Kako popraviti napako »Vaša povezava ni zasebna«?

Kako popraviti napako »Vaša povezava ni zasebna«?

Kako enostavno odpraviti napako brskalnika Google Chrome »Vaša povezava ni zasebna« v sistemu Windows 10

Google Chrome je brezplačni internetni brskalnik, ki ga je Google uradno izdal proti koncu leta 2008. Funkcije Chroma vključujejo sinhronizacijo z Googlovimi storitvami in računi, brskanje z zavihki, prevajanje v brskalniku in preverjanje črkovanja ter vgrajeno naslovno vrstico / vrstico za iskanje. Chrome dobro deluje z Googlovimi spletnimi mesti in storitvami, kot sta YouTube in Gmail, in sistemske vire upravlja drugače kot drugi brskalniki. Google Chrome je zaradi odlične zmogljivosti priljubljeno orodje pri številnih uporabnikih (verjetno najhitrejši brskalnik na voljo).

Ko uporabljate Google Chrome, boste morda prejeli 'Vaša povezava ni zasebna' napaka pri poskusu odpiranja določenih spletnih mest. To pogosto pomeni, da Chrome skuša zaščititi vaše podatke in vam preprečiti dostop do spletnih mest, ki povzročajo izgubo ali uhajanje zasebnih podatkov. Napaka je lahko posledica poskusa dostopa do spletnega mesta, ki ni varno.Obstajajo lahko tudi drugi razlogi, kot so napačen datum in ura v računalniku, protivirusna programska oprema, ki blokira povezavo SSL, neveljaven predpomnilnik Chrome in piškotki zahtevajo brisanje, potrdilo SSL je poteklo itd. V tem članku opisujemo več načinov popraviti 'Vaša povezava ni zasebna' napaka.

kako popraviti povezavo, ni zasebna napaka

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Nastavite pravilen čas in datum

The 'Vaša povezava ni zasebna' napaka se pogosto zgodi zaradi računalnikov, ki prikazujejo napačen čas in datum. Če so te nastavitve napačne, povezave SSL ni mogoče vzpostaviti ali preveriti, kar povzroči napako. Če jo želite popraviti, preverite čas naprave z desnim klikom na uro in izbiro 'Prilagodi datum / čas' .

nastavite pravi čas in datum 1. korak

V nastavitvah datuma in časa spremenite datum in uro s klikom 'Spremeni' Spodaj 'Spremeni datum in uro' (če je potrebno). Spremenite tudi časovni pas, če ni pravilen. Pusti 'Samodejno nastavi čas' možnost omogočena. Če pa imate težavo, ko je ta možnost omogočena, poskusite ročno nastaviti datum in uro: onemogočite možnost »Samodejno nastavi čas« in 'Samodejno nastavi časovni pas' možnosti za ročno prilagajanje teh nastavitev. Odprite Google Chrome in preverite, ali še vedno prejemate 'Vaša povezava ni zasebna' napaka.

nastavite pravi čas in datum 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite nastavitve požarnega zidu

Požarni zid lahko Google Chromu prepreči obisk določenih spletnih mest in lahko povzroči to napako. Če želite Google Chromu omogočiti komunikacijo prek požarnega zidu Windows Defender, s tipkanjem pojdite na nadzorno ploščo 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite rezultat nadzorne plošče.

prilagodite nastavitve požarnega zidu 1. korak

Poiščite in kliknite 'Požarni zid Windows Defender' . Če te možnosti ne vidite, izberite, da si ogledate meni nadzorne plošče z majhnimi ikonami.

2. prilagodite nastavitve požarnega zidu

Iskati 'Dovoli aplikacijo ali funkcijo prek požarnega zidu Windows Defender' v levem podoknu in ga kliknite.

3. prilagodite nastavitve požarnega zidu

Videli boste seznam dovoljenih aplikacij in funkcij. Če želite spremeniti, dodati ali odstraniti dovoljene aplikacije in vrata, kliknite 'Spremeni nastavitve' najprej in nato kliknite 'Dovoli drugo aplikacijo ...' .

4. prilagodite nastavitve požarnega zidu

Kliknite 'Prebrskaj ...' gumb, v računalniku poiščite Google Chrome in izberite, da ga nastavite kot dovoljeno aplikacijo. Nato kliknite 'Dodaj' da ga dodate na seznam dovoljenih aplikacij. Odprite Google Chrome in preverite, ali še vedno prejemate 'Vaša povezava ni zasebna' napaka.

