Kako popraviti napako »SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION«?

Kako popraviti napako »SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION«?

Kako enostavno odpraviti napako BSOD 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' v sistemu Windows 10?

Modri ​​zaslon smrti (znan tudi kot modri zaslon ali BSoD ali napaka STOP) je zaslon z napako, prikazan v računalniškem sistemu Windows po usodni sistemski napaki, znan tudi kot zrušitev sistema: ko operacijski sistem doseže stanje, ko ne more več varno delovati ali pa se mora Windows popolnoma ustaviti. Običajno se pojavi, ko sistem Windows naleti na kritično napako in se ne more obnoviti. Obstaja več vrst modrih zaslonov, odvisno pa je tudi od različice operacijskega sistema Windows.

Modre zaslone praviloma povzročajo težave s strojno opremo računalnika ali težave s programsko opremo gonilnikov strojne opreme. Na tej točki lahko naredite samo eno - znova zagnati računalnik, vendar če so nekateri programi z njihovimi podatki odprti, jih Windows ne bo mogel shraniti. Ampak nekaj bo zagotovo shranjeno: Windows samodejno ustvari datoteko z imenom “Minidump” ki vsebuje informacije o zrušitvi in ​​jih shrani na vaš disk. Ogledate si lahko informacije o mini odlagališčih, da boste lažje prepoznali vzrok modrega zaslona. Vendar datoteka minidump ne vsebuje toliko informacij kot celotna datoteka odvoza zrušitve, vendar vsebuje dovolj informacij za izvajanje osnovnih operacij odpravljanja napak.Če berete ta članek, je to verjetno zato, ker ste ga dobili 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' napaka v računalniku. Ta napaka se lahko prikaže v katerem koli operacijskem sistemu Windows, samo v drugačnem vizualnem pristopu. To je lahko težava s programsko, strojno opremo, vdelano programsko opremo ali gonilnikom. Obstaja več razlogov, zakaj bi lahko prišli do te napake, in običajno to pomeni, da obstaja gonilnik (ali gonilniki), ki je nepravilno konfiguriran ali da je v vašem operacijskem sistemu poškodovan register. Drugi vzroki za to napako so lahko: okužba z zlonamerno programsko opremo ali virusi, poškodovane ali izbrisane datoteke po namestitvi programske opreme, povezane s krmilniki sistema Windows, poškodovan RAM (naključni pomnilnik), napaka trdega diska (ali napake) itd. V večini primerov ta napaka vsebuje ime datoteke, ki je povzročila zrušitev sistema.

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko to popravite 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' napako z uporabo naših predvidenih metod. Preizkusite te metode enega za drugim in preverite, kateri vam pomaga odpraviti to napako.

kako popraviti napako sistemske storitve

Kazalo:

Aktion kann nicht abgeschlossen werden, da die Datei im System geöffnet ist

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite, ali je na disku napake

Vedno je dobro, da na disku redno preverjate napake. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. preverite, ali je na disku napake

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če to ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu) v računalniku. The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na vaš pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite 'chkdsk C: / r' ukaz tudi.

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoj grafični gonilnik

Grafični (video) gonilnik je programska oprema, ki vašemu operacijskemu sistemu in programom omogoča uporabo strojne opreme računalniške grafike. Posodobljeni grafični gonilniki so pomembni in pogosto zagotavljajo boljšo zmogljivost. Posodobitve gonilnikov običajno nudijo popravke napak in združljivost z novejšo programsko opremo.

To 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' napako lahko povzročijo zastareli, pokvarjeni ali nepravilni gonilniki. V tem primeru morate dobiti posodobljene / nove gonilnike za vašo strojno opremo. To lahko preprosto storite samodejno z namestitvenim programom Snappy Driver. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

Xfce-Ubuntu-Server installieren

Gonilnike lahko posodobite tudi ročno, vendar potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo ali gonilnike v pogonu USB. Pojdite na spletno mesto proizvajalca naprave in prenesite najnovejši gonilnik za grafično kartico ter ga kopirajte v pogon USB. Pojdite v Upravitelj naprav (vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in ga odprite). Razširite razdelek naprave za video strojno opremo, izberite gonilnik in z desno miškino tipko kliknite nanj, nato izberite 'Posodobi gonilnik' .

posodobite grafične gonilnike 2. korak

Vprašani boste, kako želite iskati gonilnike, in vam na voljo dve možnosti - samodejno iskanje posodobljene programske opreme gonilnikov in brskanje po računalniku za programsko opremo gonilnikov. Izberite možnost, ki vam najbolj ustreza, in sledite navodilom.

posodobite grafične gonilnike 3. korak

Lahko pa tudi odstranite gonilnik tako, da izberete »Odstrani napravo« in Windows dovolite, da namešča gonilnike za vas ob naslednjem zagonu sistema Windows. Prepričajte se, da 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrditveno polje je označeno pri odstranjevanju naprave.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

wie csrss.exe loswerden

Najti 'Moder zaslon' Spodaj 'Poiščite in odpravite težave' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Ko končate odpravljanje težav, znova zaženite računalnik.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite diagnostično orodje Memory

To 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' sporočilo o napaki se lahko prikaže zaradi težave z pomnilnikom z naključnim dostopom (RAM). Če vaš RAM odpove, ga raje zamenjajte, vendar morate biti prepričani, da tu obstaja težava. Obstaja vgrajeno orodje Windows, imenovano Windows Memory Diagnostic. Priporočamo, da ga zaženete in preverite, ali je težava s pomnilnikom računalnika. Če želite odpreti orodje za diagnostiko pomnilnika Windows, vnesite 'spomin' v Iskanje in kliknite na 'Diagnostika pomnilnika Windows' rezultat.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik 1. korak

Na voljo boste imeli dve možnosti: zdaj znova zaženite računalnik in takoj preverite, ali so težave ob naslednjem zagonu računalnika in pustite, da opravi pregled, preden naloži operacijski sistem Windows. Izberite, katera možnost vam ustreza. To orodje vas bo obvestilo o težavah z RAM-om.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči / odstrani protivirusni program tretjih oseb

Možno je, da to povzroča vaš protivirusni program 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' v operacijskem sistemu Windows. Predlagamo, da ga začasno onemogočite, da preverite, ali to pomaga pri odpravljanju napake. Če to reši težavo, potem veste, kaj storiti: trajno onemogočite protivirusni program ali ga odstranite iz računalnika. Pred tem poskusite preveriti, ali je vaš protivirusni program posodobljen. Če je posodobljen in še vedno prejemate 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' napake, potem vam priporočamo, da uporabite vgrajen Microsoftov Windows Defender.

Upamo, da vam je vsaj ena od rešitev pomagala popraviti 'SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION' napake v sistemu Windows in zdaj lahko uporabljate računalnik brez kakršnih koli sistemskih zrušitev.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION«:

[Nazaj na vrh]