Kako popraviti kritično napako »Meni Start ne deluje«

Kako popraviti kritično napako »Meni Start ne deluje«

Kako popraviti kritično napako »Meni Start ne deluje« v sistemu Windows 10?

Meni Start je element uporabniškega vmesnika (ali grafičnega uporabniškega vmesnika), ki se uporablja v operacijskem sistemu Microsoft Windows od Windows 95 in v nekaterih drugih operacijskih sistemih. Ta preprost jedilnik obstaja že več kot 20 let. Zagotavlja osrednje izhodišče za računalniške programe in izvajanje drugih nalog. V sistemu Windows je glavno mesto za iskanje nameščenih programov in iskanje datotek ali map. V različnih operacijskih sistemih ima različna imena.

Tradicionalno je bil v meniju Start na voljo prilagodljiv seznam programov, ki jih je uporabnik lahko zagnal, pa tudi seznam nedavno odprtih dokumentov, način iskanja datotek in pomoči ter dostop do sistemskih nastavitev. Do Windows Viste je bil meni Start nenehno razširjen po zaslonu, ko je uporabnik krmaril po njegovih kaskadnih podmenih. Meni Windows 10 Start je precej spremenjen v primerjavi s starejšimi različicami operacijskega sistema Windows. Najbolj opazna sprememba je integracija ploščic v meni Start. Do vseh svojih programov lahko dostopate v razdelku »Vse aplikacije« in v levem podoknu. Vse te spremembe so bile zasnovane z mislijo na uporabnike namiznih in prenosnih računalnikov ter zato, da je vse skupaj veliko bolj znano in hkrati lažje za uporabo.Kot že veste - meni Start je ena najbolj uporabnih in uporabljenih komponent operacijskega sistema Windows 10. Težave z menijem Start lahko zelo vplivajo na vašo uporabniško izkušnjo. To ne pomeni, da sistema Windows sploh ne morete uporabljati, saj obstajajo različna krožna križišča, kako dostopati do določenih datotek, map itd. Vendar to ni težava, ki jo lahko preprosto prezrete. Če imate kritično napako, ki pravi, da meni Start ne deluje, ste verjetno prišli sem, da najdete rešitev za to težavo. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako odpraviti to težavo na več različnih načinov, in upamo, da vam bo pomagal odpraviti to napako.

meni Start ne deluje

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Odstranite Dropbox

Dropbox je storitev gostovanja datotek, ki jo upravlja ameriško podjetje in ponuja shranjevanje v oblaku, sinhronizacijo datotek, osebni oblak in odjemalsko programsko opremo. Ta program je pogost vzrok napake »Meni Start ne deluje«, saj je veliko uporabnikov poročalo, da jim je odstranitev tega programa pomagala odpraviti težavo. Če imate v sistemu Windows nameščen Dropbox, priporočamo, da ga odstranite in preverite, ali je to pravi razlog, da imate težave z menijem Start.

Če meni Start ne deluje in do nadzorne plošče ne morete dostopati na tradicionalen način, pritisnite tipko Windows + R in Windows bo odprl pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici, da zaženete okno Programi in funkcije.

pvp net patcher kernel funktioniert seit 2016 nicht mehr

odstranite dropbox 1. korak

V oknu Programi in funkcije boste videli seznam nameščenih programov. Poiščite Dropbox in ga odstranite. Znova zaženite Windows in preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo.

odstranite dropbox 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zagon v varnem načinu

Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Nasprotno je običajnemu načinu, ki Windows zažene na običajen način. Varni način je na voljo v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 in večini starejših različic sistema Windows. Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav z računalnikom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Če se težava na primer ne pojavi v varnem načinu, bo to potrdilo, da težave ne povzročajo privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav.

Pogosto je, da zagon sistema Windows v varnem načinu pomaga odpraviti to težavo z menijem Start. Za zagon v varnem načinu iz sistema Windows pritisnite tipke Windows + L, s čimer se boste odjavili iz lokalnega računa. Ko ste na zaslonu Sing In, kliknite gumb za vklop in izberite 'Ponovni zagon' medtem ko držite tipko Shift na tipkovnici. Lahko najdete druge načine za zagon sistema Windows v varnem načinu tukaj .

zagon v varnem načinu 1. korak

S tem boste znova zagnali sistem Windows in odprli možnosti zagona. Izberite 'Odpravljanje težav' .

zagon v varnem načinu 2. korak

V meniju za odpravljanje težav kliknite 'Napredne možnosti' .

zagon v varnem načinu 3. korak

V Napredne možnosti kliknite 'Nastavitve zagona' .

zagon v varnem načinu 4. korak

V nastavitvah zagona kliknite 'Ponovni zagon' in s tem boste znova zagnali sistem Windows in omogočili boste varni način.

zaženite v 5. koraku v varnem načinu

was ist sendori auf meinem computer

Pritisnite tipko 4 ali F4 na tipkovnici, da zaženete sistem Windows v varnem načinu.

zaženite v varnem načinu 6. korak

Po zagonu v varnem načinu znova zaženite računalnik in preverite, ali imate še vedno težave z menijem Start.

[Nazaj na kazalo]

Končajte postopek lokalnega varnostnega organa

Za zaključek tega postopka je potrebna uporaba upravitelja opravil. Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter za spreminjanje prioritete procesov. Če ga želite odpreti, pritisnite Ctrl + Alt + Delete ali Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici. Ko se odpre upravitelj opravil, kliknite 'Procesi' zavihek in poiščite „Proces lokalnega varnostnega organa“ . Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Končaj opravilo' v spustnem meniju. Zaprite Task Manager in znova zaženite računalnik, da vidite, ali vam je to pomagalo popraviti 'Meni Start ne deluje' napaka.

konec postopka lokalnega varnostnega organa 1. korak

[Nazaj na kazalo]

Skrij Cortano

Cortana je virtualni pomočnik, ki ga je ustvaril Microsoft in včasih skrivanje pomaga rešiti to težavo z menijem Start. Če želite skriti Cortano, z desno miškino tipko kliknite opravilno vrstico in nato izberite 'Cortana' in kliknite 'Skrit' .

skrij Cortana 1. korak

Ponovno vklopite Cortano. Z desno miškino tipko kliknite opravilno vrstico in ponovite zgoraj navedene korake. Spremeni se 'Skrit' do 'Pokaži iskalno polje' . Znova zaženite računalnik in preverite, ali je pomagal odpraviti težavo.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite Internet Explorer

Včasih težavo povzroča Internet Explorer. Poskusite onemogočiti Internet Explorer, da ga onemogočite, pritisnite Windows Key + R, da odprete pogovorno okno Zaženi. V pogovornem oknu Zaženi vnesite vrsto 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter, da zaženete programe in funkcije.

onemogočite Internet Explorer 1. korak

V oknu Programi in funkcije kliknite 'Vklop ali izklop funkcij sistema Windows' .

onemogočite Internet Explorer 2. korak

Najti 'Internet Explorer 11' na seznamu in počistite njegovo potrditveno polje. Če prejmete kakršno koli opozorilno sporočilo, kliknite Da. Kliknite V redu, da shranite spremembe in znova zaženete računalnik, da vidite, ali je to pomagalo.

Ubuntu 16.04-Repository-Liste

onemogočite Internet Explorer 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v meniju Start

Microsoft je izdal orodje za odpravljanje težav v meniju Start za sistem Windows 10, ki bo samodejno odpravil in odpravil težave in težave v meniju Start 10 v sistemu Windows 10. Orodje za odpravljanje težav z menijem Start bo preverilo, ali sta meni Start in Cortana pravilno nameščena, ali so na mestu dovoljenja registrskega ključa in poškodbe baze podatkov itd. Namestite to orodje za odpravljanje težav in preverite, ali je s tem mogoče odpraviti težavo. Lahko ga prenesete tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC in DISM Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. Možnost 'sfc / scannow' je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc dism scan korak 1

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in nato znova zaženite računalnik.

wie man einen kritischen Prozess repariert, der gestorben ist

zaženite sfc dism scan korak 2

Morda boste morali opraviti tudi DISM skeniranje, da popravite 'Problem v meniju Start ne deluje' . DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik in vtipkati ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo izvedete.

zaženite sfc dism scan korak 3

Poskusite znova zagnati računalnik po obeh preizkusih in preverite, ali je meni Start začel pravilno delovati.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite sistem Windows 10

To je zadnja stvar, ki bi jo morda želeli narediti, toda ponastavitev računalnika vam lahko pomaga odpraviti to težavo. Pred nadaljevanjem preverite, ali ste preizkusili vse zgoraj omenjene metode. Z osvežitvijo sistema Windows 10 bodo morda prenesene datoteke in aplikacije izbrisane, zato ustvarite varnostno kopijo. Za dokončanje tega koraka boste morda potrebovali namestitveni sistem Windows 10 ali USB, zato ga obvezno imejte. Če želite ponastaviti računalnik, pritisnite tipko Windows + L, da se odjavite iz trenutnega računa. Ko ste na zaslonu Sing In, kliknite gumb za vklop in izberite 'Ponovni zagon' medtem ko držite tipko Shift na tipkovnici. S tem boste znova zagnali sistem Windows in odprli možnosti zagona. Izberite 'Odpravljanje težav' .

ponastavitev oken 1. korak

V meniju za odpravljanje težav izberite 'Ponastavi ta računalnik' in sledite navodilom.

ponastavitev oken 2. korak

Upamo, da vam je eden od načinov, opisanih v našem vodniku, pomagal popraviti 'Meni Start ne deluje' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti 'meni Start ne deluje' Kritična napaka:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije