Kako popraviti napako 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR'?

Kako popraviti napako 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR'?

Kako popraviti napako modrega zaslona smrti 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR'

Modri ​​zaslon smrti (BSOD) je zaslon z napakami (običajno modre barve), ki se prikaže v operacijskih sistemih Microsoft Windows in označuje sistemske konflikte ter možnost zrušitve. Modri ​​zaslon prikazuje napake v zvezi s sistemsko strojno opremo, gonilniki, pokvarjenim registrom itd. Uporabnike opozori na morebitno škodo na računalniku / sistemu in priporoča določena dejanja. Modri ​​zaslon smrti je znan tudi kot 'stop error'.

Obstaja veliko primerov napak BSOD, vključno z 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' . Ta napaka ponavadi pomeni, da je sistem zaznal 'nepopravljivo napako'. Pogost razlog za prikaz tega sporočila o napaki je, da je napetost CPU prenizka. Obstajajo tudi drugi manj pogosti razlogi, kot so poškodbe RAM-a (naključnega pomnilnika), težave s procesorji, poškodovani trdi diski, nezdružljivi gonilniki, konflikti med gonilniki, overclockani CPU in poškodovane registrske / sistemske datoteke sistema Windows.Če želite odpraviti to napako, boste morda morali preveriti nameščene gonilnike, preveriti, ali je na disku napake, onemogočiti overclocking, zagnati diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows, popraviti poškodovane sistemske datoteke s programom System File Checker, obnoviti sistem in izvesti druga dejanja. Spodnji vodnik opisuje različne metode za WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ' napaka.

OPOMBA: Če sistema Windows ne morete normalno zagnati, ga boste morali zagnati v varnem načinu z omrežjem na zaslonu Samodejno popravilo / Napredni zagon. Preberite ta vodnik in uporabite 'Prekinitev zagonskega postopka sistema Windows' ali uporabite namestitveni CD / DVD / USB za Windows. Če uporabljate prenosnik in ni CD-ja / DVD-ROM-a ali nimate namestitvenega medija, ugotovite, katero funkcijsko tipko (F) morate pritisniti, da zaženete zagonski meni.

NEPRAVILNA NAPAKA WHEA

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči overclocking

Eden najpogostejših popravkov za 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' napaka onemogoča overclocking. Overclocking omogoča, da računalnik deluje hitreje in težje, kot je predvideno privzeto. Če omogočite overclocking, pa lahko pride do pregrevanja in takrat se prikliče napaka modrega zaslona. Če želite onemogočiti overclocking, zaženite zaslon Advanced Startup, tako da kliknete Start. Nato kliknite gumb za vklop. Pritisnite tipko Shift na tipkovnici in kliknite 'Ponovni zagon' medtem ko držite pritisnjeno tipko Shift.

onemogočite korak overlocking 1

Windows se bo znova zagnal in odprl zaslon Advanced Startup. Od tu izberite 'Odpravljanje težav' možnost.

onemogočite overlocking 2. korak

V meniju Odpravljanje težav izberite 'Napredne možnosti' .

onemogočite 3. korak prekrivanja

So löschen Sie meinen Posteingangshelfer

Zdaj izberite 'Nastavitve vdelane programske opreme UEFI' in kliknite 'Ponovni zagon' . Windows se bo znova zagnal in odprl nastavitve BIOS-a. Pomaknite se do 'Napredno' zavihek in izberite 'Izvedba' . Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete 'Overclocking' in zagotovite, da je overclocking onemogočen. Shranite spremembe s pritiskom tipke F10 na tipkovnici in normalno zaženite Windows. Preverite, ali je s tem popravljen 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' napaka.

onemogočite overlocking 4. korak

OPOMBA: Nastavitve vdelane programske opreme UEFI niso na voljo v nekaterih različicah sistema Windows. Če jih ne najdete, poskusite težavo rešiti z drugimi spodnjimi metodami.

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so na voljo posodobitve za Windows

Posodobite svojo trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows bi lahko pomagalo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

preverite posodobitve sistema Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite še enkrat preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali je to odpravilo težavo z 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' napaka.

wie man Wein aktualisiert

preverite posodobitve sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na disku napake

Dobro je, da na disku redno preverjate napake. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. V tem primeru vam priporočamo, da ga zaženete prek ukaznega poziva. Odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv', in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

preverite, ali je na disku napake 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu). The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz. Oba ukaza lahko zaženete hkrati s tipkanjem 'chkdsk C: / f / r' Windows bo moral znova zagnati računalnik, da zaključi optično branje. Preverjanje diska lahko traja nekaj časa, odvisno od splošne hitrosti in velikosti trdega diska v računalniku. Bodite potrpežljivi in ​​počakajte, da se konča.

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

OPOMBA: Če se prikaže sporočilo, da Chkdsk ne more zagnati, ker je nosilec v uporabi v drugem postopku, boste pozvani, ali želite razporediti pregled tega nosilca ob naslednjem ponovnem zagonu sistema. Preprosto pritisnite 'Y' tipko na tipkovnici. Po ponovnem zagonu bo disk preverjen glede napak.

[Nazaj na kazalo]

Welches Betriebssystem verwendet Raspberry Pi?

Zaženite diagnostično orodje Windows Memory

To sporočilo o napaki se lahko prikaže zaradi težave s pomnilnikom z naključnim dostopom (RAM). Če RAM odpove, ga razmislite o njegovi zamenjavi, vendar se prepričajte, da tu obstaja težava. Priporočamo, da zaženete vgrajeno orodje Windows, imenovano Windows Memory Diagnostic, da preverite, ali je težava s pomnilnikom računalnika. Če želite odpreti orodje za diagnostiko pomnilnika Windows, vnesite 'diagnostika spomina' v Iskanje in kliknite 'Diagnostika pomnilnika Windows' .

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 1. korak

Na voljo boste imeli dve možnosti: 1) znova zaženite računalnik in takoj poiščite težave 2) preverite, ali obstajajo težave ob naslednjem zagonu računalnika in pustite, da opravi pregled, preden naloži operacijski sistem Windows. Izberite, katera možnost vam ustreza. To orodje bo poročalo o težavah z RAM-om.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe), da optično preberete sistemske datoteke in popravite manjkajoče ali poškodovane. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali pa se bo sistem zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo za ukaz sfc, ukaz Ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če želite zagnati ukazni poziv, vnesite ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv. V odprto okno ukaznega poziva vnesite ' sfc / scannow 'in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik. Poglejte, če 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' napaka še vedno obstaja.

zaženite sistemsko preverjanje datotek

[Nazaj na kazalo]

Posodobite napačne gonilnike

Možno je, da so nekateri nameščeni gonilniki okvarjeni ali pokvarjeni. Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno. Če želite posodobiti gonilnike, odprite Device Manager, tako da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite napačne gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Če veste, kateri gonilniki povzročajo težavo, jih lahko posodobite. Če niste prepričani, kateri gonilnik povzroča težavo, poiščite naprave z rumenim klicajem in jih posodobite. Razširite kategorijo naprave in z desno miškino tipko kliknite napravo, izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija.

posodobite napačne gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnik v računalnik ali na bliskovni pogon USB, kar je daljši postopek, saj boste morali vse najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradna spletna mesta proizvajalcev naprav. Priporočamo, da izberete prvo možnost in sledite navodilom.

posodobite napačne gonilnike 3. korak

Če posodobitev gonilnikov ne odpravi 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' napake, jih boste morda želeli znova namestiti. Če želite znova namestiti gonilnike, sledite istim korakom in izberite 'Odstrani napravo' namesto »Posodobi gonilnik«. Prepričajte se, da ste preverili 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrditveno polje (če obstaja). Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil manjkajoče gonilnike ob naslednjem zagonu sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem

Na koncu priporočamo, da sistem obnovite s pomočjo obnovitvenih točk. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden ste začeli imeti težave z 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' Napako boste morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Zaženi. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje, ki naj prikaže več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem 4. korak

Upamo, da vam je eden od teh načinov pomagal popraviti 'WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR' napaka. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

wo ist das katalysatorkontrollzentrum windows 10

Video prikazuje, kako popraviti napako »WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR«:

[Nazaj na vrh]