Kako popraviti uro Windows?

Kako popraviti uro Windows?

Kako popraviti uro v sistemu Windows, če se v sistemu Windows 10 prikazuje napačen čas

Vsak uporabnik sistema Windows ima v spodnjem desnem kotu namizja uro, ki prikazuje datum in uro. Če je računalnik povezan z internetom, samodejno sinhronizira lokalni računalniški čas s časovno storitvijo Windows, da vam pokaže pravi čas. To je osnovna funkcija, včasih pa sistemska ura prikazuje napačen čas, kar lahko povzroči številne težave - od prekuhavanja špagetov do zamude do pomembnega sestanka.

Dandanes je ena stvar, ki jo jemljemo za samoumevno, ta, da ure kažejo trenutni čas in smo odvisni od njega. Ko ura Windows izgubi čas, lahko prekine načrtovane naloge ali povzroči različne napake sistema Windows. Torej, netočne ure Windows ne bi smeli jemati zlahka.Vzroki za to težavo so lahko različni, zanjo pa obstaja tudi več rešitev. Morda je s storitvijo Windows Time nekaj narobe in bi morali to preveriti ali pa morate internetni čas sinhronizirati z drugim strežnikom. V računalniku je lahko napačna baterija CMOS ali zastarel BIOS. Ker lahko veliko težav povzroči to težavo, preizkusite vse metode, opisane v spodnjem članku. V večini primerov lahko čas popravite ročno, tako da vnesete pravi čas in vam bo dobro deloval, vendar to ne bo trajalo dolgo. Verjetno se bo ob vsakem zagonu sistema Windows prikazal napačen čas in ga boste morali vedno znova spreminjati. To lahko moti, če pogosto uporabljate računalnik in potrebujete uro, da pokaže pravi čas. Preberite opisane metode v tem članku, da vam ne bo treba vsakič spremeniti ure.

kako popraviti windows uro -

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite časovno storitev Windows

V operacijskih sistemih Windows je storitev Windows računalniški program, ki deluje v ozadju. Storitev Windows mora biti v skladu s pravili vmesnika in protokoli upravitelja storitev nadzora, komponente, odgovorne za upravljanje storitev Windows. Aplikacija Services and Controller, services.exe, zažene vse storitve in upravlja njihova dejanja, kot so začetek, konec itd. Ena od teh storitev je storitev Windows Time (W32Time), ki omogoča sinhronizacijo omrežne ure za računalnike brez potrebe po obsežni konfiguraciji. Časovna sinhronizacija je ključnega pomena za pravilno delovanje številnih storitev Windows in poslovnih programov. Če vaša ura prikazuje napačen čas, je eden od načinov za odpravo te težave preverjanje storitve Windows Time. Če želite to narediti, vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat. Za odpiranje Zaženi lahko uporabite tudi bližnjično tipko Windows + R.

preverite 1. korak za časovno storitev Windows

V pogovornem oknu vrste Run 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' da ga zaženete. Services.msc

preverite 2. korak za časovno storitev Windows

V odprtem oknu Storitve poiščite 'Čas Windows' storitev (lahko to storite tako, da se pomaknete navzdol ali pritisnete 'IN' na tipkovnici, da jo pritrdite), z desno miškino tipko kliknite in v spustnem meniju izberite 'Properties'. Drug način dostopa do lastnosti je dvoklik na 'Čas Windows' .

preverite 3. korak za časovno storitev Windows

Poiščite pod zavihkom »Splošno« 'Vrsta zagona:' in ga spremenite v 'Samodejno' . Spodaj 'Stanje storitve:' kliknite 'Začni' in nato kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite spremembe. Preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo z uro Windows.

preverite časovno storitev sistema Windows 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponovno registrirajte Windows Time Service

Ta metoda vključuje odjavo in ponovno registracijo časovne storitve Windows s pomočjo ukaznega poziva in njenih ukazov. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, ki je namenjena za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate izvajati s privilegiji na ravni skrbnika. Za ponovno registracijo storitve Windows Time boste morali uporabiti ukazni poziv s skrbniškimi pravicami. Odpiranje povišane vrste ukaznega poziva 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

znova registrirajte časovni servis Windows 1. korak

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' pojavil se bo poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali želite dovoliti, da ukazni poziv lahko spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

znova registrirajte Windows time service korak 2

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'w32tm / odpravljanje napak / onemogočanje' in na tipkovnici pritisnite Enter, nato vnesite 'w32tm / odjava' in znova pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Videti bi morali sporočilo 'W32Time je uspešno odjavljen' . Tip 'w32tm / register' in 'neto začetek w32time' in po vsakem ukazu na tipkovnici pritisnite Enter.

