Kako popraviti iskanje v sistemu Windows?

Kako popraviti iskanje v sistemu Windows?

Kako popraviti iskanje sistema Windows v sistemu Windows 10, če ne deluje

Windows Search je storitev Windows, ki uporabnikom omogoča hitro iskanje in iskanje datotek v svojih računalnikih. To je iskalna platforma, ki jo je ustvaril Microsoft, ki hitro najde najpogostejše vrste datotek in podatkov. Pred iskanjem Windows je bila ta funkcija znana kot Windows Desktop Search ali WDS.

Vnesite ključno besedo ali dve in razkrili bodo ne samo rezultate datotek in podatkov, temveč tudi spletne povezave, orodja in nastavitve sistema Windows. To je lahko zelo koristno, če želite z enim klikom najti in odpreti določeno nastavitev ali orodje sistema Windows. Z uporabo Iskanja Windows ni treba ročno iskati določene nastavitve ali poiskati datoteke skozi več različnih oken. Poleg ročnega tipkanja lahko uporabite tudi Cortano, pomočnico za prepoznavanje glasu. Če je za vas bolj priročno uporabljati glasovno iskanje, bodo rezultati enaki kot pri tipkanju.Kljub tem prednostim operacijski sistemi niso popolni in uporabniki se pri uporabi sistema Microsoft Windows pogosto srečujejo s težavami. Na primer, iskanje v sistemu Windows morda ne deluje pravilno ali pa sploh ne deluje. V tem članku prikazujemo več načinov za odpravo te vrste težav. Ker je težko ugotoviti, kaj točno povzroča te težave, boste morda morali preizkusiti številne spodaj opisane metode.

kako popraviti iskanje okna

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kazalo:

Znova zaženite Explorer

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) prikazuje hierarhično strukturo datotek, map in pogonov v računalniku. Prikaže tudi vse omrežne pogone, ki so bili preslikani za pogon črk v računalniku. Z Raziskovalcem lahko kopirate, premikate, preimenujete in iščete datoteke in mape. Ponovni zagon raziskovalca datotek lahko omogoči pravilno delovanje programa Windows Search. Če želite znova zagnati File Explorer (Windows Explorer), odprite upravitelja opravil s pritiskom tipk Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in v kontekstnem meniju izberite Upravitelj opravil. Ko je upravitelj opravil odprt, poiščite 'Raziskovalec Windows' pod 'Procesi' zavihek in ga izberite. Nato poiščite 'Ponovni zagon' v spodnjem desnem kotu in ga kliknite. Raziskovalec datotek se bo znova zagnal in iskanje v sistemu Windows bi moralo pravilno delovati.

znova zaženi raziskovalec datotek -

[Nazaj na kazalo]

Himbeer-Pi-Null-Spezifikationen

Znova zaženite Cortano

Če želite znova zagnati Cortano, pojdite v Upravitelj opravil s pritiskom na tipke Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno tipko miške kliknite meni Start in v kontekstnem meniju izberite Upravitelj opravil. Ko je upravitelj opravil odprt, poiščite postopek Cortana na zavihku Procesi in kliknite 'Končaj opravilo' v spodnjem desnem kotu. Lahko pa tudi z desno miškino tipko kliknete postopek Cortana in izberete 'Končaj opravilo' iz kontekstnega menija. S tem boste znova zagnali postopek Cortana - preverite, ali Windows Search zdaj deluje pravilno.

znova zaženite cortano

[Nazaj na kazalo]

Windows Update Suche nach Updates dauert ewig

Preverite storitev iskanja Windows

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Eden od razlogov, zakaj iskanje Windows morda ne deluje, je, da se storitev Windows Search ne izvaja ali ni omogočena. Za dostop do storitve iskanja Windows pritisnite tipko Win + R, da odprete pogovorno okno Zaženi. Ko je pogovorno okno Zaženi odprto, vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU', ali pritisnite Enter na tipkovnici.

preverite storitev iskanja oken 1. korak

V oknu Storitve boste videli seznam lokalnih storitev. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Windows Search' in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju, da odprete lastnosti storitve.

