Kako odpraviti napako »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika«?

Kako odpraviti napako »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika«?

Kako odpraviti težavo »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« v sistemu Windows 10

Ponastavi ta računalnik je možnost v operacijskem sistemu Windows 10, ki je na voljo v naprednih možnostih zagona v nastavitvah (ali v razdelku za obnovitev v nastavitvah sistema Windows 10), ki jo lahko uporabite kot orodje za odpravljanje različnih resnih težav z operacijskim sistemom Windows. Ponastavitev tega računalnika je možnost, ki sistem Windows obnovi v privzeto stanje, in je hitrejši način za ponovno namestitev operacijskega sistema Windows. Ponastavitev računalnika omogoča shranjevanje osebnih datotek, vendar odstranitev aplikacij in nastavitev ali odstranitev vsega - vseh vaših osebnih datotek, aplikacij in nastavitev.

Ponastavitev tega računalnika je priročno orodje, ko želite rešiti in odpraviti večje težave z operacijskim sistemom, vendar je priporočljivo, da ga uporabljate le, če nič drugega ne deluje. Lahko odpravi vse težave, povezane s programsko opremo drugih proizvajalcev, zlonamerno programsko opremo ali virusi ali poškodbami sistemskih datotek, ki so povzročile resno škodo na vašem sistemu. S tem orodjem lahko sistem osvežite, kot je bil nekoč. V popolnem svetu bi to delovalo popolnoma, vendar bi poskus, da se znebite nekaterih težav v vašem operacijskem sistemu, lahko povzročil druge težave. Če berete to, potem ste verjetno dobili »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« sporočilo o napaki pri poskusu ponastavitve računalnika. Največja težava je, da po prejemu tega sporočila sistema Windows sploh ne morete zagnati. Ta napaka se ponavadi pojavi, ko vaš sistem ni bil nadgrajen na Windows 10, vendar je bil operacijski sistem vnaprej nameščen. Do te napake lahko pride tudi, če ste uporabili 'Ustvari obnovitveni pogon' ali izbrali 'Odstrani vse' možnost. Dobra novica je, da lahko glede tega nekaj storite, preberite spodnji vodnik in sledite našim opisanim korakom in preverite, ali vam katera od metod rešuje težavo.Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika

Auswahl transparent machen gimp

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite popravilo zagona

Prvo, kar vam priporočamo, da preizkusite, je zagon orodja Windows 10 Startup Repair. Če imate DVD ali USB, ki vsebuje namestitveni medij za Windows 10, ga vstavite in znova zaženite računalnik. Na zaslonu se prikaže sporočilo, da morate za zagon s CD-ja ali DVD-ja pritisniti katero koli tipko. Preprosto pritisnite katero koli tipko na tipkovnici in sledite navodilom. Izberite jezik namestitve in kliknite 'Naslednji' , bi morali videti 'Popravilo računalnika' v naslednjem koraku poiščite in kliknite. To vas bo pripeljalo do zaslona Samodejno popravilo. Ko ste na njem, kliknite 'Odpravljanje težav' .

zaženite 1. korak popravila zagona

V meniju za odpravljanje težav izberite 'Napredne možnosti' .

zaženite 2. korak popravila zagona

V meniju Napredne možnosti izberite 'Popravilo zagona' možnost, ki bo odpravila težave, ki preprečujejo nalaganje sistema Windows. Windows bi moral začeti pregledovati vaš sistem za napake in če bi lahko našel in odpravil katero koli, bi moral popraviti »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« tudi napaka. Ko je postopek popravljanja končan, odstranite / odstranite namestitveni medij za Windows 10 in zaženite sistem Windows normalno. Poskusite znova ponastaviti računalnik in preverite, ali je to pomagalo rešiti težavo.

zaženite 3. korak popravila zagona

[Nazaj na kazalo]

V ukaznem pozivu zaženite ukaze Bootrec

Če Startup Repair ni mogel popraviti »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« napake, potem vam priporočamo, da zaženete 'bootrec' ukazi s pomočjo ukaznega poziva. Zagon teh ukazov uporabnikom omogoča popravilo poškodovanega ali poškodovanega glavnega zagonskega zapisa (MBR). Namen Master Boot Record je povedati BIOS-u, kje naj išče operacijski sistem, da ga bo računalnik lahko zagnal. Skupaj boste morali izvesti tri ukaze, ki bodo popravili poškodovan ali poškodovan MBR, zapisali nov zagonski sektor na sistemsko particijo in znova zgradili konfiguracijske podatke zagona. Za izvajanje teh ukazov sledite istim prej omenjenim korakom, da zaženete zaslon samodejnega popravila. Ko ste na njem, pojdite na Odpravljanje težav in nato še Napredne možnosti. V oknu Napredne možnosti izberite 'Ukazni poziv' .

zaženite ukaze bootrec v koraku 1 ukaznega poziva

V odprto okno ukaznega poziva vnesite te tri ukaze (ne pozabite pritisniti Enter po vsakem ukazu):

bootrec / fixMBR

bootrec / fixBoot

bootrec / rebuildBCD

zaženite ukaze bootrec v 2. koraku ukaznega poziva

Ko je postopek končan, vzemite namestitveni DVD ali USB z Windows 10 in znova zaženite računalnik. Poglejte, ali je to rešilo težavo in odpravilo »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« napaka.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The sfc scannow Možnost je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate znova odpreti Command Propmt, slediti prej omenjenim korakom in ga odpreti. Ko ste v ukaznem pozivu, vnesite 'sfc / scannow / offbootdir = c: / offwindir = c: windows' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Zamenjajte 'c' črko s črko pogona Windows (pogon, na katerem je nameščen operacijski sistem Windows). Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik. Poglejte, če je to popravljeno »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« napaka.

zaženite sistemsko preverjanje datotek

[Nazaj na kazalo]

Zaženite CHKDSK

V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika, v vašem primeru pa ga boste morali zagnati prek ukaznega poziva. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, znova odprite ukazni poziv in vnesite 'chkdsk C: / f / r / x' pritisnite Enter, da ga izvedete. Zamenjajte 'c' črko s črko pogona Windows (pogon, na katerem je nameščen operacijski sistem Windows). Če vas bodo vprašali, ali želite načrtovati pregledovanje za naslednji pregled, ko se sistem znova zažene, vnesite 'Y' in pritisnite Enter. Znova zaženite računalnik in pripomoček CHKDSK bi moral začeti preverjati sistem, ali ni napak.

zaženite chkdsk

[Nazaj na kazalo]

Izvedite obnovitev sistema

Orodje za obnovitev sistema bo odstranilo vse vaše nedavno nameščene aplikacije, programsko opremo, gonilnike, posodobitve itd. Z drugimi besedami, obnovitev sistema preprosto obnovi vaš sistem v prejšnje stanje z uporabo njegovih obnovitvenih točk. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred začetkom težav z »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« napaka - težavo boste morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Za obnovitev sistema ponavljajte zgoraj omenjene korake, dokler ne dosežete točke, kjer morate izbrati 'Napredne možnosti' . V oknu Napredne možnosti izberite 'Obnovitev sistema' .

izvedite 1. korak za obnovitev sistema

bad pool header fehler windows 10

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

izvedite 2. korak za obnovitev sistema

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje in mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' .

izvedite 3. korak za obnovitev sistema

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

izvedite 4. korak za obnovitev sistema

[Nazaj na kazalo]

Preimenujte sistem in register programske opreme

Za preimenovanje registra sistema in programske opreme boste morali še enkrat uporabiti ukazni poziv. Sledite prej omenjenim korakom in odprite ukazni poziv. Zdaj morate vnesti te tri ukaze in za vsakim pritisniti Enter:

cd% windir% system32 config

sistem najemnin.001

najem programske opreme.001

preimenovanje sistema in registra registra 1. koraka

Zaprite ukazni poziv in kliknite 'Nadaljuj' za izhod iz zaslona Samodejno popravilo in nadaljujte z operacijskim sistemom Windows 10. Poglejte, če je to popravljeno »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« napaka.

preimenovanje sistema in registra registra 2. koraka

Če vam nobena od teh metod ni rešila težave, vam priporočamo, da preprosto znova namestite operacijski sistem Windows 10. Za to uporabite namestitveni DVD (ali USB). Vstavite ga in zaženite računalnik, pritisnite katero koli tipko za zagon z namestitvenega medija, formatirajte pogon in znova namestite Windows.

To je to, upamo, da so bile naše rešitve koristne in ste jih lahko odpravili »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika« napaka. Če je težavo za vas odpravila druga metoda - ne oklevajte in jo delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Prišlo je do težave pri ponastavitvi računalnika«:

[Nazaj na vrh]