Kako odpraviti težavo »Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja«?

Kako odpraviti težavo »Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja«?

Kako odpraviti težavo »Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja« Težava V operacijskem sistemu Windows 10

Proxy strežnik je povezava med računalnikom Windows 10 (ali drugo napravo) in internetom. Ta strežnik v vašem imenu pošilja zahteve spletnim mestom, strežnikom in internetnim storitvam. Proxy strežnik lahko prebiva v uporabnikovem lokalnem računalniku ali na različnih točkah med uporabnikovim računalnikom in ciljnimi strežniki v internetu.

Če na primer uporabljate spletni brskalnik, ki uporablja proxy strežnik za obisk www.somewebpage.com, se po vnosu www.somewebpage.com zahteva pošlje proxy strežniku. Nato strežnik pošlje zahtevo strežniku, kjer gostuje spletno mesto. Domača stran spletnega mesta somewebpage se vrne na proxy strežnik, ki vam nato vrne domačo stran.Proxy strežniki se uporabljajo v zakonite in nezakonite namene. Podjetja uporabljajo proxy strežnike za lažje varnostne vidike, za administrativni nadzor ali storitve predpomnjenja itd. V kontekstu osebnega računalništva lahko proxy strežnike uporabimo za lažjo zasebnost uporabnikov in anonimno brskanje. Proxy strežnike lahko uporabimo tudi za nasproten namen: za spremljanje prometa in ogrožanje zasebnosti drugih uporabnikov.

Pri odpravljanju težav v operacijskem sistemu Windows se lahko prikaže sporočilo »Windows ni mogel samodejno zaznati nastavitev proxyja omrežja«. Ta napaka se lahko pojavi brez predhodnega opozorila in vam prepreči uporabo interneta. Razlogov za to je več, na primer sprememba nastavitev sistemskega strežnika proxy ali drugih omrežnih nastavitev. Povzroči jo lahko tudi zlonamerna programska oprema. Če odpravljanje težav ne pomaga pri odpravljanju te težave, ga boste morda morali odpraviti ročno. V tem članku vam pokažemo, kaj storiti, če se v operacijskem sistemu Windows prikaže napaka »Windows ni mogel samodejno zaznati nastavitev proxyja omrežja«.

Kako popraviti Windows, ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja Težava V operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite svoj proxy

Če želite preveriti nastavitve proxyja, odprite Center za omrežje in skupno rabo. Pojdite na nadzorno ploščo in kliknite 'Ogled stanja in nalog omrežja' Spodaj 'Omrežje in internet' . Nato kliknite 'Internetne možnosti' .

preverite svoj korak 1.

V oknu Internet Properties kliknite 'Povezave' in nato kliknite 'Nastavitve LAN' .

preverite svoj korak 2

V oknu z nastavitvami lokalnega omrežja (LAN) se prepričajte, da je 'Uporabi proxy strežnik za svoj LAN' potrditveno polje pod 'Proxy strežnik' ni označena. Kliknite 'V REDU' shranite te nastavitve.

preverite 3. korak proxyja

[Nazaj na kazalo]

Spremenite nastavitve proxyja

Lahko popravite 'Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja' s spreminjanjem nastavitev proxyja v nastavitvah sistema Windows. Najprej pojdite v Nastavitve. V oknu z nastavitvami kliknite 'Omrežje in internet' .

spremenite nastavitve proxyja 1. korak

V oknu Network & Internet kliknite 'Zastopnik' na levem podoknu in nato izklopite 'Samodejno zaznaj nastavitve' Spodaj 'Samodejna nastavitev proxyja' .

spremenite nastavitve proxyja 2. korak

Ta rešitev včasih pomaga odpraviti težavo, ko Windows ne more samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite TCP / IP

Ta metoda je preprosta tudi z izvajanjem ukaza v ukaznem pozivu. Odprite ukazni poziv iz iskanja - z desno miškino tipko kliknite nanj in zaženite kot skrbnik.

Free Mate Himbeer-Pi

ponastavite tcpip 1. korak

Ko ste v oknu ukaznega poziva, vnesite 'netsh int ip reset resetlog.txt' in na tipkovnici pritisnite Enter.

ponastavite tcpip 2. korak

Znova zaženite računalnik in preverite, ali še vedno prejemate 'Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Uporabite ukazni poziv in 'sfc / scannow' ukaz - to je eno od stikal, ki so na voljo v 'sfc' ukaz. Ta ukaz zažene program za preverjanje sistemskih datotek, ki reši različne sistemske težave. Pregleda vse pomembne datoteke Windows v računalniku, vključno z datotekami DLL. Preverjevalnik sistemskih datotek nadomesti zaščitene datoteke, če so z njimi težave. Obstajajo poročila, da je izvajanje tega orodja dejansko pomagalo rešiti 'Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja' problem. Če želite odpreti ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

zaženite sfc scan korak 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter. Začel bo pregledovati sistem za napake in lahko traja nekaj časa.

zaženite sfc scan korak 2

Če skeniranje SFC ne pomaga, boste morda morali izvesti tudi skeniranje DISM (Deployment Image Servicing and Management). To lahko uporabite za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati pregledovanje DISM, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth'. Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete. Potem, ko zaženete to optično branje, znova zaženite SCF skeniranje (če prej tega skeniranja niste mogli izvesti).

zaženite 3. korak sfc scan

[Nazaj na kazalo]

Uninstall You Antivirus

Nekateri uporabniki poročajo, da je protivirusna programska oprema (na primer AVG) povezana z 'Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja' napaka. Če sumite, da je temu tako, ga odstranite iz operacijskega sistema Windows. Če vaša internetna povezava deluje po odstranitvi, lahko znova namestite protivirusno programsko opremo (priporočamo najnovejšo različico) ali preklopite na drugo protivirusno programsko opremo.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite omrežni vmesnik

Za to odprite Center za omrežja in skupno rabo prek nadzorne plošče in kliknite 'Spremeni nastavitve vmesnika' na levem podoknu.

znova zaženite omrežni adapter 1. korak

Poiščite svojo omrežno povezavo in jo kliknite z desno miškino tipko ter nato izberite 'Onemogoči' iz spustnega menija. Predlagamo, da počakate približno pol minute in jo znova omogočite tako, da z desno miškino tipko kliknete isto omrežno povezavo in nato izberete 'Omogoči' iz spustnega menija.

znova zaženite omrežni adapter 2. korak

Po ponovnem zagonu omrežne kartice lahko težavo rešite in se boste lahko povezali z internetom.

[Nazaj na kazalo]

Omogočite možnost »Samodejno pridobi naslov DNS strežnika«

Če želite nastaviti 'Samodejno pridobi naslov DNS strežnika' pojdite v Center za omrežja in skupno rabo in kliknite povezavo (v našem primeru 'Ethernet' ).

omogoči samodejno pridobivanje naslova strežnika dns 1. korak

V oknu stanja povezave kliknite 'Lastnosti' .

omogoči samodejno pridobivanje naslova strežnika dns 2. korak

V oknu Lastnosti izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in nato kliknite 'Lastnosti' .

omogoči samodejno pridobivanje naslova strežnika dns 3. korak

V oknu Lastnosti internetnega protokola različice 4 izberite 'Samodejno pridobi naslov DNS strežnika' in kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Po zaključku teh korakov je treba težavo z nastavitvami strežnika proxy rešiti in brez težav se lahko povežete z internetom.

omogoči samodejno pridobivanje naslova strežnika dns 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite internetne nastavitve

The 'Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja' napako lahko rešite tako, da ponastavite internetne nastavitve na privzete. Če želite to narediti, vnesite 'internetne možnosti' v Iskanje in odprite 'Internetne možnosti' rezultat, tako da ga kliknete.

ponastavite internetne nastavitve 1. korak

V oknu Internet Properties kliknite zadnji poklicani zavihek 'Napredno' in kliknite 'Ponastaviti...' na dnu.

ponastavite internetne nastavitve 2. korak

Kliknite 'Ponastaviti' in označite 'Izbriši osebne nastavitve' potrdite polje, če želite počistiti svoje osebne podatke, kot so domače strani, začasne internetne datoteke, zgodovina, piškotki, gesla itd. Po ponastavitvi internetnih možnosti je treba težavo s proxy rešiti.

ponastavite internetne nastavitve 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem

Lahko uporabite obnovitev sistema Windows, obnovitveno orodje, ki omogoča razveljavitev sprememb operacijskega sistema. Z njim lahko vrnete pomembne datoteke in nastavitve, gonilnike in registrske ključe. S tem orodjem se lahko vrnete na prejšnje različice in nastavitve sistema Windows - deluje podobno kot »Razveljavi« gumb, vendar bolj zapleten. To vam lahko pomaga pri razrešitvi 'Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja' problem. Če želite obnoviti sistem, vnesite 'obnovitev sistema' v Iskanje in kliknite 'Ustvari obnovitveno točko' rezultat.

obnovite sistem 1. korak

Odpre se okno System Properties (Lastnosti sistema). Prepričajte se, da ste na 'Zaščita sistema' in nato kliknite 'Obnovitev sistema...' .

obnovite sistem 2. korak

Kliknite 'Naslednji' nadaljevati.

obnovite sistem 3. korak

Moral bi videti seznam obnovitvenih točk. Izberite primerno obnovitveno točko in kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem 4. korak

Pozvani boste, da potrdite svojo obnovitveno točko. Ko kliknete, se bo vaš računalnik povrnil v to stanje 'Končaj' . Obnovitev sistema bo znova zagnala računalnik, da bo uporabila te spremembe. Po obnovitvi je treba napako proxy odpraviti.

obnovite sistem 5. korak

Upamo, da so vam koraki v tem priročniku pomagali rešiti 'Windows ni mogel samodejno zaznati omrežnih nastavitev proxyja' napake in da lahko zdaj uporabljate internet brez težav s proxyjem.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Windows ni mogel samodejno zaznati nastavitev proxyja omrežja«:

[Nazaj na vrh]