Kako popraviti napako 'ERR QUIC PROTOCOL ERROR'?

Kako popraviti napako 'ERR QUIC PROTOCOL ERROR'?

Kako enostavno odpraviti napako Google Chrome »ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR«

QUIC (Quick UDP Internet Connections) je poskusni omrežni protokol, katerega glavni namen je zagotoviti varnostno zaščito, enakovredno TLS / SSL, vendar hitrejšo. Zasnovan je bil ne samo za pospešitev uporabniške izkušnje brskanja, temveč tudi za izboljšanje grafike spletnih iger. Ključne značilnosti QUIC-a so skrajšan čas vzpostavitve povezave, izboljšan nadzor prezasedenosti, nadaljnje popravljanje napak in selitev povezave.

Morda ste prejeli 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' sporočilo, ko poskušate dostopati do določenega spletnega mesta. Ta napaka se ponavadi pojavi pri poskusu odpiranja spletnih strani, ki so integrirane z Googlom (na primer Gmail ali YouTube), vendar lahko pride do nje med poskusom dostopa do drugih spletnih mest.Kot smo že omenili, je QUIC eksperimentalni protokol - ta funkcija je še vedno v preizkusu in je lahko nestabilna. Zato lahko pride do situacije, ko ne morete dostopati do spletnih mest in 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' pride do napake. Ta napaka preprečuje uporabnikom obisk spletnih mest in navaja, da ciljne strani ni mogoče doseči. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali preveriti, ali je v brskalniku Google Chrome omogočen QUIC, in ga onemogočiti. Drugi razlog za to napako so nameščene zunanje razširitve - težava bi lahko rešila tudi odstranitev teh razširitev. Ta priročnik opisuje številne možne rešitve. Uporabljamo Google Chrome različice 66.0.3359.117 - če uporabljate starejšo različico, so nekatere nastavitve morda nekoliko drugačne, čeprav bi metode na splošno morale ostati enake.

napaka hitrega protokola

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči protokol QUIC

To najlažje popravite 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' Napaka je preprosto onemogočiti sam protokol QUIC. Odprite brskalnik Google Chrome, vnesite 'chrome: // flags' naslov v naslovno vrstico in pritisnite Enter. Pomaknite se navzdol in poiščite „Eksperimentalni protokol QUIC“ in ga nastavite na 'Onemogočeno' . Če želite hitreje najti QUIC, vnesite 'Učinkovito' v 'Iskanje zastavic' in izberite protokol, ki ga iščete.

onemogoči hitri protokol

Znova zaženite brskalnik Google Chrome in poskusite znova obiskati določeno spletno mesto, preverite, ali je to odpravilo težavo in odpravilo 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite ali odstranite razširitve drugih proizvajalcev

Če onemogočanje protokola QUIC napake ne odpravi, poskusite iz Google Chroma onemogočiti ali odstraniti vse nameščene neznane razširitve drugih proizvajalcev. Razširitve so programska oprema, ki uporabnikom omogoča, da prilagodijo svoje izkušnje brskanja. Z razširitvami lahko naredite Chrome združljiv z vašimi osebnimi potrebami ali željami. Možno je, da vam nekatere nameščene razširitve (verjetno neznane ali tiste, namenjene blokiranju oglasov, strani itd.) Preprečujejo obisk določenega spletnega mesta in povzročajo 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' napaka. Za dostop do nameščenih razširitev vnesite 'chrome: // razširitve' naslov v naslovno vrstico Chroma in pritisnite Enter. Videli boste vse nameščene razširitve - odstranite neželene / neznane vnose s klikom na 'Odstrani' ali jih onemogočite tako, da modro stikalo preklopite v položaj Izklop. Znova zaženite Google Chrome in preverite, ali je s tem popravljen 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' in če zdaj lahko obiščete določeno spletno mesto.

onemogočite ali odstranite razširitve drugih proizvajalcev

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite požarni zid

Požarni zid je omrežni varnostni sistem, ki je odgovoren za spremljanje in nadzor dohodnega in odhodnega omrežnega prometa. Zgradi pregrado (zid ali požarni zid) med zaupanja vrednim notranjim omrežjem in nezaupljivimi zunanjimi omrežji. Požarni zid filtrira omrežni promet in zmanjšuje tveganje, da bi nanj vplivala zlonamerna programska oprema, ki lahko vpliva na varnost zasebnega omrežja. Če uporabljate protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, pojdite v nastavitve in onemogočite požarni zid. Če ne uporabljate nobene protivirusne programske opreme drugih proizvajalcev, vnesite 'požarni zid' v Iskanje Windows in izberite 'Preveri stanje požarnega zidu' rezultat.

začasno onemogočite požarni zid 1. korak

V oknu požarnega zidu Windows Defender poiščite 'Vklop ali izklop požarnega zidu Windows Defender' in jo kliknite.

začasno onemogočite požarni zid 2. korak

Izberite 'Izklop požarnega zidu Windows Defender (ni priporočljivo)' pod vrsto omrežja, ki ga uporabljate (zasebno ali javno), in kliknite 'V REDU' . Znova zaženite brskalnik Google Chrome in poskusite obiskati določeno spletno mesto - preverite, ali še vedno prejemate 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' . Če s tem težave ne odpravite, predlagamo, da požarni zid ponovno vklopite.

3. korak začasno onemogočite požarni zid

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in vam pomagal popraviti 'ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR' napake in zdaj lahko brez težav obiščete določena spletna mesta. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR«:

ubuntu auf usb brennen

[Nazaj na vrh]