Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako enostavno odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Windows Update je brezplačna Microsoftova storitev za operacijski sistem Windows, ki avtomatizira prenos in namestitev posodobitev programske opreme prek interneta. Storitev zagotavlja posodobitve programske opreme za Windows, servisne pakete, popravke in Microsoftove protivirusne izdelke (kot je Windows Defender) ter posodobitve gonilnikov za strojne naprave. Windows Update je nujni del katerega koli operacijskega sistema Windows. V večini računalnikov s sistemom Windows se posodobitve operacijskega sistema namestijo samodejno. V nasprotju s prejšnjimi različicami sistema Windows pa ni mogoče izbrati določenih posodobitev, ki jih želite prenesti. Vse posodobitve, kot so varnostne posodobitve in posodobitve definicij Windows Defender, neobvezne posodobitve in posodobitve gonilnikov, se namestijo samodejno. Pravzaprav lahko sami izberete, kdaj namestiti te posodobitve. Lahko načrtujete čas ponovnega zagona in prejmete povezano obvestilo, ki bo preprečilo samodejni ponovni zagon računalnika brez vaše potrditve.

Če je težava z računalnikom in menite, da jo povzročajo nedavne posodobitve, lahko problematične vnose odstranite tako, da si ogledate zgodovino posodobitev in izberete »Odstrani posodobitve«, da jih odstranite. Kljub temu bo Microsoft verjetno še naprej izdajal pomembne posodobitve sistema Windows 10 v obliki 'zgradb', ki vsebujejo vse prejšnje posodobitve (vključno s tistimi, ki ste jih odstranili). Zato se tem problematičnim posodobitvam ne boste mogli izogniti za vedno.Microsoft izda veliko posodobitev za Windows 10, kar je resnično vprašanje za nekatere uporabnike sistema Windows. Na primer, morda je prišlo do težave pri posodabljanju sistema Windows, ki se zatakne pri preverjanju posodobitev. Prvič, priporočamo, da mu preprosto daste več časa - pogosto lahko traja do ene ure, da preverite posodobitve, jih prenesete in namestite. Torej pustite računalnik vsaj eno uro. Če to ne pomaga, ne skrbite - vseeno lahko nekaj storite glede tega. V tem priročniku ponujamo več rešitev za odpravo te težave.

Windows se je zataknilo pri preverjanju posodobitev

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite storitev Windows Update

Če želite znova zagnati posodobitveno storitev, morate odpreti storitve Windows (znane tudi kot services.msc), ki se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Če želite odpreti storitve Windows, pojdite na Iskanje in vnesite 'teči'. Kliknite 'Zaženi' rezultat.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite »V redu«, da odprete storitve Windows.

ponovni zagon servisne posodobitve sistema Windows 2. korak

V oknu Storitve poiščite 'Windows Update' in z desno miškino tipko kliknite nanjo. Izberite 'Stop' v spustnem meniju ustavite storitev Windows Update.

ponovni zagon storitve posodobitve sistema Windows 3. korak

Pojdi na 'C: Windows SoftwareDistrubution' mapo in izbrišite vse datoteke v njej. Windows Update bo znova ustvaril tisto, kar zahteva, ko ga naslednjič zaženete.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows 4. korak

Vrnite se na storitve Windows, poiščite 'Windows Update' znova in ga znova zaženite z desnim klikom nanj in izbiro 'Ponovni zagon' iz spustnega menija.

znova zaženite storitev posodabljanja sistema Windows 5. korak

Ko se storitev za posodabljanje znova zažene, poskusite znova zagnati Windows Update in preverite, ali je težava odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite storitev Windows Update prek ukaznega poziva

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za ročno vnašanje besedilnih ukazov. Večina ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih težav s sistemom Windows. V prvih dneh računalništva je bila metoda ukaznega poziva edini način za interakcijo z računalniki, zato je bil za izvajanje sistemskih nalog sprejet poenostavljen nabor ukazov s togo sintakso. Uradno ime ukaznega poziva je Windows Command Processor, vendar ga včasih imenujejo tudi ukazna lupina ali ukaz cmd ali pa ga celo imenuje datoteka: cmd.exe Če želite odpreti ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows s 1. korakom ukaznega poziva

V okno ukaznega poziva vnesite 'net stop wuauserv' in na tipkovnici pritisnite Enter. To bo ustavilo storitev Windows Update. Prejeli bi sporočilo, da se je uspešno ustavilo.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows z 2. korakom ukaznega poziva

Tip 'net start wuauserv' in na tipkovnici pritisnite Enter. S tem se bo zagnala storitev Windows Update.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows s 3. korakom ukaznega poziva

Če ostanete pri posodobitvah sistema Windows tudi po vnosu teh ukazov, poskusite ponoviti zgoraj omenjene korake (ustavite in zaženite storitev posodabljanja). Če piše, da je storitev že vnesena po vnosu 'net start wuauserv' , to je v redu. Okno za namestitev mora hitro prejemati posodobitve, stanje pa naj se spremeni v 'Pripravljeno za namestitev' .

Warum nimmt mein Mikrofon meine Stimme nicht auf?

Če to ni delovalo, poskusite ustaviti storitev posodabljanja prek ukaznega poziva z 'net stop wuauserv' ukaz. Pustite odprto okno ukaznega poziva in pojdite na 'C: Windows SoftwareDistrubution' mapo in izbrišite vse datoteke. Vrnite se v okno ukaznega poziva in vnesite 'net start wuauserv' . Znova zaženite računalnik in poskusite znova zagnati namestitev posodobitve sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Prenesite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Ko poskušate namestiti najnovejše posodobitve iz storitve Windows Update, boste včasih prejeli sporočilo o napaki. Orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravlja številne od teh napak. Če se iz kakršnega koli razloga soočate s kakršnimi koli težavami pri zagonu posodobitev sistema Windows, vključno s servisnim paketom, boste morda želeli preveriti to rešitev za samodejno odpravljanje težav: Microsoftovo orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update Če uporabljate Windows 7, 8 ali 10, lahko naložite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update tukaj .

Zaženite ga po prenosu in izberite 'Windows Update' s seznama in nato kliknite 'Naslednji' .

prenesite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 1. korak

To bi moralo zagnati orodje za odpravljanje težav. Za odpravljanje več težav vam lahko priporoči, da ga zaženete kot skrbnik. Kliknite 'Da' in zaženite orodje za odpravljanje težav s klikom 'Naslednji' kdaj 'Windows Update' je znova izbrana.

2. korak: prenesite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows

Upamo, da vam je eden od teh načinov pomagal odpraviti zamrznjeno težavo v storitvi Windows Update. Ne pozabite zagotoviti, da je vaša internetna povezava dovolj zanesljiva in hitra, saj lahko počasna povezava daje iluzijo zamrznjene posodobitve.

[Nazaj na kazalo]

Videoposnetek, ki prikazuje, kako odpraviti težavo »Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev«:

[Nazaj na vrh]