Kako popraviti napako »Razred ni registriran«?

Kako popraviti napako »Razred ni registriran«?

Kako popraviti napako »Razred ni registriran« v sistemu Windows 10

V sistemu Windows je veliko napak in sistemskih kod napak. Vsak se lahko zgodi na enem od sto lokacij v sistemu. Opisi teh kod pogosto niso specifični in zahtevajo nekaj preiskav in analiz. The „Razred ni registriran“ napaka se pojavi samo v operacijskem sistemu Windows 10 in je dober primer.

Do te napake pride v sistemu Windows, ko datoteka DLL postane neregistrirana. Datoteka DLL (knjižnica dinamične povezave) je vrsta datoteke, ki vsebuje navodila za druge programe o izvajanju določenih operacij. Več programov lahko istočasno deli podatke, dodeljene eni datoteki. Se imenuje 'dinamično' ker se podatki uporabljajo samo takrat, ko jih program potrebuje. Na ta način se podatki uporabljajo le, kadar je to potrebno, namesto da bi bili stalno na voljo v pomnilniku. V nasprotju z izvedljivimi programi (s pripono .exe) datotek .DLL ni mogoče zagnati neposredno. Klicati jih mora druga koda, ki se že izvaja. Kljub temu imajo datoteke .DLL enako obliko kot datoteke .EXE, nekatere pa lahko celo uporabljajo pripono .EXE.Datoteke .DLL so zelo koristne, saj programi, ki delajo z datotekami .DLL, porabijo manj pomnilnika in morajo naložiti vse hkrati. Če pa datoteko .DLL posodobimo na novejšo različico (ali jo prepišemo z drugo različico) ali odstranimo iz računalnika - program, ki se opira na to datoteko .DLL, morda ne bo deloval ali ne bo več deloval pravilno.

Datoteke .DLL torej vsebujejo informacije in navodila, potrebna za pravilno delovanje programov. To še posebej „Razred ni registriran“ napaka se zgodi, ko datoteka DLL postane neregistrirana. Vpliva lahko na skoraj vsako programsko opremo. V tem priročniku je prikazano, kako težavo odpraviti s pomočjo več različnih načinov.

kako popraviti napako v razredu, ki ni registrirana

Windows konnte den IP-Protokollstapel nicht automatisch an den Netzwerkadapter Windows 10 binden

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Končajte postopek iCloud

Mnogi to napako povezujejo z brskalnikom Google Chrome, toda kot smo že omenili, je lahko povezana s skoraj vsako programsko opremo, ki je na voljo. Na primer, težavo lahko povzroči iCloud. Postopek iCloud boste morali končati z upraviteljem opravil. Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če ga želite odpreti, pritisnite Ctrl + Alt + Delete na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' .

konec postopka iCloud 1. korak

V upravitelju opravil se pomaknite navzdol in poiščite iCloud, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Končaj opravilo' v spustnem meniju ali pa ga preprosto izberite (s klikom nanj) in kliknite 'Končaj opravilo' v spodnjem desnem kotu.

konec postopka iCloud 2. korak

Če želite iCloud preprečiti zagon ob zagonu sistema Windows 10, ga odstranite (ali onemogočite) s seznama zagona. V upravitelju opravil kliknite 'Začeti' in poiščite iCloud. Izberite ga in nato z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Onemogoči' v spustnem meniju ali pa ga preprosto izberite (s klikom nanj) in kliknite 'Onemogoči' v spodnjem desnem kotu.

konec postopka iCloud 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova registrirajte datoteko ExplorerFrame.dll

Če je „Razred ni registriran“ pri uporabi Internet Explorerja je prišlo do napake, poskusite to napako odpraviti s ponovno registracijo datoteke ExplorerFrame.dll s pomočjo ukaznega poziva. Ukazni poziv je vnosno polje zaslona uporabniškega vmesnika na osnovi besedila, aplikacije za razlago ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. V prvih dneh računalništva je bil ukazni poziv edini način interakcije z računalnikom, zato je bil za izvajanje sistemskih nalog zasnovan preprost nabor ukazov s togo sintakso. Uradno ime ukaznega poziva je Windows Command Processor, vendar ga včasih imenujejo tudi ukazna lupina ali ukaz cmd ali pa ga celo imenuje ime datoteke, cmd.exe.

Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz s poljubnimi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate izvajati s privilegiji na ravni skrbnika. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

Znova registrirajte datoteko ExplorerFrame.dll 1. korak

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik', pojavil se bo poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali želite dovoliti, da ukazni poziv lahko spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

Znova registrirajte datoteko ExplorerFrame.dll 2. korak

V ukazni poziv vnesite 'regsvr32 ExplorerFrame.dll' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete.

