Kako popraviti pripravo sistema Windows. Ne izklopite zaslona računalnika?

Kako popraviti pripravo sistema Windows. Ne izklopite zaslona računalnika?

Kako popraviti pripravo sistema Windows. Ne izklopite računalnika 'Zaslon v sistemu Windows 10?

Windows Update je brezplačna Microsoftova storitev za operacijski sistem Windows, ki avtomatizira prenos in namestitev posodobitev programske opreme prek interneta. Storitev ponuja posodobitve programske opreme za Windows, servisne pakete, popravke, različne Microsoftove protivirusne izdelke (kot je Windows Defender) in posodobitve gonilnikov za strojne naprave. Windows Update je nujen del vsakega operacijskega sistema Windows. V večini računalnikov s sistemom Windows se posodobitve namestijo samodejno, vendar v nasprotju s prejšnjimi različicami operacijskega sistema ni mogoče izbrati določenih posodobitev, ki jih morda želite prenesti. Vse posodobitve, vključno z varnostnimi posodobitvami in posodobitvami definicij sistema Windows Defender, neobveznimi posodobitvami in posodobitvami gonilnikov, se samodejno namestijo. Kljub temu lahko sami izberete, kdaj namestiti te posodobitve. Lahko določite čas ponovnega zagona in prejmete obvestilo - to bo preprečilo samodejni ponovni zagon računalnika brez vaše potrditve.

Ena izmed neprijetnosti, ki jih povzroča Windows Update, je 'Priprava sistema Windows. Ne izklopite računalnika ' zaslon. To dejansko ni formalna težava, vendar je lahko problematično, če se Windows predolgo zažene ali zatakne v procesu. V mnogih primerih je napis 'Priprava sistema Windows. Ko poskušate znova zagnati ali vklopiti / izklopiti računalnik, se prikaže zaslon Ne izklopite računalnika - to je po nadgradnji sistema Windows, ki je del postopka Windows Update. Preberi to Članek če želite izvedeti, kako preprečiti, da bi se Windows samodejno prenašal in nameščal posodobitve.The 'Priprava sistema Windows. Ne izklopite računalnika ' težava je zelo pogosta in je lahko moteča, še posebej, če imate nujno delo. V tem priročniku predstavljamo številne možne rešitve.

priprava zaslona za Windows

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Daj več časa

Ko prejmete 'Priprava sistema Windows. Ne izklopite računalnika ' zaslon, operacijski sistem Windows morda prenaša in namesti datoteke. To je lahko dolg postopek, odvisno od nadgradnje. Če ste čakali eno uro, vam priporočamo, da počakate še eno uro ali dve, preden poskusite z drugimi ukrepi. Počakajte, da sistem dokonča svojo nalogo, nato pa zaslon izgine in sistem se vrne v normalno stanje. To sporočilo se pogosto prikaže po večjih posodobitvah sistema Windows. Če preprečite uporabo teh posodobitev, lahko vaš sistem naleti na resne napake.

[Nazaj na kazalo]

Trdo zaustavite in znova zaženite računalnik

Če imate več kot 2-3 uri časa, lahko poskusite izvesti 'trdo zaustavitev'. To je izraz, ki opisuje postopek pritiska (ali pritiskanja in držanja) gumba za vklop v računalniku za nekaj sekund. Imenuje se trda zaustavitev, ker fizično pritisnete gumb, namesto da bi sistem izklopili s programsko opremo. Poskusite izklopiti računalnik tako, da pritisnete (ali pritisnete in zadržite) gumb za vklop, ko lučka za aktivnost trdega diska (trdi disk) ne utripa (v tem primeru je vaš sistem končal postopek nadgradnje, vendar je obtičal na 'Priprava sistema Windows. Ne izklopite računalnika ' zaslon). Nato se mora Windows zagnati normalno in brez težav ob naslednjem vklopu računalnika.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe), da optično preberete sistemske datoteke in popravite manjkajoče ali poškodovane. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali pa se bo sistem zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo za ukaz sfc, ukaz Ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek.

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, aplikaciji tolmača ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov, ki se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. V prvih dneh računalništva je bil ukazni poziv edini način interakcije z računalnikom, zato je bil razvit osnovni nabor ukazov s togo sintakso za izvajanje vseh sistemskih funkcij. Uradno ime ukaznega poziva je ukazni procesor Windows, vendar ga včasih imenujejo tudi ukazna lupina ali ukaz cmd ali pa ga celo imenuje datoteka cmd.exe. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvede ukaz, kot je bil vnesen, in izvede svojo specifično nalogo ali funkcijo Windows.

Za zagon ukaznega poziva, ko prejmete 'Priprava sistema Windows. Ne izklopite računalnika ' zaslon, boste potrebovali namestitveni DVD za Windows (ali USB). Zaženite in v oknu za namestitev sistema Windows vnesite jezik in druge nastavitve. Kliknite 'Naslednji' .

zaženite sfc scan korak 1

Kliknite 'Popravilo računalnika' za zagon orodja za samodejno popravilo sistema Windows. Samodejno popravilo je vgrajeno orodje za odpravljanje težav, ki naj bi pomagalo odpraviti nekatere najpogostejše težave v zvezi z računalnikom. To je orodje za obnovitev sistema, ki avtomatizira pogoste diagnostične in popravljalne naloge nenastavljivih namestitev sistema Windows 10.

Samodejno popravilo je običajno sposobno odpraviti napako pri zagonu zagona. To je vgrajena možnost, ki je del sistema Windows. Ko se sistem Windows 10 ne zažene, možnost Samodejno popravilo poskuša samodejno popraviti operacijski sistem. V večini primerov samodejno popravilo odpravi različne težave, povezane z napakami zagona, vendar ima, kot kateri koli drug program, omejitve in lahko odpove. Takšne napake so lahko posledica napak ali poškodovanih / manjkajočih datotek v namestitvi operacijskega sistema, ki preprečujejo pravilno zagon sistema Windows.

zaženite sfc scan korak 2

V možnosti Samodejno popravilo kliknite 'Odpravljanje težav' .

zaženite sfc scan korak 3

V oknu za odpravljanje težav izberite 'Napredne možnosti' .

zaženite sfc scan korak 4

V možnosti Napredne možnosti kliknite 'Ukazni poziv' .

zaženite sfc scan korak 5

Če imate v sistemu Windows več računov, ga izberite in vnesite geslo za zagon ukaznega poziva.

zaženite sfc scan korak 6

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete. Počakajte, da se optično branje konča, nato pa računalnik izklopite s pomočjo 'Izklopite računalnik' v meniju Samodejno popravilo.

zaženite sfc scan korak 7

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite računalnik

Če nobena od zgornjih metod ne pomaga, je ponastavitev sistema Windows bolj radikalna rešitev, vendar bo težavo odpravila. Za to morate uporabiti tudi namestitveni DVD (ali USB) za Windows. Zaženite računalnik in v oknu za namestitev sistema Windows vnesite jezik in druge nastavitve. Kliknite 'Naslednji' . Kliknite 'Popravilo računalnika' da znova zaženete orodje Windows Automatic Repair. V oknu orodja za samodejno popravilo izberite 'Odpravljanje težav' .

ponastavite računalnik 1. korak

V razdelku Odpravljanje težav kliknite 'Ponastavi ta računalnik' .

Crouton auf chromebook installieren

ponastavite računalnik 2. korak

Izberite 'Odstrani vse' .

ponastavite računalnik 3. korak

Nato izberite 'Samo odstrani moje datoteke'.

ponastavite računalnik 4. korak

Kliknite 'Ponastaviti' in začel bo ponastavljati Windows 10.

Ponastavitev računalnika je eno zadnjih možnosti, vendar upamo, da vam bo eden od zgornjih načinov pomagal rešiti težavo z 'Priprava sistema Windows. Ne izklopite računalnika ' zaslon.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti pripravo sistema Windows. Ne izklopite zaslona računalnika:

[Nazaj na vrh]