Kako popraviti napako 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR'?

Kako popraviti napako 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR'?

Kako enostavno odpraviti napako 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' v sistemu Windows 10?

Google Chrome je brezplačni internetni brskalnik, ki ga je Google uradno izdal konec leta 2008. Njegove funkcije vključujejo sinhronizacijo z Googlovimi storitvami in računi, brskanje po zavihkih, prevajanje v brskalniku, preverjanje črkovanja in integrirano naslovno vrstico / vrstico za iskanje. Chrome dobro deluje z Googlovimi spletnimi mesti in storitvami, kot sta YouTube in Gmail. Sistemske vire upravlja tudi drugače kot drugi brskalniki.

Čeprav je Google Chrome verjetno najboljši brskalnik, ima nekaj pogostih napak, kot so 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' . SPDY ( 'hitro' ) je zastarel omrežni protokol z odprto specifikacijo, ki je bil razvit predvsem pri Googlu za prevoz spletnih vsebin. SPDY manipulira s prometom HTTP, da zmanjša zamudo pri nalaganju spletnih strani in izboljša spletno varnost. Na splošno je SPDY protokol brskalnika Google Chrome, namenjen hitrejšemu nalaganju spletnih strani in izboljšanju spletne varnosti. 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' pogosto se pojavi pri poskusu obiska strani, povezanih z Googlom, kot so YouTube, Gmail itd. Pojavi se tudi na spletnih straneh, ki niso povezane z Googlom.Do te napake lahko pride, če uporabljate zastarel brskalnik Google Chrome, zato preverite, ali je vaša programska oprema posodobljena. Drug možen razlog je protivirusna programska oprema ali požarni zid, ki lahko samodejno blokira normalno delovanje sistema in dostavi datoteko 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' napaka v brskalniku Google Chrome.

Obstajajo številne rešitve, od katerih so nekatere enostavne. V tem članku opisujemo, kako to popraviti 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' v brskalniku Google Chrome in odstranite vse povezane težave.

napaka spdy protokol napaka krom

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite Google Chrome

Google Chrome je bil prvi spletni brskalnik, ki je omogočal samodejne posodobitve. Posodobljen spletni brskalnik je ključnega pomena za varno in popolno spletno izkušnjo. V večini primerov Chrome samodejno preverja posodobitve in se samodejno posodablja, razen če ste onemogočili funkcijo samodejnega posodabljanja. Kot smo že omenili, je eden od vzrokov za 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' zastarel brskalnik Google Chrome, zato poskrbite, da imate najnovejšo različico in jo po potrebi posodobite.

Če želite posodobiti Google Chrome (ali preveriti, ali imate najnovejšo različico), pojdite v Nastavitve (kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu novejših različic brskalnika Google Chrome).

posodobite google chrome 1. korak

V nastavitvah kliknite 'O Chromu' .

Samsung Chromebook 3 Linux

posodobite google chrome 2. korak

Ko kliknete 'O Chromu', takoj se mora začeti posodabljati (če zazna, da ne uporabljate najnovejše različice). Če je že posodobljen, se bo javil 'Google Chrome je posodobljen' in prikažite različico.

posodobite google chrome 3. korak

Drug način, da imate najnovejši Google Chrome v računalniku, je, da ga znova namestite. Preprosto ga odstranite iz operacijskega sistema in pojdite na spletno mesto Chroma, da prenesete najnovejšo različico.

[Nazaj na kazalo]

Microsoft Wort für Linux

Uporabite način brez beleženja zgodovine

Podatkovne datoteke računalnik uporablja za različne namene, od shranjevanja zgodovine obiskanih spletnih mest do shranjevanja posebnih nastavitev v majhnih besedilnih datotekah, znanih kot piškotki. Način brez beleženja zgodovine brskalnika Google Chrome odstrani večino zasebnih podatkovnih komponent, tako da ne bodo ostali na koncu trenutne seje (ko zaprete okno brez beleženja zgodovine). Ko uporabljate način brez beleženja zgodovine, nihče drug, ki uporablja vaš računalnik, ne more videti vaše dejavnosti. Shranjeni zaznamki in prenosi pa so shranjeni. Ta način ne shrani piškotkov, podatkov o spletnih mestih, zgodovine brskanja ali informacij, ki jih vnesete v obrazce.

Če prejemate 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' ko poskušate dostopati do določenega spletnega mesta, ga poskusite obiskati v novem oknu brez beleženja zgodovine, tako da kliknete tri pike v zgornjem desnem kotu in izberete 'Novo okno brez beleženja zgodovine' iz spustnega menija. Novo okno brez beleženja zgodovine lahko odprete tudi s pritiskom tipk Ctrl + Shift + N na tipkovnici. Vsi novi zavihki v tem oknu se bodo odprli tudi v načinu brez beleženja zgodovine.

uporabite način brez beleženja zgodovine 1. korak

V novem oknu brez beleženja zgodovine , vnesite naslov spletne strani, ki jo želite obiskati, in preverite, ali ta metoda pomaga premagati 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' napaka v Google Chromu.

uporabite 2. način načina brez beleženja zgodovine

[Nazaj na kazalo]

Vtičnice za splakovanje v Chromu

Omrežna vtičnica je ena končna točka v komunikacijskem toku med dvema programoma, ki se izvajata prek omrežja. Ena od možnih rešitev za SPDY težava je izpiranje vtičnic v Chromu. Če želite to narediti, vnesite 'chrome: // net-internals / # events & q = type: SPDY_SESSION% 20is: active' (kopirajte in prilepite v naslovno vrstico) in na tipkovnici pritisnite Enter. Kliknite puščico v zgornjem desnem kotu in izberite 'Vtičnice' iz spustnega menija. Vrnite se na spletno stran, ki je vračala 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' in preverite, ali težava še vedno obstaja.

splakovalne vtičnice v kromiranem koraku 1

Če težava ni odpravljena, kopirajte in prilepite to vrstico 'chrome: // net-internals / # sockets' v naslovno vrstico in na tipkovnici pritisnite Enter. Kliknite 'Izprazni bazeni vtičnic' .

splakovalne vtičnice v kromiranem koraku 2

Preverite, ali pride do napake med poskusom obiska spletne strani.

[Nazaj na kazalo]

Odplaknite DNS s pomočjo ukaznega poziva

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, aplikaciji tolmača ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov, ki se uporabljajo za avtomatizacijo nalog s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. V prvih dneh računalništva je bil ukazni poziv edini način interakcije z računalnikom, zato je bil za izvajanje sistemskih nalog uporabljen osnovni nabor ukazov s togo sintakso. Uradno ime ukaznega poziva je ukazni procesor Windows, vendar ga včasih imenujejo tudi ukazna lupina ali ukaz cmd ali pa se celo imenuje njegovo ime datoteke 'cmd.exe' .

Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz in izvede katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan v sistemu Windows. Nekateri ukazi za Windows zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate zagnati s pravicami skrbniške ravni. Za izvajanje ukazov, potrebnih za izpiranje DNS, boste morali zagnati ukazni poziv kot skrbnik.

Odprite ukazni poziv iz iskanja, tako da vnesete 'ukazni poziv' , z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in izberite 'Zaženi kot skrbnik' .

splaknite dns s korakom ukaznega poziva 1

V ukazni poziv vnesite te ukaze posamezno:

ipconfig / javnost
ipconfig / vse
ipconfig / flushdns
ipconfig / podaljšaj
netsh int ip nastavite dns
netsh winsock ponastavi

Po vsakem ukazu pritisnite Enter.

splaknite dns z 2. korakom ukaznega poziva

Ko končate z vnašanjem teh ukazov, znova zaženite računalnik in preverite, ali to pomaga popraviti 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' med poskusom obiska določene spletne strani.

c programm linux kompilieren

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Chrome Cleanup Tool

Ta aplikacija skenira in odstrani programsko opremo, ki bi lahko povzročila težave s Chromom, kot so zrušitve, nenavadne zagonske strani ali orodne vrstice, nepričakovani oglasi, ki jih ni mogoče odstraniti, ali druge težave, ki vplivajo na izkušnjo brskanja. Zaženite to orodje za čiščenje Chroma in preverite, ali pomaga odpraviti težavo z 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' napaka. Lahko ga prenesete tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Počisti predpomnilnik brskanja

Zgodovina brskanja je sestavljena iz zapisov spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih brskalnih sejah, in običajno vključuje ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Včasih brisanje teh podatkov brskanja pomaga popraviti 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' napaka. Če želite počistiti podatke brskanja v brskalniku Google Chrome, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Nastavitve' .

počisti predpomnilnik brskanja 1. korak

V nastavitvah brskalnika Google Chrome kliknite 'Napredno' da si ogledate več možnosti.

Počisti predpomnilnik brskanja 2. korak

Pomaknite se navzdol in poiščite 'Počisti podatke brskanja' Spodaj 'Zasebnost in varnost' in kliknite nanjo.

Ihr PC ist in eine Problemschleife geraten

Počisti predpomnilnik brskanja 3. korak

V oknu Počisti podatke brskanja boste videli zavihka Osnovno in Napredno. Kliknite jeziček Advanced in preverite 'Piškotki in drugi stranski podatki' , 'Predpomnjene slike in datoteke'. Če želite tudi počistiti zgodovino brskanja (neobvezno), potrdite to možnost. Preveri 'Gostovanje podatkov aplikacije' in nastavite 'Časovno obdobje' do 'Ves čas' . Kliknite 'POČISTI PODATKE' in počakajte, da se postopek konča. Zaprite Chrome in ga znova odprite, da preverite, ali je težava odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite protivirusni program

Do te težave lahko pride zaradi protivirusne programske opreme. Začasno onemogočanje lahko pomaga odpraviti napako. Če težavo odpravite z onemogočenjem protivirusne programske opreme, boste morda želeli preklopiti na drug protivirusni program.

Mnogi uporabniki Avast Security Software se soočajo z 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' napaka pri dostopu do določenih spletnih mest. Če uporabljate to varnostno programsko opremo, boste morda morali dodati ta spletna mesta v razdelek »Izključitev spletnega ščita« te varnostne programske opreme. Odprite Avast in pojdite v Nastavitve, izberite 'Aktivna zaščita' in kliknite 'Prilagodi zaščito spletnega ščita' . Naslove spletnih mest dodajte posebej pod 'URL-ji za izključitev:' odsek.

Upamo, da je vsaj ena od teh metod odpravila 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR' v brskalniku Google Chrome. Če nobena ni delovala in napaka še naprej povzroča težave, predlagamo, da po možnosti preklopite na drug brskalnik.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako 'ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR':

[Nazaj na vrh]