Kako popraviti napako »Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku«?

Kako popraviti napako »Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku«?

Kako enostavno odpraviti napako »Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku« v sistemu Windows 10?

Domača skupina je skupina računalnikov v domačem omrežju, ki si lahko deli datoteke in tiskalnike. Uporaba domače skupine olajša skupno rabo. Slike, glasbo, videoposnetke, dokumente in tiskalnike lahko delite z drugimi v domači skupini. Domača skupina je funkcija, ki je bila prvič predstavljena v operacijskem sistemu Windows 7 in je prisotna tudi v operacijskih sistemih Windows 8.1 in Windows 10, vendar še vedno deluje na enak način.

Kar je v skupni rabi z domačo skupino, ni na voljo drugim računalnikom, ki so v istem omrežju, vendar niso del domače skupine. Računalnikom, ki so del domače skupine, ni treba vnašati uporabniškega imena in gesla vsakič, ko se povežejo z nečim, kar je v skupni rabi z domačo skupino. Ko ustvarite ali se pridružite domači skupini in ko končate začetno konfiguracijo, lahko iz svojih knjižnic izberete določene mape, ki jih ne želite dati v skupno rabo. Lahko pa delite tudi druge mape in datoteke ali nove knjižnice, ki niso privzete.Uporaba domače skupine olajša skupno rabo datotek, vendar se mnogi računalniki, ki se izvajajo v različnih različicah operacijskega sistema Windows, včasih ne morejo pridružiti ali ustvariti domače skupine v svojem lokalnem omrežju. V večini primerov uporabniki sistema Windows dobijo 'Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku' napaka. Ta napaka se prikaže vsakič, ko se uporabnik poskuša pridružiti ali ustvariti domačo skupino s prizadetim računalnikom. Najverjetneje se storitev »Peer Networking Grouping« ne zažene, zato se prikaže ta napaka. Storitev Peer Networking Grouping je storitev, ki je odgovorna za omogočanje večstranske komunikacije z uporabo Peer-to-Peer Grouping. Ta storitev ima veliko opraviti z zmožnostjo Windows, da se pridruži in ustvari domače skupine, in določa, kako komunicirajo računalniki v isti domači skupini. V tem članku boste našli nekaj možnih rešitev za to napako »Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku«. Preberite spodnji članek in preverite, ali vam kateri od teh načinov pomaga odpraviti to napako.

Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite, ali se storitev združevanja v omrežja vrstnikov izvaja

V operacijskih sistemih Windows NT je storitev Windows računalniški program, ki deluje v ozadju. Storitev Windows mora biti v skladu s pravili vmesnika in protokoli upravitelja storitev nadzora, komponente, odgovorne za upravljanje storitev Windows. Aplikacija Services and Controller, services.exe, zažene vse storitve in upravlja njihova dejanja, kot so začetek, konec itd. Storitve Windows je mogoče konfigurirati tako, da se zaženejo ob zagonu operacijskega sistema in se izvajajo v ozadju kot dokler deluje Windows. Lahko pa jih zaženete ročno ali z dogodkom. Preverili bomo, ali se storitev Peer Networking Grouping izvaja in v nasprotnem primeru jo boste morali zagnati ročno. Korake boste morali uporabiti za vse računalnike v domači skupini. Najprej vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat, da odprete njegovo pogovorno okno.

Preverite, ali se storitev združevanja v omrežja vrstnikov izvaja 1. korak

Tip 'storitve' in kliknite 'V REDU' ali pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da odprete storitve Windows.

Preverite, ali se storitev združevanja v mreže enakovrednih programov izvaja 2. korak

Na seznamu lokalnih storitev poiščite „Razvrščanje v skupine enakovrednih omrežij“ , 'Upravitelj identitet enakovrednih omrežij' , 'Poslušalec domače skupine' in 'Ponudnik domačih skupin' .

Preverite, ali se storitev združevanja v enakovredna omrežja izvaja v 3. koraku

Preverite, ali so te storitve omogočene ali nastavljene na 'Samodejno' . Če ne, jih zaženite in nastavite na 'Samodejno' . Zapustite domačo skupino. Poskusite ustvariti novo domačo skupino in preverite, ali je to pomagalo popraviti 'Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku' napaka.

arch linux uefi installieren

Preverite, ali se storitev združevanja v mreže enakovrednih programov izvaja 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Izbrišite datoteko idstore.sst

Idstore.sst je vrsta datoteke SST, povezane z Microsoft Windows, ki jo je za operacijski sistem Windows razvila Microsoft Corporation. Oblika datoteke SST ohranja vse lastnosti shrambe potrdil in je uporabna za prenos potrdil med računalniki. Preden ga izbrišete, boste morali izvesti ukaz v povišanem ukaznem pozivu. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, ki je namenjena za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate izvajati s privilegiji na ravni skrbnika. Če poskusite izvesti ukaz, ki zahteva skrbniške privilegije iz običajnega ukaznega poziva, se prikaže sporočilo, da morate biti skrbnik, ki poganja konzolo, ali da je dostop zavrnjen in nimate zadostnih pravic. Odpiranje povišane vrste ukaznega poziva 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' .

Izbrišite datoteko idstore.sst 1. korak

V odprtem ukaznem pozivu vnesite 'neto stop p2pimsvc / y' in na tipkovnici pritisnite Enter. Z izvajanjem tega ukaza boste onemogočili Peer Networking Identity Manager. Peer Networking Identity Manager ponuja storitve identitete za protokol za razreševanje imen (Peer Name Resolution Protocol) in storitve Peer-to-Peer Grouping.

Izbrišite datoteko idstore.sst 2. korak

Zdaj pojdite v Raziskovalec datotek (do njega lahko dostopate s klikom na njegovo ikono v opravilni vrstici ali s pritiskom tipk Ctrl + E na tipkovnici) in pojdite na to mesto: 'C: Windows ServiceProfiles LocalService AppData Roaming PeerNetworking' . Če boste prejeli opozorilno sporočilo 'Trenutno nimate dovoljenja za dostop do te mape' kliknite 'Nadaljuj' za trajni dostop do te mape.

Ko v mapi PeerNetworking poiščete datoteko idstore.sst in jo z desno miškino tipko kliknete, izberite 'Izbriši' v spustnem meniju. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je 'Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku' napaka je odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljanje težav, pojdite v Nastavitve in vnesite »odpravljanje težav«, na seznamu izberite »Odpravljanje težav«.

Zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows

Pomaknite se navzdol in poiščite 'Domača skupina' Spodaj 'Poiščite in odpravite težave' seznam in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' .

Windows 10 sucht ständig nach Updates

Zaženite 2. korak orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows

Samodejno bo preveril vse nastavitve, potrebne za pravilno delovanje domače skupine, in vam sporočil, ali je prišlo do težave ali ne. Običajno lahko poskusi odpraviti tudi morebitne druge težave.

[Nazaj na kazalo]

Omogočite IPv6

Različica Internet Protocol 6 (IPv6) je najnovejša različica Internet Protocol (IP), komunikacijskega protokola, ki zagotavlja sistem za identifikacijo in lokacijo računalnikov v omrežjih in usmerja promet po internetu. IPv6 je bil razvit za reševanje dolgo pričakovanega problema izčrpanja naslovov IPv4. Če želite uporabljati funkcijo Windows HomeGroup, morate zagotoviti, da je omogočen IPv6. IPv6 v operacijskem sistemu Windows najlažje omogočite prek centra za omrežje in skupno rabo. Če ga želite odpreti, pojdite na nadzorno ploščo in kliknite 'Ogled stanja in nalog omrežja' Spodaj 'Omrežje in internet' .

Omogočite 1. korak IPv6

Kliknite povezavo (v našem primeru je 'Ethernet' ).

Omogočite IPv6 2. korak

V oknu stanja povezave kliknite 'Lastnosti' .

Omogočite 3. korak IPv6

V oknu lastnosti povezav poiščite 'Internet Protocol različica 6 (IPv6)' in se prepričajte, da je potrditveno polje ob njem označeno. Tako IPv6 kot IPv4 morata biti omogočena. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

Omogočite 4. korak IPv6

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je računalnik povezan z istim omrežjem

Poskrbite, da bo računalnik povezan v isto omrežje kot HomeGroup. To lahko preverite tako, da vnesete 'ipconfig' ukaz v ukaznem pozivu. Ta ukaz prikaže vse trenutne vrednosti konfiguracije omrežja TCP / IP in osveži nastavitve protokola za dinamično konfiguracijo gostitelja (DHCP) in sistem domenskih imen (DNS). Ipconfig, ki se uporablja brez parametrov, prikazuje naslov IP, masko podomrežja in privzeti prehod za vse vmesnike. Odprite ukazni poziv s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanje in kliknite na 'Ukazni poziv' rezultat. V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'ipconfig' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Prikazala vam bo konfiguracijo IP vašega računalnika. Prvi 3 deli naslova IP bi morali biti enaki v vseh računalnikih v domači skupini.

Preverite, ali je računalnik povezan z istim omrežjem

To je to, upamo, da vam je ena od zgoraj opisanih metod pomagala popraviti 'Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku' napake in zdaj lahko brez težav delite datoteke, mape in druge stvari na svoji domači skupini.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Windows ne more nastaviti domače skupine v tem računalniku«:

[Nazaj na vrh]