znova registrirajte časovni servis Windows 3. korak

Ko končate z vnosom vrste ukazov 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat. Za odpiranje Zaženi lahko uporabite tudi bližnjično tipko Windows + R.

znova registrirajte časovni servis Windows 4. korak

V pogovornem oknu vrste Run 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' da ga zaženete. Services.msc

znova registrirajte časovni servis Windows 5. korak

ubuntu 16.04 usb installieren

V odprtem oknu Storitve poiščite 'Čas Windows' storitev (lahko to storite tako, da se pomaknete navzdol ali pritisnete 'IN' na tipkovnici, da jo pritrdite), z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju. Drug način dostopa do lastnosti je dvoklik na 'Čas Windows' .

znova registrirajte časovno storitev sistema Windows 6. korak

Pod 'Splošno' najti zavihek 'Vrsta zagona:' in ga spremenite v 'Samodejno' . Spodaj 'Stanje storitve:' kliknite 'Začni' in nato kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite spremembe. Preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo z uro Windows.

ponovno registrirajte časovni servis Windows 7. korak

[Nazaj na kazalo]

Sinhronizirajte uro Windows z drugim časovnim strežnikom

Internetni časovni strežnik Windows je privzeto nastavljen na 'time.windows.com' . V tej metodi bomo ta strežnik spremenili v 'time.nist.gov' . Če želite to narediti, pojdite na nadzorno ploščo, izberite, če si želite ogledati meni z velikimi ikonami in kliknite 'Datum in čas' .

sinhronizirajte uro Windows z drugim časovnim strežnikom 1. korak

V oknu Datum in čas pojdite na 'Internetni čas' in kliknite 'Spremeni nastavitve ...' .

sinhronizirajte uro Windows z drugim časovnim strežnikom 2. korak

Preveri 'Sinhronizacija z internetnim časovnim strežnikom' če ni označeno in v 'Strežnik:' vrsta škatle 'time.nist.gov' . Kliknite 'Posodobi zdaj' in 'V REDU' da shranite spremembe.

sinhronizirajte uro Windows z drugim časovnim strežnikom 3. korak

Potem pojdi na 'Datum in čas' zavihek in kliknite 'Spremeni časovni pas ...' in izberite svoj časovni pas 'V REDU' in potem 'V REDU' znova, da shranite vse spremembe. Preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo z uro Windows.

sinhronizirajte uro Windows z drugim časovnim strežnikom 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite baterijo CMOS

Če nobena od teh metod ne pomaga, morda obstaja težava z baterijo CMOS. CMOS (Complementary Metal-oxide-semiconductor) je izraz, ki se običajno uporablja za opis majhne količine pomnilnika na matični plošči računalnika, ki shranjuje nastavitve BIOS-a. Ena od teh nastavitev BIOS-a vključuje nastavitve časa in datuma sistema. Če baterija CMOS odpove, računalnik po izklopu ne more obdržati pravilnega časa ali datuma v računalniku.

Če želite zagotoviti, da baterija CMOS povzroča težave z uro, morate preveriti čas BIOS-a. Če je tudi čas v nastavitvah BIOS-a napačen, to pomeni, da morate zamenjati baterijo. BIOS daje računalniku navodila, kako izvaja številne osnovne funkcije, kot je zagon, BIOS se uporablja tudi za prepoznavanje in konfiguriranje strojne opreme v računalniku, kot so trdi disk, optični pogon, pomnilnik itd. Za zagon BIOS-a v računalniku ga vklopite in takoj, ko se prikaže prvi zaslon z logotipom, pritisnite tipko F2 na tipkovnici ali tipko DEL. Najpogostejše tipke za zagon BIOS-a so F1, F2 in Delete. Ob pravem času morate pritisniti pravo tipko. Če tipke ne pritisnete pravočasno, se sistem Windows naloži in poskusite znova.

Ko ste v BIOS-u, poiščite nastavitve časa in datuma. Te nastavitve so lahko kjer koli, njegova lokacija je odvisna od proizvajalca. Če želite najti nastavitve časa in datuma, se po tipkovnici pomikajte po menijih. Ko ga najdete, preverite, ali sta čas in datum pravilna. Če je napačna, morate zamenjati baterijo CMOS.

To je to, upamo, da vam je eden od zgoraj opisanih načinov pomagal popraviti uro Windows, zdaj pa prikazuje pravi čas in vam ne povzroča težav, povezanih z nastavitvami časa in datuma v operacijskem sistemu Windows.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti uro v sistemu Windows:

[Nazaj na vrh]