Kako popraviti napako 'DPC_WATCHDOG_VIOLATON'?

Kako popraviti napako 'DPC_WATCHDOG_VIOLATON'?

Kako enostavno odpraviti napako BSOD 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' v sistemu Windows 10

Modri ​​zaslon smrti (znan tudi kot modri zaslon, BSoD ali napaka STOP) je zaslon z napako, prikazan v računalniškem sistemu Windows po usodni sistemski napaki, znan tudi kot zrušitev sistema: ko operacijski sistem doseže stanje, ko ne more več varno delovati ali pa se mora Windows popolnoma ustaviti. Običajno se pojavi, ko sistem Windows naleti na kritično napako in se ne more obnoviti. Obstaja več vrst modrih zaslonov, odvisno od različice operacijskega sistema Windows.

Modre zaslone običajno povzročajo težave z računalniško strojno opremo ali težave s programsko opremo gonilnikov strojne opreme. V tem trenutku lahko storite samo eno: znova zaženite računalnik. Če obstajajo programi z odprtimi podatki, Windows teh podatkov ne bo mogel shraniti. Kljub temu Windows samodejno ustvari datoteko z imenom “Minidump” ki vsebuje informacije o zrušitvi in ​​jih shrani na trdi disk. Ogledate si lahko informacije o mini odlagališčih, da boste lažje prepoznali vzrok modrega zaslona. Datoteka minidump ne vsebuje toliko informacij kot celotna datoteka odvoza zrušitve, vendar dovolj za izvajanje osnovnih operacij odpravljanja napak.Ena napaka modrega zaslona, 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION', ima več možnih vzrokov. Najpogostejši so nezdružljivi gonilniki ali strojna oprema, povezana z računalnikom. Na primer zastareli gonilniki v operacijskem sistemu Windows ali težave s pogoni SSD ali HDD. Zato je ta napaka pogosto povezana z nameščenimi gonilniki ali povezanimi pogoni SDD ali HDD. Ko pride do te napake, sistem skuša preprečiti morebitno poškodovanje podatkov ali podobna sistemska tveganja.

Na srečo obstajajo načini za odpravo te napake, ki so opisani v tem članku. Poskusite spodnje metode za reševanje 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' težava.

kako popraviti napako DPC WATCHDOG VIOLATION

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite, ali je na trdem disku napake

Vedno je dobro redno preverjati napake na trdem disku. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite »ukazni poziv« in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. korak preverite na trdem disku

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu). The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz. Preverite, ali s tem popravite 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' napaka.

2. korak preverite na trdem disku

[Nazaj na kazalo]

Odklopite zunanje pogone in naprave

Če imate na računalnik priključene zunanje pogone (ali naprave), lahko z odklopom odpravite težavo in odpravite težavo 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' napake, vendar upoštevajte, da povezani zunanji pogoni ali naprave običajno niso vzrok te vrste težav. Kljub temu je mogoče, da povezani zunanji pogon vsebuje zlonamerno programsko opremo ali pogoni trenutno ne delujejo pod operacijskim sistemom Windows. Priporočamo, da preizkusite to preprosto metodo, da ugotovite, ali je vzrok napake.

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči hitri zagon

Hiter zagon je funkcija v sistemu Windows 10 (in tudi Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Je uporabna funkcija, ki jo večina ljudi uporablja, ne da bi vedela, vendar jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se lahko zdi, da zaustavitev računalnika popolnoma izklopite, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, to ne bi smelo škodovati vašemu računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar je to lahko razlog za 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' napaka. Poskusite onemogočiti to funkcijo in preverite, ali odpravlja težavo. Pojdite na Iskanje in vnesite 'Nadzorna plošča' . Kliknite 'Nadzorna plošča' rezultat, da ga odprete.

onemogočite hitri zagon 1. korak

Na nadzorni plošči nastavite 'Ogled po:' do 'Majhne ikone' , najti 'Napajalne možnosti' in kliknite.

onemogočite hitri zagon 2. koraka

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj počne gumb za vklop' .

3. korak onemogočite hitri zagon

Kliknite na 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost, če je omogočena. Kliknite 'Shrani spremembe' shranite opravljene spremembe in preverite, ali je s tem popravljeno 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' napaka.

onemogočite 4. korak hitrega zagona

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik krmilnika SATA AHCI

Advance Host Controller Interface (AHCI). Strojna oprema omogoča programsko opremo za komunikacijo z napravami SATA (Serial ATA), kot so adapterji gostiteljskega vodila. Možno je, da eden od gonilnikov krmilnika SATA ACHI (iaStor.sys) ni združljiv z operacijskim sistemom Windows 10 in ga morate posodobiti. Za posodobitev pojdite v Upravitelj naprav. Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

Hintergrund in Gimp transparent machen

posodobite podatke gonilnika krmilnika achi 1. korak

V oknu upravitelja naprav boste videli seznam strojne opreme, priključene na vaš računalnik. Najti 'IDE ATA / ATAPI krmilniki' in ga razširite. Z desno miškino tipko kliknite 'Standardni krmilnik SATA AHCI' in v kontekstnem meniju izberite 'Properties'.

posodobite podatke gonilnika krmilnika achi 2. korak

Zdaj izberite 'Voznik' in kliknite 'Posodobi gonilnik' .

posodobite podatke achi gonilnik krmilnika 3. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Izberite „V računalniku poiščite gonilniško programsko opremo“ možnost.

Ubuntu auf externer Festplatte

posodobite podatke achi gonilnik krmilnika 4. korak

Kliknite 'Naj izberem s seznama gonilnikov, ki so na voljo v mojem računalniku' možnost. Prikaže se seznam razpoložljivih gonilnikov, združljivih z napravo.

posodobite podatke achi gonilnik krmilnika 5. korak

Izberite 'Standardni krmilnik SATA AHCI' in kliknite 'Naslednji' . Windows bo namestil gonilnike.

posodobite podatke achi gonilnik krmilnika 6. korak

Prejeli boste obvestilo, da so se spremenile nastavitve strojne opreme, zato morate znova zagnati računalnik, da bodo te spremembe začele veljati. Kliknite ' Da če želite zdaj znova zagnati računalnik.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite druge gonilnike

Kot je omenjeno v uvodu članka, je eden od možnih razlogov za 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' Napaka je nezdružljivi gonilniki. Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Pojdite v Upravitelj naprav in posodobite gonilnike z desnim klikom na napravo. Ko je razdelek razširjen, izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite druge gonilnike 1. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, boste morali ročno poiskati in namestiti gonilnike. Če želite uporabiti to možnost, morate imeti v računalniku ali na bliskovnem pogonu že naložen gonilnik.

posodobite druge gonilnike 2. korak

Če želite samodejno posodobiti gonilnike, vam priporočamo, da uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različne strojne naprave, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite druge gonilnike 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv, tako da vnesete 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv'. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je odpravil 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' napaka.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

Upamo, da bodo te rešitve odpravile 'DPC_WATCHDOG_VIOLATION' napake in zdaj lahko brez težav uporabljate Windows 10. Če poznate drugo metodo, ki je rešila to težavo in ni omenjena v našem priročniku, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »DPC_WATCHDOG_VIOLATION«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije