Kako odpraviti težavo »Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika«?

Kako odpraviti težavo »Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika«?

Kako popraviti napako »Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika« v sistemu Windows 10?

Operacijski sistem Windows ima več vgrajenih programov za odpravljanje težav, namenjenih samodejnemu odpravljanju težav. Včasih pa preprosto niso dovolj dobri za spopadanje z različnimi težavami, s katerimi bi se lahko srečali. Samodejno popravilo, orodje za obnovitev sistema, ki avtomatizira pogoste naloge diagnostike in popravila nenastavljivih namestitev sistema Windows 10, je vgrajeno orodje za odpravljanje težav, ki vam bo pomagalo odpraviti najpogostejše težave z računalnikom.

Samodejno popravilo na splošno lahko odpravi napake pri zagonu zagona (in je ena od vgrajenih možnosti, del sistema Windows). Ko se sistem, v katerem je nameščen Windows 10, ne zažene, možnost Samodejno popravilo poskuša samodejno popraviti sistem Windows. V večini primerov odpravi različne težave, povezane z napakami zagona, vendar ima kot kateri koli drug program omejitve in pogosto ne deluje. Samodejno popravilo morda ne bo uspelo zaradi napak ali poškodovanih / manjkajočih datotek v namestitvi operacijskega sistema, ki preprečujejo pravilno zagon sistema Windows.Najnovejše različice sistema Windows imajo preproste, avtomatizirane načine odpravljanja težav, ki ste jih prej morda neuspešno poskušali odpraviti ročno. Na primer naključna sporočila o napakah, slaba splošna zmogljivost in celo težave, zaradi katerih se Windows sploh ne zažene.

Če prejmete 'Samodejno popravilo sistema Windows 10 ni moglo popraviti računalnika' težava v sistemu Windows, niste sami. Mnogi uporabniki sistema Windows poročajo o tej težavi in ​​iščejo rešitev. Dobra novica je, da lahko s to težavo nekaj storite. V tem članku vam po korakih pokažemo, kako to popraviti. Sledite spodnjim korakom in poiščite rešitev, ki vam ustreza.

kako popraviti samodejno popravilo

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogočite samodejno popravilo zagona

Najpreprostejša rešitev je lahko izklop 'Samodejno popravilo zagona' funkcija. Če želite to narediti, kliknite 'Odpravljanje težav' v meniju Samodejno popravilo.

dieses iphone kann nicht verwendet werden, da es eine neuere itunes-version erfordert

onemogočite samodejni korak popravila zagona 1. korak

V oknu za odpravljanje težav kliknite 'Napredne možnosti' .

onemogočite samodejno popravilo zagona 2. korak

V možnosti Napredne možnosti kliknite 'Ukazni poziv' .

onemogočite samodejno popravilo zagona 3. korak

V okno ukaznega poziva vnesite naslednji ukaz: 'bcdedit / set {default} recoveryenabled Ne' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo izvedete. Ta ukaz onemogoči samodejno popravilo zagona. Zdaj bi morali imeti dostop do sistema Windows 10, ne da bi se zataknili na modrem zaslonu samodejnega popravila. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to pomaga.

onemogoči samodejno popravilo zagona

[Nazaj na kazalo]

Linux Mint wo gegen Zimt

Obnovite sistem Windows

Poškodovan register lahko povzroči 'Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika' problem. Windows Registry, ki se običajno imenuje 'register', je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema itd.

V tem primeru obnovite svoj register iz imenika RegBack s pomočjo ukaznega poziva (kot je prikazano v prvi rešitvi). Kliknite 'Odpravljanje težav' v 'Samodejno popravilo zagona' in izberite 'Napredne možnosti' . Kliknite 'Ukazni poziv' da ga zaženete. Ko je okno ukaznega poziva odprto, vnesite naslednji ukaz: 'kopiraj c: windows system32 config RegBack * c: windows system32 config' in za nadaljevanje pritisnite tipko Enter na tipkovnici.

Fehler System kann den angegebenen Pfad nicht finden (auf Festplatte schreiben)

obnovitev registra Windows 3. korak

Če ukazni poziv zahteva, da prepišete datoteke, vnesite 'Vse' in pritisnite Enter. Nato preprosto zapustite okno ali tip ukaznega poziva 'izhod' in pritisnite Enter. Znova zaženite računalnik in preverite, ali ta rešitev pomaga.

[Nazaj na kazalo]

Obnovite BCD (podatki o konfiguraciji zagona) in popravite MBR (glavni zagonski zapis)

Boot Configuration Data (BCD) je neodvisna vdelana programska oprema za konfiguracijske podatke v času zagona. Uporablja ga novi Microsoftov upravitelj zagona sistema Windows in nadomešča boot.ini, ki ga je uporabljal NTLDR. Če ga želite obnoviti, pojdite na ukazni poziv v razdelku Odpravljanje težav 'Napredne možnosti'. V okno ukaznega poziva vnesite te tri ukaze in za vsakim pritisnite Enter: 'bootrec.exe / rebuildbcd' 'bootrec.exe / fixmbr', in 'bootrec.exe / fixboot' . Opomba: med dostopom do ukaznega poziva boste morda morali vnesti geslo.

obnovite bcd popravilo mbr 1. korak

Ti ukazi bodo odpravili težave z zagonskim sektorjem. Po vnosu teh ukazov znova zaženite računalnik, da preverite, ali je težava odpravljena in ali lahko Windows normalno zaženete. Morda boste želeli poskusiti zagnati Check Disk in preveriti, ali je na disku napake. Znova odprite ukazni poziv in vnesite ta ukaz: 'chkdsk / r c:' . S tem boste preverili (in odpravili težave) samo pogon C:. Če želite optično prebrati drug pogon, spremenite črko iz 'C:' na črko alternativnega pogona.

obnovite bcd popravilo mbr 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite DISM Scan

To skeniranje zahteva tudi tipkanje in izvajanje ukazov v ukaznem pozivu. Morda boste morali opraviti DISM skeniranje, da popravite 'Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika' problem. DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in Windows PE. Zaženite DISM skeniranje v varnem načinu, saj je sporočilo o napaki, s katerim imamo opravka, včasih posledica okvarjenega gonilnika ali sistemske datoteke (ki se morda ne prikaže, če DISM skeniranje izvajate v običajnem načinu zagona).

Če želite zagnati DISM skeniranje v varnem načinu, kliknite 'Odpravljanje težav' (kot je prikazano prej) in izberite 'Napredne možnosti' . V možnosti Napredne možnosti kliknite 'Nastavitve zagona' in kliknite 'Ponovni zagon' . S tem boste znova zagnali računalnik in še enkrat odprli nastavitve zagona. Izberite številko možnosti '6' s klikom na tipko 6 ali tipko F6 na tipkovnici.

izvedite dism scan korak 1


Ko se Windows naloži v varnem načinu, se vam odpre ukazni poziv. Vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' in pritisnite Enter, da jo izvedete. Po zagonu tega optičnega branja poskusite zagnati tudi skeniranje SCF, tako da vnesete 'sfc / scannow' ukaz, ki bo preveril, ali v sistemu manjkajo ali so poškodovane datoteke.

izvedite dism scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

So beheben Sie das Scrollen mit zwei Fingern in Windows 10

Onemogočite zaščito pred zlonamerno programsko opremo

Če je 'Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika' Težava se je pojavila po namestitvi programa proti zlonamerni programski opremi, zato jo mora odpraviti naslednja rešitev. Če želite onemogočiti zaščito pred zlonamerno programsko opremo, pojdite na 'Odpravljanje težav' in izberite 'Napredne možnosti' . V 'Napredne možnosti' , izberite 'Nastavitve zagona' .

onemogočite zaščito pred zlonamerno programsko opremo v 1. koraku

V oknu Nastavitve zagona kliknite 'Ponovni zagon' - to bo znova zagnalo računalnik in še enkrat odprlo Startup Settings.

2. korak onemogočite zaščito pred zlonamerno programsko opremo

V nastavitvah zagona boste videli seznam možnosti. Izberite številko 8 ( 'Onemogoči zaščito pred zlonamerno programsko opremo pred zgodnjim zagonom' ) ali uporabite eno od funkcijskih tipk (v tem primeru tipko F8).

Linux Mint gegen Zorin

3. korak onemogočite zaščito pred zlonamerno programsko opremo

[Nazaj na kazalo]

Preverite svojo strojno opremo

Novo nameščena ali dodatna strojna oprema lahko povzroči 'Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika' problem. Težave so lahko tudi stare strojne naprave, kot je RAM (pomnilnik z naključnim dostopom). Poskusite odklopiti zunanje naprave od računalnika (razen miške in tipkovnice). Če težavo odpravite, ju znova priklopite na računalnik, da vidite, katera povzroča težavo.

Če je v računalniku več pomnilniških ključev RAM, poskusite enega odstraniti in zaženite računalnik. Če ta rešitev pomaga, imate morda pokvarjeno RAM-ploščo in jo razmislite o zamenjavi.

Če imate na računalnik priključene pogone SSD ali zunanje trde diske, jih poskusite odklopiti od računalnika in preverite, ali to pomaga. Če so z računalnikom priključene napačne naprave, jih zamenjajte ali popravite.

V nekaterih primerih je »Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika« napako lahko povzroči trdi disk in edina rešitev je, da ga znova povežete. Izklopite računalnik, ga izključite iz vira napajanja, odprite računalnik in odklopite trdi disk. Nato znova priključite trdi disk, priključite napajalni kabel in znova zaženite računalnik. V nekaterih primerih je znano, da ta rešitev odpravlja težavo. Opozorilo: ta metoda lahko razveljavi vašo garancijo (če še ni zastarela), zato se prepričajte, preden to poskusite.

The »Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika« Napake ni posebej enostavno odpraviti, saj pogosto zahteva vnos ukazov prek ukaznega poziva. Kljub temu upamo, da vam bo ena od rešitev, omenjena v tem članku, pomagala to popraviti.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti težavo »Samodejno popravilo ni moglo popraviti računalnika«:

[Nazaj na vrh]