Kako se znebiti bloatware-a v operacijskem sistemu Windows 10?

Kako se znebiti bloatware-a v operacijskem sistemu Windows 10?

Kako se enostavno znebiti neželenih vnaprej nameščenih programov v sistemu Windows 10?

Ko kupite nov računalnik, pričakujete, da bo hiter in učinkovit. Na splošno je tako, vendar obstaja ena težava: bloatware. Bloatware je nepotrebna programska oprema, ki je vnaprej nameščena v računalniku ob nakupu. Čeprav ni nevaren, upočasni računalnik, uporablja RAM in prostor na trdem disku. Težko je reči, koliko bo bloatware vplival na vaš računalnik, vendar se bodo računalniki brez programske opreme tretjih zagotovo hitreje zagnali in zaustavili.

Proizvajalci svojo programsko opremo pogosto vključijo v osebne računalnike, ki jih prodajajo. V nekaterih primerih ga lahko odstranite, v drugih pa ni tako enostavno. V mnogih primerih so ti pripomočki že prisotni v sistemu Windows 10. Pogosto boste našli protivirusne programe, ki vas obvestijo, da je vaš računalnik ogrožen, igre, ki jih ne želite igrati, napolnjene z oglasi, in različne preizkusne programe. Večina teh stvari je neuporabnih, vendar je nekaj orodij, ki jih je vredno obdržati, na primer Nadzorna plošča Nvidia, ki pomaga vaši strojni opremi in nastavitvam. Na srečo obstaja veliko načinov, kako se izogniti bloatwareu. Verjetno je najlažje kupiti računalnik z „Izdaja s podpisom“ Windows s skoraj brez razlike v ceni. Če pa že imate računalnik in se želite znebiti obstoječih bloatware-ov, vas bo ta postopek vodil skozi postopek.kako se enostavno znebiti bloatware-a v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Raspberry Pi Zero 1.3 Spezifikationen

Ročno odstranite programe

Ročno izberite neželene programe in jih odstranite. Kliknite meni Start in poiščite programe, ki jih ne potrebujete. Z desno miškino tipko kliknite aplikacijo in izberite 'Odstrani' . To morda ne bo delovalo pri vseh aplikacijah, lahko pa poskusite.

ročno odstranite programe z možnostjo odstranjevanja

[Nazaj na kazalo]

Uporabite 'Osveži orodje Windows'

Tu je povezava, kamor lahko prenesete to orodje z Microsoftove spletne strani:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10startfresh

Wo ist der Utilities-Ordner auf dem Mac?

Orodje odstrani vse aplikacije, ki v sistemu Windows niso standardne (na primer Microsoft Office), odstranilo pa bo tudi večino vnaprej nameščenih aplikacij. Prenesite to orodje in ga odprite. Kliknite 'Sprejmi' .

odstranite programe z orodjem za osvežitev oken 1. korak

Izberete lahko, ali želite hraniti samo osebne datoteke ali vse izbrisati. V obeh primerih bodo nameščene aplikacije odstranjene. Kliknite 'Začni' in orodje bo samodejno začelo prenašati namestitvene datoteke sistema Windows 10. Ko končate, boste imeli čist sistem Windows.

odstranite programe z orodjem za osvežitev oken 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporabite PowerShell

Z PowerShell lahko odstranite večino vnaprej nameščenih aplikacij, tudi tistih, ki ne ponujajo 'Odstrani' možnost pa vam ne bo omogočila odstranitve aplikacij, kot sta Cortana ali Microsoft Edge. Glede na to, kako posodobljen je vaš operacijski sistem Windows 10, PowersShell morda ne bo na voljo in boste morali namesto njega uporabiti ukazni poziv. Če želite zagnati PowerShell, vnesite 'PowerHell' v Iskanje in ga zaženite kot skrbnik.

odstranite programe s 1. korakom napajalne lupine

Windows odpre okno PowerShell. Če želite začeti odstranjevati aplikacije, morate vnesti ukaze. Vnesite svoj ukaz, pritisnite Enter in PowerShell vam bo odstranil aplikacijo. Če ga ni mogoče odstraniti, prejmete obvestilo o napaki. Če želite odstraniti aplikacijo, uporabite ime aplikacije v ukazu. Tu je primer: ' Get-AppxPackage * alarmna okna * | Remove-AppxPackage '. V tem primeru je aplikacija „ Alarmi in ura '- v ukazu lahko vidite kot' * alarmni okni * '. Če želite odstraniti aplikacijo, kopirajte ta ukaz, spremenite ime aplikacije in pritisnite Enter.

wie man ein Skript ausführt

odstranite programe s pomočjo 2. lupine napajalne lupine

Tu je seznam aplikacij s povezanimi imeni, ki jih boste morda želeli odstraniti:

3dbuilder (3D graditelj)
okenski alarmi (alarmi in ura)
windowscalculator (kalkulator)
windowscommunicationapps (koledar in pošta)
windowscamera (kamera)
officehub (Get Office)
skypeapp (pridobite Skype)
zunemusic (Groove Music)
getstarted (Začnite)
solitairecollection (zbirka Microsoft Solitaire)
zemljevidi Windows (Zemljevidi)
bigfinance (denar)
zunevideo (filmi in TV)
onenote (OneNote)
bingnews (novice)
windowsphone (Phone Companion)
ljudje (Ljudje)
snemalnik zvoka (snemalnik zvoka)
fotografije (fotografije)
windowsstore (trgovina)
bingsports (šport)
bingweather (vreme)
xboxapp (Xbox)

windows 10 bsod fehlerhafte systemkonfigurationsinfo

[Nazaj na kazalo]

Videoposnetek, kako odstraniti programe Bloatware:

[Nazaj na vrh]