Kako popraviti napako »Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll?«

Kako popraviti napako »Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll?«

Kako enostavno popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' Napaka v sistemu Windows 10

Datoteka DLL (knjižnica dinamične povezave) je vrsta datoteke, ki vsebuje navodila za druge programe o izvajanju določenih operacij. Več programov lahko istočasno deli podatke, dodeljene eni datoteki. Se imenuje 'dinamično' ker se podatki uporabljajo samo takrat, ko jih program potrebuje. Na ta način se podatki uporabljajo le, kadar je to potrebno, namesto da bi bili stalno na voljo v pomnilniku. V nasprotju z izvedljivimi programi (s pripono .exe) datotek .DLL ni mogoče zagnati neposredno. Klicati jih mora druga koda, ki se že izvaja. Kljub temu imajo datoteke .DLL enako obliko kot datoteke .EXE, nekatere pa lahko celo uporabljajo pripono .EXE.

Kako popraviti Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll Napaka v sistemu Windows 10Datoteke .DLL so zelo koristne, saj programi, ki delajo z datotekami .DLL, porabijo manj pomnilnika in morajo naložiti vse hkrati. Če pa datoteko .DLL posodobimo na novejšo različico (ali jo prepišemo z drugo različico) ali odstranimo iz računalnika - program, ki se opira na to datoteko .DLL, morda ne bo deloval ali ne bo več deloval pravilno.

Če se vam prikaže sporočilo o napaki 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' , ste na pravem mestu. To je precej pogosta napaka, ki jo dobijo uporabniki sistema Windows 10. Običajno se pojavi po posodobitvi sistema Windows ali neuspešni namestitvi določenega programa ali aplikacije. To datoteko VCRUNTIME140.dll uporablja Visual C ++, ki jo je mogoče razširjati za Visual Studio 2015. Visual C ++ je del splošnega 'C suite' programskih jezikov, ki se pogosto uporabljajo za različne vrste razvojnih projektov. Visual C ++ vključuje izvajalne pakete in knjižnice za ustvarjanje različnih kompilacij klicev funkcij, postopkov in drugih elementov kode, ki delujejo v integriranih programskih okoljih. Če se katera od komponent paketa C ++ po naključju odstrani, poškoduje ali ne deluje, se programi, ki zahtevajo C ++, morda ne odzovejo in ne uspejo, tam je to 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' napako jeste.

Einführung in Kali Linux

Dobra novica je, da jo lahko zelo enostavno popravite 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' napaka. V tem priročniku vam bomo pokazali več rešitev za to težavo, preberite spodnji članek, preizkusite te metode in preverite, katera namesto vas naredi trik.

OPOMBA: Datoteko .dll (običajno gre za celoten paket datotek) prenesite SAMO z uradnih spletnih mest, da se izognete morebitnim tveganjem. Ne priporočamo vam, da prenesete 'VCRUNTIME140.dll' datoteke z neuradne spletne strani, neuradna spletna mesta so neodobreni viri in prenesene datoteke so lahko okužene z virusi.

Videz sporočila o napaki »VCRUNTIME140_1.dll«:

Sporočilo o napaki VCRUNTIME140_1.dll

Besedilo je predstavljeno v:

Izvajanje kode se ne more nadaljevati, ker ni bilo mogoče najti datoteke VCRUNTIME140_1.dll. Težavo lahko odpravi ponovna namestitev programa.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite svoj koš

Mogoče manjka datoteka VCRUNTIME140.dll, ker je bila nenamerno (ali ne) izbrisana in ne leži v vašem košu. Odprite svoj koš in poiščite 'VCRUNTIME140.dll' mapa. Če je v vaši košari veliko datotek, v iskalno polje koš za koščke vnesite ime datoteke (VCRUNTIME140.dll) in datoteka bo našla za vas. Z desno miškino tipko kliknite datoteko in izberite 'Obnovi' iz kontekstnega menija.

preverite svoj koš

[Nazaj na kazalo]

Namestite ali znova namestite paket za distribucijo Microsoft Visual C ++

Kot že veste, 'VCRUNTIME140.dll' datoteka pripada Visual C ++ Redistributable for Visual Studio 2015. Najnovejšo različico Microsoft Visual C ++ Redistributable for Visual Studio 2015 lahko prenesete z Microsoftove spletne strani tukaj . Izbrati boste morali prenos, ki ga želite, 'vc_redist.x64.exe' ali 'vc_redist.x84.exe' . Pred namestitvijo zaprite vse odprte programe.

namestite ali znova namestite paket za distribucijo paketa microsoft visual c ++ 1. korak

Prepričajte se, da ste prenesli pravo različico datoteke za distribucijo Visual C ++. Če niste prepričani, katerega želite prenesti in namestiti, ugotovite, ali uporabljate 32-bitni ali 64-bitni sistem, tako da preberete Ta članek . Preverite, ali je 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' napaka še vedno vztraja pri poskusu odpiranja določenega programa ali aplikacije.

[Nazaj na kazalo]

Popravilo nameščenega paketa za distribucijo Microsoft Visual C ++

V vašem računalniku je lahko nameščenih veliko redistributivnih datotek Microsoft Visual C ++, ki jih boste morali iskati 'Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable' paket in ga popravili. Če ga želite popraviti, pojdite na nadzorno ploščo (vnesite 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite na 'Nadzorna plošča' rezultat) in kliknite na 'Programi in lastnosti' .

popravilo nameščenega paketa za distribucijo paketa microsoft visual c ++ 1. korak

Poiščite 'Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable' in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Spremeni' v spustnem meniju.

popravilo nameščenega paketa za distribucijo Microsoft Visual C ++ 2. korak

Ko se prikaže okno za spreminjanje namestitve programa Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable Modify Setup, kliknite 'Popravilo' da ga popravite.

popravilo nameščenega paketa za distribucijo paketa microsoft visual c ++ 3. korak

Preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

zaženite sfc scan korak 2

Če skeniranje SFC ni uspelo popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' ali iz nekega razloga niste mogli zagnati skeniranja SFC, nato poskusite zagnati skeniranje DISM in nato poskusite znova zagnati skeniranje SFC.

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik in vtipkati ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete.

zaženite 3. korak sfc scan

Flash Plug-In konnte nicht geladen werden

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so na voljo posodobitve za Windows

Druga stvar, ki bi jo morda želeli poskusiti, je posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows bi lahko pomagalo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

preverite posodobitve sistema Windows 1. korak

Samodejno bi vas morali usmeriti v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

preverite posodobitve sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite popolno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniku, vključno s težavami s paketom za redistribucijo Microsoft Visual C ++. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa tudi katerega koli drugega protivirusnega programa. Za zagon celotnega sistemskega pregleda z uporabo vrste Windows Defender 'braniti' v Iskanje in kliknite na 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

izvedite celoten pregled sistema 1. korak

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

wie man ubuntu neu startet

izvedite celoten sistemski pregled 2. koraka

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

izvedite celoten korak 3. skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Ko je pregled končan, poskusite znova zagnati program in preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' napaka.

izvedite 4. korak celotnega skeniranja sistema

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite program

Lahko popravite 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' napako z vnovično namestitvijo programa, ki ga poskušate zagnati, in kot rezultat tega sporočila o napaki. Če želite odstraniti problematični program iz računalnika 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat in vam bo odprlo pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici, to se bo začelo 'Programi in lastnosti' okno za vas.

znova namestite 1. korak programa

V odprtem oknu Programi in funkcije poiščite program in ga odstranite tako, da ga z desno miškino tipko kliknete in izberete 'Odstrani' v spustnem meniju.

znova namestite 2. korak programa

Znova prenesite in namestite program in preverite, ali ga dobite 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' med poskusom zagona.

Upamo, da vam je vsaj ena od rešitev v zgornjem priročniku pomagala popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll' napake in zdaj lahko brez težav zaženete svoj program (ali programe).

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti »Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka VCRUNTIME140.dll« Napaka:

[Nazaj na vrh]