Kako popraviti WiFi, če nima težave z veljavno konfiguracijo IP-ja?

Kako popraviti WiFi, če nima težave z veljavno konfiguracijo IP-ja?

Kako odpraviti težavo »WiFi nima veljavne konfiguracije IP« v sistemu Windows 10?

Leta 1995 je bilo približno 1% svetovnega prebivalstva na spletu. Dvajset let kasneje ima več kot tri milijarde ljudi skoraj polovica planeta internetno povezavo. Če se danes ne morete povezati z internetom, je lahko frustrirajoče in se počutite kot v letu 1995. Če uporabljate operacijski sistem Windows 10 in prejmete 'WiFi nima veljavne konfiguracije IP' napaka, potem veste, kako se počuti. To preprečuje uporabo WiFi-ja in je pogosta težava uporabnikov sistema Windows. Težava zaradi neveljavne konfiguracije IP se lahko pojavi tudi, če v računalniku uporabljate Ethernet povezavo. Dobra novica je, da lahko to težavo enostavno odpravite.

The 'WiFi nima veljavne konfiguracije IP' Sporočilo o napaki pomeni, da je pri računalniku stala teža TCP / IP - nabor slojev omrežnega protokola, ki lahko negativno delujejo skupaj in povzročijo prekinitev internetne storitve. To sporočilo o napaki ste morda prejeli med odpravljanjem težav. Na žalost odpravljanje težav s sistemom Windows običajno najde samo težave, vendar ne ponuja rešitev - težavo morate rešiti ročno. Težavo s konfiguracijo lahko povzroči več težav, kot so okvarjeno omrežje, napačne omrežne nastavitve, težave s strojno opremo, težave z omrežjem vašega omrežnega operaterja, onemogočene omrežne storitve Windows in drugi razlogi.To težavo lahko odpravite ročno: morda boste morali sprostiti in obnoviti naslov IP, odstraniti gonilnik brezžičnega omrežnega vmesnika, ponastaviti TCP / IP, ročno nastaviti naslov IP, posodobiti gonilnik omrežne kartice ali uporabiti druge metode. V tem članku po korakih prikazujemo nekaj rešitev - vsako lahko preizkusite, dokler ne najdete tiste, ki vam ustreza. Začeli bomo z izdajo in podaljšanjem vašega naslova IP, saj ta rešitev običajno deluje za uporabnike, ki imajo težave z omrežjem.

kako popraviti wifi

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Sprostite in obnovite svoj naslov IP

To je morda najlažji način popraviti 'WiFi nima veljavne konfiguracije IP' težavo z izvajanjem ukazov v ukaznem pozivu. Najprej s tipkanjem odprite ukazni poziv 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv'. Nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

sprostite in obnovite svoj naslov IP 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'ipconfig / javnost' in na tipkovnici pritisnite Enter. Poskrbite, da boste med presledkom postavili presledek 'ipconfig' in '/ release' v ukazu.

sprostite in obnovite svoj naslov IP 2. korak

Zdaj, storite enako z 'ipconfig / obnovi' ukaz. Po presledeku morate vstaviti presledek 'ipcongif' tudi v tem ukazu. Pritisnite Enter.

sprostite in obnovite svoj naslov IP 3. korak

Ko končate z vnašanjem ukazov, vnesite 'izhod', in pritisnite Enter, da zaprete ukazni poziv. Poskusite znova zagnati računalnik, da preverite, ali je to pomagalo rešiti vašo težavo.

[Nazaj na kazalo]

vi-Editor speichern und beenden

Ponastavite TCP / IP

Tudi ta je preprost: izvršite ukaze v ukaznem pozivu. Znova odprite ukazni poziv iz Iskanja z desnim klikom nanj in zaženite kot skrbnik. V okno ukaznega poziva vnesite 'ponastavitev netsh winsocka' in na tipkovnici pritisnite Enter.

ponastavite tcp / ip korak 1

Nato vnesite 'netsh int ip reset' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zaprite ukazni poziv in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je pomagal rešiti težavo.

ponastavite tcp / ip 2. korak

[Nazaj na kazalo]

So entfernen Sie Mindspark von Windows 10

Odstranite gonilnik za brezžični adapter

Lahko prejmete 'WiFi nima veljavne konfiguracije IP' napaka zaradi napačnega omrežnega gonilnika. Lahko poskusite odstraniti gonilnik za brezžični vmesnik in nato dovolite, da ga operacijski sistem Windows 10 samodejno znova namesti ob naslednjem zagonu sistema Windows. Če želite odstraniti gonilnik omrežne kartice, pojdite v Upravitelj naprav. Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

odstranite gonilnik brezžičnega adapterja 1. korak

V oknu upravitelja naprav poiščite 'Omrežni vmesniki' , razširite ga in z desno miškino tipko kliknite svojo brezžično napravo, nato izberite 'Odstrani' iz spustnega menija.

odstranite gonilnik brezžičnega adapterja 2. korak

Pozvani boste, da potrdite odstranitev. Kliknite 'V REDU' . Označi 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' če vidite to možnost.

3. odstranite gonilnik brezžičnega vmesnika

Za začetek sprememb boste morali znova zagnati računalnik. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je pomagal rešiti to težavo.

[Nazaj na kazalo]

Ročno nastavite svoj naslov IP

Ko se povežete z Wi-Fi, običajno dobite naslov IP, ta postopek pa izvede DHCP. Veljavna težava s konfiguracijo IP pomeni, da je nekaj narobe, in DHCP ne sprejme veljavnega naslova IP. Veljaven naslov IP lahko dodate ročno, da odpravite težavo - z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'Omrežne povezave' .

nastavite svoj naslov IP ročno

V oknu stanja omrežja kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' za ogled omrežnih vmesnikov in spreminjanje nastavitev povezave.

ročno nastavite naslov IP 2. korak

Videli boste vrsto omrežne povezave. Tu bi morali videti tudi svojo brezžično povezavo (v našem primeru vidimo povezavo Ethernet, ker uporabljamo žično povezavo). Z desno miškino tipko kliknite svojo brezžično povezavo in kliknite 'Lastnosti' v spustnem meniju.

ročno nastavite naslov IP 3. korak

Kliknite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ , da ga označite in kliknite 'Lastnosti'.

ročno nastavite naslov IP 4. korak

Videli boste okno z lastnostmi internetnega protokola različice 4 (TCP / IPv4). Tukaj, marka 'Uporabite naslednji naslov IP:' in 'Uporabite naslednje naslove strežnika DNS:' in nato vnesite naslov IP, masko podomrežja in privzeti prehod, prednostni strežnik DNS in nadomestni strežnik DNS. Kot primer lahko uporabite naš posnetek zaslona.

Opomba: Če je vaš IP naslov LAN usmerjevalnika 192.168.1.1, lahko IP naslov nastavite na 192.168.1.x (x je število od 2 do 253), masko podomrežja na 255.255.255.0 in privzeti prehod na 192.168.1.1. ).

ročno nastavite naslov IP 5. korak

Kliknite 'V REDU' in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je ta rešitev pomagala odpraviti težavo.

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

To težavo lahko poskusite odpraviti tudi s čistim zagonom operacijskega sistema Windows 10. Za zagon sistema Windows se izvede čisti zagon z uporabo minimalnega nabora gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali ko zaženete program v sistemu Windows. To pomeni, da boste morali onemogočiti vse programe in storitve drugih ponudnikov, da preverite, ali katera od teh aplikacij prekinja vašo brezžično povezavo in vam preprečuje povezavo z njo. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in odprite namizno aplikacijo. Drug način dostopa do konfiguracije sistema je tipkanje 'teči' v Iskanje odprite, vnesite 'mschonfig', in kliknite V redu, da ga zaženete.

izvedite čist zagon

Ko se odpre sistemska konfiguracija, izberite 'Selektivni zagon' tako da lahko spreminjate in odstranjujete oznake 'Naloži zagonske elemente' .

izvedite čisti korak 2

Wie finde ich eine gültige IP-Konfiguration?

Nato pojdite na 'Storitve' in označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. S tem bodo skrite Microsoftove aplikacije in storitve (ker moramo onemogočiti samo programe drugih ponudnikov). V našem primeru ostaneta le dve storitvi. Kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 3

Nato pojdite na 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' - to vam bo omogočilo upravljanje zagonskih elementov z upraviteljem opravil.

izvedite 4. korak čistega zagona

V odprtem oknu upravitelja opravil boste videli seznam zagonskih aplikacij. Z desno miškino tipko kliknite vsako omogočeno aplikacijo in jo onemogočite. Uporabite lahko tudi 'Onemogoči' v spodnjem desnem kotu.

izvedite 5. korak čistega zagona

Ko so vse zagonske aplikacije onemogočene, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' v oknu System Configuration. Nato znova zaženite računalnik, da začnejo spremembe veljati. Preverite, ali je to pomagalo rešiti težavo. Če je težava odpravljena, to pomeni, da eden od programov povzroča to napako. Poskusite jih posamično omogočiti, da ugotovijo, kaj povzroča težavo, in jo nato odstranite.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite protivirusno programsko opremo

Uporabniki poročajo, da je protivirusna programska oprema povezana z 'WiFi nima veljavne konfiguracije IP' napaka. V tem primeru ga boste morali odstraniti iz operacijskega sistema Windows. Če vaša internetna povezava deluje po odstranitvi, lahko znova namestite protivirusno programsko opremo (priporočamo najnovejšo različico) ali preklopite na drugo protivirusno programsko opremo. Odstranite protivirusno programsko opremo in preverite, ali to pomaga.

[Nazaj na kazalo]

Povečajte število uporabnikov DHCP

Nekateri uporabniki poročajo, da lahko to težavo odpravite s povečanjem števila uporabnikov DHCP. Usmerjevalniki so običajno omejeni na 50 uporabnikov DHCP - to je lahko razlog, da dobite 'WiFi nima veljavne konfiguracije IP' napaka. Če želite odpraviti to težavo, odprite usmerjevalnik in ročno spremenite število uporabnikov DHCP. Nekateri uporabniki predlagajo tudi, da povečate največje število brezžičnih uporabnikov (nekateri usmerjevalniki so omejeni na samo 10 brezžičnih uporabnikov). V priročniku usmerjevalnika si oglejte, kako povečati število uporabnikov DHCP v usmerjevalniku. To lahko pomaga rešiti težavo z vašo konfiguracijo IP.

warum wird meine maus nicht angezeigt

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik omrežne kartice

Vzrok za to težavo je lahko star ali nepravilen gonilnik. V tem primeru morate dobiti posodobljen / nov gonilnik za omrežni vmesnik. To lahko preprosto storite samodejno z namestitvenim programom Snappy Driver. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

Ko končate s posodabljanjem in namestitvijo gonilnikov, znova zaženite Windows 10, da začnejo veljati, in poskusite vzpostaviti povezavo z internetom, da preverite, ali to deluje.

Gonilnik lahko posodobite tudi ročno, vendar potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo. Pojdite na spletno mesto proizvajalca omrežnih adapterjev in prenesite najnovejši gonilnik ter ga kopirajte na pogon USB. Pojdite v Upravitelj naprav (vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in ga odprite). Razširite 'Omrežni vmesniki' izberite omrežni vmesnik in ga kliknite z desno miškino tipko. Nato izberite 'Posodobi gonilnik' .

posodobite gonilnik omrežne kartice 2. korak

Vprašani boste, kako želite iskati gonilnike, in na voljo dve možnosti: 1) samodejno iskanje posodobljene programske opreme gonilnikov 2) brskanje po programski opremi za gonilnike. Prva možnost zahteva internetno povezavo (če imate težave z internetno povezavo, izberite drugo možnost). Na gonilniku USB poiščite gonilnik in sledite navodilom.

posodobite gonilnik omrežne kartice 3. korak

Ko končate z namestitvijo novega / posodobljenega gonilnika, znova zaženite računalnik, da začnejo spremembe veljati, in preverite, ali je težava z omrežno povezavo odpravljena.

Ena od teh rešitev bi morala rešiti težavo s povezljivostjo, če jo dobite 'WiFi nima veljavne konfiguracije IP' napaka - tako se lahko vrnete v internet!

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti težavo »WiFi nima veljavne konfiguracije IP« v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]