Kako odpraviti napako pri posodobitvi sistema Windows: koda 0x80070422

Kako odpraviti napako pri posodobitvi sistema Windows: koda 0x80070422

Kako enostavno odpraviti napako posodobitve sistema Windows: koda 0x80070422, v sistemu Windows 10

Windows Update je brezplačna Microsoftova storitev za operacijski sistem Windows, ki avtomatizira prenos in namestitev posodobitev programske opreme prek interneta. Storitev ponuja posodobitve programske opreme za Windows, servisne pakete, popravke, Microsoftove protivirusne izdelke (kot je Windows Defender) in posodobitve gonilnikov za naprave strojne opreme. Windows Update je nujen del vsakega operacijskega sistema Windows. V večini računalnikov z operacijskim sistemom Windows se posodobitve namestijo samodejno.

Microsoft izda veliko posodobitev za Windows 10, kar lahko za nekatere uporabnike sistema Windows postane problematično. Na primer, posodobitev sistema Windows lahko povzroči '0x80070422' koda napake, ki se prikaže s sporočilom, da posodobitev ni uspelo namestiti. Napačna koda '0x80070422' je ena izmed napak Windows Update, s katero se srečujejo številni uporabniki sistema Windows 10. Napaka se pogosto odpravi po namestitvi posodobitev ali celotnega operacijskega sistema Windows 10. Napaka se lahko pojavi tudi pri poskusu preverjanja posodobitev in včasih pri nameščanju aplikacij iz trgovine Microsoft Store.



Na srečo lahko popravite '0x80070422' s preverjanjem storitve Windows Update, onemogočanjem IPv6, ponovnim zagonom storitve Network List, zagonom orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows itd. V tem priročniku predstavljamo številne možne rešitve za odpravo te napake.

0x80070422 Napaka pri posodobitvi sistema Windows

wie installiere ich windows auf ubuntu

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite storitev Windows Update

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Če želite ustaviti storitev Windows Update, morate dostopati do storitev Windows. Tip 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

preverite storitev posodobitve sistema Windows 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU' odpreti storitve Windows.

preverite 2. korak posodobitve storitve Windows

V oknu Storitve poiščite 'Windows Update' storitev in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju.

preverite 3. korak posodobitve storitve Windows

V oknu Lastnosti Windows Update poiščite 'Vrsta zagona:' in ga nastavite na 'Samodejno' . Nato poiščite 'Status storitve:' in kliknite 'Začni' za zagon storitve Windows Update, če je bila ustavljena. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Preverite, ali s tem popravite '0x80070422' napaka.

preverite posodobitev storitve Windows 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite storitev Network List

Storitev Windows Network List identificira omrežja, na katera se je računalnik povezal, zbira in shranjuje lastnosti teh omrežij ter obvesti programe, ko se te lastnosti spremenijo. Pri nekaterih uporabnikih znova zažene storitev Network List pomaga popraviti '0x80070422' napake, zato vam predlagamo, da preizkusite to metodo. Pojdite na Windows Services (kot pri prejšnji metodi) in nato poiščite storitev Network List. Z desno miškino tipko kliknite to storitev in izberite 'Ponovni zagon' iz kontekstnega menija. Drug način ponovnega zagona te storitve je izbira 'Stop' in potem 'Začni' ko z desno miškino tipko kliknete storitev Network List. Poskusite zdaj posodobiti sistem Windows in preverite, ali je '0x80070422' napaka še vedno obstaja.

znova zaženite storitev omrežnega seznama

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Windows Update' Spodaj 'Vstani in zaženi' in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Preverite, ali je orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravilo '0x80070422' in da lahko zdaj sistem Windows posodobite brez težav.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči IPv6

Različica Internet Protocol 6 (IPv6) je najnovejša različica Internet Protocol (IP), komunikacijskega protokola, ki zagotavlja sistem za identifikacijo in lokacijo računalnikov v omrežjih in usmerja promet po internetu. IPv6 je bil razvit za reševanje dolgo pričakovanega problema izčrpanja naslovov IPv4. Onemogočanje funkcije IPv6 bi lahko pomagalo popraviti datoteko '0x80070422' napaka.

IPv6 v operacijskem sistemu Windows najlažje onemogočite prek centra za omrežja in skupno rabo. Če ga želite odpreti, pojdite na nadzorno ploščo in kliknite 'Ogled stanja in nalog omrežja' Spodaj 'Omrežje in internet' .

onemogočite ipv6 1. korak

Kliknite povezavo (v našem primeru 'Ethernet' ).

onemogočite ipv6 2. korak

V oknu stanja povezave kliknite 'Lastnosti' .

onemogočite ipv6 3. korak

V oknu lastnosti povezave poiščite 'Internet Protocol različica 6 (IPv6)' in počistite potrditveno polje, da ga onemogočite. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe in preverite, ali to pomaga popraviti '0x80070422' napaka.

onemogočite ipv6 4. korak

Upamo, da ena od metod, opisanih v tem članku, rešuje '0x80070422' izdajo in zdaj lahko Windows 10 posodobite brez težav.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako pri posodobitvi sistema Windows: koda 0x80070422:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako se znebiti Search by Live PDF Converter Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Gogletab.com Preusmeritev

Gogletab.com Preusmeritev

Kako se znebiti Gogletab.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

HandBrake je brezplačna in odprtokodna aplikacija, ki vam omogoča pretvorbo video posnetkov iz ene oblike v drugo. Preverite njegove lastnosti in postopek namestitve.

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti Paralock Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Preusmeritev Wzscnet.com

Preusmeritev Wzscnet.com

Kako se znebiti Wzscnet.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov

Virus Rich Media View

Virus Rich Media View

Kako odstraniti virus Rich Media View - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Brskajte po oglasih Pax

Brskajte po oglasih Pax

Kako odstraniti brskanje po oglasih Pax - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Težava: Težave pri pridobivanju arhivskih datotek so zelo pogoste v katerem koli sistemu Linux. Obstajajo težave z datotekami .cbr, datotekami RAR, nato pa so pogoste težave z gzip stdin, ki ni v formatu gzip. Vedno znova sem naletel na podobno težavo s stisnjeno datoteko v Ubuntuju. JAZ…


Kategorije