preverite storitev iskanja oken 2. korak

V oknu Windows Search Properties kliknite 'Začni' za zagon te storitve (če se je ustavila) in zagotovite, da 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Samodejno' . S tem boste usmerili operacijski sistem Windows, da zažene storitev iskanja Windows ob vsakem zagonu sistema Windows. Kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe in 'V REDU' za izhod. Prav tako lahko z desno miškino tipko kliknete storitev Windows Search (v oknu Windows Services) in izberete 'Ponovni zagon' iz kontekstnega menija. Preverite, ali Iskanje Windows zdaj deluje pravilno.

preverite storitev iskanja oken 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Vgrajeno orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows lahko reši (ali vsaj prepozna) večino težav, do katerih lahko pride pri uporabi tega operacijskega sistema. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows 1. korak

Befehlszeile des Ubuntu-Netzwerkmanagers

Zdaj se pomaknite navzdol in poiščite 'Iskanje in indeksiranje' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' kliknite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' .

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

Orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows vas bo vprašalo »Katere težave opazite?« Označi 'Datoteke se ne prikažejo v rezultatih iskanja' in 'Iskanje ali indeksiranje upočasnjuje računalnik' potrditvena polja in kliknite 'Naslednji' za začetek odpravljanja težav. Preverite, ali je s tem odpravljena težava z iskanjem sistema Windows.

zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova registrirajte Cortano s pomočjo PowerShell

PowerShell je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, ki ga sestavljajo lupina ukazne vrstice in s tem povezan skriptni jezik. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Do PowerShell lahko dostopate tako, da v sistemu Windows z desno miškino tipko kliknete ikono Start in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

znova registrirajte cortano s 1. korakom porweshell

Zdaj kopirajte 'Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register '$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml'} ' in ga prilepite v okno PowerShell. Če ga želite prilepiti, preprosto z desno miškino tipko kliknite ozadje Powershell in prikazal se bo ukaz - pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Zaprite PowerShell in preverite, ali je s tem popravljeno iskanje sistema Windows in ali deluje pravilno.

znova registrirajte cortano z uporabo 2. koraka lupine porweshell

[Nazaj na kazalo]

Obnovi storitev indeksiranja

Storitev indeksiranja (zdaj znana kot indeks Windows Search) je storitev Windows, ustvarjena za izboljšanje uspešnosti iskanja v računalnikih z operacijskim sistemom Windows. Če iskanje Windows preneha pravilno delovati ali preneha delovati v celoti, lahko obnavljanje te storitve pomaga odpraviti težavo. Če želite obnoviti indeks Windows Search, pojdite na Nadzorno ploščo in poiščite 'Možnosti indeksiranja' . Če se ne prikaže, preverite, ali je pogled nadzorne plošče nastavljen na 'Majhne ikone' .

obnovitev storitve indeksiranja 1. korak

V oknu Možnosti indeksiranja kliknite 'Napredno' .

obnovitev storitve indeksiranja 2. korak

V 'Nastavitve indeksa' poiščite zavihek 'Obnovi' v razdelku Odpravljanje težav in ga kliknite. Na zaslonu se prikaže obvestilo, da lahko traja nekaj časa, da se dokonča obnova indeksa in da bodo nekateri pogledi in rezultati iskanja nepopolni, dokler se obnova ne konča. Čas, potreben za dokončanje tega postopka, je odvisen od hitrosti sistema. Če imate starejši ali počasnejši računalnik, lahko traja veliko dlje, da ga dokončate. Kliknite 'V REDU' da začnete znova graditi indeks.

obnovitev storitve indeksiranja 3. korak

Windows 10 Linux-Terminal

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Če nobena od zgoraj omenjenih metod ni odpravila težave z iskanjem sistema Windows, lahko poskusite obnoviti operacijski sistem Windows v prejšnje stanje, v katerem težava z iskanjem sistema Windows ni bila prisotna.

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Če želite uporabljati to orodje, morate predhodno ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - to bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve takrat, ko je bila težava z iskanjem sistema Windows že prisotna - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da je bil ta članek koristen in ste lahko rešili težavo z iskanjem sistema Windows. Če poznate druge načine za odpravo teh težav, pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

touchpad 2 finger scroll funktioniert nicht

Video, ki prikazuje, kako popraviti iskanje v sistemu Windows:

[Nazaj na vrh]