So entfernen Sie Safe Finder auf dem Mac

Korak 3 znova registrirajte datoteko ExplorerFrame.dll

Zdaj poskusite odpreti in z Internet Explorerjem preveriti, ali je „Razred ni registriran“ napaka še vedno obstaja.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Component Services

Če želite zagnati storitve komponent, odprite pogovorno okno Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat. Druga možnost je, da jo odprete s pomočjo bližnjične tipke Windows + R.

uporabite storitve komponent 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'dcomcnfg' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

uporabite storitve komponent 2. korak

V oknu Component Services dvokliknite 'Storitve komponent' v levem podoknu in nato dvokliknite 'Računalniki' in izberite 'Moj računalnik' . Dvojni klik 'Konfiguracija DCOM' v srednjem podoknu. Prejeli boste 'Opozorilo o konfiguraciji DCOM!' sporočilo. Kliknite 'Da' in nato zaprite okno Component Services. Znova zaženite računalnik in preverite, ali napaka »Razred ni registriran« še vedno obstaja.

uporabite storitve komponent 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite Internet Explorer ETW Collector Service

Če uporabljate Internet Explorer ali Edge, poskusite preveriti storitev Internet Explorer ETW Collector Service. Med izvajanjem ta storitev zbira dogodke ETW v realnem času in jih obdeluje. Če preverite, ali se ta storitev izvaja, lahko napako odpravite in preprečite, da bi se pojavila med uporabo Internet Explorerja ali Edgea. Če želite preveriti stanje storitve, odprite pogovorno okno Zaženi tako, da v Iskanje vtipkate »zaženi« in kliknete 'Zaženi' rezultat. Druga možnost je, da jo odprete s pomočjo bližnjične tipke Windows + R. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

Preverite 1. korak storitve Internet Explorer ETW Collector Service

V oknu Storitve boste videli seznam lokalnih storitev. Najti 'Storitev zbiralca za Internet Explorer ETW' z desno miškino tipko kliknite in nato izberite 'Začni' iz spustnega menija.

Preverite 2. korak storitve Internet Explorer ETW Collector Service

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite explorer.exe

Če se med uporabo menija Start, Cortana ali Microsoft Edge prikaže ta napaka, poskusite znova zagnati Explorer. Če ga želite znova zagnati, boste morali uporabiti upravitelja opravil. Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če ga želite odpreti, pritisnite Ctrl + Alt + Delete ali Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici. Do upravitelja opravil lahko dostopate tako, da z desno miškino tipko kliknete Start in izberete 'Upravitelj opravil' . Ko je upravitelj opravil odprt, kliknite na 'Podrobnosti' zavihek in poiščite 'explorer.exe' na seznamu. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Končaj opravilo' iz spustnega menija.

znova zaženite raziskovalec 1. korak

Če želite zagnati Explorer, kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' iz spustnega menija.

znova zaženite raziskovalec 2. korak

Tip 'raziskovalec' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU', in Explorer se bo znova zagnal.

znova zaženite raziskovalec 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavi privzete aplikacije

Če prejemate “Razred ni registriran” Ko poskusite odpreti datoteko .JPG, jo lahko popravite s ponastavitvijo privzetih aplikacij. Privzeta aplikacija je program, ki ga Windows samodejno uporablja, ko odprete določeno vrsto datoteke ali protokol. Če želite ponastaviti privzete aplikacije, pojdite v Nastavitve in izberite 'Aplikacije' .

ponastavitev privzetih aplikacij 1. korak

Izberite 'Privzete aplikacije' v levem podoknu in se nato pomaknite navzdol, da poiščete 'Ponastaviti' gumb pod »Ponastavi na privzete nastavitve, ki jih priporoča Microsoft« . Kliknite 'Ponastaviti' .

ponastavitev privzetih aplikacij 2. korak

wie man die Safesearch-Suchmaschine loswird

[Nazaj na kazalo]

Preverite trdi disk

Napaka se lahko včasih pojavi, če je težava s trdim diskom. Če želite zagotoviti, da trdi disk pravilno deluje, ga preverite s pomočjo ukaznega poziva. Za preverjanje stanja vašega trdega diska lahko uporabite ukazno vrstico WMIC ali Windows Management Instrumentation v ukaznem pozivu. WMIC je vmesnik ukazne vrstice in skripta, ki poenostavlja uporabo Windows Management Instrumentation (WMI) in sistemov, ki se upravljajo prek WMI. Če želite trdi disk preveriti ročno, v sistemu Windows odprite ukazni poziv, tako da vnesete 'poziv' v Iskanje in nato kliknite rezultat.

preverite 1. korak na trdem disku

V okno ukaznega poziva vnesite to ukazno vrstico: 'wmic diskdrive get status' in na tipkovnici pritisnite Enter. Če je vse v redu, morate prejeti 'V REDU' stanje za vsak trdi disk v računalniku. Če prejmete 'Previdno' , 'Slab', ali 'Neznano' , imate lahko težave s pogonom ali napake pri pridobivanju informacij o njegovem stanju. V tem primeru raziščite še naprej, saj boste morda morali zamenjati trdi disk.

preverite 2. korak trdega diska

Upamo, da vam bo ena od teh rešitev pomagala popraviti „Razred ni registriran“ napaka v sistemu Windows 10.

[Nazaj na kazalo]

Video prikazuje kako popraviti napako »Razred ni registriran«:

[Nazaj na vrh]