5. prilagodite nastavitve požarnega zidu

[Nazaj na kazalo]

Počisti predpomnilnik brskanja

Zgodovina brskanja je sestavljena iz zapisov spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih brskalnih sejah, in običajno vključuje ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Včasih lahko brisanje teh podatkov brskalnika popravi 'Vaša povezava ni zasebna' napaka. Če želite počistiti podatke brskanja v brskalniku Google Chrome, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Več orodij', in nato kliknite 'Počisti podatke brskanja ...' .

izbriši podatke brskanja 1. korak

V oknu Počisti podatke brskanja izberite podatke, ki jih želite odstraniti iz predpomnilnika brskalnika Google Chrome, in kliknite 'POČISTI PODATKE' . Zaprite Chrome in ga znova odprite. Preverite, ali je s tem popravljen 'Vaša povezava ni zasebna' napaka.

izbriši podatke brskanja 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporabite način brez beleženja zgodovine

Podatkovne datoteke računalnik uporablja za različne namene, od shranjevanja zgodovine obiskanih spletnih mest do shranjevanja posebnih nastavitev v majhnih besedilnih datotekah, znanih kot piškotki. Način brez beleženja zgodovine brskalnika Google Chrome odstrani večino zasebnih podatkovnih komponent, tako da ne bodo ostali na koncu trenutne seje (ko zaprete okno brez beleženja zgodovine). Ko uporabljate način brez beleženja zgodovine, nihče drug, ki uporablja vaš računalnik, ne more videti vaše dejavnosti. Shranjeni zaznamki in prenosi pa so shranjeni. Ta način ne shrani piškotkov, podatkov o spletnih mestih, zgodovine brskanja ali informacij, ki jih vnesete v obrazce.

Če prejemate 'Vaša povezava ni zasebna' napaka pri poskusu dostopa do določenega spletnega mesta, poskusite ga obiskati v novem oknu brez beleženja zgodovine, tako da kliknete tri pike v zgornjem desnem kotu in izberete 'Novo okno brez beleženja zgodovine' iz spustnega menija. Novo okno brez beleženja zgodovine lahko odprete tudi s pritiskom tipk Ctrl + Shift + N na tipkovnici. Vsi novi zavihki v tem oknu se bodo odprli tudi v načinu brez beleženja zgodovine.

uporabite način brez beleženja zgodovine 1. korak

V novo okno brez beleženja zgodovine vnesite naslov spletne strani, ki jo želite obiskati, in preverite, ali ta metoda pomaga premagati 'Vaša povezava ni zasebna' napaka v Google Chromu.

uporabite 2. način načina brez beleženja zgodovine

[Nazaj na kazalo]

Izperite DNS

Večina odjemalcev operacijskih sistemov in odjemalcev DNS samodejno shrani naslove IP in druge rezultate DNS - to se naredi za pospešitev poznejših zahtev za isto ime gostitelja. Občasno se predpomnijo slabi rezultati - te je treba počistiti iz predpomnilnika, da boste lahko pravilno komunicirali z gostiteljem. Vsi glavni operacijski sistemi vam omogočajo vsiljevanje tega postopka. Predstavljamo, kako to storiti s pomočjo ukaznega poziva.

Ta postopek je preprost - ukaz morate izvesti v povišanem ukaznem pozivu. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv'. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite splakniti DNS, morate zagnati povišan ukazni poziv.

Wie man einen Song in einen Klingelton verwandelt

izperite dns 1. korak

Zdaj vnesite 'ipconfig / flushdns' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zaprite ukazni poziv in poskusite obiskati spletno mesto, da preverite, ali še vedno prejemate 'Vaše omrežje ni zasebno' napaka.

flush dns 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusni program

Še en razlog za 'Vaša povezava ni zasebna' error je protivirusna programska oprema, ki se izvaja v sistemu. Poskusite onemogočiti pregledovanje SSL v protivirusni programski opremi, če obstaja taka možnost. Če niste prepričani, ali obstaja takšna možnost, ali je ne najdete, predlagamo, da začasno onemogočite protivirusno programsko opremo. Preberite Ta članek če želite izvedeti, kako onemogočiti določene protivirusne programe.

Upamo, da je bil ta članek koristen in ste lahko odpravili 'Vaša povezava ni zasebna' napaka v Google Chromu. Če vam je pri reševanju te težave pomagala druga metoda, jo delite s komentarjem v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Vaša povezava ni zasebna«:

[Nazaj na vrh]