Kako se znebiti aplikacije Disk Clean Pro?

Kako se znebiti neželene aplikacije Disk Clean Pro (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Disk Clean Pro iz računalnika Mac?

Kaj je Disk Clean Pro?

Disk Clean Pro se oglašuje kot visoko ocenjena aplikacija, ki odstranjuje neželene datoteke in podatke - čisti odvečne datoteke in varuje pomembne datoteke. Vendar je ta aplikacija kategorizirana kot potencialno neželena aplikacija (PUA). Aplikacije so kategorizirane kot PUA, kadar je verjetno, da bi jih uporabniki nevede prenesli in / ali namestili. Običajno uporabniki nenamerno prenašajo in / ali nameščajo aplikacije, kadar jih distribuirajo z vprašljivimi metodami.

Disk Clean Pro neželena aplikacijaDisk Clean Pro vključuje funkcije, kot so čistilo za neželeno pošto, čistilo dnevnikov, iskalnik dvojnikov, zgodovina brskanja po internetu in optični bralnik ter nekatere druge funkcije. Vendar pa ta aplikacija ni brezplačna - ne odstrani nobenih zaznanih elementov / težav, če je računalnik optično prebran z brezplačno različico. Ker je kategoriziran kot PUA, svetujemo, da ne plačujete denarja za njegovo aktivacijo / registracijo. Običajno so tovrstne aplikacije zasnovane tako, da z ustvarjanjem lažnih rezultatov skeniranja uporabnike prevarajo, da plačajo denar za njihove polne različice. Druga težava PUA-jev je ta, da se pogosto na primer distribuirajo skupaj z drugimi tovrstnimi programi ugrabitelji brskalnikov , aplikacije vrste adware .

Ugrabitelji brskalnikov spreminjajo nastavitve brskalnika / promovirajo lažne iskalnike (njihove naslove). Praviloma spreminjajo nastavitve, kot so naslov privzetega iskalnika, domača stran in nov zavihek. Poleg tega ugrabitelji brskalnikov uporabnikom ne dovolijo razveljaviti sprememb, ki so jih naredili, razen če jih uporabniki odstranijo. Aplikacije oglaševalskega tipa ustvarjajo kupone, pasice, ankete, pojavna okna in / ali oglase drugih vrst. Njihovi oglasi so zelo pogosto namenjeni odpiranju vprašljivih spletnih strani ali celo prenosu in / ali namestitvi neželenih aplikacij z izvajanjem določenega skripta.

Povzetek grožnje:
Ime Disk Clean Pro potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program), zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Predpostavljena funkcionalnost Čistilo diska
Imena zaznavanja Avast (MacOS: TuneUpMyMac-D [PUP]), AVG (MacOS: TuneUpMyMac-D [PUP]), Elastic (Malicious (z visoko stopnjo zaupanja)), Kaspersky (HEUR: Hoax.OSX.Optimizer.gen), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Če zaključimo, če je aplikacija, kot je Disk Clean Pro, kategorizirana kot PUA, potem je mogoče, da je namenjena uporabnikom, da z ustvarjanjem lažnih rezultatov skeniranja ali na kakšen drug način prevarajo denar za njeno aktivacijo / registracijo. Vendar niso vsi PUA enaki. Nekateri med njimi so lahko legitimni. Kakorkoli že, priporočamo uporabo samo uglednih, dobro znanih aplikacij. Nekateri primeri drugih PUA-jev, ki so bolj ali manj podobni Disk Clean Pro, so Macfaster Pro , PowerMyMac in PowerSuite .

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Običajno se različne potencialno neželene aplikacije distribuirajo prek nastavitev za prenos in / ali namestitev različnih programov. V takih primerih so PUA v zgoraj omenjene nastavitve vključeni kot dodatna ponudba. Ko uporabniki prenesejo in / ali namestijo programe, ne da bi spremenili nastavitve »Napredno«, »Po meri« ali druge nastavitve ali odpravili določena polja, prenesejo in / ali namestijo tudi ponujene PUA-je. Ta način distribucije za PUA je znan kot 'združevanje'. V nekaterih primerih se takšne aplikacije distribuirajo z zavajajočim oglasom. Uporabniki prenesejo in / ali namestijo PUA-je, ko kliknejo oglase, ki so zasnovani za prikazovanje določenih skriptov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

To lahko storite s prenosom datotek in programov samo z uradnih strani in prek neposrednih povezav, ne pa tudi iz drugih virov (kot so omrežja Peer-to-Peer, neuradne strani, tretji prenosniki). Ne smejo se uporabljati tudi tretji namestitelji. Prav tako se je mogoče izogniti neželenim prenosom in / ali namestitvam, tako da zavrnete ponudbe za prenos in / ali namestitev dodatno vključenih aplikacij, preden dokončate prenose in / ali namestitve različnih programov. Poleg tega lahko neželene prenose in / ali namestitve preprečite tako, da ne zaupate oglasom, ki se pojavijo na senčnih straneh. Če je neka neželena, sumljiva razširitev, vtičnik ali dodatek že nameščen v brskalniku in je tovrstni program nameščen v operacijskem sistemu, ga je treba odstraniti / odstraniti. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije Disk Clean Pro (GIF):

Videz diska Clean Pro PUA (GIF)

Spletno mesto, ki promovira aplikacijo Disk Clean Pro:

disk clean pro neželeni promotor

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite disk clean pro, potencialno neželene datoteke in mape, povezane z aplikacijami:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

Open-Source-Office-Suite

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Disk Clean Pro morebitno neželeno odstranjevanje aplikacij iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite disk clean pro, potencialno neželene razširitve Safari, povezane z aplikacijami:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite disk clean pro, potencialno neželene programe, povezane z dodatki Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Google Chrome, povezane s čiščenjem diska:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije