Kako odpraviti težavo »Opravilna vrstica ne deluje«?

Kako odpraviti težavo »Opravilna vrstica ne deluje«?

Kako odpraviti težavo »Opravilna vrstica ne deluje« v sistemih Windows 7, 8 in 10

Opravilna vrstica sistema Windows, ki je bila prvič predstavljena v sistemu Microsoft Windows 95, je element grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI), ki ima različne namene. Običajno prikazuje, kateri programi se trenutno izvajajo. Specifična zasnova in postavitev opravilne vrstice se razlikujeta med posameznimi operacijskimi sistemi, vendar ima na splošno obliko dolgega traku vzdolž enega roba zaslona. Trak vsebuje različne ikone, ki ustrezajo oknom, odprtim v povezanih programih. S klikom na te ikone lahko uporabnik enostavno preklaplja med programi ali okni, pri čemer se trenutno aktivni program ali okno običajno prikaže drugače kot ostali. V novejših različicah operacijskih sistemov lahko tudi uporabniki 'pin' programov ali datotek, tako da je do njih mogoče hitro dostopati, pogosto z enim samim klikom.

Opravilno vrstico sistema Windows lahko spremenite na več načinov. Položaj opravilne vrstice lahko spremenite tako, da se prikaže na katerem koli robu zaslona. Uporabniki lahko povečajo višino (ali širino, ko je opravilna vrstica prikazana navpično) opravilne vrstice do polovice območja prikaza. Opravilno vrstico kot celoto lahko skrijete, dokler kazalca miške ne premaknete na rob zaslona ali če ima fokus na tipkovnici. Prednost, da imate opravilno vrstico v operacijskem sistemu je veliko, vendar lahko pri tem elementu grafičnega uporabniškega vmesnika obstajajo težave in ne samo v sistemu Windows 10. 'Opravilna vrstica ne deluje' problem je precej pogost za uporabnike sistema Windows. V tem priročniku prikazujemo, kako popraviti opravilno vrstico, če je prenehala pravilno delovati ali sploh ne deluje.opravilna vrstica ne deluje

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljanje težav, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Nato izberite 'Odpravljanje težav' v levem podoknu in se pomaknite navzdol, da poiščete 'Aplikacije za Windows Store' . Tako boste lahko odpravili težave, ki lahko preprečijo pravilno delovanje opravilne vrstice sistema Windows. Kliknite nanjo in nato kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' za začetek odpravljanja težav.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite File Explorer

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) prikazuje hierarhično strukturo datotek, map in pogonov v računalniku. Prikaže tudi vse omrežne pogone, ki so bili preslikani v črke v računalniku. Z Raziskovalcem lahko kopirate, premikate, preimenujete in iščete datoteke in mape. Če znova zaženete File Explorer, lahko opravilna vrstica spet začne pravilno delovati. Zagnati boste morali upravitelja opravil: na tipkovnici pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc. Ko je okno upravitelja opravil odprto, poiščite 'Raziskovalec Windows' Spodaj 'Procesi' in z desno miškino tipko kliknite nanj, izberite 'Končaj opravilo' iz spustnega menija. Windows Explorer se bo znova zagnal. To bi moralo težavo odpraviti vsaj začasno. Če je v opravilni vrstici resnejša težava, poskusite z drugimi spodaj opisanimi metodami.

znova zaženi raziskovalec datotek -

[Nazaj na kazalo]

Zaženite DISM Scan skozi ukazni poziv

Morda boste morali opraviti skeniranje DISM (Deployment Image Servicing and Management), da popravite datoteko 'Opravilna vrstica ne deluje' . DISM se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati pregledovanje DISM, odprite ukazni poziv (s skrbniškimi pravicami). Ukazni poziv je vnosno polje zaslona uporabniškega vmesnika na osnovi besedila, aplikacije za razlago ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje besedilnih ukazov, ki se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo nalog s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih težav s sistemom Windows. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici, da odprete upravitelja opravil in nato kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' iz spustnega menija. Če ne vidite menija Datoteka, boste morda morali klikniti 'Več podrobnosti' puščico na dnu okna upravitelja opravil, da prikažete naprednejši pogled programa, vključno z menijem Datoteka.

zaženite 1. korak dism scan

Pojavi se okno Ustvari novo opravilo. Tip 'cmd' v pogovornem oknu in nato označite 'Ustvari to nalogo z skrbniškimi pravicami' potrdite polje, kliknite 'V REDU' in odprl bo ukazni poziv s skrbniškimi pravicami.

zaženite dism scan korak 2

V ukazni poziv vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' in pritisnite Enter, da ga izvedete. Skeniranje bo trajalo nekaj časa. Poskusite znova zagnati računalnik po skeniranju, da preverite, ali je težava v opravilni vrstici odpravljena.

zaženite 3. korak dism scan

[Nazaj na kazalo]

Ponovno registrirajte ShellExperienceHost in Cortana

Za to morate uporabiti PowerShell, Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, sestavljen iz lupine ukazne vrstice in s tem povezanega skriptnega jezika. Z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'PowerShell (Admin)' . Če PowerShell (Admin) ne vidite, kliknite 'Ukazni poziv (skrbnik)' in v okno ukaznega poziva vnesite 'PowerHell'. Pritisnite Enter, da zaženete Powershell.

wie kann man in gimp als png speichern

ponovno registrirajte Cortana in shellexperiencehost 1. korak

Vnesite ta ukaz za ponovno registracijo ShellExperienceHost: 'Get-AppxPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | foreach {Add-AppxPackage -register “$ ($ _. InstallLocation) appxmanifest.xml” -DisableDevelopmentMode} ' in pritisnite Enter, da ga izvedete.

ponovno registrirajte Cortana in shellexperiencehost 2. korak

Vnesite ta ukaz za ponovno registracijo Cortane: 'Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Cortana | foreach {Add-AppxPackage -register “$ ($ _. InstallLocation) appxmanifest.xml” -DisableDevelopmentMode} ' .

ponovno registrirajte Cortana in shellexperiencehost 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Če ne morete uporabiti opravilne vrstice, vam lahko pomaga preverjanje posodobitev celotnega operacijskega sistema Windows. Nekatere komponente sistema Windows so morda poškodovane in Microsoftove posodobitve za sistem Windows so pogosto namenjene izboljšanju tega področja. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

posodobite svoj Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati, ali so na voljo posodobitve. V našem primeru je na voljo nekaj posodobitev, ki čakajo na ponovni zagon sistema Windows. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in znova preverite, ali so na voljo posodobitve - to je samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu. Preverite, ali to pomaga rešiti težavo v opravilni vrstici.

ponovno registrirajte Cortana in shellexperiencehost 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Vsaka obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih je Obnovitev sistema shranila na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Če želite uporabljati to orodje, morate imeti predhodno ustvarjene obnovitvene točke. Ta funkcija bo sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi to vplivalo na vaše datoteke in podatke.

Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' v pogovornem oknu Zaženi. Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke 2. korak

Če obstajajo predhodno ustvarjene obnovitvene točke, boste videli seznam obnovitvenih točk. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje, ki naj prikaže več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' . Točke obnovitve ne izberite v obdobju, ko opravilna vrstica ni delovala, saj se zagotovo ne boste želeli vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo 3. točke obnovitvene točke

Kliknite 'Končaj' in vaš računalnik bo obnovljen v stanje, kot je bilo pred dogodkom v 'Opis' polje spodaj.

obnovite sistem s pomočjo 4. točke obnovitvene točke

[Nazaj na kazalo]

Zaženite storitev Identity Service

Če želite zagnati aplikacijo Identity Service, pritisnite tipko Windows + R, da odprete Zaženi. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc', pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

Datei oder Ordner in einem anderen Programm geöffnet

zaženite storitev identitete aplikacije 1. korak

V oknu Storitve poiščite 'Identiteta aplikacije' storitev in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Začni' iz spustnega menija, da ga začnete. Preverite, ali to pomaga odpraviti težavo v opravilni vrstici.

zaženite storitev identitete aplikacije 2. korak

Upamo, da je ena od zgornjih rešitev pomagala popraviti vašo opravilno vrstico. Če nobeno ni delovalo, lahko Windows ponastavite tako, da odstranite aplikacije in nastavitve, vendar obdržite osebne datoteke (ali, če želite, ponastavite tako, da odstranite vse osebne podatke). Za to priporočamo, da varnostno kopirate sistem. Če želite ponastaviti in varnostno kopirati sistem, preberite to Članek .

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti težavo v opravilni vrstici

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije