Kako popraviti tipkovnico?

Kako popraviti tipkovnico?

Tipkovnica ne deluje. Kako to enostavno popraviti v operacijskem sistemu Windows 10?

Računalniška tipkovnica je vhodna naprava v obliki pisalnega stroja, ki se uporablja z računalniki, in je podobna električnim tipkovnicam. Šteje se kot vhodna naprava, ker pošilja, vendar ne prejema informacij. Tipkovnica sistema Windows običajno vključuje 104 tipke, ki so abecedni znaki, različne funkcijske tipke, ločila in številke. Večina tipkovnic je podobnih in se razlikuje le po postavitvi in ​​številu tipk. Najbolj priljubljena proizvajalca računalniške tipkovnice sta Logitech in Microsoft.

Obstajata dve glavni vrsti povezave s tipkovnico: žična in brezžična. Če poznate bližnjice ali kako dostopati do navidezne tipkovnice, lahko uporabljate računalnik brez tipkovnice ali miške, saj sta miška (ali sledilna ploščica) in tipkovnica bistveni deli vsakega računalnika in teh naprav ne morete uporabljati. lahko računalniško izkušnjo oteži in zaplete. Številni uporabniki poročajo, da so njihove tipkovnice prenehale delovati po nadgradnji operacijskega sistema na Windows 10, še posebej po namestitvi posodobitve KB4074588 (objavljena februarja 2018).V tem priročniku opisujemo več rešitev tega problema. Preizkusite ponujene metode, dokler ne najdete tistega, ki vam ustreza. Vodič vključuje metode za tiste, ki imajo račune, zaščitene z geslom, in se ne morejo prijaviti v sistem Windows (ker ne morejo uporabljati tipkovnice).

OPOMBA: Preden začnete, priporočamo, da preverite vrata USB / tipkovnico (če uporabljate žično tipkovnico). Odklopite tipkovnico in jo priključite na druga vrata USB, da preverite, ali težava ni odpravljena. Preverite tudi, ali vrata USB sama pravilno delujejo. Odklopite tipkovnico in v ista vrata priključite miško ali drugo napravo in preverite, ali deluje.

Tipkovnica ne deluje. Kako to popraviti

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako se prijaviti v sistem Windows s pomočjo zaslonske tipkovnice

Kot smo že omenili v uvodu, se za popravljanje tipkovnice najprej morate prijaviti v sistem Windows. Če vaš račun Windows (lokalni ali Microsoftov) ni zaščiten z geslom, nadaljujte z naslednjim korakom.

Navidezna tipkovnica je programska komponenta, ki omogoča tipkanje brez fizične tipkovnice, vendar za njeno uporabo potrebujete delujočo miško. Če želite zagnati navidezno tipkovnico na zaslonu dnevnika sistema Windows, kliknite 'Dostopnost' in izberite ikono 'Zaslonska tipkovnica' iz kontekstnega menija. Pojavila se bo zaslonska tipkovnica. Kliknite polje za geslo pod imenom računa in vnesite geslo. Kliknite virtualno 'Enter' gumb za prijavo.

kako se prijaviti z uporabo zaslonske tipkovnice -

[Nazaj na kazalo]

Kako omogočiti zaslonsko tipkovnico v sistemu Windows

Ko se prijavite v sistem Windows, bo zaslonska tipkovnica verjetno izginila. Če ga želite znova omogočiti, z miško ali sledilno ploščico pojdite v Nastavitve in kliknite 'Dostopnost' .

kako omogočiti tipkovnico na zaslonu v operacijskem sistemu Windows 10 1. korak

Izberite 'Tipkovnica' v levem podoknu in preklopite stikalo na 'Vklopljeno' položaj pod 'Zaslonska tipkovnica' . Zaslonska tipkovnica se bo ponovno pojavila. Zdaj nadaljujte z naslednjimi koraki in z uporabo zaslonske tipkovnice izvedite določena dejanja, ki vključujejo tipkanje. Ne zapustite zaslonske tipkovnice, preprosto jo zmanjšajte, ko je ne uporabljate.

kako omogočiti tipkovnico na zaslonu v operacijskem sistemu Windows 10 korak 2

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Najprej preprosto zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljanje težav, pojdite v Nastavitve in z zaslonsko tipkovnico vnesite »odpravljanje težav«. Izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Strojna oprema in naprave' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Začel se bo postopek odpravljanja težav. Sledite navodilom in preverite, ali najde in odpravi težave z nameščenimi napravami v operacijskem sistemu, vključno s tipkovnico. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo s tipkovnico.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči filtrirne tipke

