Kako formatirati zunanji trdi disk na Macu?

Kako formatirati zunanji trdi disk na Macu?

Kako formatirati zunanji trdi disk ali bliskavico USB v računalniku Mac?

S tehnološko rastjo uporaba formatov za shranjevanje podatkov, kot so CD-ji in DVD-ji, upada, fizično shranjevanje pa ostaja koristno, še posebej, če nimate internetne povezave ali so datoteke velike. V teh okoliščinah pomagajo zunanji trdi diski, ki pa žal niso vedno zanesljivi. Izdelki Apple običajno lahko berejo formate, ki temeljijo na sistemu Windows, kot so MSDOS, FAT, FAT32, ExFat in NTFS. V večini primerov pa računalniki Mac lahko berejo samo te formate in ne morejo zapisovati ali spreminjati podatkov.

Najboljši način za rešitev te težave je preoblikovanje zunanjega pogona. Spreminjanje oblike zunanjega pogona ali ključa USB je koristno, če nameravate napravo uporabljati samo z izdelki Apple, še posebej, če želite shraniti varnostno kopijo datoteke Time Machine ali ustvariti zagonski pogon. To niso edini razlogi za formatiranje pogonov - pogosto lahko prikažejo manj prostora, kot je dejansko na voljo, ali zahtevajo čiščenje neželenih datotek. S formatiranjem zunanjega pogona lahko izberete tudi šifrirani datotečni sistem, ki zmanjša možnost kraje podatkov ali datotek. V tem članku opisujemo priporočene oblike datotečnega sistema za računalnike Mac in kako izvesti preoblikovanje.format-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako formatirati zunanji pogon s pomočjo pripomočka za disk?

Formatiranje zunanjega trdega diska ali ključa USB je enostavno. Opomba: preden začnete formatirati, upoštevajte, da bodo vsi podatki iz pogona izbrisani, zato poskrbite, da ste kopirali podatke. Ko dobite kopijo, sledite spodnjim navodilom.

Najprej priključite pogon na Mac in zaženite pripomoček Disk, ki je v razdelku Utilities, ki se nahaja v Applications Poiščite svoj pogon v levi stranski vrstici okna Disk Utilities, izberite ga in kliknite gumb Izbriši.

format-disk-utility

V pojavnem oknu v spustnem meniju izberite obliko. Priporočamo Mac OS Extended (v reviji). V drugo vrstico vnesite ime pogona ali ga pustite nespremenjenega.

Fügen Sie dem Bild Gimp Transparenz hinzu

izbira formata

Kliknite gumb Izbriši, da potrdite postopek oblikovanja. Trajanje postopka je odvisno od velikosti pogona in količine podatkov na njem. Po zaključku bo zunanji pogon ali ključ USB prazen, popolnoma združljiv z Mac OS in pripravljen za delo.

formatiranje-končano

Če imate še vedno težave z zunanjim pogonom, poiščite možno rešitev v tem Članek , v katerem opisujemo najpogostejše težave pri uporabi zunanjih pogonov.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako formatirate zunanje trde diske na Macu:

[Nazaj na vrh]