Kako popraviti napako »DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti«

Kako popraviti napako »DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti«

Kako enostavno popraviti Napako Google Chrome »DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti«

Google Chrome je brezplačen odprtokodni spletni brskalnik in eden najbolj priljubljenih. Brskalnik je preprost, enostaven za uporabo, varen in hiter. Na voljo je uporabnikom Windows, Linux, macOS, iOS in Android. Google Chrome ponuja sinhronizacijo z drugimi Googlovimi izdelki in storitvami, prevajanje v brskalniku in preverjanje črkovanja, brskanje z zavihki itd. Chrome je bil razvit za hitro, enostavno in varno brskanje po internetu.

vm ware unter linux

Kljub svojim prednostim so uporabniki brskalnika Google Chrome ob poskusu dostopa do spletnih mest včasih naleteli na težavo. Prikaže se sporočilo o napaki, ki navaja, da je 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' . Kot navaja napaka, je prišlo do težave z naslovom DNS (sistem domenskih imen) in ga Chrome ne more najti. 'Ime domene' je razumljiv naslov, ki se nanaša na spletno mesto. Na primer 'pcrisk.com' je primer imena domene. Spletno mesto ima tudi naslov IP (Internet Protocol), ki je sestavljen iz vrste številk - če vnesete številko namesto imena domene, boste prišli na isto spletno stran. Zapomniti si številke za številna spletna mesta je seveda problematično, zato se uporabljajo imena domen.DNS strežniki imena domen ujemajo z njihovimi povezanimi naslovi IP. Ko domensko ime vnesemo v brskalnik, računalnik vzpostavi stik s trenutnimi strežniki DNS in zahteva naslov IP, povezan z domenskim imenom. Nato se računalnik poveže z naslovom IP in odpre spletno mesto. To se običajno zgodi hitro, brez težav, razen če obstajajo težave z naslovom DNS, ki jih ni mogoče najti - DNS ne more razrešiti naslova IP spletnega mesta. V teh okoliščinah je 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' pojavila napaka in vam preprečila dostop do interneta in spletnih mest na njem. Na srečo je to napako enostavno odpraviti. V tem priročniku opisujemo številne metode za rešitev problema.

kako popraviti strežniškega naslova DNS ni bilo mogoče najti

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Uporabite Google DNS

Če je težava s strežnikom DNS, jo poskusite spremeniti v Googlov javni DNS, brezplačno storitev alternativnega sistema domenskih imen (DNS), ki je na voljo uporabnikom interneta po vsem svetu. Javno storitev DNS in strežnike vzdržuje in ima Google. Alternativa deluje kot rekurzivni imenski strežnik, ki zagotavlja ločljivost domenskega imena za katerega koli gostitelja v internetu. DNS morate spremeniti ročno, kot je opisano tukaj.

Če želite spremeniti strežnik DNS v Googlov strežnik DNS, pojdite v nastavitve omrežnih povezav. Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Omrežne povezave' ali pojdite v Nastavitve in kliknite 'Omrežje in internet' .

uporabite google dns 1. korak

V oknu Nastavitve omrežja in interneta izberite vrsto povezave (v našem primeru je 'Ethernet' ) v levem podoknu in nato kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' na desnem podoknu.

uporabite google dns 2. korak

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Lastnosti' iz spustnega menija.

uporabite google dns 3. korak

Izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

uporabite google dns 4. korak

V oknu Lastnosti internetnega protokola različice 4 (TCP / IPv4) izberite 'Uporabi naslednje naslove strežnika DNS' , vnesite 8.8.8.8 kot 'Prednostni strežnik DNS' in 8.8.4.4 kot 'Nadomestni strežnik DNS' . Kliknite 'V REDU' če želite shraniti spremembe, znova odprite Google Chrome in preverite, ali to odpravlja težavo z 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' napaka.

Woher weißt du, ob du das Zeus-Virus hast?

uporabite google dns 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Počisti predpomnilnik gostitelja Chrome

Če je to 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' napako povzroča ena od razširitev brskalnika Google Chrome, morda bo pomagalo čiščenje predpomnilnika gostitelja. Če želite počistiti predpomnilnik gostitelja, odprite Google Chrome in novo okno brez beleženja zgodovine - kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Novo okno brez beleženja zgodovine' . Lahko pa preprosto pritisnete tipki Ctrl + Shift + N na tipkovnici.

počisti chrome gostiteljski predpomnilnik 1. korak

V oknu brez beleženja zgodovine kliknite naslovno vrstico in vnesite ta naslov: 'chrome: // net-internals / # dns', in pritisnite Enter. Poiščite in kliknite 'Počisti predpomnilnik gostitelja' . Poglejte, ali je s tem popravljen 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' napaka.

Wo ist mein Computer in Windows 8

jasno chrome gostiteljski predpomnilnik 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite svoj IP in počistite predpomnilnik DNS

Ta metoda vključuje vnos in izvrševanje 'netsh' in 'ipcofig' ukazov v ukazni poziv. Netsh je pripomoček za skriptiranje ukazne vrstice, ki vam omogoča, da bodisi lokalno bodisi na daljavo prikažete ali spremenite omrežno konfiguracijo računalnika, ki se trenutno izvaja. Netsh ponuja tudi skriptno funkcijo, ki omogoča zagon skupine ukazov v paketnem načinu proti določenemu računalniku.

Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. S tem orodjem lahko splaknemo in ponastavimo vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS in obnovimo konfiguracijo DHCP.

Za ukaze je potreben povišan ukazni poziv, odprt s skrbniškimi pravicami. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

ponastavite ip in počistite predpomnilnik dns 1. korak

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' , se bo pojavil poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

ponastavite ip in počistite predpomnilnik dns 2. korak

Prikaže se povišan ukazni poziv. V okno ukaznega poziva vnesite te ukaze:

netsh int ip ponastavi
netsh winsock ponastavi
ipconfig / javnost
ipconfig / podaljšaj
ipconfig / flushdns

ponastavite ip in počistite predpomnilnik dns 3. korak

Po vnosu vsakega ukaza pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Ko se izvedejo vsi ukazi, znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem popravljen 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' napaka.

So installieren Sie Ubuntu unter Windows 10 mit Virtualbox

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite odjemalsko storitev DNS

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Ena od teh storitev je storitev odjemalca DNS in ponovni zagon vam bo morda pomagal rešiti težavo z 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' napaka.

Storitev odjemalca DNS predpomni imena sistemov domenskih imen in registrira polno ime računalnika za vaš računalnik. Če storitev preneha, se imena DNS še naprej rešujejo, vendar rezultati poizvedb imen DNS ne bodo predpomnjeni in ime računalnika ne bo registrirano. Če je storitev onemogočena, se storitve, ki so izrecno odvisne od nje, ne bodo zagnale. Če želite znova zagnati storitev odjemalca DNS, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom tipk Win + R na tipkovnici ali tako, da z desno miškino tipko kliknete Start in izberete 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

znova zaženite storitev odjemalca dns 1. korak

Ko je pogovorno okno Zaženi odprto, vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

znova zaženite storitev odjemalca dns 2. korak

V oknu Storitve poiščite 'DNS odjemalec' in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Ponovni zagon' iz kontekstnega menija. Zaprite okno Services in preverite, ali je to odpravilo datoteko 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' napaka.

znova zaženite storitev odjemalca dns 3. korak

Na koncu lahko preprosto znova namestite brskalnik Google Chrome: odstranite ga in nato znova naložite in namestite.

Upamo, da so zgornje rešitve rešile težavo z 'DNS naslova strežnika ni bilo mogoče najti' napaka. Če poznate drugo metodo, ki je rešila težavo in ni omenjena v našem priročniku, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

Wie installiert man kali linux auf virtualbox windows 10

[Nazaj na kazalo]

Videoposnetek, ki prikazuje, kako popraviti »Naslova strežnika DNS ni bilo mogoče najti« Napaka:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije