Kako popraviti 'Napravo uporablja druga aplikacija'?

Kako popraviti 'Napravo uporablja druga aplikacija'?

Kako popraviti 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' Napaka zvoka HDMI v sistemu Windows 10

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) ponuja vmesnik med avdio in video viri, kot so naprave za prikaz videa in druge združljive komponente. Nekateri primeri naprav, ki so lahko del povezljivosti HDMI, so računalniški in video monitorji, video projektorji, televizorji HD in Ultra HD, predvajalniki Blu-ray, digitalni fotoaparati, videokamere itd. Obstaja več različic HDMI, ki imajo enake konektorje, vendar različne zmogljivosti . Vsi novejši HDMI-ji so združljivi s starejšimi različicami, vendar morate za dostop do najnovejših funkcij uporabiti tudi ustrezno najnovejšo različico HDMI.

HDMI je lahko zelo uporaben, če želite gledati različne medije na televizorjih z velikim zaslonom ali uporabljati druge večpredstavnostne naprave. Pri priključitvi naprav s kabli HDMI lahko pride tudi do težav s HDMI, na primer brez zvoka, ali pa se prikaže napaka, 'Napravo uporablja druga aplikacija' . Poleg tega lahko v sporočilu piše, da morate zapreti vse naprave, ki v napravi predvajajo zvok, in poskusiti znova.Pogost razlog za to sporočilo o napaki so napačni, poškodovani ali nepravilni gonilniki, nameščeni v operacijskem sistemu Windows. Obstajajo tudi drugi možni razlogi za to sporočilo o napaki. V tem priročniku predstavljamo številne rešitve za odpravljanje teh pogostih težav s HDMI.

kako popraviti napravo, ki jo uporablja napaka druge aplikacije hdmi

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Najprej preprosto zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve, vnesite 'odpravljanje težav' in izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Predvajanje zvoka' Spodaj 'Vstani in zaženi' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Sledite navodilom in preverite, ali je s tem popravljen 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' napaka.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

wie man linux herunterlädt

[Nazaj na kazalo]

Zaprite aplikacijo

Ker sporočilo o napaki navaja 'Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova.' , lahko poskusite preprosto izvesti zahtevana dejanja. Pritisnite Windows (Win) tipko + R, da odprete pogovorno okno Zaženi. Tip 'sndvol' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

zaprite 1. korak aplikacije

Odprlo se bo okno z aplikacijami, ki uporabljajo zvočno napravo. Če obstajajo programi, ki se izvajajo in uporabljajo zvočno napravo, jih zaprite z upraviteljem opravil sistema Windows. V našem primeru lahko vidite, da je ena od aplikacij, ki uporablja zvočno napravo 'Steam Client Bootstrapper' .

zaprite 2. korak aplikacije

Pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Upravitelj opravil' v kontekstnem meniju, da odprete Windows Task Manager.

zaprite 3. korak aplikacije

Videli boste seznam procesov, ki se izvajajo v ozadju. Poiščite aplikacijo, ki uporablja zvočno napravo, in jo kliknite z desno miškino tipko, izberite 'Končaj opravilo' v kontekstnem meniju in preverite, ali je s tem popravljeno 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' napaka.

zaprite 4. korak aplikacije

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite Dovoli aplikacijam, da prevzamejo izključni nadzor nad to možnostjo naprave

Druga metoda, ki bi lahko rešila težavo in odpravila 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' Napaka je onemogočiti 'Dovoli aplikacijam, da prevzamejo izključni nadzor nad to napravo' možnost. Če želite onemogočiti to možnost, z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika v opravilni vrstici in izberite 'Naprave za predvajanje' iz kontekstnega menija.

onemogoči dovolite aplikacijam, da prevzamejo izključni nadzor nad to napravo 1. korak

Zdaj izberite problematično zvočno napravo in kliknite 'Lastnosti' .

onemogoči dovoli aplikacijam, da prevzamejo izključni nadzor nad to napravo 2. korak

V oknu z lastnostmi naprave za predvajanje izberite 'Napredno' in počistite polje 'Dovoli aplikacijam, da prevzamejo izključni nadzor nad to napravo' možnost. Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite spremembe in zaprete okno Properties. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem popravljen 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' napaka.

onemogoči dovoli aplikacijam, da prevzamejo izključni nadzor nad to napravo 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite Windows Audio Service

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Ena od teh storitev je storitev Windows Audio, ki upravlja zvok za programe, ki temeljijo na sistemu Windows. Če se ta storitev ustavi, zvočne naprave in učinki ne bodo pravilno delovali. Če je ta storitev onemogočena, se vse storitve, ki so odvisne od nje, ne bodo zagnale ali povzročile napak. Če želite znova zagnati storitev Windows Audio, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom tipke Windows (tipka Win) + R na tipkovnici. Odprete ga lahko tudi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

znova zaženite Windows audio service korak 1

Videli boste seznam storitev, poiščite 'Windows Audio' storitev in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Ponovni zagon' iz kontekstnega menija.

znova zaženite Windows audio storitev 2. korak

Preverite tudi, ali je vrsta zagona storitve Windows Audio nastavljena na Samodejno. Z desno miškino tipko kliknite storitev Windows Audio in izberite 'Lastnosti' .

znova zaženite Windows audio storitev 3. korak

Najti 'Vrsta zagona' in preverite, ali je nastavljena na 'Samodejno' . Če ne, ga spremenite v Samodejno in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Poglejte, ali je s tem popravljen 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' napaka.

znova zaženite Windows audio service 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Povrnite zvočne gonilnike HDMI

Roll Back Driver je funkcija upravitelja naprav Windows, ki je na voljo v vseh različicah sistema Windows. Ta funkcija vam omogoča odstranitev trenutno nameščenega gonilnika strojne naprave in nato namestitev predhodno nameščenega gonilnika. Ta funkcija se običajno uporablja, če najnovejši ali novejši gonilniki ne delujejo pravilno. Najnovejši, posodobljeni gonilniki so pogosto boljši od prejšnjih različic in vključujejo določene izboljšave, vendar včasih dejansko lahko povzročijo težave in jih ne odpravijo. Funkcija »Povrni gonilnik« vam omogoča, da trenutni gonilnik preprosto odstranite in ga z nekaj kliki miške zamenjate s prejšnjo različico. Če želite povrniti gonilnike naprav HDMI Audio, pojdite v Upravitelj naprav, tako da vnesete 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

vrnitev zvočnih gonilnikov HDMI korak 1

Videli boste seznam naprav, povezanih z računalnikom. Najti 'Krmilniki zvoka, videa in iger' in jo razširite z dvoklikom na kategorijo ali s puščico blizu nje. Z desno miškino tipko kliknite zvočno napravo in izberite 'Lastnosti' . Preverite, ali ste izbrali pravilno napravo HDMI, tako da preverite grafično napravo, ki jo uporabljate. V našem primeru sta poimenovani obe napravi 'Vzporednice ...'.

povrnite zvočni gonilniki HDMI korak 2

Zdaj izberite 'Voznik' kliknite zavihek 'Roll Back Driver' in sledite navodilom. Če je gumb siv in ga ne morete klikniti, prejšnja različica gonilnika za to napravo ni nameščena. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem popravljen 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' napaka.

vrnitev zvočnih gonilnikov HDMI korak 3

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik HDMI Audio

Če z vračanjem zvočnih gonilnikov HDMI težave ne odpravite, so morda posledica okvarjenih ali nepravilnih gonilnikov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Če želite posodobiti gonilnike, pojdite v Upravitelj naprav in poiščite zvočno napravo HDMI pod 'Krmilniki zvoka, videa in iger' in ga kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite hdmi zvočni gonilnik 1. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali po računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows po računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali pogon USB.

posodobite hdmi zvočni gonilnik 2. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

Preverite, ali posodabljanje gonilnikov naprav HDMI popravlja 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' napaka.

posodobite hdmi zvočni gonilnik 3. korak

Upamo, da bo ena od teh rešitev popravila 'Napravo uporablja druga aplikacija. Zaprite vse naprave, ki predvajajo zvok, in poskusite znova. ' napaka. Če poznate druge metode, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti 'Napravo uporablja druga aplikacija' Zvočna napaka HDMI:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije