Kako popraviti ključ sistema Windows v sistemu Windows 10?

Kako popraviti ključ sistema Windows v sistemu Windows 10?

Kako enostavno popraviti tipko Windows v sistemu Windows 10

Tipka z logotipom Windows (znana tudi kot tipka Windows, tipka za zagon, tipka z logotipom itd.) Je bila prvotno predstavljena na tipkovnici Microsoft Natural leta 1994. Tipka je na večini računalniških tipkovnic z operacijskim sistemom Windows.

Tipka ima logotip sistema Windows in je običajno nameščena med tipkama Ctrl in Alt na levi strani tipkovnice. Na desni strani je lahko tudi drugi enak ključ. Če med uporabo Windows 10 in Windows 7 pritisnete tipko Windows (tipka Win), se prikaže meni Start. Če uporabljate Windows 8.x, se bo preklopil med začetnim zaslonom in trenutno zagnano aplikacijo. Če pritisnete tipko Windows (tipka Win) skupaj z drugimi tipkami, lahko dostopate do bližnjic, ki se razlikujejo glede na določen operacijski sistem Windows. Če na primer pritisnete tipko Windows + tipko E, se odpre Raziskovalec itd.Kot smo že omenili, ima tipka Windows več funkcij in je lahko zelo koristna. Če pa ste se navadili uporabljati bližnjice in tipka Windows ne deluje, je to lahko moteče. Ta težava je pogosto povezana z nastavitvami računalnika Windows (vključno s programsko opremo, ki ste jo morda namestili) ali težavo s samo tipkovnico. Predlagamo, da poskusite z drugo tipkovnico, če je na voljo. Če se težava ponovi, verjetno obstaja težava z operacijskim sistemom Windows. Obstaja tudi možnost, da je ključ Windows onemogočen v urejevalniku registra operacijskega sistema Windows. To dejanje v registru lahko sproži zlonamerna programska oprema, določena programska oprema ali celo igre. Drugi razlog za to težavo so lahko napačni, poškodovani ali nezdružljivi gonilniki.

V tem članku predstavljamo več možnih rešitev težav s tipko Windows.

kako popraviti ključ Windows na Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Uporaba urejevalnika registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Široko paleto naprednih nastavitev je mogoče spremeniti samo z neposrednim urejanjem registra. Nekatere druge nastavitve so morda dostopne prek pravilnika skupine, vendar je urejevalnik pravilnika skupine vključen samo v profesionalne izdaje sistema Windows. Register vam omogoča spreminjanje večine nastavitev, do katerih lahko dostopate prek pravilnika skupine. Tukaj prikazujemo možen način popravljanja ključa Windows s spreminjanjem registra sistema Windows.

Opomba: Urejanje registra je tvegano in lahko povzroči nepovratno škodo vaši namestitvi, če tega ne storite pravilno.

Odprite pogovorno okno Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

z uporabo urejevalnika registra 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite 'V REDU' odpreti urejevalnik registra.

z uporabo urejevalnika registra 2. korak

V urejevalniku registra sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Postavitev tipkovnice'. Kliknite 'Postavitev tipkovnice' ključ, poišči 'Scancode Map' v desnem podoknu ga kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija. Zaprite urejevalnik registra in znova zaženite računalnik, da vidite, ali brisanje registrskega ključa Scancode Map pomaga odpraviti težavo s ključem Windows.

z uporabo urejevalnika registra 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponovni zagon procesa Explorer.exe

Če želite znova zagnati ta postopek, boste morali uporabiti Task Manager, ki je program za nadzor sistema, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če ga želite odpreti, pritisnite Ctrl + Alt + Delete ali Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici. Do upravitelja opravil lahko dostopate tudi tako, da z desno miškino tipko kliknete Start in izberete 'Upravitelj opravil' . Ko je upravitelj opravil odprt, kliknite 'Podrobnosti' zavihek in poiščite 'explorer.exe' na seznamu. Z desno miškino tipko kliknite ta vnos in izberite 'Končaj opravilo' iz spustnega menija.

ponovni zagon postopka explorer.exe 1. korak

Zaslon bi moral biti zdaj črn. Ne skrbite - to je normalno, ko se postopek explorer.exe zaključi. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici (če je potrebno) in prikazal se bo upravitelj opravil. Če želite znova zagnati Explorer, kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' iz spustnega menija.

raspbian auf sd karte installieren

ponovni zagon postopka explorer.exe 2. korak

Tip 'raziskovalec' (ali 'explorer.exe' ) in na tipkovnici pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' , in Explorer se bo znova zagnal.

ponovni zagon postopka explorer.exe 3. korak

Preverite, ali to pomaga odpraviti težavo s ključem Windows.

[Nazaj na kazalo]

Ponovna registracija aplikacij s pomočjo PowerShell

PowerShell je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, ki ga sestavljajo lupina ukazne vrstice in s tem povezan skriptni jezik. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Če želite odpreti PowerShell v sistemu Windows 10, vnesite 'PowerHell' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Windows PowerShell' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Do PowerShell lahko dostopate tudi tako, da v sistemu Windows z desno miškino tipko kliknete ikono Start in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

ponovna registracija aplikacij s 1. korakom PowerHell

Če ne morete z desno miškino tipko klikniti menija Start, ker ne deluje, vnesite 'PowerHell' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'PowerShell' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

ponovna registracija aplikacij s pomočjo PowerHell koraka 2

Wie bekomme ich den Computer dazu, das Mikrofon zu erkennen?

Zdaj kopirajte ukaz 'Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registriraj “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”} ' in ga prilepite v okno PowerShell. Če ga želite prilepiti, preprosto z desno miškino tipko kliknite ozadje Powershell in prikazal se bo ukaz. Pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Ko končate s ponovno registracijo programov Windows, znova zaženite računalnik in preverite, ali to pomaga odpraviti težavo s ključem Windows.

ponovna registracija aplikacij s 3. korakom PowerHell

[Nazaj na kazalo]

Zagon skeniranja SFC

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv, tako da vnesete ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in nato izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zagon koraka skeniranja sfc 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave s tipko Windows.

zagon koraka za skeniranje sfc 2

Če skeniranje SFC ni odpravilo težave s tipko Windows ali ga iz nekega razloga niste mogli zagnati, poskusite zagnati DISM skeniranje in nato poskusite znova zagnati skeniranje SFC.

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z Windows Recovery Environment, Windows Setup in Windows PE. Če želite zagnati skeniranje DISM, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete.

zaženite korak skeniranja sfc 3

Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo s tipko Windows.

[Nazaj na kazalo]

Omogočanje menija Start z urejevalnikom registra

Če tipka Windows ne prikaže menija Start, je možno, da je meni v sistemu Windows onemogočen. Če ga želite omogočiti, morate z urejevalnikom registra spremeniti register.

Opomba: Urejanje registra je tvegano in lahko povzroči nepovratno škodo vaši namestitvi, če tega ne storite pravilno.

Tip 'teči' v Iskanje in odprite pogovorno okno Zaženi.

omogočanje menija Start z urejevalnikom registra 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' odpreti urejevalnik registra.

omogočanje menija Start z urejevalnikom registra 2. korak

Ko odprete urejevalnik registra Windows, sledite tej poti 'HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced' . Kliknite 'Napredno' in nato z desno miškino tipko kliknite desno ploščo in izberite 'Novo'. Nato izberite 'DWORD (32-bitna) vrednost' da ustvarite nov ključ DWORD.

omogočanje menija Start z urejevalnikom registra 3. korak

Poimenuj ga “EnableXamlStartMenu” in pritisnite Enter.

omogočanje menija Start z urejevalnikom registra 4. korak

Znova zaženite računalnik ali znova zaženite File Explorer (prej Windows Explorer), kot je prikazano v prejšnji metodi, in preverite, ali to pomaga odpraviti težavo s ključem Windows.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočanje igralnega načina na tipkovnici

Če uporabljate tipkovnico s tipko igralnega načina, poskrbite, da je ta način onemogočen. Funkcije igralnega načina lahko onemogočijo nekatere tipke (vključno s tipko Windows), ki lahko motijo ​​igranje iger. Tipka / stikalo igralnega načina se običajno nahaja nad tipkama F2 in F3 na tipkovnici in je označena s sliko krmilne palice ali podobno. Preverite, ali je to stikalo preklopljeno na 'Izklopljeno' položaj. Če niste prepričani, kje se nahaja tipka / stikalo za način igranja ali imate nestandardno tipkovnico za igre, preberite priročnik proizvajalca tipkovnice, če želite izvedeti, kako izklopiti način igre (če sploh obstaja).

[Nazaj na kazalo]

Onemogočanje tipk za filtriranje

Filtrske tipke so možnost dostopnosti, s katero lahko nadzorujete hitrost ponavljanja tipkovnice in prezrete ponavljajoče se tipke. Na nekaterih tipkovnicah je ta funkcija povezana tudi s tipko Windows (in lahko vpliva nanjo). Če želite onemogočiti filtrirne tipke, pojdite v Nastavitve in izberite 'Dostopnost' .

onemogočanje filtrirnih tipk 1. korak

Izberite 'Tipkovnica' na levem podoknu in poiščite stikalo pod 'Filtrirni ključi'. Prepričajte se, da je nastavljena na 'Izklopljeno' položaj.

onemogočanje filtrirnih tipk 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponovna namestitev gonilnikov tipkovnice

Zastareli, nezdružljivi ali poškodovani gonilniki lahko povzročijo težave tudi s tipko Windows. Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Morda boste želeli poskusiti odstraniti in nato znova namestiti gonilnik tipkovnice. Če želite to narediti, s tipkanjem odprite Device Manager 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

ponovna namestitev gonilnikov tipkovnice 1. korak

V upravitelju naprav poiščite 'Tipkovnice' , razširite ga, z desno miškino tipko kliknite gonilnik tipkovnice in v spustnem meniju izberite »Odstrani«, da ga odstranite. V pojavnem oknu kliknite 'Odstrani' . Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil manjkajoče gonilnike tipkovnice. Preverite, ali je s tem odpravljena težava s ključem Windows.

2. namestitev gonilnikov tipkovnice

[Nazaj na kazalo]

Zagon celotnega sistemskega pregleda

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniku, vključno s težavami s tipkovnico. Opravite popolno skeniranje sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v sistemu. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Uporabite lahko tudi drug protivirusni izdelek drugega proizvajalca. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

zagon celotnega koraka sistemskega pregleda 1

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

zagon celotnega koraka skeniranja sistema 2

Nato kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

zagon celotnega 3. koraka sistema

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

zagon celotnega 5. koraka sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Preverite, ali to pomaga rešiti težavo s ključem Windows.

Notizblock ++ Linux

zagon celotnega koraka skeniranja sistema 6

Upamo, da vam bo ena od zgornjih rešitev pomagala rešiti težavo s tipko Windows (tipka Win). V nasprotnem primeru je možno, da tipka Windows ne deluje in ima mehanske ali električne poškodbe, v tem primeru lahko razmislite o zamenjavi.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti ključ sistema Windows v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije