Kako popraviti napako »Vaša povezava ni varna«?

Kako popraviti napako »Vaša povezava ni varna«?

Kako popraviti napako »Vaša povezava ni varna« Mozilla Firefox

Mozilla Firefox, ki sta jo ustanovili Mozilla Foundation in Mozilla Corporation leta 2002, je eden izmed najbolj priljubljenih odprtokodnih spletnih brskalnikov. Bil je prvi brskalnik, ki je vključeval funkcije, kot so zaznamki, orodne vrstice in brskanje po zavihkih. Zdaj vključuje zaščito pred lažnim predstavljanjem, preverjanje črkovanja, naslove v živo, obnovitev seje brskanja in številne druge uporabne funkcije. Mozilla Firefox je na voljo uporabnikom operacijskega sistema Windows, macOS in Linux.

Mozilla Firefox nenehno izboljšuje svoje varnostne ukrepe. Danes je spletna varnost pri brskanju po internetu najpomembnejša, vendar ste z zaščito v spletu na določene načine tudi omejeni. Na primer napaka Mozilla Firefox 'Vaša povezava ni varna' preprečuje dostop do različnih spletnih mest. Ta napaka se običajno pojavi, ko potrdilo o potrditvi ni končano in raven šifriranja ni dovolj močna.V takih primerih lahko preprosto kliknete 'Pojdi nazaj' , vendar se ne boste mogli vrniti na spletno stran. Prav tako lahko poskusite preglasiti opozorilo in še naprej dostopati do spletne strani, ne glede na to, vendar bi to lahko ogrozilo vaš računalnik zaradi ranljivega komunikacijskega kanala. Sporočilo o napaki običajno vrne 'SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER' koda napake, povezana s SSL (Secure Socket Layers). SSL je protokol za internetno varnost, namenjen zaščiti uporabnikov pred uhajanjem osebnih in finančnih podatkov. Če prejmete napako, spletna stran ni prepoznana in nezaščitena ali pa vsebuje nevarno vsebino, kot je zlonamerna programska oprema ali virusi. Druge stvari, ki bi lahko sprožile to napako, so lahko napačno ime potrdila SSL, napačne nastavitve datuma in ure v računalniku, zastarel ali poškodovan brskalnik, protivirusna programska oprema, ki blokira spletno mesto itd.

V tem priročniku opisujemo več rešitev za 'Vaša povezava ni varna' Mozilla Firefox izdaja. Za odstranitev napake sledite spodnjim korakom:

vaša povezava ni varna

Linux auf dem Raspberry Pi installieren

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite svoj čas in datum

Če je spletno mesto, do katerega poskušate dostopati, dejansko varno, boste morda morali preprosto preveriti nastavitve datuma in časa v sistemu Windows, saj večina spletnih mest uporablja varnostna potrdila z datumi poteka. Če sta datum in čas napačna, bo Mozilla Firefox morda zahtevalno potrdilo obravnaval kot zastarelo. V tem primeru morate posodobiti nastavitve. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite uro v opravilni vrstici in izberite 'Prilagodi datum / čas' iz kontekstnega menija.

preverite svoj čas in datum 1. korak

Zdaj preklopite stikalo pod 'Samodejno nastavi čas' do 'Izklopljeno' položaj, počakajte nekaj sekund in nato ponovno vklopite to možnost. Druga možnost je, da izklopite 'Samodejno nastavi čas' možnost, kliknite 'Spremeni čas', in nato ročno nastavite pravi čas.

preverite svoj čas in datum 2. korak

Znova zaženite Mozilla Firefox in poskusite znova obiskati spletno mesto, da preverite, ali še vedno prejemate 'Vaša povezava ni varna' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite usmerjevalnik

Možno je, da usmerjevalnik povzroča 'Vaša povezava ni varna' napake in jo je treba znova zagnati. Če želite znova zagnati usmerjevalnik, poiščite gumb za vklop in ga pritiskajte, dokler naprava ne izklopi napajanja. Počakajte približno 30 sekund in nato znova vklopite usmerjevalnik. Počakajte, da se vklopi in popolnoma konfigurira. Poskusite znova obiskati spletno mesto in preveriti, ali ga še vedno prejemate 'Vaša povezava ni varna' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Možno je, da napako povzroča zlonamerna programska oprema ali virusne okužbe v vašem računalniku. Priporočamo, da izvedete popolno pregledovanje sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v sistemu. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Če želite, lahko na našem seznamu Top anti-malware izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam vsebuje dobro znane odstranjevalce vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Kliknite to povezavo.

[Nazaj na kazalo]

Klicken Sie auf die Schaltfläche Hinzufügen, um den Erweiterungsvirus zu installieren

Počisti zgodovino brskanja Firefoxa

Zgodovina brskanja vsebuje zapise spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih sejah brskanja, in običajno vključuje ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Včasih lahko brisanje teh podatkov brskalnika popravi 'Vaša povezava ni varna' napaka. Če želite počistiti podatke brskanja Mozilla Firefox, kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in nato izberite 'Opcije' .

počistite zgodovino brskanja Firefoxa 1. korak

Zdaj izberite 'Zasebnost in varnost' v levem podoknu in nato kliknite 'počistite svojo nedavno zgodovino' Spodaj 'Zgodovina'. Kliknite 'Počisti zdaj' Spodaj 'Predpomnjena spletna vsebina' .

Der Windows-Ressourcenschutz konnte den Reparaturdienst Windows 8 nicht starten

počistite zgodovino brskanja Firefoxa 2. korak

Znova zaženite Mozilla Firefox in poskusite znova obiskati to spletno mesto, da preverite, ali še vedno prejemate 'Vaša povezava ni varna' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusni program

Še en razlog za 'Vaša povezava ni varna' error je protivirusna programska oprema, ki se izvaja v sistemu. Poskusite onemogočiti pregledovanje SSL v protivirusni programski opremi (če obstaja taka možnost). Če niste prepričani, ali je ta možnost na voljo ali je ne najdete, predlagamo, da začasno onemogočite protivirusno programsko opremo. Preberite Ta članek če želite izvedeti, kako onemogočiti protivirusne programe.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite zasebni način

Podatkovne datoteke računalnik uporablja za različne namene, od shranjevanja zgodovine obiskanih spletnih mest do shranjevanja posebnih nastavitev v majhnih besedilnih datotekah, znanih kot piškotki. Zasebni način odstrani večino komponent zasebnih podatkov, tako da jih ne zaostane na koncu trenutne seje (ko zaprete okno Private). Ko uporabljate zasebni način, nihče drug, ki uporablja vaš računalnik, ne more videti vaše dejavnosti. Shranjeni zaznamki in prenosi pa so shranjeni. Ta način ne shrani piškotkov, podatkov o spletnih mestih, zgodovine brskanja ali informacij, ki jih vnesete v obrazce.

Če prejemate 'Vaša povezava ni varna' napaka pri poskusu dostopa do določenega spletnega mesta, poskusite ga obiskati v novem zasebnem oknu, tako da kliknete tri črte v zgornjem desnem kotu in nato izberete 'Novo zasebno okno' iz spustnega menija. Novo zasebno okno lahko odprete tudi s pritiskom tipk Ctrl + Shift + P na tipkovnici. Vsi novi zavihki v tem oknu se bodo odprli tudi v zasebnem načinu.

uporabite 1. korak v zasebnem načinu

V novo zasebno okno vnesite naslov spletne strani, ki jo želite obiskati, in preverite, ali ta metoda pomaga premagati 'Vaša povezava ni varna' napaka v Mozilla Firefoxu.

uporabite 2. korak v zasebnem načinu

Upamo, da vam je ta vodnik omogočil, da popravite 'Vaša povezava ni varna' Mozilla Firefox napaka. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Vaša povezava ni varna«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije