Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako enostavno odpraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL' v sistemu Windows 10?

Modri ​​zaslon smrti (znan tudi kot modri zaslon ali BSoD ali napaka STOP) je zaslon z napako, prikazan v računalniškem sistemu Windows po usodni sistemski napaki, znan tudi kot zrušitev sistema: ko operacijski sistem doseže stanje, ko ne more več varno delovati ali pa se mora Windows popolnoma ustaviti. Običajno se pojavi, ko sistem Windows naleti na kritično napako in se ne more obnoviti. Obstaja več vrst modrih zaslonov, odvisno od različice operacijskega sistema Windows.

Modre zaslone praviloma povzročajo težave z računalniško strojno opremo ali programsko opremo gonilnikov strojne opreme. V tem stanju je ponavadi edina možnost ponovni zagon računalnika, vendar če so odprti programi, Windows ne bo shranil povezanih podatkov. Windows pa samodejno ustvari datoteko z imenom »minidump«, ki vsebuje informacije o zrušitvi in ​​jih shrani na disk. Informacije si lahko ogledate na mini odlagališčih, da boste lažje prepoznali vzrok modrega zaslona. Datoteka minidump ne vsebuje toliko informacij kot celotna datoteka z odlagališčem zrušitve, vendar dovolj za izvajanje osnovnih operacij odpravljanja napak.V tem članku opisujemo posebno sporočilo o napaki modrega zaslona smrti: 'IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' . To je napaka, povezana s pomnilnikom, in na splošno kaže na težave z gonilniki. To napako lahko sprožijo poškodovane sistemske datoteke, napačna strojna oprema, nepravilna namestitev programske opreme in nezdružljivi gonilniki naprav. Vaš računalnik je lahko okužen z virusi, ima napake pri zapisovanju na disk, morda na novo nameščen napačen gonilnik naprave ali poškodovano strojno opremo.

Danes Blue Screen of Death ni tako resen, kot se morda sliši - enostavno je dobiti informacije o tovrstnih zrušitvah sistema in jih odpraviti. Prikazanih je več metod, ki bi lahko rešile to težavo.

kako popraviti napako IRQL MANJ ALI NE ENAKO

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite svoje gonilnike

Težavo lahko povzročijo zastareli, nepravilni ali pokvarjeni gonilniki. Zato morate namestiti posodobljene / nove gonilnike za vaš sistem. To lahko enostavno izvedete samodejno z namestitvenim programom Snappy Driver. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih gonilniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve ki zahtevajo, da znova zaženete računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikom

Po posodobitvi in ​​namestitvi gonilnikov znova zaženite Windows 10, da bodo spremembe začele veljati. Če je mogoče, se poskusite znova povezati z internetom in preveriti, ali je to delovalo.

Gonilnike lahko posodobite tudi ročno, vendar bo za to potreben računalnik z delujočo internetno povezavo. Pojdite na spletno mesto proizvajalca strojne opreme in prenesite najnovejši gonilnik ter ga kopirajte na pogon USB. Pojdite v Upravitelj naprav (vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in ga odprite). Razširite razdelek o gonilniku strojne opreme, izberite gonilnik, ga kliknite z desno miškino tipko in nato izberite 'Posodobi gonilnik' .

posodobite gonilnike 2. korak

Vprašani boste, kako želite iskati gonilnike, in vam na voljo dve možnosti: 1) samodejno iskanje posodobljene programske opreme gonilnikov 2) brskanje po programski opremi za gonilnike. Prva možnost zahteva internetno povezavo. Če imate težave s povezavo, boste seveda morali izbrati drugo možnost. Poiščite gonilnik, ki ga imate na pogonu USB, in sledite navodilom.

posodobite gonilnike 3. korak

Ko končate z namestitvijo novega / posodobljenega gonilnika ali gonilnikov, znova zaženite računalnik, da začnejo spremembe veljati, in preverite, ali je težava odpravljena. Lahko tudi odstranite gonilnik in dovolite, da ga Windows samodejno znova namesti ob naslednjem zagonu sistema Windows. Če želite odstraniti gonilnik, izberite 'Odstrani gonilnik' v spustnem meniju,raje kot 'Posodobi gonilnik' .

[Nazaj na kazalo]

Posodobite BIOS

BIOS (Basic Input Output System) je programska oprema, shranjena v majhnem pomnilniškem čipu na matični plošči. Morda boste morali dostopati do BIOS-a, če želite spremeniti način delovanja naprave ali pomagati pri odpravljanju težav. Posodobitev BIOS-a bi lahko pomagala popraviti 'IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' napaka. Upoštevajte, da je posodabljanje BIOS-a postopek za napredne uporabnike in če se ne izvede pravilno, lahko povzroči trajno škodo na strojni opremi.

Če želite posodobiti BIOS, pojdite na spletno mesto proizvajalca matične plošče in prenesite najnovejšo različico BIOS-a za matično ploščo. V priročniku bi bilo opisano, kako posodobiti BIOS - poskrbite, da boste to pozorno prebrali. Če ne veste, kako posodobiti BIOS, poiščite strokovnjaka, da se izognete poškodbam računalnika.

[Nazaj na kazalo]

Preverite svojo strojno opremo

To 'IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' in druge napake na modrem zaslonu smrti se lahko pojavijo zaradi okvare strojne opreme. Zato priporočamo, da preverite vso strojno opremo glede težav. Napačna zvočna kartica, na primer, je lahko vzrok napake in jo je treba zamenjati. Upoštevajte, da bi lahko vzrok te napake bila skoraj vsaka komponenta strojne opreme, zato boste morda morali opraviti podroben pregled strojne opreme, preden najdete napačno komponento.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svojo programsko opremo VPN

Navidezno zasebno omrežje (VPN) razširja zasebno omrežje prek javnega omrežja in uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje podatkov prek skupnih ali javnih omrežij - kot da bi bile njihove računalniške naprave neposredno povezane z zasebnim omrežjem. Aplikacije, ki se izvajajo prek omrežja VPN, imajo zato lahko koristi od funkcionalnosti, varnosti in upravljanja zasebnega omrežja. VPN je varen predor med dvema ali več napravami. VPN-ji se uporabljajo za zaščito zasebnega spletnega prometa pred vohljanjem, motnjami in cenzuro.

Nekateri uporabniki so poročali, da jim je posodobitev programske opreme SoftEther VPN pomagala rešiti težavo 'IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' napaka. Poskusite posodobiti programsko opremo SoftEther VPN in preverite, ali ta rešitev deluje. Če uporabljate drugo programsko opremo VPN, jo boste morda morali posodobiti tudi za odpravo te težave. Težavo lahko reši tudi odstranitev programske opreme VPN - če vam pomaga, razmislite o uporabi drugega odjemalca VPN.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite računalnik

Ponastavi ta računalnik je orodje za popravilo resnih težav z operacijskim sistemom in je na voljo v meniju Napredne možnosti zagona v sistemu Windows 10. Ponastavitev tega računalnika lahko obdrži vaše osebne datoteke, če jih potrebujete, odstrani vso nameščeno programsko opremo in nato popolnoma znova namesti sistem Windows. Morda je to zadnja stvar, ki bi jo želeli narediti, vendar bi lahko bilo v pomoč. Če želite ponastaviti računalnik, pojdite v Nastavitve in nato izberite 'Posodobitev in varnost' . Za vsak slučaj ne pozabite varnostno kopirati datotek.

ponastavite računalnik 1. korak

Kliknite 'Obnovitev' na levem podoknu. Kliknite 'Začeti' Spodaj 'Ponastavi ta računalnik' in sledite navodilom za ponastavitev računalnika.

ponastavite računalnik 2. korak

Ponastavi ta računalnik bo to napako odpravil le, če jo povzroči programska oprema, nameščena v sistemu Windows. Če težavo povzroča strojna oprema, boste potrebovali drugačno rešitev. Upamo, da je ena od zgornjih rešitev delovala pri rešitvi 'IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' problem.

[Nazaj na kazalo]

windows 7 bluescreen bad pool header

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako 'IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL':

[Nazaj na vrh]