Kako popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' Napaka?

Kako popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' Napaka?

Kako enostavno popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' Napaka v sistemu Windows 10?

Datoteka DLL (knjižnica dinamične povezave) je vrsta datoteke, ki vsebuje navodila za druge programe o izvajanju določenih operacij. Več programov lahko istočasno deli podatke, dodeljene eni datoteki. Se imenuje 'dinamično' ker se podatki uporabljajo samo takrat, ko jih program potrebuje. Na ta način se podatki uporabljajo le, kadar je to potrebno, namesto da bi bili stalno na voljo v pomnilniku. V nasprotju z izvedljivimi programi (s pripono .exe) datotek .DLL ni mogoče zagnati neposredno. Klicati jih mora druga koda, ki se že izvaja. Kljub temu imajo datoteke .DLL enako obliko kot datoteke .EXE, nekatere pa lahko celo uporabljajo pripono .EXE.

Datoteke .DLL so zelo koristne, saj programi, ki delajo z datotekami .DLL, porabijo manj pomnilnika in morajo naložiti vse hkrati. Če datoteko .DLL posodobite na novejšo različico (ali jo prepišete z drugo različico) ali odstranite iz računalnika - program, ki se opira na to datoteko .DLL, morda ne bo deloval ali ne bo več deloval pravilno.Če se vam prikaže sporočilo o napaki 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' , ste na pravem mestu. Običajno uporabniki dobijo to sporočilo o napaki, ko v vašem računalniku manjka ta datoteka .DLL (kot je navedeno v napaki). To pomeni, da del programa Visual C ++ Redistributable ni bil pravilno nameščen ali ga ni bilo mogoče namestiti ali pa je ta datoteka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll nekako izginila ali pa je bila poškodovana. Številne aplikacije zahtevajo redno distribuirane pakete Visual C ++ za pravilno delovanje. Ti paketi so pogosto nameščeni neodvisno od aplikacij, kar omogoča, da več aplikacij uporabi paket, hkrati pa ga je treba namestiti samo enkrat.

Lahko dobite to 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' med poskusom odpiranja programov Adobe ali programov, kot so Skype, Corel Draw, Microsoft Office itd. Dobra novica je, da lahko to napako enostavno popravite. V tem priročniku vam bomo pokazali nekaj rešitev za to težavo, preberite spodnji članek in preizkusite te metode, da vidite, katera namesto vas naredi trik.

program se ne more zagnati, ker manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

Task-Manager-Dienst Host lokales System

zaženite sfc scan korak 1

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

zaženite sfc scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so na voljo posodobitve za Windows

Druga stvar, ki bi jo morda želeli poskusiti, je posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje, ali so na voljo posodobitve za celoten operacijski sistem Windows, vam lahko pomaga popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' napaka.Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

preverite posodobitve sistema Windows 1. korak

Samodejno bi vas morali usmeriti v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

preverite posodobitve sistema Windows 2. korak

woran erkennt man ob cpu 64bit ist

[Nazaj na kazalo]

Popravilo nameščenega paketa za distribucijo Microsoft Visual C ++

Visual C ++ je del splošnega 'C suite' programskih jezikov, ki se pogosto uporabljajo za različne vrste razvojnih projektov. Visual C ++ vključuje izvajalne pakete in knjižnice za ustvarjanje različnih kompilacij klicev funkcij, postopkov in drugih elementov kode, ki delujejo v integriranih programskih okoljih. V vašem računalniku je lahko nameščenih veliko razširjevalnih sistemov Microsoft Visual C ++, v vašem primeru pa boste morali poiskati paket »Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable« in ga popraviti. Če ga želite popraviti, pojdite na nadzorno ploščo (vnesite 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite na 'Nadzorna plošča' rezultat) in kliknite na 'Programi in lastnosti' .

popravilo nameščenega paketa za distribucijo Microsoft Visual C ++ 1. korak

Poiščite 'Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable' in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Spremeni' v spustnem meniju.

popravilo nameščenega paketa za distribucijo Microsoft Visual C ++ 2. korak

Ko se prikaže okno za spreminjanje namestitve programa Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable Modify Setup, kliknite 'Popravilo' da ga popravite.

popravilo nameščenega paketa za distribucijo Microsoft Visual C ++ 3. korak

Preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Microsoft Visual C ++, ki ga je mogoče distribuirati

Če popravilo Microsoft Visual C ++ Redistributable ne pomaga, ga boste morda morali posodobiti z namestitvijo najnovejšega Microsoft Visual C ++ Redistributable s Microsoftove spletne strani tukaj . Izbrati boste morali prenos, ki ga želite, 'vc_redist.x64.exe' ali 'vc_redist.x84.exe' .

posodobite Microsoftov vizualni c ++, ki ga je mogoče distribuirati 1. korak

Prepričajte se, da ste prenesli pravo različico datoteke za distribucijo Visual C ++. Če niste prepričani, katerega želite prenesti in namestiti, ugotovite, ali uporabljate 32-bitni ali 64-bitni sistem, tako da preberete Ta članek .Prenesite ga in preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

[Nazaj na kazalo]

Namestite sistem Microsoft Visual C ++, ki ga je mogoče distribuirati za Visual Studio 2017

Mogoče dobiš to 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' napaka, ker aplikacija, ki jo poskušate odpreti, uporablja Microsoft Visual C ++ Redistributable za Visual Studio 2017 in je preprosto nimate v operacijskem sistemu Windows. Če želite prenesti in namestiti razširljivi sistem Microsoft Visual C ++ za Visual Studio 2017, pojdite na to Microsoftovo stran. Pomaknite se navzdol, dokler ga ne najdete, in izberite, katero različico želite prenesti, kliknite 'Prenesi' . Namestite inpreverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

namestite Microsoft Visual C ++, ki ga je mogoče distribuirati za Visual Studio 2017

[Nazaj na kazalo]

Posodobite izvajalno okolje Universal C

Univerzalna CRT Windows 10 je komponenta operacijskega sistema Windows, ki omogoča delovanje CRT v operacijskem sistemu Windows. Ta posodobitev omogoča, da se namizne aplikacije sistema Windows, ki so odvisne od izdaje Windows 10 Universal CRT, izvajajo v starejših operacijskih sistemih Windows. To posodobitev lahko namestite v starejše operacijske sisteme Windows, da omogočite pravilno delovanje teh aplikacij. Ta posodobitev je na voljo v storitvi Windows Update, vendar jo lahko prenesete ločeno (če je potrebno) od te Microsoftova spletna stran . Izberite posodobitev, ki ustreza vašemu operacijskemu sistemu, in prenesite paket. Namestite ga chudiča, če še vedno dobivate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije

posodobitev univerzalnega izvajalnega okolja

Upamo, da vam je ena od rešitev pomagala to popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' in zdaj lahko odprete aplikacijo, ki je prej niste mogli odpreti.

wenn ich google suche, leitet es mich zu yahoo weiter

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje kako popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll' Napaka:

[Nazaj na vrh]