Kako popraviti napako »Zaščita virov sistema Windows ni mogla zagnati storitve popravila«

Kako popraviti napako »Zaščita virov sistema Windows ni mogla zagnati storitve popravila«

Kako popraviti napako »Windows Resource Protection ni mogel zagnati storitve popravila« v sistemu Windows 10

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL).

Windows Resource Protection (WRP) preprečuje zamenjavo bistvenih sistemskih datotek, map in registrskih ključev, ki so nameščeni kot del operacijskega sistema. Na voljo je bil s sistemoma Windows Server 2008 in Windows Vista. Dovoljenje za popoln dostop do spreminjanja virov, zaščitenih z WRP, je omejeno na TrustedInstaller. Vire, zaščitene z WRP, je mogoče spremeniti samo z uporabo podprtih mehanizmov za nadomestitev virov s storitvijo Windows Installer Installer. Zaščita teh virov preprečuje okvare aplikacij in operacijskega sistema.TrustedInstaller je postopek storitve namestitvenih modulov sistema Windows v sistemih Windows 10, 8, 7 in Vista. Njegova glavna naloga je omogočiti namestitev, odstranitev in spreminjanje posodobitev sistema Windows ter izbirnih sistemskih komponent.

Včasih boste morda ugotovili, da je TrustedInstaller.exe poškodovan in boste morda dobili sporočilo o napaki. V takem primeru vam lahko pomaga preverjanje sistemskih datotek. Toda včasih je prizadeta celo storitev Windows Resource Protection, ki zažene sistemsko preverjanje datotek (SFC). V takem primeru, če poskusite zagnati 'sfc / scannow' ukaz, lahko dobite sporočilo o napaki, ki pravi: 'Windows Resource Protection ni mogel zagnati storitve popravila' . Dobra novica je, da je to napako mogoče odpraviti. V tem članku vam bomo predstavili možne rešitve za to težavo. Preberite spodnji vodnik in preverite, ali vam to pomaga popraviti 'Windows Resource Protection ni mogel zagnati storitve popravila' med poskusom zagona sistema za preverjanje sistemskih datotek.

Windows Resource Protection ni mogel zagnati napake storitve popravila

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ubuntu-Hostnamen ändern

Omogočite storitev namestitve modulov sistema Windows

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Morali boste dostopati do storitve Windows Installer, ki omogoča namestitev, spreminjanje in odstranjevanje posodobitev in dodatnih komponent sistema Windows. Če je ta storitev onemogočena, namestitev ali odstranitev posodobitev sistema Windows morda ne bo uspela za vaš računalnik. Za dostop do vrste storitve Windows Modules Installer 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

omogočite servisni program za namestitev modulov Windows 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU' odpreti storitve Windows.

omogoči servisni program za namestitev modulov v koraku 2

Zdaj se pomaknite navzdol po seznamu storitev in poiščite 'Namestitveni program za Windows' storitev. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju. Ali pa preprosto dvokliknite storitev Windows Modules Installer.

omogoči servisni program za namestitev modulov v koraku 3

Poskrbi da 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Priročnik' . Če ni nastavljeno na Ročno, ga nastavite tako in kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe.

omogočite servisni program za namestitev modulov v koraku 4

windows 10 schwarzer bildschirm des todes

Lahko tudi poskusite omogočiti TrustedInstaller s pomočjo ukaznega poziva in njegovih ukazov. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, aplikaciji tolmača ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, ki je namenjena za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate zagnati s pravicami skrbniške ravni. Če poskusite izvesti ukaz, ki zahteva skrbniške privilegije iz običajnega ukaznega poziva, se prikaže sporočilo, da morate biti skrbnik, ki izvaja konzolo, ali da je dostop zavrnjen in nimate zadostnih pravic. Odpiranje vrste ukaznega poziva 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.

5. omogočite servisni program za namestitev modulov Windows

Zdaj boste morali izvesti nekaj ukazov. Tip 'sc config trustedinstaller start = povpraševanje' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Nato vnesite 'net start trustedinstaller' in znova pritisnite Enter na tipkovnici. Zdaj poskusite zagnati sistemsko datoteko za preverjanje in preverite, ali še vedno prejemate 'Windows Resource Protection ni mogel zagnati storitve popravila' napaka.

omogoči servisni program za namestitev modulov v koraku 6

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek v varnem načinu

Še ena stvar, ki bi jo morda želeli poskusiti, je zagnati sistem za preverjanje sistemskih datotek v varnem načinu. Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Nasprotno je običajnemu načinu, ki Windows zažene na običajen način. Varni način je na voljo v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 in večini starejših različic sistema Windows.

Windows Sockets Registrierungseinträge fehlen Windows 10

Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav z računalnikom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Če se težava na primer ne pojavi v varnem načinu, bo to potrdilo, da težave ne povzročajo privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav. Če imate težave z računalnikom ali obstajajo razlogi, da želite naložiti okna v varnem načinu, lahko to dosežete na več načinov. Če niste prepričani, kako zagnati sistem Windows v varnem načinu, preberite Ta članek izvedeti.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite DISM Scan

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik in vtipkati ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo izvedete. Preverite, ali je s tem popravljen 'Windows Resource Protection ni mogel zagnati storitve popravila' med poskusom zagona sistema za preverjanje sistemskih datotek.

zaženite dism scan

To je to, upamo, da je bil ta članek koristen pri odpravljanju 'Windows Resource Protection ni mogel zagnati storitve popravila' napake in zdaj lahko brez težav zaženete sistemsko preverjanje datotek. Ne odlašajte s pisanjem komentarja v spodnjem oddelku za komentarje, če ste našli drugo rešitev za to napako!

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Zaščita virov sistema Windows ni mogla zagnati storitve popravila«:

[Nazaj na vrh]