroči tudi virus (ali virusi) v računalniku 'CRITICAL_PROCESS_DIED' napaka.

Če dobite to sporočilo o napaki - niste sami. Dobra novica je, da lahko to popravite na nekaj načinov. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako lahko to popravite 'CRITICAL_PROCESS_DIED' po spodnjih korakih.

kritični proces umrl

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Možnost je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in če je prišlo do težav, ki jih je odpravil in jih je odpravil, vam mora pokazati sporočilo 'Windows Resource Protection je našel poškodovane datoteke in jih uspešno popravil' . Znova zaženite računalnik, da preverite, ali miška deluje pravilno.

zaženite sfc scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

Zaženite DISM Scan

Če skeniranje SFC ni pomagalo odpraviti težave (ali skeniranja SFC niste mogli zagnati), poskusite zagnati tudi DISM skeniranje. DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik in vtipkati ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo izvedete.

zaženite 1. korak dism scan

Ko je skeniranje DISM končano, preverite, ali težava še vedno obstaja. Če to ni pomagalo, poskusite znova zagnati SFC scan, če ga niste mogli zagnati prvič.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite celotno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniku in če skeniranja SFC in DISM ne morejo odpraviti težave 'CRITICAL_PROCESS_DIED' nato poskusite izvesti popoln sistemski pregled in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa tudi katerega koli drugega protivirusnega programa. Za zagon celotnega sistemskega pregleda s tipom Windows Defender 'braniti' v Iskanje in kliknite na 'Nastavitve Windows Defender' rezultat. V odprtih nastavitvah sistema Windows kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' .

zaženite 1. korak celotnega skeniranja sistema

Nato kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

zaženite celoten pregled sistema, 2. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

zaženite 3. korak skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Ko je skeniranje končano, znova zaženite računalnik in preverite, ali je to odpravilo 'CRITICAL_PROCESS_DIED' napaka.

zaženite 4. korak celotnega skeniranja sistema

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoje gonilnike

To 'CRITICAL_PROCESS_DIED' napako lahko povzročijo stari ali nepravilni gonilniki. V tem primeru morate dobiti posodobljene / nove gonilnike za svojo strojno opremo. To lahko preprosto storite samodejno z namestitvenim programom Snappy Driver. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih gonilniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve ki zahtevajo, da znova zaženete računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikom

So beheben Sie defekte Registrierungselemente unter Windows 10

Gonilnike lahko posodobite tudi ročno, vendar potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo ali gonilnike v pogonu USB. Pojdite na spletno mesto proizvajalca naprave in prenesite najnovejši gonilnik, kopirajte ga v pogon USB. Pojdite v Upravitelj naprav (vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in ga odprite). Razširite razdelek o strojni napravi, izberite gonilnik in z desno miškino tipko kliknite nanj, nato izberite 'Posodobi gonilnik'.

posodobite gonilnike 2. korak

Vprašani boste, kako želite iskati gonilnike, in vam na voljo dve možnosti - samodejno iskanje posodobljene programske opreme gonilnikov in brskanje po računalniku za programsko opremo gonilnikov. Izberite možnost, ki vam najbolj ustreza, in sledite navodilom. Ta postopek ponovite za vse gonilnike.

posodobite gonilnike 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Če želite obnoviti sistem, morate zagnati Run, za zagon pa pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' v pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s 1. točko obnovitvene točke

V odprtem oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo 2. točke obnovitvene točke

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli seznam obnovitvenih točk. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje in mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve, kjer ste že začeli prejemati 'CRITICAL_PROCESS_DIED' napake, na to se zagotovo ne želite vrniti.

obnovite sistem s pomočjo 3. točke obnovitvene točke

Kliknite 'Končaj' in vaš računalnik bo obnovljen v stanje, kot je bilo pred dogodkom v 'Opis' polje spodaj.

obnovite sistem s pomočjo 4. točke obnovitvene točke

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na disku napake

Vedno je dobro, da na disku redno preverjate napake. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

preverite, ali je na disku napake 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu) v računalniku. The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na vaš pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite 'chkdsk C: / r' ukaz tudi.

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se izvede čist zagon z uporabo minimalnega nabora gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali zaženete program v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

V odprtem oknu za konfiguracijo sistema kliknite na 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite 2. korak čistega zagona

Nato kliknite 'Začeti' in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' če ga želite onemogočiti, onemogočite vse programe enega za drugim, ponovite ta korak. Ko onemogočite vse programe, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku Zagon sistemske konfiguracije in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo.

izvedite 4. korak čistega zagona

Vaš računalnik bo deloval samo s privzetimi aplikacijami in storitvami. Če je to pomagalo, to pomeni, da napako povzroča ena od onemogočenih aplikacij. Če želite poiskati to aplikacijo, morate ponoviti zgoraj navedene korake, omogočiti zagonske storitve in omogočiti programe enega za drugim, dokler je ne najdete. Ko omogočite aplikaciji ali storitvi uporabo sprememb, morate znova zagnati računalnik. Ko najdete problematično aplikacijo, jo lahko onemogočite, posodobite, znova namestite ali popolnoma odstranite iz operacijskega sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite najnovejše posodobitve

Včasih lahko to povzročijo najnovejše (nedavno) nameščene posodobitve 'CRITICAL_PROCESS_DIED' napaka. Običajno so te posodobitve potrebne za pravilno delovanje sistema, lahko pa povzročijo tudi nekaj težav. V tem primeru morate najnovejše posodobitve sistema Windows 10 odstraniti iz operacijskega sistema Windows. Če želite odstraniti posodobitve, pojdite v Nastavitve in kliknite 'Posodobitev in varnost' .

odstranite najnovejše posodobitve 1. korak

V meniju Posodobitev in varnost se prepričajte, da ste vklopljeni 'Windows Update' in kliknite na 'Ogled zgodovine nameščenih posodobitev' .

odstranite najnovejše posodobitve 2. korak

Ko ste v zgodovini nameščenih posodobitev, kliknite 'Odstrani posodobitve' .

odstranite najnovejše posodobitve 3. korak

Warum starten meine Steam-Spiele nicht?

Videli boste seznam nameščenih posodobitev. Izberite posodobitev, ki jo želite odstraniti, in kliknite 'Odstrani' .

odstranite najnovejše posodobitve 4. korak

To je to, upamo, da vam je vsaj ena od zgoraj opisanih metod pomagala popraviti 'CRITICAL_PROCESS_DIED' napake in lahko brez težav uporabljate operacijski sistem Windows.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »CRITICAL_PROCESS_DIED«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije