Kako popraviti napako »Nimate dovoljenja za shranjevanje na tem mestu«

Kako popraviti napako »Nimate dovoljenja za shranjevanje na tem mestu«

Kako popraviti napako »Nimate dovoljenja za shranjevanje na tem mestu« v sistemu Windows 10

Pri delu z dokumenti in drugimi datotekami, kot sta .jpg ali .doc / .docx (datoteka Word), njihovo shranjevanje v določene mape ne bi smelo predstavljati težav, vendar 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' napako lahko prejmejo uporabniki sistema Windows, ki poskušajo datoteko shraniti v določeno mapo. Sporočilo o napaki priporoča tudi, da se obrnete na skrbnika za pridobitev dovoljenja in shranjevanje datoteke v mapo Dokumenti (ali drugo).

Če prejmete 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' Napaka pomeni, da datotek in map v računalniku ne morete spreminjati in za to potrebujete posebna dovoljenja. Napaka se lahko pojavi v katerem koli operacijskem sistemu Windows, zlasti v tistih, na katerih je trdi disk formatiran s starejšo različico datotečnega sistema Windows NTFS. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali uporabiti rešitve, na primer skrbnikom dati popoln nadzor, onemogočiti nadzor uporabniškega računa itd. V spodnjem priročniku opisujemo več možnih rešitev težave.Linux Mint gegen Zorin

OPOMBA: Preden začnete, priporočamo, da onemogočite protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, nameščeno v računalniku, in preverite, ali to odpravlja težavo. Nekateri uporabniki so poročali, da je onemogočanje protivirusne programske opreme, kot so Kaspersky, BitDefender ali Avast, rešilo težavo in odstranilo 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' napaka (vsaj začasno). Možno je, da je vaša protivirusna programska oprema spremenila sistemske varnostne nastavitve in posledično povzroči napako pri poskusu shranjevanja datotek.

nimate dovoljenja za shranjevanje na tem mestu

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči nadzor uporabniškega računa

Nadzor uporabniškega računa (UAC) je varnostna funkcija sistema Windows, ki operacijskemu sistemu preprečuje nepooblaščene spremembe. Te spremembe bi sicer lahko naredili uporabniki, aplikacije ali celo virusi. Nadzor uporabniškega računa je odgovoren za to, da skrbnik s predhodno pridobljeno odobritvijo zagotovi kakršne koli spremembe. Ko poskušate narediti pomembne spremembe, nadzor uporabniškega računa sistema Windows preveri, ali želite določeni aplikaciji dejansko dovoliti spreminjanje naprave. Na tej točki morate dati dovoljenje, sicer spremembe niso odobrene ali izvedene. Običajno vam svetujemo, da pustite omogočen nadzor uporabniškega računa, vendar če onemogočite to možnost, lahko rešite 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' napaka. Če želite onemogočiti nadzor uporabniškega računa, vnesite 'nadzor uporabniškega računa' v Iskanje in kliknite 'Spremeni nastavitve nadzora uporabniškega računa' rezultat.

onemogoči nadzor uporabniškega računa 1. korak

Zdaj premaknite drsnik na 'Nikoli ne obvesti' položaj in kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. S tem Windows ne bo več obveščen, ko bodo aplikacije poskušale namestiti programsko opremo ali spremeniti računalnik in ko boste spremenili nastavitve sistema Windows. Če želite shraniti spremembe, morate biti prijavljeni v skrbniški račun. Poglejte, ali je s tem popravljen 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' napaka.

onemogočite nadzor 2. uporabniškega računa

[Nazaj na kazalo]

Dajte skrbniško dovoljenje trenutnemu uporabniku

Z možnostmi članstva v skupini dodelite skrbniška dovoljenja za svoj trenutni račun. Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Zaženi' v kontekstnem meniju ali preprosto pritisnite tipko Windows (Win) + R na tipkovnici.

podeli skrbniško dovoljenje trenutnemu uporabniškemu koraku 1

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'netplwiz' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

Linux Mint-Systemanforderungen

podelite skrbniško dovoljenje trenutnemu uporabniku 2. korak

V oknu Uporabniški računi izberite račun, ki ustvarja 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' in kliknite 'Lastnosti' .

dodelite skrbniško dovoljenje trenutnemu uporabniškemu koraku 3

V oknu Uporabniške lastnosti kliknite 'Članstvo v skupini' in se prepričajte, da je 'Administrator' izbrana možnost. Kliknite 'Uporabi' , da shranite spremembe in poskusite znova shraniti datoteko, da preverite, ali še vedno prejemate datoteko 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' napaka.

dodelite skrbniško dovoljenje trenutnemu uporabniku 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Dajte popoln nadzor skrbnikom

Če nimate dovoljenja za shranjevanje na določenem mestu, vaš račun morda nima popolnega nadzora nad datotekami in mapami. To težavo boste morda lahko rešili tako, da boste skrbniški skupini dali popoln nadzor. Če želite spremeniti te varnostne nastavitve, z desno miškino tipko kliknite problematično mapo in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

podelite popoln nadzor skrbnikom 1. korak

Pojdi na 'Varnost' zavihek. To bi morali videti 'Popoln nadzor' ni dovoljeno. Kliknite 'Uredi...' .

podarite skrbnikom popoln nadzor 2. korak

Zdaj izberite 'Skrbniki' račun in preverite 'Popoln nadzor' potrditveno polje pod 'Dovoli' oddelku. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe.

podarite skrbnikom popoln nadzor 3. korak

Zdaj je treba težavo rešiti in ne smete je prejeti 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' pri poskusu shranjevanja datotek v to mapo.

[Nazaj na kazalo]

Kernel-Power 41 (63)

Zaženite program kot skrbnik

Zagon programa brez skrbniških pravic lahko povzroči 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' napaka. Priporočamo, da poskusite zagnati program kot skrbnik. Če na primer poskušate shraniti datoteko Word in prejmete napako, zaženite Word kot skrbnik. Z desno miškino tipko kliknite program Word (ali drug program, ki povzroča težavo) in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Poskusite shraniti datoteko in preverite, ali se napaka še vedno prikazuje.

zaženite program kot skrbniški korak 1

Če je to rešilo težavo, boste morda želeli to aplikacijo zagnati kot skrbnik vsakič, ko jo zaženete, ne da bi vam bilo treba izbrati 'Zaženi kot skrbnik' . Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite aplikacijo in izberite 'Lastnosti' . Nato pojdite na 'Kompatibilnost' zavihek in preverite 'Zaženi ta program kot skrbnik' potrditveno polje. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe.

zaženite program kot skrbniški korak 2

[Nazaj na kazalo]

Shranite datoteko na drugo mesto

Ta rešitev ni trajna in jo boste morali ponoviti vsakič, ko shranite datoteko. Če pa morate datoteke shraniti le nekajkrat, priporočamo to preprosto rešitev. Datoteko shranite na drugo mesto in jo nato premaknite nazaj v problematično mapo, ki je ustvarjala datoteko 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' napaka.

Upamo, da je bil ta članek koristen in ste lahko odpravili 'Nimate dovoljenja za shranjevanje na tej lokaciji' in zdaj lahko shranijo datoteke na želeno mesto. Če poznate druge metode za rešitev te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje kako popraviti napako »Nimate dovoljenja za shranjevanje na tem mestu«:

[Nazaj na vrh]