Filtrske tipke so možnost dostopnosti, s katero lahko nadzorujete hitrost ponavljanja tipkovnice in prezrete ponavljajoče se tipke. Na nekaterih tipkovnicah je ta funkcija povezana tudi s celotno tipkovnico (in lahko vpliva nanjo). Če želite onemogočiti filtrirne tipke, pojdite v Nastavitve in izberite 'Dostopnost' . Pojdi na 'Tipkovnica' v levem podoknu in poiščite 'Filtrski ključi' funkcija. Prepričajte se, da je ta funkcija onemogočena. Če ni, preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj. Znova zaženite računalnik in preverite, ali imate še vedno težave s tipkovnico.

onemogoči filtrirne tipke

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite gonilnike tipkovnice

Zastareli, nezdružljivi ali poškodovani gonilniki lahko povzročijo težave tudi s tipkovnicami. Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Poskusite odstraniti in nato znova namestiti gonilnik tipkovnice. Če želite to narediti, odprite Device Manager, tako da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija.

znova namestite gonilnike tipkovnice 1. korak

V upravitelju naprav poiščite 'Tipkovnice' , razširite ga, z desno miškino tipko kliknite gonilnik tipkovnice in izberite 'Odstrani' v spustnem meniju, da ga odstranite. V pojavnem oknu kliknite 'Odstrani' . Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil manjkajoče gonilnike tipkovnice. Preverite, ali je s tem odpravljena težava s tipkovnico.

znova namestite gonilnike tipkovnice 2. korak

Če Windows ne bo namestil manjkajočega gonilnika za tipkovnico, se vrnite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika in izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . To bi moralo zaznati manjkajoče gonilnike in jih namestiti.

znova namestite gonilnike tipkovnice 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik tipkovnice

Če želite posodobiti gonilnik tipkovnice, se vrnite v upravitelj naprav in poiščite 'Tipkovnice' , jo razširite, z desno tipko miške kliknite napravo tipkovnice in izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija, da ga posodobite.

posodobite gonilnik tipkovnice 1. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba v računalnik ali na bliskovni pogon USB predhodno prenesti gonilnike.

Sledite navodilom in posodobite gonilnike tipkovnice. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo s tipkovnico.

posodobite gonilnik tipkovnice 2. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite gonilnik tipkovnice 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Poskusite posodobiti svojo trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows je običajno dobra ideja in bi lahko pomagalo rešiti to težavo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje s pomočjo zaslonske tipkovnice in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite svoj Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave s tipkovnico.

posodobite svoj Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči hitri zagon

Hiter zagon je funkcija v sistemu Windows 10 (in tudi Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Je uporabna funkcija, ki jo večina ljudi uporablja, ne da bi vedela, vendar jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se morda zdi, da zaustavitev računalnika popolnoma izklapljate, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, ne bi smeli škodovati računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar je to lahko razlog, da tipkovnica ne deluje. Če želite odpraviti težavo, lahko onemogočite to funkcijo in preverite, ali pomaga. Če želite onemogočiti to funkcijo, pojdite na Iskanje in vnesite 'Nadzorna plošča' z uporabo zaslonske tipkovnice in kliknite 'Nadzorna plošča' rezultat, da ga odprete.

onemogočite hitri zagon 1. korak

Na nadzorni plošči nastavite 'Ogled po:' do 'Majhne ikone' , najti 'Napajalne možnosti' in kliknite.

onemogočite hitri zagon 2. koraka

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj počne gumb za vklop' .

Wie können Sie dafür sorgen, dass Ihr Ethernet eine gültige IP-Konfiguration hat?

3. korak onemogočite hitri zagon

Kliknite 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost, če je omogočena. Kliknite 'Shrani spremembe' shranite opravljene spremembe in znova zaženite računalnik. Preverite, ali je s tem odpravljena težava s tipkovnico.

onemogočite 4. korak hitrega zagona

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Če želite uporabljati to orodje, morate predhodno ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred težavami s tipkovnico, boste težavo morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'rstrui.exe' z uporabo zaslonske tipkovnice in kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje. To bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve v času, ko so bile težave s tipkovnico že prisotne - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 5. korak

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in ste lahko rešili težavo s tipkovnico. Če poznate druge rešitve, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti tipkovnico v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije