Kako popraviti kalkulator sistema Windows?

Kako popraviti kalkulator sistema Windows?

Kako popraviti kalkulator sistema Windows, če v sistemu Windows 10 ne deluje?

Windows Kalkulator je programski kalkulator, vključen v vse različice sistema Windows. Windows Calculator privzeto deluje v običajnem načinu, ki je podoben kalkulatorju s štirimi funkcijami. Naprednejše funkcije so na voljo v znanstvenem načinu, vključno z logaritmi, numeričnimi osnovnimi pretvorbami, nekaterimi logičnimi operatorji, prednostjo operaterja, radianom, stopnjo in stopnjo podpore ter preprostimi statističnimi funkcijami z eno spremenljivko. Ne zagotavlja podpore za uporabniško določene funkcije, kompleksnih številk, spremenljivk za shranjevanje vmesnih rezultatov (razen klasičnega akumulatorskega pomnilnika žepnih kalkulatorjev), samodejne pretvorbe polarno-kartezičnih koordinat ali podpore za statistiko z dvema spremenljivkama.

Windows Kalkulator je preprosta, uporabna aplikacija za vsakodnevno uporabo. Nekateri uporabniki pa so poročali o težavah, ker kalkulator ni deloval pravilno ali je popolnoma prenehal delovati. Na primer, ne zagon, ne odpiranje, zrušitev itd. Te težave so redke, a jih je na srečo mogoče rešiti. V tem priročniku predstavljamo številne možne rešitve za odpravo Windows Kalkulatorja.kalkulator ne deluje

apt get install abhängigkeiten

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe), da optično preberete sistemske datoteke in popravite manjkajoče ali poškodovane. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali pa se bo sistem zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo za ukaz sfc, ukaz Ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če želite zagnati ukazni poziv, vnesite ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite korak skeniranja sfc 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Preverjevalnik sistemskih datotek se bo zagnal in traja nekaj časa (približno 15 minut), da zaključi pregled. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave z aplikacijo Windows Kalkulator.

zaženite 2. korak skeniranja sfc

Če skeniranje SFC ni odpravilo težave s kalkulatorjem sistema Windows ali če iz nekega razloga niste mogli zagnati skeniranja SFC, poskusite zagnati pregled DISM in nato poskusite znova zagnati skeniranje SFC.

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo Windows in Windows PE. Če želite zagnati skeniranje DISM, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo izvedete.

zaženite dism scan

Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo s programom Windows Calculator.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite kalkulator sistema Windows

Če želite ponastaviti kalkulator sistema Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Aplikacije' .

ponastavitev računala za Windows 1. korak

Samodejno boste preusmerjeni na 'Aplikacije in funkcije' na levem podoknu. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Kalkulator' , izberite in kliknite 'Napredne možnosti' . ponastavite kalkulator oken 3. korak

V oknu naprednih možnosti kalkulatorja poiščite in kliknite 'Ponastaviti' . Preverite, ali to pomaga rešiti težavo s programom Windows Calculator.

znova namestite Windows kalkulator -

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite Windows Kalkulator

Če ponastavitev kalkulatorja Windows ne odpravi težave, ga lahko poskusite znova namestiti. Ker tega ne morete storiti na običajen način (na primer pri večini drugih aplikacij za Windows), boste morali znova uporabiti nekoliko napreden način za ponovno namestitev programa Windows Calculator. Pojdi in prenesite CCleaner iz tukaj najprej.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, ki čisti 'neželeno vsebino' in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti vašo zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga vam odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se zaženejo v sistemu Windows.

Ko prenesete, odprite CCleaner in kliknite 'Orodja' na levem podoknu. Prepričajte se, da ste v 'Odstrani' odsek. Tukaj boste videli seznam programov. Najti 'Kalkulator'. Izberite ga in kliknite 'Odstrani' da ga odstranite iz operacijskega sistema Windows.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Ko odstranite program Windows Calculator, ga morate znova namestiti. Pojdite v trgovino Microsoft Store, da poiščete, prenesete in namestite Windows Kalkulator. Če ga želite najti, preprosto vnesite 'kalkulator' v iskalnem polju Microsoftovega spletnega mesta in izberite 'Kalkulator sistema Windows' .

[Nazaj na kazalo]

Dinge mit einem Arduino zu tun

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav'. Nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

Najti 'Aplikacije za Windows Store' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom.

znova registrirajte kalkulator sistema Windows 1. korak

Na Microsoftovi spletni strani lahko poskusite zagnati orodje za odpravljanje težav. Lahko ga prenesete tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Ponovno registrirajte kalkulator sistema Windows

Ta metoda vključuje ponovno registracijo ne samo Windows Kalkulatorja, temveč tudi drugih programov Windows 10. Za to možnost uporabite PowerShell in njene ukaze.

PowerShell je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, ki ga sestavljajo lupina ukazne vrstice in s tem povezan skriptni jezik. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Če želite odpreti PowerShell v sistemu Windows 10, vnesite 'PowerHell' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Windows PowerShell' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Do PowerShell lahko dostopate tudi tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono Start v sistemu Windows in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

ponovno registrirajte kalkulator sistema Windows 2. korak

Zdaj kopirajte ukaz 'Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registriraj “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”} ' in ga prilepite v okno PowerShell - preprosto z desno miškino tipko kliknite ozadje Powershell in na njem se bo pojavil ukaz. Pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz.

posodobite svoj Windows 1. korak

Ta ukaz bo začel postopek ponovne registracije. Počakajte, da se konča, in nato poskusite odpreti Windows Kalkulator.

[Nazaj na kazalo]

Ubuntu aus Dual-Boot entfernen

Posodobite sistem Windows

Težavo lahko odpravite s posodobitvijo trenutne različice sistema Windows. Najboljša možnost je preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

posodobite svoj Windows 2. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave s programom Windows Calculator.

konec postopka posrednika med izvajanjem

[Nazaj na kazalo]

Končajte postopek RuntimeBroker

Proces Runtime Broker je ustvaril Microsoft in je osrednji proces v sistemih Windows 8 in Windows 10. Runtime Broker je postopek Windows v upravitelju opravil, ki pomaga upravljati dovoljenja v računalniku za aplikacije iz trgovine Microsoft Store. Konec postopka RuntimeBroker v upravitelju opravil bi lahko pomagal odpraviti težave s programom Windows Calculator. Če želite končati ta postopek, pojdite v Upravitelj opravil. Do njega lahko dostopate s pritiskom tipk Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali tako, da z desno miškino tipko kliknete Start in izberete 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

Konec postopka posrednika med izvajanjem 2. korak

V upravitelju opravil se pomaknite navzdol in poiščite 'RuntimeBroker'. An lažji način, da ga najdete, je pritisniti 'R' tipko na tipkovnici in poiščite postopke, ki se začnejo s črko R. Morda boste imeli srečo in že ob prvem iskanju dosežete RuntimeBroker. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Končaj opravilo' v kontekstnem meniju ali kliknite 'Končaj opravilo' v spodnjem desnem kotu.

Ustvari nov račun 1. korak

[Nazaj na kazalo]

Ustvariti nov račun

Windows 10 ima dve vrsti lokalnih uporabniških računov: standardni in skrbniški. Običajni uporabniki lahko izvajajo vsa običajna vsakodnevna opravila, na primer zagon programov, brskanje po spletu, preverjanje e-pošte, pretakanje filmov itd. Če želite izvajati naloge, ki bistveno spremenijo sistem (na primer namestitev programske opreme, dodajte / odstranite ali spremenite uporabniške račune ali zaženite povišane ukaze), potrebujete skrbniški račun. Ustvarjanje novega skrbniškega računa je preprosto - sledite tem korakom:

Pojdite v Nastavitve in kliknite 'Računi' .

ustvari nov račun 2. korak

Wenn ich in Chrome einen neuen Tab öffne, geht es zu Yahoo

V nastavitvah računa poiščite 'Družina in drugo' ljudi na levem podoknu in ga izberite. Kliknite 'Dodaj nekoga drugega v ta računalnik' ustvariti nov račun v sistemu Windows.

3. korak ustvarite nov račun

Vnesti boste morali e-poštni naslov ali telefonsko številko osebe, ki jo želite dodati. Če želite dodati uporabnika brez Microsoftovega računa, kliknite 'Nimam podatkov za prijavo te osebe' . Če se prikaže okno, ki zahteva, kako ga želite odpreti, ga prezrite in kliknite 'Nimam podatkov za prijavo te osebe' .

Ustvari nov račun 4. korak

was bedeutet server dns nicht gefunden

Zdaj kliknite 'Dodaj uporabnika brez Microsoftovega računa' .

Ustvari nov račun 5. korak

Izpolnite obvezna polja in kliknite 'Naslednji' .

ustvarite nov račun 6. korak

Zdaj bo ustvarjen vaš novi račun. Izberite ga in kliknite 'Spremeni vrsto računa' .

ustvari nov račun 7. korak

Na voljo boste imeli dve možnosti: 'Standardni uporabnik' in 'Administrator' . Izberite 'Administrator' (če želite uporabiti skrbniške pravice) in kliknite 'V REDU' .

Če je prehod na nov skrbniški račun odpravil težavo s programom Windows Calculator, premaknite vse osebne datoteke in mape v ta novi račun in od zdaj naprej uporabite ta račun (starega lahko izbrišete po prenosu datotek).

Upamo, da vam bo ena od teh rešitev pomagala rešiti težave s programom Windows Calculator. Če imate še vedno težave, lahko preprosto prenesete neodvisni kalkulator.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti kalkulator sistema Windows:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije